cpavlidi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2004 Γεια χαρά σε όλους. Θέλω να αποκτήσω γρήγορο HDD και έχω 2 επιλογές : 1) Να πάρω έναν RAPTOR 74 MB 10000 rpm 2) Να πάρω 2 SATA 80 MB και να τα στήσω σε RAID 0 Σε διάφορα bench που είδα, αξίζει όντως το RAID 0 με 2 SATA, είναι όμως καλύτερο απο τον RAPTOR; Τι απ'τα 2 με προτείνετε να κάνω δεδομένου οτι με ενδιαφέρει η ταχύτητα και μόνο; ΥΓ : Δεν παίζω games, δεν κάνω editing video, εικονας ή ήχου δεν κάνω μεταφορές μεγάλων αρχείων, αλλά δουλεύω κυρίως programming(.NET), SQL Server, office, netscape, zip και ακούω και κανένα mp3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Οκτώβριος 1, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Παρε 2 raptor 36 με raid 0 και θα πηγαινεις φετες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Οκτώβριος 1, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 oπως ειπε και ο blade.... ΦΕΤΕΣ!!!!!! αν σε παιρνει οικονομικα do it.... αλλα απο την αλλη 74G ειναι λιγα, ισως να χρειαστεις και ενα 3ο δισκο για περισσοτερο χωρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpavlidi Οκτώβριος 1, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Δεν έχω πρόβλημα με τον λίγο χώρο, 74 MB είναι υπέρ αρκετά για μένα. Είναι οτι πιο γρήγορο υπάρχει 2 Χ raptor 36 ??? Ο raptor 74 MB δεν έχει καλύτερο access time? Οι 2 SATA στις 7200 Raid 0 δεν πάνε καλά; Αυτά τα ολίγα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 1, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Χονδρικά, νομίζω πως ισχύει το εξής: 2x36 raptors raid0>2x80 raid0>1x74 raptor, με το κάθε config να χάνει/κερδίζει σε κάποια σημεία... Και οι raptors sata είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Οκτώβριος 1, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 μια χαρα πανε...απλως τα "ερπετα" πανε καλυτερααν θε ακομα παραπανω τα χωνεις και παιρνεις scsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpavlidi Οκτώβριος 1, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Ποιο γρήγοροι SATA 80 MB στις 7200 είναι οι Maxtor η καλύτερα να πάρω Seagate ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cattino Οκτώβριος 1, 2004 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 παρε raptor74Gb και αργοτερα αν θες παιρνεις αλλον ενα και κανεις raid0 και εισαι υπερφετες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpavlidi Οκτώβριος 1, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Αν μπορεί ας μου πει καποιος τι είναι πιο γρήγορo για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ, 1 raptor μόνος του ή 2 Χ 80 ΜΒ SATA 7200 rpm; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Οκτώβριος 1, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 κατ' εμεmaxtor αν θες επιδοσειςκαι seagate αν οταν αφησεις το ματαιο αυτο κοσμοσε θαψουν μαζι με του δισκους σου , γιατι πολυ απλα αυτοι θα δουλευουν ακομα....και μετα απο 50 χρονια...παντως σε αυτο που λεω παραπανω "παιζει" και ποιο μοντελο θα διαλεξεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Οκτώβριος 1, 2004 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Για τη δουλεια που το θες πιστευω ο ενας 74αρης ειναι η καλητερη επιλογη Να εχεις υποψην σου ομως οτι ειναι καπως πιο "φωνακλας" απο τους δισκους στις 7200στροφες Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Οκτώβριος 1, 2004 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 17:03] Για τη δουλεια που το θες πιστευω ο ενας 74αρης ειναι η καλητερη επιλογη Να εχεις υποψην σου ομως οτι ειναι καπως πιο "φωνακλας" απο τους δισκους στις 7200στροφες Συμφωνω με το Μιχαλη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpavlidi Οκτώβριος 1, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Α τις φωνές εγω δεν τις αντέχω!!! Το μαμισιο cooler του XP 2700 εχώ και με έχει τρελάνει !!!Μάλλον το κόβω για 2 Seagate 80άρηδες που είναι και ύσηχα παιδιάΥΓ: Και ποιος είναι ο Μιχάλης ; Ο Samael; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 1, 2004 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Οπότε δύο 80άρηδες είναι μονόδρομος για σένα αφού δεν θες θόρυβο. Αλλά θα πάρεις GB κι όχι MB (ξαναδιάβασε προσεκτικά τα posts σου για να καταλάβεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpavlidi Οκτώβριος 1, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Αχα καλό εεεε? Αφου το έκανα και αυτό με τα ΜΒ τότε είμαι καλυμμένος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Οκτώβριος 1, 2004 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από cpavlidi [Σήμερα, στις 17:15] Α τις φωνές εγω δεν τις αντέχω!!! Το μαμισιο cooler του XP 2700 εχώ και με έχει τρελάνει !!! Μάλλον το κόβω για 2 Seagate 80άρηδες που είναι και ύσηχα παιδιά ΥΓ: Και ποιος είναι ο Μιχάλης ; Ο Samael; Σιγα ποσο θορυβο θα κανουν?? samael =>Μιχαλης blade_pan =>Πανος Χαρηκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Οκτώβριος 1, 2004 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Εγώ θα έλεγα 2 hitachi 80 άρηδες σε raid0 ή καλύτερα 2χ120 hitachi. Η διαφορά (σε φράγκα)είναι μηδαμινή και είναι οι πιο γρήγοροι στην κατηγορία τους και σε αναζήτηση και σε διαμεταγωγή. Από raptor 36 άρη μακριά και κάνει θόρυβο και δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο σε ταχύτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
xylokastro Οκτώβριος 1, 2004 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 raid 0 με raptor 2x36 gb και εναν 120 αρη για αποθηκευση προσωπικων αρχειων και εισαι complet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros19 Οκτώβριος 18, 2006 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2006 Και εγώ το σκεφτόμουνα να πάρω έναν raptor....αλλά από όσο έψαξα και ρώτησα τελικά δεν θα δεις και μεγάλη διαφορά στις ταχύτητες...Εκεί που κάνει σίγουρα την διαφορά είναι σε raid 0....Αλλά να πάρεις 2χ36 gb και να δώσεις 200 ευρώ....Είναι πολλά...!Τελικά αξίζει....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 18, 2006 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από ikaros19 Και εγώ το σκεφτόμουνα Κοντά 2 χρόνια απ' ότι βλέπω..... Για την δουλειά που το ήθελε ο φίλος: Αρχική απάντηση από cpavlidiΥΓ : Δεν παίζω games, δεν κάνω editing video, εικονας ή ήχου δεν κάνω μεταφορές μεγάλων αρχείων, αλλά δουλεύω κυρίως programming(.NET), SQL Server, office, netscape, zip και ακούω και κανένα mp3. Σαφώς το ραπτόρι είναι καλύτερη επιλογή από raid (βλ. access time). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.