Jump to content

Επιδιορθωνεται ή μπα? (πλακετα pics inside)

Enema

Recommended Posts

Επεσε στα χερια μου μια LG 2284 η οποια εχει το εξης ιστορικο (υποψην, ολα γινονται σταδιακα σε περιοδο εβδομαδων και οχι αμεσα)

Αρχικα συνδεδεμενη με dvi, ολα ΟΚ.

Σε καποια φαση η εικονα αρχιζει να τρεμοπαιζει (νερα)

Αλλαγη σε dsub

Μετα απο λιγο καιρο ξεκιναει το ιδιο προβλημα και με την dsub.

Οσο περναει ο καιρος οθονη αργει ολο και περισσοτερο να δωσει εικονα, η DVI πλεον δεν παιζει καθολου (ειναι σαν να βαζεις-βγαζεις το καλωδιο συνεχεια)

Πλεον η οθονη κανει γυρω στα 15 λεπτα να ανοιξει με dsub, μεχρι τοτε απλα κανει flickering της εικονας μεχρι να σταθεροποιηθει.

Αν την αφησω χωρις καλωδια, βγαινει το OSD που λεει "check connection" μαζι με κατι σχεδιακια. Αυτα τα δειχνει μια χαρα. Επισης αναβει απευθειας. Δηλαδη το προβλημα δεν ειναι σχετικο με την τροφοδοσια ουτε γενικο - ξεκιναει μολις την συνδεσεις με τον υπολογιστη.

Σημερα λοιπον αφου ηρθε η οθονη αντικαταστασης την ανοιξα για να δω τι γινεται.

Συγχωρεστε μου την ποιοτητα των φωτο, δεν εχω διαθεσιμη ψηφιακη. Ισως αυριο που θα εχει φως να βγαλω καλυτερες, αν θελει κανεις.

JIzOFrc.jpg

Mr4e86w.jpg

Απο την πανω μερια δεν δειχνει να εχει καποιο προβλημα. Ολοι οι πυκνωτες δειχνουν ΟΚ.

Απο την κατω μερια δειχνει σαν να εχει γινει κατι σαν βραχυκυκλωμα? στο σημειο που ειναι ο μεγαλος γκρι πυκνωτης.

Γινεται να σωθει ή οχι?

Η πλακετα τροφοδοσιας ειναι αυτη που βλεπεις, combo. Η οθονη ανοιγει αμεσα, απλα δεν δειχνει εικονα απο καλωδιο μετα απο αρκετη ωρα. Για να καταλαβεις, τα diagnostics που ειναι απο την οθονη, τα δειχνει αμεσα. Αλλα αμα πας να της δωσεις σημα απο dvi/dsub ξεκιναει τα κολπα.

Κάποιο εξάρτημα smd είναι (επιφανειακής στήριξης δλδ,συνήθως ειναι τοσο τοσοδουλια οσο αυτο) ,αντίσταση ,διοδακι ,πυκνωτής ,μπορει να ειναι οτιδήποτε ,ίσως κάποιος έμπειρος ξερει πιο συγκεκριμένα.

Edit

Το σημείο που λες κάτω από τον πυκνωτή,παιζει να ειναι αναθυμιάσεις από τον εν λόγω πυκνωτή,μήπως μας άφησέ χρόνους χωρις να φαίνεται.

Δεν ειναι υποχρεωτικό ότι θα ηταν οφθαλμοφανές.

Edit 2

Με μια πιο προσεκτική ματιά ,τα σημασία ειναι μάλλον αναθυμιάσεις από την κόλληση του smd εξαρτήματος που δείχνεις,σα να κολληθηκε από χέρι,οπότε πολυ πιθανόν άκυρο αυτο που είπα.

Πυκνωτης ειναι αυτο που λες.

Η κατω μερια ειναι ετσι γιατι δεν εχει καθαριστει στο εργοστασιο η σολντερινη. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να διαβρωνει με το καιρο και να δημιουργει την εικονα που βλεπεις τωρα. (και τα προβληματα ισως)

Αχα, σας ευχαριστω για το input.

Μου φαινεται θα παρατησω την μαμα πλακετα και θα παρω εναν αλλο lcd controller σαν αυτους που χρησιμοποιουν για να χρησιμοποιουν οθονες απο παλια laptop (πουλανε στο ebay).

Εβαλα την πλακετα στον φουρνο στους 200ς βαθμους για 7 λεπτα και πλεον ανοιγει κανονικα με dsub!! DVI δεν εχω δοκιμασει ακομα. Αλλα δεν αναγνωριζεται σωστα, παιζει σε μια μονο αναλυση και το pc την βλεπει σαν generic pnp monitor. Θα δοκιμασω αργοτερα και με dvi.

Με DVI κανει τα ιδια κολπα, αλλα εβαλα custom resolution και παιζει κανονικοτατα με dsub!!:hehe:

Πρωτη φορα εκανα το κολπο με τον φουρνο.... το οποιο σημαινει προβλημα κολλησεων? Δεν το πιστευω οτι επιασε!

dP1VD3N.jpg

edit

Μολις ξαναχαλασε :p

Εβαλα την πλακετα στον φουρνο στους 200ς βαθμους για 7 λεπτα και πλεον ανοιγει κανονικα με dsub!! DVI δεν εχω δοκιμασει ακομα. Αλλα δεν αναγνωριζεται σωστα, παιζει σε μια μονο αναλυση και το pc την βλεπει σαν generic pnp monitor. Θα δοκιμασω αργοτερα και με dvi.

200 βαθμους, πανω-κατω ή μονο κατω?? :jester:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.