Jump to content

Αναβάθμιση υπολογιστή

Johnny_Sco

Recommended Posts

Mνημες ..

Mushkin 997015 - 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-17000 10-11-10-28 Blackline | Skroutz.gr

(-25€)..τα 2αρια dimmakia εχουν πεθανει..προ πολλου.

ssd ..oχι οτι ειναι χαλια (μια χαρουλα ειναι ) ισως να εβλεπες τον samsung 840 evo.

(θα εχεις κερδος ενα 5€ και απο εκει..)

Τροφοδοτικο αν ειναι να αλλαξεις επειδη φοβασαι τον 8320..

ξαναγυρνα το σε ιντελ 4670Κ + asrock H87 performance

Asrock Fatal1ty H87 Performance | Skroutz.gr

Intel Core i5-4670K Box | Skroutz.gr

Παρολ'αυτα ..και με τον amd καπου στα 350watt τερματιζεις σε παιχνιδια ..

(με τον ιντελ καπου στα 250w)

Αυτός ο intel που είναι 4-πύρηνος δεν είναι κατώτερος από τον 8-πύρηνο που ανέφεραν παραπάνω;

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Όχι, ανώτερος είναι. Δεν μπορείς να συγκρίνεις αριθμό πυρήνων μεταξύ διαφορετικών επεξεργαστών γιατί πολύ απλά οι πυρήνες τους δεν είναι ίδιοι. Επεξεργαστή δες τον 4570.

Που σημαίνει;;

Που σημαινει οτι πρεπει να βρεις και να περασεις τους drivers της οθόνης.

για βαθος χρονου ψηφιζω 8320, παντως...!!!

δεν μου λεει τιποτα μια διαφορα 5-10% σε καποια Benchmarks, που σε καθημερινη χρηση δεν προκειται να την δει..!!!

απο την αλλη θα του μεινουν και καποια χρηματα -κανα 50-60€-, που εγω θα τα εριχνα σε καλυτερη καρτα γραφικων....!!!

Άρα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθεί κανείς για το τι επέλεξα από αυτά που προτάθηκαν:

Λειτουργικό: Microsoft Windows 8 64-bit Greek DSP WN7-00409 (88,90 ευρώ)

SSD: Samsung 840 Series Evo 120GB (90,80)

Κάρτα γραφικών: VGA GIGABYTE GTX650 Ti Boost 1GB DDR3 (144,00 ευρώ)

Τροφοδοτικό: Thermaltake Berlin 630W 80PLUS PSU (56,07 ευρώ)

Μητρική κάρτα: Asrock Socket 1150 H87 Performance GLan Audio Raid (91,17 ευρώ)

Επεξεργαστής: INTEL CPU CORE i5 4570 (176,00 ευρώ)

RAM: MUSHKIN 997015 DIMM 8GB (2X4GB) DDR3-2133 DUAL BLACKLINE SERIES (84,86 ευρώ)

Συνολικό κόστος: 702,21 ευρώ

*cabdic μπορώ ήδη να διαθέσω 50 με 60 ευρώ επιπλέον για κάρτα γραφικών. Επομένως μία κάρτα που θα προτείνατε περίπου στα 200 ευρώ, ποια θα ήταν;

ΥΓ: παιδιά γιατί νομίζω ότι αν πάρω αυτά, το πι-σι θα πετάει; αν σκεφτούμε ότι ο καλύτερος υπολογιστής που έχω πιάσει στα χέρια μου είναι αυτός που έχω τώρα. Ενθουσιασμός τεράστιος!! :D:p

γιατι να παρεξηγηθουμε? δικη σου επιλογη ειναι, εσυ θα το χρησιμοποιεις, σημασια εχει, εσυ να το ευχαριστιεσαι..!!

αν καταληξεις σε INTEL τελικα, φτιαξε το συστημα, και δουλεψε το με την ενσωματωμενη του 4570.

