v4nelle Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2013 Γεια χαρά παιδιά!Μιας και είναι το πρωτο μου ποστ εδώ(παρόλο που σας διαβάζω καιρό) οφείλω να σας πω ενα μπράβο για την κοινοτητα σας!Πάμε λοιπον στο ζουμί της υπόθεσης...Έχω ενα fractal 3000 το οποίο μου ήρθε με μια γρατζουνια στο μπροστινό πλαστικό.Δεν το γυρισα πίσω γιατί αρχικα βαριομουν την όλη διαδικασία και κατα δεύτερον κάποια στιγμη θα πεσει modding οποτε και θα το κάνω σαν τα μούτρα μου :-D Τώρα λοιπον θέλω να βαψω το μπροστινό πλαστικό με ματ χρωμα(μαυρο)Έχω ρίξει διάβασμα διαβάζοντας για τις τεχνικές για βάψιμο με σπρευ κτλ(τρίψιμο,πολλά στρώματα βαφής κτλ)Έχω όμως ορισμένες απορίες:1)για την βαφή του πλαστικού χρειαζεται ασταρι όπως γίνεται και στο μεταλλο?2)αφού θα χρησιμοποιηθεί ματ σπρευ,χρειαζεται να περάσω βερνίκι μετα?ή υπάρχει περιπτωση να χαλάσει το ματ αποτέλεσμα?3)μπορω να χρησιμοποιησω σπρευ θερμοκρασίας ή μήπως δεν είναι κατάλληλο για πλαστικά?4)κάποια καλη μάρκα σπρευ?Ευχαριστώ για το χρονο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 29, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2013 Ψαξε στο Youtube για Plasti Dip.Ισως να ειναι η πιο safe και ξεκουραστη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v4nelle Σεπτέμβριος 29, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2013 Το είχα στο μυαλό μου γενικά,αλλά θα ήθελα να το αποφυγω...δεν ξέρω γιατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
orck Σεπτέμβριος 29, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2013 To plasti Dip ΔΕΝ ειναι βαφη, ειναι ενα ελαστικο υλικο που εχει μονωτικες ιδιοτητες. Φαντασου το σαν τα χερουλια απο τα εργαλεια, τα βουταν σε ενα παρομοιο υλικο το οποιο μολις στεγνωσει γινεται το ελαστικο χερουλι που πιανουμε πχ το γαλλικο κλειδιΗ γνωμη μου ειναι οτι εαν δεν εχεις ξανασχοληθει θα το κανεις πολυ χειροτερο, δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να βαψεις με σπρευ και να μην τρεξει η να μην πεσει ανομοιομορφα.Με αερογραφο ισως κατι να γινοταν, αλλα μιλαμε για εξοδα περι τα 200€ σε εξοπλισμο για να ξεκινησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 29, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2013 Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας! Νομίζω είμαστε λίγο υπερβολικοί! Μπορείς να δοκιμάσεις όσες φορές χρειαστεί πάνω σε ένα άλλο πλαστικό, μέχρι να "τελειοποιήσεις" την τεχνική σου . Να πάρεις το "κολάι" που λένε, να συνηθίσεις την απόσταση που πρέπει να ψεκάσεις, την ταχύτητα που θα μετακινείς την δέσμη της μπογιάς κλπ Προτιμότερο να περάσει πολλά λεπτά χέρια , παρά λίγα χοντρά! ! ! Και υπόψιν βάψε με την επιφάνεια οριζόντια! Στο μόνο που θέλει πολύ προσοχή είναι αν έχει πολύ έντονες αλλαγές κλίσης και επίπεδα η πρόσοψη! Και πληροφορίες για το τι υπόστρωμα χρειάζεται και αν χρειάζεται , μπορείς να βρεις εκεί που θα το αγοράσεις το σπρεύ , η ακόμα καλύτερα στον κατασκευαστή του! Καλή επιτυχία!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Σεπτέμβριος 30, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 To plasti Dip ΔΕΝ ειναι βαφη, ειναι ενα ελαστικο υλικο που εχει μονωτικες ιδιοτητες. Φαντασου το σαν τα χερουλια απο τα εργαλεια, τα βουταν σε ενα παρομοιο υλικο το οποιο μολις στεγνωσει γινεται το ελαστικο χερουλι που πιανουμε πχ το γαλλικο κλειδιΗ γνωμη μου ειναι οτι εαν δεν εχεις ξανασχοληθει θα το κανεις πολυ χειροτερο, δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να βαψεις με σπρευ και να μην τρεξει η να μην πεσει ανομοιομορφα.Με αερογραφο ισως κατι να γινοταν, αλλα μιλαμε για εξοδα περι τα 200€ σε εξοπλισμο για να ξεκινησεις.Τα spray plasti dip δεν εχουν σχεδον καμια σχεση με το αρχικο υλικο που βγηκε σαν μονοτικο τα spray αυτα στην ουσια ειναι "αυτοκολητο βυνιλιο" σε spray ειναι μια αρκετα καλη επιλογη γιατι εκτος οτι τα λαθη διωρθονονται οποιαδηποτε στιγμη μπορει να το αφεραισει εγω για δοκιμη εχω κανει τις ζαντες του αυτοκινητου μετα απο 7 μηνες περιπου εκτος απο πολυ ψιλα σημαδακια που διωρθονονται ευκολα δεν εχει κανενα απολυτος προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 30, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 ναι χρειάζεται αστάρι, τώρα αν δεν βάλεις δικό σου θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 30, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 Προσωπικά έχω βάψει ολόκληρο κουτί με ένα απλό μαύρο σπρέι, πριν 8 χρόνια να ήταν; Κάτι τέτοιο τεσπα. Ομοίως μου έλεγαν κακώς δεν έτριψες, δεν ασταρωσες κλπ. Δεν είχα πρόβλημα για 2+ χρόνια που το είχα το κουτί όμως.