Jump to content

Νέος Η/Υ

Angelusmorts

Recommended Posts

Αφού κατάφερα να μαζέψω λίγα λεφτά και ο υπολογιστής μου ειναι 7 ετών είπα να κάνώ επιτέλους την κίνηση και να πάρω έναν καινούριο(αν και θα ήθελα να περιμένω την άφιξη του PS4/Xbox 1 διότι θα έφερνε στο προσκήνιο καινούριες κάρτες και για τους Η/Υ).Όπως και να'χει θέλω την γνώμη σας για αύτα τα κομμάτια που σκέφτομαι να πάρω αλλά και τι προτείνετε εσείς.

Motherboard - Asus Maximus VI Formula

RAM - 16GB Corsair Vengeance 2133

CPU - INTEL CORE I7-4770K 3.50GHZ

GPU - EVGA GeForce GTX 780 Dual Classified w/ EVGA ACX Cooler

PSU - PC Power & Cooling Silencer Mk III Series 1200W

Cooling - CORSAIR HYDRO SERIES H110

SSD - Samsung 256GB SSD 840 PRO SATA 6Gb

HDD - SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200.14 SATA3

Case - COOLERMASTER RC-942-KKN1 HAF X BLACK

Optimal Drive -

Οθόνη - ASUS VW248TLB 24'' DVI FULL HD BLACK

Αυτά είναι που σκέφτομαι να πάρω.Θα΄θελα όμως μία δεύτερη γνώμη για τον HDD και για την RAM(εάν υπάρχει κάτι καλύτερο πχ)και επίσης στα δύο κενά την οθόνη και για τα DVD/Blu Ray ROM.

Πέραν αυτού δεν θα κάνω overclock γιατί πιστεύω ότι θα έχω το συγκεκριμένο pc για αρκετό καιρό και το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν η GPU και ο SSD.

Motherboard: Overkill,δες Asrock Extreme 4/Asus Z87-A/MSI GD-45

RAM: Overkill, αν θες βαλε 16, αλλα με 8 εισαι οκαυ, επισης στα 1600 με 9 CAS.

CPU:Καλα αφου αρχιζουν και βαζουν HT σε games ας πουμε οκαυ, τωρα που ειδα παρακατω οτι δεν πας για OC απλα παρε τον απλο 4770.

GPU: Περιμενε ενα μηνα να δουμε απο κοντα τις AMD καρτες, γενικα για R9 290X σε βλεπω.

PSU: Τεραστιο overkill με σοβαρο 550W θα εισαι καλυμενος αντε πες 600W εκτος αν θες για SLI στο μελλον, αντε 850.

Cooling: H100i αντι για Η110.

SSD: Κοιτα για ΕVO αντι για τον Pro, τα 50Ε παραπανω ο Pro δεν τα αξιζει.

HDD: Καλα εδω οτι θες για αποθηκη.

Case:Οτι θες να βλεπεις, αλλα 200Ε κουτι οπως το HAF X , γλυτωνεις 50-80Ε και περνεις μικροτερα.

Αν δεν κανεις overclock τοτε δινεις τσαμπα λεφτα, δεν χρεαιζεσαι ουτε 120Ε Water cooler και ουτε Κ CPU με Ζ87.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Ξέρω οτι αυτά που έβαλα είναι ΥΠΕΡαρκετά για gaming αλλά ακόμα για να σου πω την αλήθεια δεν έχω αποφασίσει στο τι θα κάνω με το overclock(κυρίως με τρώει το θέμα του lifespan).Όσο για τον PSU τον θέλω έτσι αφού στο μέλλον μπορεί να βάλω 2 GPUS οπότε θέλω να είμαι καλυμένος σε αυτό το κομμάτι.

Αν κόψεις απ' όλα όσα σου είπε το παιδί από πάνω πιθανότατα να σε παίρνει να πας σε 27άρα full HD. Όσο για την δεύτερη κάρτα , δεν σου χρειάζονται 2 Χ 780 . Όταν βγουν οι Maxwell την πουλάς και παίρνεις καινούργια (που σίγουρα θα είναι καλύτερη από 780 sli). Εξξάλου οι διπλές κάρτες βγάζουν αρκετές φορές προβλήματα. Ούτε o/c χρειάζεσαι , εκτός και αν είσαι γνώστης και το έχεις σαν μεράκι. Άρα έξω και η υδρόψυξη. Μια ποιοτική πρόταση σε aircool με 50 € είναι ΟΚ.

Τελικά αποφάσισα τι θα πάρω αλλά θα ήθελα μία βοήθεια.(θα ανοίξω thread και αλλού στα forums sorry αν θεωρηθεί spam προκαταβολικά).

