Jump to content

Αντιμετώπιση Virus, Spyware, Adware, Dialers, Trojans κλπ [Ver 2.2]

jpavly

Recommended Posts

εγώ με comodo internet security (free version) δεν είχα ποτέ σοβαρά πρόβληματα από ιούς. πότε πότε τρέχω και το malware bites. δύσκολα κολάς πλέων κάποιο σοβαρό ιό.τα windows xp είχαν σοβαρα προβλήματα με την ασφάλεια. οι επόμενες εκδόσεις vista,7 κτλ είναι σταθερά και ανθεκτικά στα κακόβουλα.

• 2 months later...

εχει καποιος καποια γνωμη για το SpyHunter 4 ??

υπαρχει κατι καλυτερο για trojan κ.λ.π?

ποιο πολυ για ελενχω τον browsers για cookies/malwares/adwares

για antivirus χρησιμοποιω της Microsoft Security Essentials + Windows Firewall ON!

ευχαριστω!

Έγινε επεξεργασία από ValantisMP

Κάποιες βασικές γνώσεις και ρυθμίσεις είναι καλύτερες από την αναζήτηση του τέλειου "προστατευτικού" που απλά δεν υπάρχει.

- να βλέπεις στο OS τις καταλήξεις/επεκτάσεις των αρχείων

- να ξέρεις ποια αρχεία είναι εκτελέσιμα (π.χ. EXE, SCR, κτλ)

- να βλέπεις στο status του browser ή mail client που οδηγεί το link που πας να κλικάρεις

- σε IE να μην τρέχεις unsigned activeX contols

- να μην κατεβάζεις και τρέχεις απερίσκεπτα το πρώτο προγραμματίδιο που υπόσχεται ότι τα σου σπάσει στο τελευταίο GTA

Αυτά σε συνδυασμό με ένα από τα γνωστά antivirus επαρκούν.

Δεν μπορεί εμείς οι παλαιοί 25 χρόνια να μην την έχουμε πατήσει κι εσείς να δοκιμάζετε όλα τα γιατροσόφια για να καθαριστείτε. Κάτι δεν κάνετε καλά! Κι εμείς μπήκαμε σε ναρκοπέδια, κι εμείς κατεβάσαμε και σπάσαμε, αλλά προσεκτικά!

Έγινε επεξεργασία από neuromancer

τις βασικες γνωσεις που ειπες πιστευω πως της εχω

δεν ψαχνω το τελειο απλα ψαχνω καποιο που να κανει την δουλεια του

για αυτο ρωτησα αν εχει καποιος εμπειρια με το spyhunter να μου πει

η να μου προτεινει κατι αλλο. :turn:

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!

Προσωπικά όλα τα χρόνια είμαι με ένα antivirus (σκέτο) και τα τελευταία 4-5 με KAV + το σκάνερ της microsoft για διάφορα malicious (που το δίνει περίπου σε εβδομαδιαία βάση update - δεν τρέχει μόνιμα δηλαδή).

Δεν μπορεί εμείς οι παλαιοί 25 χρόνια να μην την έχουμε πατήσει κι εσείς να δοκιμάζετε όλα τα γιατροσόφια για να καθαριστείτε. Κάτι δεν κάνετε καλά! Κι εμείς μπήκαμε σε ναρκοπέδια, κι εμείς κατεβάσαμε και σπάσαμε, αλλά προσεκτικά!

πόσο δίκιο έχεις.

___

Βλέπω αρκετούς να κατεβάζουν παιχνίδια η προγράμματα και να κάνουν κλικ σε ότι αρχείο βρουν μπροστά τους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να "τρέξει". Περιφερική όραση μηδέν.

Δίνεις (γενικά, τρίτο πρόσωπο) μια περιουσία για το hw. Γιατί να μην αξίζει να δώσεις και κάτι για το sw; 15€/year για ένα av δεν είναι πολλά. Ή τουλάχιστον μην καταριέσαι τα πάντα επειδή την πάτησες, δεν είσαι αθώος.

Συγχωρείστε με αλλά αυτό το μόνο του έγινε και πατάω τα πάντα αρκεί να τρέξει η εφαρμογή, μου ανάβει τα λαμπάκια.

