chroma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2013 Ανοίγω αυτό το θέμα να συζητήσουμε κυρίως περι του proprietary catalyst της AMD σε linux ανεξαρτήτως distro. AMD Catalyst Με τον open source gallium δεν έβλεπα προβλήματα αλλά νομίζω η κάρτα δεν κατέβαινε ποτέ από τα 3D clocks, άκουγα το ανεμιστήρι να γυρνά παραπάνω από idle και δεν είχα 3D acceleration. Ένα πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω τώρα είναι με το steam που παίρνω ένα σφάλμα GLX error με την εκκίνηση. OpenGL GLX context is not using direct rendering Error - OpenGL GLX context is not using direct rendering :: Steam for Linux General Discussions Από ό,τι κατάλαβα στο παραπάνω link λείπουν κάποια i686 libs επειδή τρέχω x64, προσπάθησα να τα περάσω αλλά μάταια το error παρέμεινε. Διάβασα κάποιες αναφορές οτι με τον 13.8 beta2 απλά παίζει. Έκανα την εγκατάσταση με τον installer της AMD αλλά στο fedora 19 μετά την εγκατάσταση του 13.8 beta2 τρώω μαύρη οθόνη με το που πάει να φορτώσει το Χ. kernel 3.11, ουσιαστικά παθαίνω αυτό που περιγράφεται εδώ: http://ask.fedoraproject.org/question/32444/fedora-19-kernel-3111-200-black-screen-when-gdm-start/ Ευτυχώς η λύση είναι απλή, ctrl+alt+F2, τρέχω το uninstall script και σβήνω το xorg.conf. Έτσι μετά το reboot επιστρέφει στον default driver. Το έχω δοκιμάσει και καπάκι από καθαρή εγκατάσταση οπότε δε νομίζω να φταίνε κατάλοιπα προηγούμενου catalyst. Στο unofficial wiki προτείνουν την εγκατάσταση μέσω rpmfusion το οποίο όμως μέχρι τώρα δίνει beta1: Fedora 19 Installation Guide - cchtml.com Με αυτόν όλα δουλεύουν ok αλλά το steam επιμένει 'GLX error'. Καμιά ιδέα; ps. Υπάρχει τίποτα για monitor της GPU στο GNOME btw ? Κάτι ανάλογο του GPU observer στα win: Link to comment Share on other sites More sharing options...
L3m0n Οκτώβριος 2, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2013 Το ξέρω πως δεν είναι η απάντηση που περιμένεις, αλλά ανάλογα προβλήματα είχα και εγώ σε διάφορες διανομές με ΑΤΙ (HD7950) μέχρι που δοκίμασα manjaro linux (arch based - κάτι σαν linux mint για ubuntu-ειδή). Στο Manjaro ο ινσταλλερ σου περνάει κατευθείαν τους τελευταίους catalyst και τους σετάρει χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να κάνει τίποτα (σε ρωτάει στην αρχή της εγκατάστασης αν θέλεις τους Catalyst ή όχι και μπουτάρει ανάλογα). Περνώντας και τον 3.11.2-1 kernel όλα παίζουν όπως πρέπει και το steam κελαηδάει! Και πάλι σόρρυ που σου πρότεινα άλλη διανομή αντί ευθείας απάντησης στο πρόβλημά σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 2, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2013 Thanks θα το έχω υπόψη, προς το παρόν θα παιδευτώ με το Fedora γιατί θέλω να μείνω σε RH διανομή. Νέος (30/9) 13.10 beta2: AMD CatalystResolved Issues:[383176] System hang up when startx after setting up an Eyefinity desktop[384193] Permission issue with procfs on kernel 3.10[373812] System hang observed while running disaster stress test on Ubuntu 12.10[383109] Hang is observed when running Unigine on Linux[383573] AC/DC switching is not automatically detected[383075] Laptop backlight adjustment is broken[383430] Glxtest failures observed in log file with forcing on Anti-Aliasing[383372] Cairo-dock is broken[378333] Severe desktop corruption is observed when enabled compiz in certain cases[384509] glClientWaitSync is waiting even when timeout is 0[382494] C4Engine get corruption with GL_ARB_texture_array enabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.