RL2455HM Gaming Monitor | BenQ Gaming Monitor

EVGA | Products | EVGA GeForce GTX 780 Dual Classified w/ EVGA ACX Cooler | 03G-P4-3788-KR

Θέλω να βρώ κάποιο κατάστημα που πουλάει αυτά τα δύο αλλά για το πρώτο δεν βρίσκω κανένα και για το δεύτερο βρήκα μόνο στο e-shop μία άλλη version της κάρτας η οποία κανει 649.49 $ στο site της EVGA και στο e-shop κάνει 699.99 Euro.

Να πω ότι η κάρτα είναι too much για την οθόνη που διάλεξες;

Αν παραμείνεις σε 24άρα για πολύ καιρό , τότε και μια 770 θα είναι αρκετή.

Αν κάποια στιγμή θελήσεις να παίξεις σε 1440 , τότε ΟΚ , αλλά γιατί δεν κοιτάς τώρα να χωρέσεις μια FullHD 27αρα , που θα κρατήσεις στα σίγουρα για πολύ πολύ καιρό:

Οθόνη δύσκολα αλλάζεις , ενώ οι κάρτες ανανεώνονται συνεχώς.

Πάντως το σύστημα που ανέφερες αρχικά , απαιτεί 27άρα οθόνη. Πίστεψε με , είναι άλλη αίσθηση.

Ούτως ή άλλως πάντως , καλές αγορές και να τα χαρείς.

Να σου πώ την αλήθεια θα πήγαινα για 2χ 24" από την BenQ(μπορεί τον επόμενο μήνα ή την Δεκέμβριο να την έπαιρνα την 2η).Τώρα αν έχεις να μου δείξεις μία καλή 27" σε καλή τιμή θα άλλαζα σε εκείνη.Όπως είπα και στην αρχή θέλω την άποψη σας.Ο άλλος λόγος που σκέφτηκα να πάω για αυτή την οθόνη είναι γιατί μου την πρότειναν 2 φίλοι και επειδή το μονό που ξέρω για οθόνες είναι ότι μετά από τις τρελές τιμές της EIZO είναι η BenQ(σε τιμές και ποιότητα).

1) Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι δύο οθόνες, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό

2) Πόσο κάνει ; γιατί στο skroutz δεν υπάρχει και από μια πρόχειρη ματιά στο google είδα ότι κυμαίνεται από 206-280 δολλάρια. Δεν θα την έλεγες και ακριβή οθόνη.

3) Δεν θα έπαιρνα οθόνη με ΤΝ πάνελ, αλλά με IPS IPS panel - Wikipedia, the free encyclopedia

4) Για μένα άξια αγοράς είναι η Dell Dell Ultrasharp U2713H | Skroutz.gr, όμως πάει στα 600€. Κοίτα και εδώ επίσης http://www.thelab.gr/othones-kai-panels/27-s-ips-2560x1440-me-300-eyrw-107040.html

5) Εγώ έχω την 2713ΗΜ , λίγο πιο φτηνή, την οποία κάποιοι κατηγορούν , προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

και 6) μην σε εντυπωσιάζει το response time του 1ms . Κόλπα του μάρκετιγκ είναι.

Σίγουρα μετράνε το grey to grey και όχι το black to black.

Αυτά προς το παρών και αν κάπου έχω κάνει λάθος , ας το διορθώσει και κανένας άλλος.:)

Δεν είναι ότι με εντυπωσιάζει το response time.Το θέμα μου είναι ότι θέλω να έχω τουλάχιστον 2-3 M/S λόγω gaming(fps κυρίως).Δεν λέω ότι με χαλάει η Dell το αντίθετο αλλά όπως και να το κάνεις τα monitors της είναι κυρίως για δουλειά και όχι για gaming(6 M/S νομίζω το χαμηλότερο που βρήκα σε Dell).

Δεν είναι ότι με εντυπωσιάζει το response time.Το θέμα μου είναι ότι θέλω να έχω τουλάχιστον 2-3 M/S λόγω gaming(fps κυρίως).Δεν λέω ότι με χαλάει η Dell το αντίθετο αλλά όπως και να το κάνεις τα monitors της είναι κυρίως για δουλειά και όχι για gaming(6 M/S νομίζω το χαμηλότερο που βρήκα σε Dell).

Σε διαβεβαιώνω δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αποκλείεται να καταλάβεις ουδεμία διαφορά, εκτός και έχεις βιονικό μάτι. Η 2713ΗΜ έχει 8 ms. Νομίζεις ότι δεν κάνει για παιχνίδια; Όταν παίζαμε σε μόνιτορ με 25 ms υπήρχε πρόβλημα;

Τα μόνιτορ της Dell όπως και η πλειοψηφία των μόνιτορ είναι και για δουλειά και για παιχνίδια.

Συμφωνω με τον κυριο απο πανω για τα μς, δεν υπαρχει κανενα προβλημα στα παιχνιδια ειτε ειναι 8μς ειτε ειναι 2 μς και αυτο το εχουμε πει πολλες φορες, τουλαχιστον για τις συγκεκριμενες οθονες Dell

• 2 weeks later...