επειδη ειμαστε σε περιοδο αναμονης των καινουριων καρτων της ΑΤΙ, σε λιγο καιρο που θα ξεκαθαρισει το τοπιο, χτυπας μια καρτα γραφικων!!

αυτη τη στιγμη που μιλαμε, η μονη περιπτωση που αξιζει να παρεις κατα τη γνωμη μου, στα ~200~ ειναι η 7870 TAXITI LE..! αλλα επειδη οι τιμες θα αλλαξουν, λογω της ελευσης των καινουριων, γι αυτο σου λεω περιμενε..!!

γιατι να παρεξηγηθουμε? δικη σου επιλογη ειναι, εσυ θα το χρησιμοποιεις, σημασια εχει, εσυ να το ευχαριστιεσαι..!!

αν καταληξεις σε INTEL τελικα, φτιαξε το συστημα, και δουλεψε το με την ενσωματωμενη του 4570.

επειδη ειμαστε σε περιοδο αναμονης των καινουριων καρτων της ΑΤΙ, σε λιγο καιρο που θα ξεκαθαρισει το τοπιο, χτυπας μια καρτα γραφικων!!

αυτη τη στιγμη που μιλαμε, η μονη περιπτωση που αξιζει να παρεις κατα τη γνωμη μου, στα ~200~ ειναι η 7870 TAXITI LE..! αλλα επειδη οι τιμες θα αλλαξουν, λογω της ελευσης των καινουριων, γι αυτο σου λεω περιμενε..!!

Εντάξει ούτως ή άλλως το πρώτο από τη λίστα θα είναι το τροφοδοτικό και σιγά σιγά πάμε στα υπόλοιπα.

Σας ευχαριστώ όλους!!!

για βαθος χρονου ψηφιζω 8320, παντως...!!!

δεν μου λεει τιποτα μια διαφορα 5-10% σε καποια Benchmarks, που σε καθημερινη χρηση δεν προκειται να την δει..!!!

απο την αλλη θα του μεινουν και καποια χρηματα -κανα 50-60€-, που εγω θα τα εριχνα σε καλυτερη καρτα γραφικων....!!!

ειναι αλλο (καλο) θεμα προς συζητηση...αλλα πως αψηφας το 5-10% σε επιδοσεις του σημερα..και απλα ευελπιστεις σε επιδοσεις στο μελλον..για το οποιο μαλιστα δεν αναφερεις(ουτε εσυ ουτε κανενας) ποσοστο σε βελτιωση.

Ακομα και 15% βελιτωση να ειναι..τι σε κανει να πιστευεις οτι αξιζει να αγορασει ενα μηχανημα ελαφρως υποδεεστερο ΤΩΡΑ ..ωστε να ισοφαρρισει στη καλυτερη τις χαμενες επιδοσεις στο μελλον.

Στο καθαρα θεωρητικο βεβαια..δε θα με χαλαγε 8320..αλλα στη θεση του θα προτιμουσα 4670Κ..Η διαφορα ειναι 40-50€ (μαζι με τη μητρικη) και ακομα και αυτα ..θα τα κερδισεις απο την καταναλωση σε 2-3 χρονια.

Χωρια οτι οπως φανηκε και εδω ποσοστο (λεφτων) θα πηγαινε σε καλυτερο τροφοδοτικο.

Ρε παιδιά με ποιο τρόπο να τα αγοράζω; ηλεκτρονικά; και χρειάζεται paysafe ή κάτι τέτοιο;

Eπισης περι καρτας..παρε αυτη

Gigabyte GeForce GTX650 Ti Boost 2GB OC | Skroutz.gr

Παλι 650 ti boost αλλα με 2γβ..

Tα περισσοτερα παιχνιδια φλερταρουν-ξεπερνανε το 1γβ.(πολυ πιθανων και ολα)

H λογικη να παρεις αργοτερα να ξεκαθαρισει καπως το τοπιο με τις καινουριες (και να δουμε που θα πεσουν οι τιμες στις παλιες) εχει βαση επισης..

