Jump to content

RAPTOR vs 2 SATA RAID 0

cpavlidi

Recommended Posts

:T:

Γεια χαρά σε όλους.

Θέλω να αποκτήσω γρήγορο HDD και έχω 2 επιλογές :

1) Να πάρω έναν RAPTOR 74 MB 10000 rpm

2) Να πάρω 2 SATA 80 MB και να τα στήσω σε RAID 0

Σε διάφορα bench που είδα, αξίζει όντως το RAID 0 με 2 SATA, είναι όμως καλύτερο απο τον RAPTOR;

Τι απ'τα 2 με προτείνετε να κάνω δεδομένου οτι με ενδιαφέρει η ταχύτητα και μόνο;

ΥΓ : Δεν παίζω games, δεν κάνω editing video, εικονας ή ήχου δεν κάνω μεταφορές μεγάλων αρχείων, αλλά δουλεύω κυρίως programming(.NET), SQL Server, office, netscape, zip και ακούω και κανένα mp3.

Δεν έχω πρόβλημα με τον λίγο χώρο, 74 MB είναι υπέρ αρκετά για μένα. Είναι οτι πιο γρήγορο υπάρχει 2 Χ raptor 36 ??? Ο raptor 74 MB δεν έχει καλύτερο access time? Οι 2 SATA στις 7200 Raid 0 δεν πάνε καλά; Αυτά τα ολίγα ...

κατ' εμε

maxtor αν θες επιδοσεις

και seagate αν οταν αφησεις το ματαιο αυτο κοσμο

σε θαψουν μαζι με του δισκους σου , γιατι πολυ απλα αυτοι θα δουλευουν ακομα....και μετα απο 50 χρονια...

παντως σε αυτο που λεω παραπανω "παιζει" και ποιο μοντελο θα διαλεξεις....

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 17:03]

Για τη δουλεια που το θες πιστευω ο ενας 74αρης ειναι η καλητερη επιλογη ;)

Να εχεις υποψην σου ομως οτι ειναι καπως πιο "φωνακλας" απο τους δισκους στις 7200στροφες :)

Συμφωνω με το Μιχαλη....

Α τις φωνές εγω δεν τις αντέχω!!! Το μαμισιο cooler του XP 2700 εχώ και με έχει τρελάνει !!!

Μάλλον το κόβω για 2 Seagate 80άρηδες που είναι και ύσηχα παιδιά

ΥΓ: Και ποιος είναι ο Μιχάλης ; Ο Samael;

Οπότε δύο 80άρηδες είναι μονόδρομος για σένα αφού δεν θες θόρυβο. Αλλά θα πάρεις GB κι όχι MB (ξαναδιάβασε προσεκτικά τα posts σου για να καταλάβεις). :p

Αρχική απάντηση από cpavlidi [Σήμερα, στις 17:15]

Α τις φωνές εγω δεν τις αντέχω!!! Το μαμισιο cooler του XP 2700 εχώ και με έχει τρελάνει !!!

Μάλλον το κόβω για 2 Seagate 80άρηδες που είναι και ύσηχα παιδιά

ΥΓ: Και ποιος είναι ο Μιχάλης ; Ο Samael;

Σιγα ποσο θορυβο θα κανουν??

samael =>Μιχαλης

blade_pan =>Πανος

Χαρηκα!:)

Εγώ θα έλεγα 2 hitachi 80 άρηδες σε raid0 ή καλύτερα 2χ120 hitachi. Η διαφορά (σε φράγκα)είναι μηδαμινή και είναι οι πιο γρήγοροι στην κατηγορία τους και σε αναζήτηση και σε διαμεταγωγή. Από raptor 36 άρη μακριά και κάνει θόρυβο και δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο σε ταχύτητα

• 2 years later...

Και εγώ το σκεφτόμουνα να πάρω έναν raptor....αλλά από όσο έψαξα και ρώτησα τελικά δεν θα δεις και μεγάλη διαφορά στις ταχύτητες...Εκεί που κάνει σίγουρα την διαφορά είναι σε raid 0....

Αλλά να πάρεις 2χ36 gb και να δώσεις 200 ευρώ....Είναι πολλά...!

Τελικά αξίζει....?

Αρχική απάντηση από ikaros19

Και εγώ το σκεφτόμουνα

Κοντά 2 χρόνια απ' ότι βλέπω.....:p

Για την δουλειά που το ήθελε ο φίλος:

Αρχική απάντηση από cpavlidi

ΥΓ : Δεν παίζω games, δεν κάνω editing video, εικονας ή ήχου δεν κάνω μεταφορές μεγάλων αρχείων, αλλά δουλεύω κυρίως programming(.NET), SQL Server, office, netscape, zip και ακούω και κανένα mp3.

Σαφώς το ραπτόρι είναι καλύτερη επιλογή από raid (βλ. access time).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.