Johnny_Sco Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούριο μέλος και με λίγες γνώσεις πάνω στην αρχιτεκτονική ενός υπολογιστή, αλλά πρόθυμος να μάθω όσα περισσότερα μπορώ (μαθαίνω γρήγορα). Αγόρασα έναν υπολογιστή μέσα στο 2008 και συγκεκριμένα αυτό το κουτί: COOLERMASTER RC-332-KKP2*ELITE 332 BLACK 420WATT PSU - ΚΟΥΤΙΑ - CASES - . Διάβασα σε ένα προηγούμενο θέμα για ένα πρόγραμμα speccy, το κατέβασα και μου λέει τα εξής για τα χαρακτηριστικά του pc: CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz 51 °C Yorkfield 45nm Technology RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15) Motherboard: Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-S2L (Socket 775) Graphics: Οθόνη μη-PnP γενικής χρήσης (1280x1024@60Hz) 512MB NVIDIA GeForce 9600 GT (ASUStek Computer Inc) 53 °C Hard Drives: 596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device (SATA) 38 °C 596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device (SATA) 44 °C Επίσης έχω μία 22 ιντσών LG οθόνη ( γράφει πάνω αριστερά της οθόνης: FLATRON L225WS) Τι θα μου προτείνατε να αλλάξω ώστε να ικανοποιεί τις σημερινές βασικές απαιτήσεις; με ενδιαφέρει η ταχύτητα, τα γραφικά, η απόδοση. π.χ παίζω το Rome Total War II γνωρίζοντας ότι έχει μεγάλες απαιτήσεις σαν παιχνίδι και στις ρυθμίσεις έχω βάλει τα γραφικά στην μικρότερη επιλογή. Ευχαριστώ!
Trexx Σεπτέμβριος 29, 2013 #2 Σεπτέμβριος 29, 2013 Mία κάρτα γραφικών χρειάζεσαι μόνο και ίσως ένα τροφοδοτικό. Άνοιξε το πλαϊνό καπάκι του κουτιού και δες ποιό τροφοδοτικό έχεις τώρα. Για καλύτερη απόκριση του συστήματος γενικά και πέρα από τα παιχνίδια, θες και έναν ssd δίσκο για να στήσεις το λειτουργικό και τα προγράμματα. Υπολόγιζε 300 ευρώ για όλα.
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 29, 2013 Author #3 Σεπτέμβριος 29, 2013 Mία κάρτα γραφικών χρειάζεσαι μόνο και ίσως ένα τροφοδοτικό. Άνοιξε το πλαϊνό καπάκι του κουτιού και δες ποιό τροφοδοτικό έχεις τώρα. Για καλύτερη απόκριση του συστήματος γενικά και πέρα από τα παιχνίδια, θες και έναν ssd δίσκο για να στήσεις το λειτουργικό και τα προγράμματα. Υπολόγιζε 300 ευρώ για όλα.Το τροφοδοτικό είναι 420 watt και απ' ότι γνωρίζω κάθε κάρτα γραφικών λέει πόσο τροφοδοτικό το ελάχιστο χρειάζεσαι. Με βάση τι άλλο πρέπει να κάνω την επιλογή κάρτας γραφικών; Επίσης όταν λες για ssd δίσκο τι εννοείς; Συγγνώμη για την άγνοια. Ευχαριστώ.