Ρε παιδιά με ποιο τρόπο να τα αγοράζω; ηλεκτρονικά; και χρειάζεται paysafe ή κάτι τέτοιο;

οχι δεν χρειαζετε paysafe.τα περισσοτερα,αν οχι ολα,μαγαζια στην ελλαδα λειτουργουν με αντικαταβολη,δηλαδη στο φερνουν και πληρωνεις την αξια του προϊόντος και κατι ψιλα παραπανω για να το παρεις

Είτε κάνεις κατάθεση σε τράπεζα για να γλυτώσεις τα έξοδα αντικαταβολής αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα.

ειναι αλλο (καλο) θεμα προς συζητηση...αλλα πως αψηφας το 5-10% σε επιδοσεις του σημερα..και απλα ευελπιστεις σε επιδοσεις στο μελλον..για το οποιο μαλιστα δεν αναφερεις(ουτε εσυ ουτε κανενας) ποσοστο σε βελτιωση.

Ακομα και 15% βελιτωση να ειναι..τι σε κανει να πιστευεις οτι αξιζει να αγορασει ενα μηχανημα ελαφρως υποδεεστερο ΤΩΡΑ ..ωστε να ισοφαρρισει στη καλυτερη τις χαμενες επιδοσεις στο μελλον.

Στο καθαρα θεωρητικο βεβαια..δε θα με χαλαγε 8320..αλλα στη θεση του θα προτιμουσα 4670Κ..Η διαφορα ειναι 40-50€ (μαζι με τη μητρικη) και ακομα και αυτα ..θα τα κερδισεις απο την καταναλωση σε 2-3 χρονια.

Χωρια οτι οπως φανηκε και εδω ποσοστο (λεφτων) θα πηγαινε σε καλυτερο τροφοδοτικο.

δεν το αψηφω...! απλα δεν με ενδιαφερει..!!! η επεξεργαστικη ισχυς που χρειαζεται ο περισσοτερος κοσμος, υπερκαλυπτεται. αρα.., ποσως με νοιαζει το +5% σε επιδοσεις! ειδικα αφου το κερδιζω σε χρημα και σε χρονο.., αλλα και σε καλυτερες μητρικες!!

και μην εχεις την ψευδαισθηση οτι τα 50€ ειναι η διαφορα σε ρευμα..!!! ουτε κατα διανοια...!!!

θυμασαι καποτε, πριν κανα 3-4 χρονια, οταν υπηρχαν οι 2πυρηνοι κυριως, και οι 4πυρηνοι ηταν η νεα ταση?

πχ, Ε8500 και Q9550, για πες μου σημερα, μετα απο 4 χρονια, ποιος γονατιζει ευκολοτερα? αυτο εννοω βαθος χρονου..!

θυμασαι καποτε, πριν κανα 3-4 χρονια, οταν υπηρχαν οι 2πυρηνοι κυριως, και οι 4πυρηνοι ηταν η νεα ταση?

πχ, Ε8500 και Q9550, για πες μου σημερα, μετα απο 4 χρονια, ποιος γονατιζει ευκολοτερα? αυτο εννοω βαθος χρονου..!

Eπειδή γράφεται συχνά.. Οι δύο που παραθέτεις παραπάνω έχουν ίδιους πυρήνες. Συμφωνώ λοιπόν ότι ο 3930Κ είναι πιο future proof από τον 2600K ή ότι FX 8350 είναι πιο future proof από τον FX 6300. Αλλιώς μιλάμε για apples vs oranges

δεν το αψηφω...! απλα δεν με ενδιαφερει..!!! η επεξεργαστικη ισχυς που χρειαζεται ο περισσοτερος κοσμος, υπερκαλυπτεται. αρα.., ποσως με νοιαζει το +5% σε επιδοσεις! ειδικα αφου το κερδιζω σε χρημα και σε χρονο.., αλλα και σε καλυτερες μητρικες!!

