Jump to content

Σωστή τοποθέτηση ανεμιστήρων

Andrewk

Recommended Posts

Εχω ενα chieftec full tower κουτι και θα ηθελα γνωμες για το πως θα βαλω σωστα τους ανεμιστηρες..Λοιπον εχουμε και λεμε,περνει εναν 120' πισω,3 92' πισω απο τους σκληρους και αλλον εναν 92' στο πλαινο παραθυρο..Πως πρεπει να τοποθετησω τους ανεμιστηρες με αποτελεσμα την οσο δυνατον καλυτερη ψηξη??

Μερικες φωτο για να καταλαβεται πως ειναι το κουτακι..

61_2.JPG

61_7.JPG

ΥΓ: Χρηματα για αλλαγη κουτιου δεν παιζουν..Στον επεξεργαστη εχω μαμα ψυχτρα Intel..

Όλοι, εκτός από τον πίσω 120άρη θα φυσάνε πρός τα μέσα προφανώς. Οι 3 πλαϊνοί ανεμιστήρες μου φαίνεται πως θα ήταν υπερβολή και μοιάζει με παλιά σερβερο-κατάσταση με πολλούς σκληρούς. Δεν αναφέρεις αν πριν τους σκληρούς παίρνει 1-2 120άρηδες στο μπροστινό μέρος γτ φαίνεται να έχει αρκετό χώρο. Υποθέτω πως έχει. Προσωπικά σε αντίστοιχο ψηλό tower είχα βάλει κι άλλο 120άρη στο τμήμα των DVD drive. Το στερεώνεις όπως μπορέσεις, είτε με βίδες και γωνιακά σιδεράκια είτε απλώς το σταθεροποιείς ανάμεσα σε 2 DVD drive με αφρώδες υλικό για τους κραδασμούς.

Στην τελική όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα εμποδίζεται η ροή του αέρα απο το hardware που θα τοποθετήσεις. Τακτοποίησε λοιπόν τα καλώδια όσο γίνεται. Τα HD bay δεν αφήνουν να περνά ανεμπόδιστα ο αέρας άρα κι ο μικρός του πλαϊνού παραθύρου 92άρης θεωρητικά θα βοηθά την προώθηση αέρα στην ψύκτρα της Intel.

Ειδικά για το πίσω μέρος διαλέγω ανεμιστήρες υψηλών στροφών κι επιδόσεων αλλά με ρυθμιστή στροφών(ανάλογα με τη χρήση). Αν έχεις ήδη τους ανεμιστήρες προτείνω να μπει κι άλλος στο μπροστινό πάνω τμήμα γιατί το τροφοδοτικό βλέπω να είναι ψηλά και μακριά...

Υ.Γ. Ψάξε το φορουμ θα βρεις φωτο και ιδέες εδώ ή στο subforum "Cases, PSU and mods".

Το κουτί να υποθέσω είναι αυτό;

https://www.skroutz.gr/s/78745/Chieftec-Bravo-BA-01B-B-B.html

Τι θα βάλεις μέσα; Αν είναι να βάλεις 1-2 δίσκους και την μητρική με μια κάρτα γραφικών μόνο, ακόμα και μόνο τον πίσω ανεμιστήρα να βάλεις (στο ύψος της μητρικής)μια χαρά θα είσαι. Αν η κάρτα γραφικών είναι με παθητική ψήκτρα βάζεις και έναν πλαϊνό στο ύψος της κάρτας γραφικών.

Το κουτί να υποθέσω είναι αυτό;

https://www.skroutz.gr/s/78745/Chieftec-Bravo-BA-01B-B-B.html

Τι θα βάλεις μέσα; Αν είναι να βάλεις 1-2 δίσκους και την μητρική με μια κάρτα γραφικών μόνο, ακόμα και μόνο τον πίσω ανεμιστήρα να βάλεις (στο ύψος της μητρικής)μια χαρά θα είσαι. Αν η κάρτα γραφικών είναι με παθητική ψήκτρα βάζεις και έναν πλαϊνό στο ύψος της κάρτας γραφικών.

Είναι παρόμοιο.. Το δικο μου τελειώνει σε υψος στο τροφοδοτικο,...

Στην πρόσοψη δεν πέρνει ανεμιστήρα..

Στο κουτί υπάρχει : 1 hdd,1ssd

Και μια 550ti με 10αρι ανεμιστήρα..

Σκεφτόμουν να βάζουν όλοι αέρα εκτός απο τον 12αρη και τον μεσαιο 92αρη στο μέρος των σκληρών..Όλοι οι ανεμιστήρες θα μπουν πανω σε fan controller..

Nexus 4 pa3.99+hells-core

Από σκληρούς/κάρτα γραφικών δεν έχεις κάτι που να θέλει ιδιαίτερη ψύξη. Προσωπικά, μιας και έρχεται και χειμώνας οπότε δεν υπάρχει θέμα υψηλών θερμοκρασιών θα έβαζα απλά έναν 12άρη πίσω και τίποτα άλλο ώστε να μην έχω περιττό θόρυβο. Αν η κάρτα λειτουργεί στους 50 αντί για τους 40 βαθμούς ή αν ο επεξεργαστής λειτουργεί στους 45 αντί για τους 38, δεν νομίζω να είναι λόγος να παραπονεθούν.

Πέτα τα μέσα στο κουτί τότε. Κακό δε θα κάνουν. Ίσως δε χρειάζεται καν ο fan controller αν οι ανεμιστήρες είναι χαμηλών στροφών. Προσωπικά δεν έχω ευαισθησία στο θόρυβο οπότε βάζω 5-6 fan σε κάθε κουτί.

Ακόμα και 2 από τους 92άρηδες φτάνουν στην περίπτωση σου.

[MENTION=24834]Andrewk[/MENTION] γεια σου φιλε, εχω το ιδιο κουτι με σενα, αμα θες να βαλεις ανεμιστηρες κανε μια απαρυθμιση τι ανεμιστηρες εχεις να ξερω να σε πω.

Πληροφοριακα παντως η προσοψη περνει 2χ92 ανεμιστηρες σαν τους πλαινους και εχει και φιλτρο, απλα κοιταξε τα πλαστικα σου σε τι κατασταση ειναι γιατι εμενα ξεραθηκαν και εσπασαν ολα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.