Trexx Σεπτέμβριος 29, 2013 #4 Σεπτέμβριος 29, 2013 Δεν λένε κάτι τα watt, θα χρειαστέι να ανοίξεις το καπάκι και να διαβάσεις το ταμπελάκι του τροφοδοτικού. Υπάρχουν τροφοδοτικά 420watt που αντέχουν όποιια κάρτα θέλεις, και άλλα που γράφουν 420 και θα γίνει ολοκαύτωμα αν βάλεις πάνω σοβαρή κάρτα.Η επιλογή της κάρτας θα γίνει με βάση το μπάτζετ και τις απαιτήσεις σου. Αν πχ. οι απαιτήσεις σου είναι ultra settings σε απαιτητικά παιχνίδια, όλο το σύστημα θέλει αλλαγή και θα χρειαστείς πάνω από 1000 ευρώ. Ο επεξεργαστής σου, όμως, κραταει ακόμα, οπότε μπορείς να βάλεις μια κάρτα καλή που δεν θα την τραβάει πισω. Gigabyte GeForce GTX650 Ti Boost 1GB OC | Skroutz.grΟ ssd δίσκος είναι ένας πολύ γρήγορος δίσκος που αξίζει να εγκαταστήσεις εκεί λειτουργικό και προγράμματα (όχι μουσική, ταινίες, παιχνίδια) και προσφέρει άμεση απόκριση σε ότι κάνεις στο pc. Mε 80-90 ευρώ παιρνεις έναν στα 120GB που είναι αρκετός. http://www.skroutz.gr/s/3428641/OCZ-Vertex-450-128GB.htmlTροφοδοτικό: http://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html?keyphrase=xfx+550
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 29, 2013 Author #5 Σεπτέμβριος 29, 2013 Δεν λένε κάτι τα watt, θα χρειαστέι να ανοίξεις το καπάκι και να διαβάσεις το ταμπελάκι του τροφοδοτικού. Υπάρχουν τροφοδοτικά 420watt που αντέχουν όποιια κάρτα θέλεις, και άλλα που γράφουν 420 και θα γίνει ολοκαύτωμα αν βάλεις πάνω σοβαρή κάρτα.Η επιλογή της κάρτας θα γίνει με βάση το μπάτζετ και τις απαιτήσεις σου. Αν πχ. οι απαιτήσεις σου είναι ultra settings σε απαιτητικά παιχνίδια, όλο το σύστημα θέλει αλλαγή και θα χρειαστείς πάνω από 1000 ευρώ. Ο επεξεργαστής σου, όμως, κραταει ακόμα, οπότε μπορείς να βάλεις μια κάρτα καλή που δεν θα την τραβάει πισω. Gigabyte GeForce GTX650 Ti Boost 1GB OC | Skroutz.grΟ ssd δίσκος είναι ένας πολύ γρήγορος δίσκος που αξίζει να εγκαταστήσεις εκεί λειτουργικό και προγράμματα (όχι μουσική, ταινίες, παιχνίδια) και προσφέρει άμεση απόκριση σε ότι κάνεις στο pc. Mε 80-90 ευρώ παιρνεις έναν στα 120GB που είναι αρκετός. OCZ Vertex 450 128GB | Skroutz.grTροφοδοτικό: XFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.grΚατάλαβα. Από περιέργεια και μόνο, ο υπολογιστής μου δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή κάποιο ssd έτσι; από τα στοιχεία που έδωσα.
Trexx Σεπτέμβριος 29, 2013 #6 Σεπτέμβριος 29, 2013 Όχι, δεν διαθέτει, δεν υπήρχαν ssd όταν τον αγόρασες. Ψάξε στο youtube για ssd vs hdd. Εννοείται ότι τους δίσκους σου θα συνεχίσεις να τους χρησιμοποιείς πάραλληλα σαν αποθήκη.
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 29, 2013 Author #7 Σεπτέμβριος 29, 2013 Αν υποθέσουμε ότι έχω μπάτζετ 200 ευρώ περισσότερο από αυτά που κοστίζουν τα παραπάνω που ανέφερες, μπορώ να κάνω κάποια βελτίωση σε επεξεργαστή ή μητρική κάρτα ή και τα 2; Και επίσης μιλάμε για αισθητή διαφορά απόδοσης του συστήματος αν τα προσθέσω όλα αυτά;
Trexx Σεπτέμβριος 29, 2013 #8 Σεπτέμβριος 29, 2013 Με 200 όχι, δεν αξίζει με δεδομένο το υπάρχον σου σύστημα. Αν τα κάνεις 270, ναι. Το θέμα είναι ότι αν βάλεις κάρτα γραφικών και ssd, δεν χρειάζεσαι ούτε επεξεργαστή, ούτε μητρική για τις απαιτήσεις που περιγράφεις. Ή να στο θέσω αλλιώς: Ξεκινάς με κάρτα και ssd, και αν δεν σε καλύπτουν αυτές οι αλλαγές, τότε προχωράς σε cpu, mobo. Θα σε καλύψουν όμως, τόσο η κάρτα στα παιχνίδια, όσο και ο ssd σε καθημερινή χρηση. Βασικά το μηχάνημα με τον ssd θα είναι πιο γρήγορο απ ότι αν έβαζες άλλον επεξεργαστή (οποιονδήποτε) χωρίς ssd.
