Blinky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2013 Ερχεται ο καιρος με την πτωση τιμων για αγορα καρτας γραφικων... Εχω αποφασισει για 7950 αν και συμπαθω λιγο πιο πολυ nvidia λογω του VFM που εχει, των 3gb vram και του εξαιρετικου OC που κανει! Σε 15 μερες λοιπον οταν πεσουν οι τιμες απο τις νεες καρτες θα δω και σε μεταχειρησμενα και καινουρια και θελω να ξερω ποιες υλοποιησεις μου κανουν!Θελω λοιπον να ξεκαθαρισω καποια πραγματα στο μυαλο μου :1) Οι reference πανε max 1.3 vCore? Μπορεις να αυξησεις vMem?2) Στις non-reference παιζει και παραπανω vCore? Αν ναι σε ποιες?3) Ποση αξια εχει το να εχει τυχον 7970 PCB οπως η MSI TF3 που διαβαζω?Ο στοχος μου ειναι να εχει ξεκλειδωτη ταση τουλαχιστον ως 1.3 και να εχει ενα συμπαθητικο cooler απο τη μανα της ωστε σε πρωτη φαση να την παω με λιγη ταση ~1100 πυρηνα και να ειναι σχετικα αθορυβη.Προς τα Χριστουγεννα λογικα θα μπει και υδροψυξη, οποτε εκει με ενδιαφερει ακομα πιο πολυ να παιρνει ταση (γι'αυτο λεω και πανω απο 1.3 αν παει καποια ευπροσδεκτο) για να εκμεταλευτω καπως και τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες να την παω 1250 πχ...Μεχρι τωρα εχω στο μυαλο μου την Asus DirectCU II που το stock cooler της ειναι αψογο και δε με πειραζει που ειναι 3slot αφου θα παιξω single GPU, αλλα εχω μπλεχτει στο τι κανει με ταση λογω 2-3 διαφορετικων μοντελων που εχει βγαλει...Επισης την MSI TF3 που διαβαζω πως εχει ξεκλειδωτη ταση, 7970 PCB και αρκετα καλο cooler επισης...Και τελος την Sapphire Dual-X που παλι διαβαζω για ξεκλειδωτη ταση (Ενω η Vapour-X ΟΧΙ σωστα?) και συμπαθητικο cooler...Παραδοσιακα και οι gigabyte με το windforce cooler ειχαν καλη ψυξη αλλα δε ξερω τι κανουν με τασεις...Ακουω προτασεις λοιπον τι να ψαξω, οποιος ξεει κυριως με τις τασεις τι παιζει ας με διαφωτισει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Οκτώβριος 5, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 H Vapor-X εχει ξεκελειδωτη ταση στο 1ο bios.Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Οκτώβριος 5, 2013 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Για τα ρολόγια που θέλεις να παιξεις δεν σε ενδιαφέρει η ξεκλείδωτη τάση. Π.χ η δικιά μου έχει στο boost bios 1.25 που είναι υπεραρκετό για 1150/1575 που την τρέχω 24/7. Για μένα αν δεν κολλάς στην εγγύηση δες την giga αλλιώς την vapor-x boost. Εσύ πολύ σωστά τα ρωτάς στο αρχικό ποστ αλλά κάθε κάρτα είναι διαφορετική. Και όταν λέω κάθε κάρτα δεν αναφέρομαι σε μοντέλα διαφορετικών εταιριών αλλά για την ίδια κάρτα ακόμα και από την ίδια παρτίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Οκτώβριος 5, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 θελω να παιρνει ταση μωρε γιατι τα χριστουγεννα θα παιξει υδροψυξη μαλλον και θελω να την πουσαρω οσο παει...αποκει και περα τα ορια ειναι σχετικα ,εννοειται θα την παω οσο παει απλα ειπα τα παραπανω νουμερα για να δωσω μια ιδεα του πλανου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Οκτώβριος 5, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Τότε ψάξε με μοναδικό κριτήριο ποιές υλοποιήσεις δεν βγάλανε ξεκλείδωτες παρτίδες. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αφού θα μπει σε νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Οκτώβριος 6, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 Βρηκα αυτο το thread στο overclock.net το οποιο ειναι ακριβως οτι ηθελα και εχει κανει φοβερη δουλεια ο τυπος...Belial's Comprehensive Guide to 7950s!