Jump to content

Κάρτα που εμποδίζει το airflow της vga.

Occultist

Recommended Posts

Η κάρτα ήχου μου, στο μοναδικό pci slot της μητρικής, είναι ακριβώς κάτω από την κάρτα γραφικών, σε πολύ μικρή απόσταση, και υποψιάζομαι ότι είναι η αιτία κάποιων crashes που έχω (Παγώνει η οθόνη και κολλάει επαναλαμβανόμενος ο ήχος). Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μπλοκάρει το airflow η κάρτα σε τέτοιο βαθμό που να έχω αστάθεια συστήματος; Τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Αυτό όμως είναι για pciex ενώ η κάρτα ήχου μου είναι pci. Υπάρχει και για pci κάτι τέτοιο; Αν ναι, μπορώ να το βρω και σε Ελληνικό μαγαζί; Άλλη λύση υπάρχει;

Δοκίμασα και χωρίς την κάρτα ήχου και, εκτός του ότι η μείωση της θερμοκρασίας δεν ήταν πάνω από 3 οC, είχα πάλι το ίδιο κρασάρισμα...Δεν είμαι σίγουρος τι φταίει...

Έκανα έλεγχο στις μνήμες και δεν βρήκα πρόβλημα - για όσο διήρκησε. Παρατήρησα από το gpu-z ότι η καμπύλη θερμοκρασίας-ισχύος που είχα βάλει στο trixx (επειδή μαμά τρέχανε σε χαμηλές στροφές και είχα υψηλές θερμοκρασίες), ίσχυε μόνο για τη master card! Έτσι, αποφάσισα να ρυθμίσω fan speed μέσα από CCC, όπου δουλεύει και για τις δύο κάρτες, αλλά χωρίς καμπύλη. Πόσο % είναι μια καλή σταθερή ταχύτητα για τον ανεμιστήρα της 7870 σε παιχνίδια; Επίσης, υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό της υπογραφής να μην επαρκεί για το σύστημά μου;

Εδώ είναι τα voltages όπως τα πιάνει το hwmonitor...

Το να εμποδίζει η κάρτα ήχου τον αερισμό-ψύξη της κάρτας γραφικών και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που να κρασάρει το σύστημα, δύσκολο το βλέπω ...

Το τροφοδοτικό σου είναι επαρκές, εκτός και αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Τα συμπτώματα μάλλον δείχνουν μνήμες ή drivers, που είναι και τα δύο άτιμα πράγματα και πολλές φορές σε ξεγελάνε ... :crazy:

Memtest περνάνε οι μνήμες. Το σύστημα είναι φρέσκο από format επίσης και έχω ξαναπεράσει τους drivers...

Τελικά, έβγαλα τη δεύτερη κάρτα γραφικών που είχα για crossfire και όλα επανήλθαν στο κανονικό, χωρίς προβλήματα.

Η δεύτερη κάρτα επίσης, δουλεύει κανονικά μόνη της - άρα το τροφοδοτικό δεν τις σηκώνει και τις δύο. Είδα και στο hw monitor ότι το 12άρι πέφτει στα 11,5volts σε load - οπότε ήρθε και έδεσε...

Το τροφοδοτικο που εχεις αποκλειεται να μην σηκωνει τις δυο καρτες. Κατι αλλο συμβαινει. Μηπως εχεις κανει oc στην καρτα κ γι αυτο κρασαρει? Τι θερμοκρασιες εχουν οι καρτες σου?

Τα παγώματα τα κάνει μόνο σε 3D και μόνο σε crossfire. Μόνη της λειτουργεί κανονικά. Για αυτό λέω ότι δεν τις σηκώνει το τροφοδοτικό...πάει και 11.5v το 12ρι σε load, οπότε...

Μην τα πιστευεις αυτα που γραφει. Μονο με πολυμετρο θα δεις ποσο ειναι. Ισως σου κρασαρει απο την θερμοκρασια γιατι οταν εχεις δυο καρτες ανεβαινουν ποιο πολυ και αμα ειναι κοντα κ δεν υπαρχει χωρος γινεται χαμος. Βαλε τους ανεμηστηρες συνεχεια 100% και δοκιμασε να παιξεις. Μου φαινεται πολυ τραβηγμενο να μην σηκωνει το τροφοδοτικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.