Phant0m Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2013 Γεια σας παιδιάΠροσφατα αλλαξα το σύστημα υδροψυξης στο πισι μου, βαζοντας νεο waterblock στη cpu, και μια 2η καρτα γραφικων + ενα πανελακι που ελεγχει στροφες ανεμιστηρων και usb 3.0 μαζι. Το σύστημα λειτουργεί μια χαρα, οι θερμοκρασίες πολύ νορμάλ,αλλά ξαφνικά, αρχίζει και κάνει έναν εκνευριστικό συνεχόμενο θόρυβο, χωρίς όμως να επιρρεάζεται η λειτουργία του. Μαλιστα συνήθως (αν δεν το κλείσω) μετά από λίγη ώρα σταματά.Το πρόβλημα εμφανίζεται και κατα τη διάρκεια gaming αλλά και κατα τη διάρκεια "χαλαρης" καταστασης (αντιγραφη αρχείων κλπ).Εχει κανεις καμμια ιδεα? Δοκιμασα και απενεργοποιησα το CF, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Οι δε θερμοκρασίες είναι σε πολύ καλά επίπεδα εκείνη την ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Οκτώβριος 1, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 φανταζομαι οτιθα ειναι απο τον ανεμιστηρα γιατι εναπαρομοιο θορυβο ακουω κ εγω απο το pc προβλημα με τις θερμοκρασιες αν κ αυτο εξαρταται κ απο τη δυναμη του επεξεργαστη εχουν τα ηλικτρονικα κυριως τους καλοκαιρινους μηνες.επισης αν θες να διαπιστοσεις αν οι θερμοκρασιες ειναι νορμαλ αυτο πρεπει να το εξετασειςπανω στη νταλα του καλοκαιριου αφου εκει συνηθως παρουσιαζετε το προβλημα... κ εκτος αυτου αν βλεπεις οτι ολα ανεβαζουν θερμοκρασια το πολυ πολυ ανοιγεις κ το καπακι βαζεις ενα ανεμιστηρα εξωτερικο κ την ιδια δουλεια κανεις.τωρα ειδικα που χειμονιαζει μου φαινετε καπιο ς too much η υδροψυξη αλλα δε ξερω τι θερμοκρασιες πιανει το pc σου για να το πω με σιγουρια αυτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phant0m Οκτώβριος 1, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 μα με πιο υψηλες θερμοκρασιες δεν μου το κανε. Την επομενη φορα θα "σταματησω" τα ανεμιστήρια 1-1 για να δω μηπως ειναι απ αυτο (που δε μου κανει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις)(υδροψυξη ειχα και πριν, απλα εκανα μικρες αλλαγες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Οκτώβριος 1, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 συνηθως οι ανεμιστηρες οσο παλιονουν αυξανουν το θορυβο αν κ αυτο δεν ειναι απολυτο εγω ειχα παρει καποτε ενα coolingpad που εκανε εξ αρχης σαν μιξερ αλλα εμενα δε με ενδιαφερει κ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Οκτώβριος 1, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 [MENTION=14720]Phant0m[/MENTION] προσπαθείς να βρεις από που είναι ο θόρυβος. Εκτός από ανεμιστήρες που ΄ναι οι βασικοί ύποπτοι, θορύβους μπορεί να έχεις από δίσκους (HDD ή optical drive) καθώς και από τριξίματα στο κουτί αν κάτι δεν έχει βιδωθεί σωστά. Άνοιξε το κουτί κι όταν σου κάνει τον θόρυβο προσπάθησε να δεις από πού είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Οκτώβριος 1, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Τι ανεμιστήρες είναι και σε τι τάση τρέχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Οκτώβριος 1, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Το πρόβλημα εμφανίζεται και κατα τη διάρκεια gaming αλλά και κατα τη διάρκεια "χαλαρης" καταστασης (αντιγραφη αρχείων κλπ).δεν μου κανει για ανεμιστηρες(οχι οτι δεν μπορει να ειναι) ουτε για ξεβιδοτα!!!Παρατηρα αν ειναι απο την καρτα γραφηκων σου ή τον δισκο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Οκτώβριος 1, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 ειχα και εγω βουητο στο πισω ανεμιστηρα που βγαζει τον αερα εξω, πολυ σπαστικο..το βαρεσα μια μπουνια και σταματησε, προχθεσ τον ανοιξα για να το καθαρισω, και ο ανεμηστηρασ που ειχε προβλημα, εσπασε το ενα πτερυγιο του , το οποιο βρεθηκε καρφωμενο , πανω στη ψυκτρα του επεξεργαστη, και το σωμα του ανεμηστηρα ξεκολλησε απο την βαση, εφυγε στο καδο κατευθειαν.. η συντροφια του διηρκησε 7 χρονια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Οκτώβριος 1, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 ειχα και εγω βουητο στο πισω ανεμιστηρα που βγαζει τον αερα εξω, πολυ σπαστικο..το βαρεσα μια μπουνια και σταματησε, προχθεσ τον ανοιξα για να το καθαρισω, και ο ανεμηστηρασ που ειχε προβλημα, εσπασε το ενα πτερυγιο του , το οποιο βρεθηκε καρφωμενο , πανω στη ψυκτρα του επεξεργαστη, και το σωμα του ανεμηστηρα ξεκολλησε απο την βαση, εφυγε στο καδο κατευθειαν.. η συντροφια του διηρκησε 7 χρονια.. χαχαχα αυτη τη τεχνικη την εκανε καποτε κ ενας που ηξερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phant0m Οκτώβριος 1, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 βρεθηκε ο ενοχος..... η αντλια!!!!! Κανει ξαφνικα εναν ενοχλητικο-"σφυριχτρικο" ήχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Οκτώβριος 1, 2013 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Ωραία...εδώ είσαι Pump Decoupling Comparison – Metal vs. Neoprene vs. Eggcrate | martinsliquidlab.orgPump Noise Testing Round 1 | martinsliquidlab.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.