Δυστυχως απο τις πληροφοριες του προκυπτει οτι γινεται τις Ταναπου το καγκελο με τις πολλαπλες υλοποιησεις της καθε εταιρειας...Ειδικα σε Sapphire που φοριεται και πολυ, ειναι πραγματικα εφιαλτης να ψαχνεις στα μεταχειρο και να προσπαθησεις να καταλαβεις ποια εκδοση εχει ο αλλος...Μονο οι Asus φαινονται ψιλοκομπλε οποια εκδοση και να ειναι και εχει και το τουμπανο cooler αλλα ειναι πιο δυσευρετες, ελπιζα να με καλυψει κατι σε sapphire/msi που παιζουν πιο πολυ στα μεταχειρο αλλα γινεται χαμος με τις εκδοσεις τους πραγματικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yog-sothoth Οκτώβριος 6, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 Βρηκα αυτο το thread στο overclock.net το οποιο ειναι ακριβως οτι ηθελα και εχει κανει φοβερη δουλεια ο τυπος...Belial's Comprehensive Guide to 7950s!Δυστυχως απο τις πληροφοριες του προκυπτει οτι γινεται τις Ταναπου το καγκελο με τις πολλαπλες υλοποιησεις της καθε εταιρειας...Ειδικα σε Sapphire που φοριεται και πολυ, ειναι πραγματικα εφιαλτης να ψαχνεις στα μεταχειρο και να προσπαθησεις να καταλαβεις ποια εκδοση εχει ο αλλος...Μονο οι Asus φαινονται ψιλοκομπλε οποια εκδοση και να ειναι και εχει και το τουμπανο cooler αλλα ειναι πιο δυσευρετες, ελπιζα να με καλυψει κατι σε sapphire/msi που παιζουν πιο πολυ στα μεταχειρο αλλα γινεται χαμος με τις εκδοσεις τους πραγματικα...Φιλε μου επειδη ειναι πραγματικα χαος με τα custom pcb, σου προτεινω να συμβουλευτεις το coolingconfigurator.com της ΕΚ. Εκει συμφωνα με τα product code της εκαστοτε υλοποιησης θα μπορεσεις να δεις πια ειναι συμβατη. Επισης η ΕΚ ειναι απο τις λιγες εταιριες που παραγει μπλοκ για μη reference design, αλλα λογω αντικαταστασης των καρτων με τη νεα σειρα σου προτεινω να αγορασεις απο τωρα το μπλοκ γιατι τα περισσοτερα εχουν περιορισμενη διαθεσιμοτητα και ισως να μην βρισκεις αργοτερα. (Αν και για μπλοκ καρτας γραφικων προτιμω την Watercool δυστυχως βγαζει reference και XFX αν δεν απατομαι)Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Οκτώβριος 6, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 Φιλε μου επειδη ειναι πραγματικα χαος με τα custom pcb, σου προτεινω να συμβουλευτεις το coolingconfigurator.com της ΕΚ. Εκει συμφωνα με τα product code της εκαστοτε υλοποιησης θα μπορεσεις να δεις πια ειναι συμβατη. Επισης η ΕΚ ειναι απο τις λιγες εταιριες που παραγει μπλοκ για μη reference design, αλλα λογω αντικαταστασης των καρτων με τη νεα σειρα σου προτεινω να αγορασεις απο τωρα το μπλοκ γιατι τα περισσοτερα εχουν περιορισμενη διαθεσιμοτητα και ισως να μην βρισκεις αργοτερα. (Αν και για μπλοκ καρτας γραφικων προτιμω την Watercool δυστυχως βγαζει reference και XFX αν δεν απατομαι)Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2εχεις δικιο, αλλα η υδροψυξη δε θα παιξει αμεσα, και δεν ειναι και 100% οποτε δε θα ρισκαρα την αγορα block απο τωρα anyway.Επισης δε σκοπευω να παω σε full-cover block, αλλα gpu-core universal και αποκει και περα ψυκτρακια στα VRM και 12αρης στο διπλανο pci slot να τα βαραει. (και εκει μετραει ακομα πιο πολυ η asus που εχει καλυτερο vrm design και ηδη ψυκτρα σε αυτα που μπορω να διατηρησω).Οποτε βασικα με ενδιαφερει στο θεμα των ξεκλειδωτων τασεων η εκδοση και κατα δευτερο λογο στο stock cooling της για να υπαρχει και η δυνατοτητα να μη βαλω υδροψυξη σων και καλα αν αλλαξω γνωμη και να μη ριχνω 50αρια για accelero κλπ σε αυτην την περιπτωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.