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 30, 2013 Author #10 Σεπτέμβριος 30, 2013 Τελικά σκέφτομαι για τα εξής: Λειτουργικό: Microsoft Windows 8 64-bit Greek DSP WN7-00409 (88,90 ευρώ) Υπολογιστές & Hardware :: Λογισμικό :: Λειτουργικά Συστήματα Υπολογιστών :: Microsoft Windows 8 64-bit Greek DSP WN7-00409 - E-Gate | Computer StoreAntivirus: Avira Internet Security 2013 1 User 3 Years (79,83 ευρώ) Υπολογιστές & Hardware :: Λογισμικό :: Security :: Avira Internet Security 2013 1 User 3 Years - E-Gate | Computer StoreSSD: OCZ 128GB Vertex 450 VTX450-25SAT3-128G Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' (96,47 ευρώ) HDD :: OCZ 128GB Vertex 450 VTX450-25SAT3-128G Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' - Visionstudio.grΚάρτα γραφικών: VGA GIGABYTE GTX650 Ti Boost 1GB DDR3 (144,00 ευρώ) VGA GIGABYTE GTX650 Ti Boost 1GB DDR3Τροφοδοτικό: XFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) (60,71 ευρώ) XFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.grΣυνολικό κόστος με βάση αυτές τις τιμές: 469,91 ευρώ
Trexx Σεπτέμβριος 30, 2013 #11 Σεπτέμβριος 30, 2013 Win και antivirus γιατί να αγοράσεις; Και άντε τα win ok, μπορεί να χρειάζεσαι τη άδεια, αλλά antivirus είναι τζάμπα χρήματα, έχουν τα win 8 ενσωματωμένο.Αν έχεις γνήσια win 7, μην πας καν στα 8 είναι η γνώμη μου.
ΝTG Σεπτέμβριος 30, 2013 #12 Σεπτέμβριος 30, 2013 Αν υποθέσουμε ότι έχω μπάτζετ 200 ευρώ περισσότερο από αυτά που κοστίζουν τα παραπάνω που ανέφερες, μπορώ να κάνω κάποια βελτίωση σε επεξεργαστή ή μητρική κάρτα ή και τα 2; Και επίσης μιλάμε για αισθητή διαφορά απόδοσης του συστήματος αν τα προσθέσω όλα αυτά;Eχοντας δει και τα επομενα ποστ ..quotarρω αυτο για να πω και εγω να αρκεστεις αρχικα σε καρτα και τροφοδοτικο.Απο κει και περα βλεπεις πως θα εκμεταλλευτεις το υπολοιπο budget.(και αν χρειαζεται.)Τροφοδοτικο το xfx...και καρτα αν παρεις ti boost ..δωσε κατι παραπανω και παρε καποια με 2gb.px..VGA :: nVidia GeForce GTX 650 Ti Boost OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) (GV-N65TBOC-2GD) - Visionstudio.grΑλλα αλλαξε και το τροφοδοτικο πρωτα..το 420 που ειδες ειναι τελειως παραπλανητικο.
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 30, 2013 Author #13 Σεπτέμβριος 30, 2013 Eχοντας δει και τα επομενα ποστ ..quotarρω αυτο για να πω και εγω να αρκεστεις αρχικα σε καρτα και τροφοδοτικο.Απο κει και περα βλεπεις πως θα εκμεταλλευτεις το υπολοιπο budget.(και αν χρειαζεται.)Τροφοδοτικο το xfx...και καρτα αν παρεις ti boost ..δωσε κατι παραπανω και παρε καποια με 2gb.px..VGA :: nVidia GeForce GTX 650 Ti Boost OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gigabyte) (GV-N65TBOC-2GD) - Visionstudio.grΑλλα αλλαξε και το τροφοδοτικο πρωτα..το 420 που ειδες ειναι τελειως παραπλανητικο.Βασικά το σκεφτόμουν αυτό! Προφανώς η GTX 650 των 2GB είναι καλύτερη από αυτή των 1GB, αφού στις κάρτες γραφικών μετράει η μνήμη. Όσο για το τροφοδοτικό, θα ανοίξω το κουτί και θα δω τι γράφει ακριβώς. Μία ερώτηση: το DDR3 ή DDR5 τι δείχνει; Είναι κάποιο από τα 2 καλύτερο όταν το βλέπεις στα χαρακτηριστικά της κάρτας;
ΝTG Σεπτέμβριος 30, 2013 #14 Σεπτέμβριος 30, 2013 στο τροφοδοτικο απλα επιβεβαιωσε οτι γραφει 16αμπ στην 12αρα To ddr3 στην καρτα που εβαλες..ειναι τυπογραφικο.Ddr5 εχει..(προσφερει μεγαλυτερο bandwidth γενικα μεταξυ μνημης και gpu το οποιο εχει επιπτωση προφανως και στις επιδοσεις) Η ποσοτητας της μνημης θα μετρησει αναλογα το παιχνιδι ,την αναλυση και τα φιλτρα που θα θες να βαλεις.Αργα ή γρηγορα θα τα χρειαστεις τα 2gb ..αν οχι αμεσα. Χωρια που πολυ δυσκολα θα πουλησεις τετοια καρτα με 1γβ μελλοντικα. (και ειναι και καλη καρτουλα για να την παρεις με 1γβ..καλυτερη απο 7850 που επισης παιζει και με 1gb).