Αν το τρίψεις να αγριέψει λίγο, πρέπει να το ασταρωσεις μετά για να πιάσει καλά η μπογιά και να είναι και λείο. Αν είναι γυαλιστερό το πλαστικό πάντως θα θέλει λίγο αγριεμα, έστω και με σφουγγαρακι.Το βερνίκι είναι άλλη ιστορία.κάνει το χρώμα πιο ομοιόμορφο και του δίνει αντοχή σε χτυπήματα κλπ. Υπάρχει και ματ βερνίκι.Όλα έχουν να κάνουν με το πώς χρησιμοποιείς το PC, αν το κατσαβιδιαζεις κάθε λίγο και λιγάκι τότε θέλεις καλή βαφή.Το μόνο σίγουρο είναι ότι όση προσοχή και χρόνο δώσεις, θα πάρεις το ανάλογο αποτέλεσμα. Βέβαια για κάθε επιπλέον προϊόν που θα θες, θα βάζεις στο λογαριασμό 5-10€ παραπάνω. Ρώτα και στο χρωματοπωλειο σου τιμές.Στάλθηκε από το GT-I9070 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 30, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 Και εγώ είχα βάψει παλιά ένα Chieftec μέσα έξω με απλό spray. Εξωτερικά στις γωνίες το χρώμα όντως είχε θέμα μετά από πολύ καιρό, ξεφλούδισε ελαφρά και η ιδέα του μαύρου μαρκαδόρου επιστρατεύθηκε για να καλύψει αυτά τα σημεία. Μέσα αλλά και στο μπροστινό πλαστικό τα όποια προβλήματα ήταν πολύ περιορισμένα και ήταν ή αναμενόμενα, εκεί που βίδωναν οι βίδες ή απλά απροσεξία δική μου. Και μιλάμε για ένα χέρι χωρίς τρίψιμο και ιστορίες με το πλέον απλό σπρέι από χρωματοπωλείο. Μετά από πολλά χρόνια το κουτί έχει παροπλιστεί αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι με ένα απλό spray η δουλειά γίνεται αν μιλάμε απλά για να κάνεις το κέφι σου, για κάτι εντελώς ερασιτεχνικό, για κάτι όχι το ιδιαίτερα πολύπλοκο αλλά μια απλή αλλαγή χρώματος και όχι για να το εκθέσεις ή να το πουλήσεις αργότερα. Το κουτί ήταν 100% άσπρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Σεπτέμβριος 30, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 Μιας και γύρισα, αυτή ήταν η πρόσοψη μου: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Σεπτέμβριος 30, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 Μιας και εχω περασει κ απο σπρέι και από plastidip, ψηφίζω συνδυασμό σπρέι&βερνίκιSent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
v4nelle Οκτώβριος 1, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ ολους για τις απαντήσεις σας!Τελικά πήρα σπρευ για πλαστικό satin black και όχι matte.Έχω περάσει κάμποσα χέρια και σιγά σιγά πιστεύω θα φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.Μόλις το τελειώσω θα ανεβασω μια φωτοΣας ευχαριστώ ξανά ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
v4nelle Οκτώβριος 17, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2013 Το μπροστινο πανελ βαφτηκε, το pc στηθηκε και ολα κομπλε. Βεβαια απτα πολλα χερια και το τριψιμο το αποτελεσμα δεν βγηκε τοσο ματ αλλα πηρε μια γυαλαδα Οπως και να εχει ειναι καλυτερο απο πριν Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες Ακολουθουν φωτογραφιες.Μερικες τις εκανε rotation το imageupload.co.uk και εδω βλεπουμε το φανταστικο cable sleeving με καλαμακι του φραπε Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 17, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2013 Μια χαρά. Απλά ξέχασες να βάψεις τα λαμάκια από ότι βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
v4nelle Οκτώβριος 17, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2013 Αν εννοεις το mesh, δεν ξεχασα,απλα δεν ηθελα να ασχοληθω τοσο πολυ για την ωρα!Αν καποια στιγμη μου τη βιδωσει και βρω οσο χρονο χρειαζομαι ισως κανω και κατι παραπανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 17, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
v4nelle Οκτώβριος 17, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2013 Αυτα ηταν ασπρα απτη μανα τους και μαρεσε κιολας. Βεβαια καλο θα ηταν να βαψω και αυτο της gpu ασπρο,αλλα ηταν καινουργια και την λυπηθηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.