και μην εχεις την ψευδαισθηση οτι τα 50€ ειναι η διαφορα σε ρευμα..!!! ουτε κατα διανοια...!!!

Επειδη αλλαζεις απο 4core σε 4core ..δε το αντιλαμβανεσαι..

Προσωπικα αλλαξα απο ι7-920(εκλεισε τριετια) σε ι3-2120(κλεινει διετια).Πιο πριν ειχα q6600..oλοι oc..εκτος απο τον 2120 που δεν μπορω τεχνικα και δε με ενδιαφερει κιολας.

Το ξερω ..σου φαινεται παραλογο ..αλλα προσωπικα δεν εχασα πουθενα σε ο,τι κανω.(δεν τρελλαινομαι για παιχνιδια..)

Ναι εχασα 2 πυρηνες που δε μου προσφεραν το παραμικρο..(και το εννοω) ..αλλα κερδισα την ησυχια μου μιας και ειχα κανει διατριβη σε ανεμηστηρες και νερα.Μαμα ψυκτρα και τελος.Ο,τι κανει θορυβο πετιεται και δεν αντικαθισταται..(απο αλλους ανεμηστηρες που ειχα πιο πριν..και ηταν απαραιτητοι.Οι μηχανικοι βγαζουν το σκασμο στο 10λεπτο αν δεν τους χρησιμοποιω και fanless psu.Η παραμικρη ενεργεια για αθορυβο συστημα.Και σε "τρυπιο" κουτι αυτα.(cosmos S)).

Και οσο και αν σου φαινεται παραξενο..100watt παραπανω σε βαθος χρονου 3ετιας οντως φτανουν τα 40€

Μετρημενο με πραξεις..Και ηταν εναν 5ωρο χρηση..ανα ημερα.(χονδρικα..σε αυτο συμπεριλαμβανεται και αν το εχεις ανοικτο ολη μερα και παιζεις απλα 2 ωρες πχ..).

Δεν αγοραζω (πλεον) απο τωρα για το μελλον.Δε με ενδιαφερει να προβω σε τετοια ενεργεια.

Αγοραζω τωρα αυτο που με ενδιαφερει τωρα για να το χρησιμοποιω σε αυτα που κανω τωρα....και σε 2-3 χρονια το ξαναβλεπω.1000αρια για pc δεν δινω πλεον ωστε να δεθω συναισθηματικα με αυτα.Απο τη στιγμη που ΘΑ υπαρξει κατι αλλο που οντως θα καλυπτει διαφορα σε αυτο που κανω..τοτε "αλλαγη εδω και τωρα"..(τοτε δλδ..εκεινη τη στιγμη).

εδιτ

Δε λεω να το γυρισουμε ολοι σε διπυρηνα..:p

Aπλα ειχα την ευκολια του 920 να ανεβοκατεβαινω mhz ,πυρηνες ,ΗΤ και ειδα οτι οντως δεν θα εχανα το παραμικρο απο αυτη τη κινηση..για αυτα που κανω παντα.

Ηξερα οτι δεν καιει τιποτα ο "νεος" (ναι παλι επρηζα τον freedom για δοκιμες..guilty) ..bonus το κερασακι με το ποσο ευκολο ηταν το αθορυβο με τη μαμα ψυκτρα(αφου τη ρυθμισα βεβαια να μη γυριζει σε full στροφες).

Επειδη αλλαζεις απο 4core σε 4core ..δε το αντιλαμβανεσαι..

Προσωπικα αλλαξα απο ι7-920(εκλεισε τριετια) σε ι3-2120(κλεινει διετια).Πιο πριν ειχα q6600..oλοι oc..εκτος απο τον 2120 που δεν μπορω τεχνικα και δε με ενδιαφερει κιολας.