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 30, 2013 Author #15 Σεπτέμβριος 30, 2013 Η παραπάνω κάρτα γραφικών λέει μέγιστη ανάλυση 2560x1600 pixels. Με την 22 ιντσών οθόνη που έχω δεν πάνε πολλά pixels χαμένα; Επίσης έχω 2 σκληρούς δίσκους ενσωματωμένους από τότε που τον αγόρασα {2 επί 596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device (SATA)}. Ο ένας αναφέρεται ως :C και ο άλλος ως : D. Ποια η διαφορά μεταξύ τους; Θα προσθέσω και τον SSD που μου πρότεινε ο Trexx. Με SSD γύρω στα 120 με 130 GB, ένας καινούργιος επεξεργαστής πάει τσάμπα ή υπάρχει διαφορά;
Arxagelos Σεπτέμβριος 30, 2013 #16 Σεπτέμβριος 30, 2013 Graphics: Οθόνη μη-PnP γενικής χρήσης (1280x1024@60Hz), Σε αυτή την ανάλυση δεν νομίζω οτι θες 2gb απο την κάρτα γραφικών, αλλά καλο θα είναι να επενδύσεις σε 2gb.
ΝTG Σεπτέμβριος 30, 2013 #17 Σεπτέμβριος 30, 2013 22αρα 1680χ1050 ειναι η οθονη του...τωρα για ποιο λογο τη δουλευει στα 1280χ1024 ..ειναι καλο ερωτημα.Θα ελεγα να μη παρεις ssd ακομα.Ναι θα κανει τη διαφορά..αλλα κατι μου λεει οτι δεν τον χρειαζεσαι.Παιξε λιγο με το μηχανημα σου..δοκιμασε να κανεις ενα μικρο oc στον επεξεργαστη σου..Αν δεις οτι το εχεις..παρε μια ψυκτρα.Ρωτα να σε βοηθησουν αν δεν ξερεις..Μη προσπαθησεις να τα μαθεις και να τα αγορασεις ολα μια και εξω.
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 30, 2013 Author #18 Σεπτέμβριος 30, 2013 22αρα 1680χ1050 ειναι η οθονη του...τωρα για ποιο λογο τη δουλευει στα 1280χ1024 ..ειναι καλο ερωτημα.Θα ελεγα να μη παρεις ssd ακομα.Ναι θα κανει τη διαφορά..αλλα κατι μου λεει οτι δεν τον χρειαζεσαι.Παιξε λιγο με το μηχανημα σου..δοκιμασε να κανεις ενα μικρο oc στον επεξεργαστη σου..Αν δεις οτι το εχεις..παρε μια ψυκτρα.Ρωτα να σε βοηθησουν αν δεν ξερεις..Μη προσπαθησεις να τα μαθεις και να τα αγορασεις ολα μια και εξω.Το oc είναι το overclocking έτσι; Κάτι σαν να λέμε βλέπεις μέχρι που μπορεί να φθάσει σε μέγιστη απόδοση ο τωρινός επεξεργαστής( ; ) Πως το κοιτάω αυτό; Πως μπορώ να ξέρω ότι χωράει ψύκτρα; Γενικά με τι μπορείς να βελτιώσεις έναν επεξεργαστή; Επίσης νομίζω ότι έχω διάφορες εφαρμογές και αρχεία που δεν χρειάζομαι στο pc και μου μειώνουν την ταχύτητα του συστήματος. Υπάρχει κανένα πρόγραμμα για δωρεάν κατέβασμα που να κάνει εκκαθάριση αυτών των αρχείων; Και γενικά συνήθως τι πρέπει να διαγράφω; πχ μου είχαν πει ότι τα πολλά toolbars μειώνουν την απόδοση.
Johnny_Sco Σεπτέμβριος 30, 2013 Author #19 Σεπτέμβριος 30, 2013 Αυτή η CPU cooler Υπολογιστές & Hardware :: Modding & Συστήματα Ψύξης :: CPU Cooler :: CoolerMaster Hyper 412S RR-H412-13FK-R1 - E-Gate | Computer Store πως σας φαίνεται; Υπάρχει συμβατότητα νομίζω, αφου λέει socket 775 και Intel Core 2 Quad στα χαρακτηριστικά, όπως και του επεξεργαστή μου.
ΝTG Σεπτέμβριος 30, 2013 #20 Σεπτέμβριος 30, 2013 Πριν δωσεις 40Ε για ψυκτρα βεβαιωσου οτι θα μπορεσεις με τη καθοδηγηση των υπολοιπων εδω περα να κανεις oc στο μηχανημα σου.Αν δε μπορεσεις καλυτερα το 40αρι να παει αλλου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.