Sorry που ξανακάνω bump αλλά πρέπει να ρωτήσω κάτι ακόμα.

Motherboard - GIGABYTE G1.SNIPER 5 RETAIL

RAM - CORSAIR CMY16GX3M2A2133C11 VENGEANCE PRO 16GB (2X8GB) DDR3 2133MHZ C11 DUAL CHANNEL KIT

GPU - EVGA GeForce GTX 780 SC w/ ACX Cooler

PSU - Corsair Power Supply 850W ATX 24 pin HX850

HDD - SEAGATE ST31000524AS 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3

Case - CORSAIR OBSIDIAN SERIES 650D BLACK

Monitor - ASUS VS248H 24'' HDMI + DVI LED FULL HD BLACK

Άλλαξα μερικά πράγματα όπως βλέπετε.Απλώς το πρόβλημα μου είναι η motherboard.Είναι μεγάλη για το case που έχω και σκέφτομαι να πάρω κάτι άλλο απο την Gigabyte(ή από την Asus τις ASUS MAXIMUS VI EXTREM/Formula οι οποίες είναι 50 και 150 ευρώ κάτω αντίστοιχα οπότε μπορεί να ρίξω κάτι σε μεγαλύτερη οθόνη.

Τι προτείνετε να κάνω?Να πάρω μεγαλύτερο case και να πάρω αυτη την motherboard ή να δώ τις άλλες επιλογές και να ρίξω λεφτά για καλύτερη οθόνη?

Εγω προσωπικα τοσα λευτα για μητρικη δεν θα εσκαγα(ειδικα για την συγκεκριμενη).

Asus Maximus VI Formula (C2) | Skroutz.gr

τουμπανο,πανεμορφη και συμφωνα με ρεβιους απιστευτη στο οβερκλοκ και 130 ευρα φτηνοτερη

• 4 weeks later...

Sorry αλλά είναι το τελευταίο bump που κάνω :p.Τα τελευταία κομμάτια έρχονται αύριο και είναι αυτά

¨Motherboard - ASUS MAXIMUS VI Formula

RAM - CORSAIR CMY16GX3M2A2133C11 VENGEANCE PRO 16GB (2X8GB) DDR3 2133MHZ C11 DUAL CHANNEL KIT

GPU - EVGA GeForce GTX 780 SC w/ ACX Cooler

PSU - Corsair AX Series AX860 80Plus Platinum

HDD - SEAGATE ST31000524AS 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3

Case - CORSAIR OBSIDIAN SERIES 650D BLACK

DVD/Blu Ray ROM -

Ένα καλό DVD/Blu Ray ROM θέλω(ας είναι και recorder)σε μία καλή τιμή(και Blu Ray να μην είναι δεν υπάρχει πρόβλημα).Σκεφτόμουν ένα από αυτά

SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK - -

LITEON IHAS122-04 DVD-RW BLACK BULK - -

'Eνας φίλος μου είπε να πάρω ένα External Blu Ray

ASUS SBC-06D2X-U EXTERNAL BLU-RAY COMBO DRIVE BLACK - -

αλλά δεν έχει καλά reviews απ' οτι είδα.

Εσείς σε αυτές τις δύο κατηγορίες τι προτείνετε?

Μια ερωτηση για την καρτα γραφικων μιας και βλεπω οτι θα ασχοληθεις με το Oc το ενδεχομενο να περιμενεις λιγες μερες για custom R9 290 το σκεφτηκες?? Και τελικα απο καρτα γραφικων ποσο βρηκες την 780?? Εγω πχ θα πηγαινα σε φθηνοτερη μητρικη και καρτα γραφικων αν ηθελα τελειως το oc οπως λενε παραπανω σε 780ti ;)

Το ενδεχόμενο για μένα να πάρω Radeon ήταν 100% άκυρο.Τώρα θα πήγαινα για την 780i SC version και θα έδινα 50 ευρώ παραπάνω.Τώρα έχω την EVGA GTX 780 SC/w ACX Cooler και έδωσα 638 ευρώ.Το μετάνιωσα εν μέρει αλλά δεν πιστέυω να είναι τόσο τεράστια η διαφορά μεταξύ της 780 και της 780i.Ούτως ή άλλως θα κάνω upgrade σε 1,5 χρόνια σε Volta version(gtx 900 series+).Όποτε σου απαντώ bad timing.Θα έπαιρνα την 780 αλλά δεν περίμενα μέχρι το τέλος για την κάρτα γραφικών(την πήρα 2 βδομάδες πριν το release της Radeon :()

Aμα θες ενα απλο παρε αυτο που εβαλες απο eshop.Αν θες external: LiteOn eUAU108 | Skroutz.gr

και αν θες blue ray LG CH12NS30 | Skroutz.gr και external:Asus SBC-06D2X-U | Skroutz.gr

Oτι σε βολευει αναλογα με τις αναγκες σου και τα χρηματα σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.