Είναι γεγονός ότι το ωραίο GUI, τα games και ο βομβαρδισμός πληροφορίας μέσω web (FB, κτλ) αφήνει χρόνο μηδέν για ολίγη τεχνική ενημέρωση και ψαχούλεμα "κάτω από το καπώ".

Από την άλλη, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η MS ακολούθησε την εύκολη οδό του "κρύβω τα extentions" αντί την οδό του "μαθαίνω στο χρήστη τι και γιατί". Μου ήρθε τις προάλλες ένα αρχείο word με όνομα αιτηση.doc.doc.doc.doc Κανείς φωστήρας δεν σκέφτηκε να το συμμαζέψει....

• 2 months later...

Παιδες....Ξυπνησα το πρωι..(το pc ειναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτο) και οποτε παταω να παω καπου με τον firefox μου ανοιγει ενα παραθυρο που με παραπεμπει καπου,,,μπορει καποια εφαρμογη να το βρει και να το βγαλει??

edit..εβαλα το adwcleaner και το εβγαλε

Έγινε επεξεργασία από optostyle

• 2 weeks later...

Καλημέρα σας τις τελευταίες μέρες έχω κάποια κολλήματα στον πύργο και από ότι είδα το eset τράβηξε το C:\Windows\SysWOW64\explorer.exe και στην διαχείριση τρέχει πάνω από ένα explorer και μάλιστα το ένα παίρνει τους μισούς πόρους του συστήματος έχετε καμία ιδέα εκτός από φορματ?

post-14068-1416078082,7827_thumb.jpg

post-14068-1416078082,9168_thumb.jpg

Αρχικά όπως είσαι στον task manager πήγαινε View > Set Columns > Command line (τα αντίστοιχα στα Ελληνικά).

Δες ποιο explorer.exe είναι στο sysWOW64 και δοκίμασε να το κάνεις kill.

Αν δεν μπορείς, άνοιξε MSconfig και δες αν μπορείς να το βγάλεις από την εκκίνηση στην καρτέλα Startup.

Κάνε το PC σου boot σε safe mode και δες αν μπορείς να το σβήσεις.

Αν όχι, τρέξε από το Start menu το ESET SysRescue (θα χρειαστείς το Windows AIK) και φτιάξε ένα Boot CD με το .iso που θα βγάλεις.

Κάνε ένα boot το σύστημα σου και το CD και καθάρισε το :T:

Κι επειδή βλέπω ότι είσαι ανήσυχος χρήστης κάνε upgrade στην έκδοση 7 πηγαίνοντας στο Update - Check/Install new version ;)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Με έχει τρελάνει ο firefox (27.0.1)

Με το παραμικρό κλικ ανοίγει νέο TAB με add. Βαρέθηκα να βλέπω διαφήμιση για το iphone5, αυτό Οι γιατροί, έκπληκτοι από την ταχύτητα δράσης της νέας καψούλας αδυνατίσματος , κάτι ρούχα, κάτι surveys...Ιδίως αυτό με το iphone βγαίνει κάθε 4-5 κλικς σε λινκς. :rant:

Πολλές φορές μάλιστα τα ανοίγει και στο κύριο TAB ή όταν θέλω να ανοίξω το link που θέλω (δεξί κλικ) σε νέο ΤΑΒ. Eπίσης πετιούνται και στο άσχετο, εκεί που κάθεσαι και διαβάζεις κάτι, χωρίς να βάζεις χέρι.....

Σε safe δεν κάνει κουλά. Έψαξα και για virus/trojans/malmware. Τίποτα. :giveup:

Πείτε κανα ελαφρύ ad blocκer add on.

Έγινε επεξεργασία από Snips

107 tracking cookies deleted...

:mad:

edit: Και πάνω που νόμιζα ότι κάτι έγινε. (έγινε δλδ αλλά μάλλον δεν διόρθωσε το πρόβλημα). Ανοίγω ff, ανοίγω lab, pop up πάλι οι γιατροί....

Έγινε επεξεργασία από Snips

107 tracking cookies deleted...

:mad:

edit: Και πάνω που νόμιζα ότι κάτι έγινε. (έγινε δλδ αλλά μάλλον δεν διόρθωσε το πρόβλημα). Ανοίγω ff, ανοίγω lab, pop up πάλι οι γιατροί....

Mε αυτό ''adwcleaner'' νομίζω ότι θα λύσεις τα προβληματά σου