Το ξερω ..σου φαινεται παραλογο ..αλλα προσωπικα δεν εχασα πουθενα σε ο,τι κανω.(δεν τρελλαινομαι για παιχνιδια..)

Ναι εχασα 2 πυρηνες που δε μου προσφεραν το παραμικρο..(και το εννοω) ..αλλα κερδισα την ησυχια μου μιας και ειχα κανει διατριβη σε ανεμηστηρες και νερα.Μαμα ψυκτρα και τελος.Ο,τι κανει θορυβο πετιεται και δεν αντικαθισταται..(απο αλλους ανεμηστηρες που ειχα πιο πριν..και ηταν απαραιτητοι.Οι μηχανικοι βγαζουν το σκασμο στο 10λεπτο αν δεν τους χρησιμοποιω και fanless psu.Η παραμικρη ενεργεια για αθορυβο συστημα.Και σε "τρυπιο" κουτι αυτα.(cosmos S)).

Και οσο και αν σου φαινεται παραξενο..100watt παραπανω σε βαθος χρονου 3ετιας οντως φτανουν τα 40€

Μετρημενο με πραξεις..Και ηταν εναν 5ωρο χρηση..ανα ημερα.(χονδρικα..σε αυτο συμπεριλαμβανεται και αν το εχεις ανοικτο ολη μερα και παιζεις απλα 2 ωρες πχ..).

Δεν αγοραζω (πλεον) απο τωρα για το μελλον.Δε με ενδιαφερει να προβω σε τετοια ενεργεια.

Αγοραζω τωρα αυτο που με ενδιαφερει τωρα για να το χρησιμοποιω σε αυτα που κανω τωρα....και σε 2-3 χρονια το ξαναβλεπω.1000αρια για pc δεν δινω πλεον ωστε να δεθω συναισθηματικα με αυτα.Απο τη στιγμη που ΘΑ υπαρξει κατι αλλο που οντως θα καλυπτει διαφορα σε αυτο που κανω..τοτε "αλλαγη εδω και τωρα"..(τοτε δλδ..εκεινη τη στιγμη).

εδιτ

Δε λεω να το γυρισουμε ολοι σε διπυρηνα..:p

Aπλα ειχα την ευκολια του 920 να ανεβοκατεβαινω mhz ,πυρηνες ,ΗΤ και ειδα οτι οντως δεν θα εχανα το παραμικρο απο αυτη τη κινηση..για αυτα που κανω παντα.

Ηξερα οτι δεν καιει τιποτα ο "νεος" (ναι παλι επρηζα τον freedom για δοκιμες..guilty) ..bonus το κερασακι με το ποσο ευκολο ηταν το αθορυβο με τη μαμα ψυκτρα(αφου τη ρυθμισα βεβαια να μη γυριζει σε full στροφες).

δεν διαφωνω με τα περισσοτερα που λες. αν σε φτανει ενας συγχρονος διπυρηνος, για να κανεις τις δουλειες σου και να εχεις, και την ησυχια σου, και χαμηλη καταναλωση και χαμηλες θερμοκρασιες, κι εγω μαζι σου...!!

ομως, αν καποιος θελει, ειτε λογω δουλειας, ειτε λογω κ@βλ@ς, πολυπυρηνο, μπορει να ωφεληθει περισσοτερο, σε βαθος χρονου, απο τον 8πυρηνο απο οτι με τον 4πυρηνο. κι αυτο, διοτι βλεπουμε πλεον ολο και περισσοτερες εφαρμογες, να εκμεταλλευονται καλυτερα τους πολλους πυρηνες.

το μονο που διαφωνω, ειναι αυτο περι καταναλωσης. θα ισχυε αυτο που λες, τα +40-50€, ΜΟΝΟ στην περιπτωση που θα δουλευαν και οι 2 επεξεργαστες(συστηματα) 24/7 στο 100% της ισχυος τους..!! πραγμα που οπως ξερεις πολυ καλα δεν γινεται ΠΟΤΕ!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.