Jump to content

Αντεχει κατι παραπανω? αξιζει?

Nikolas 72200

Recommended Posts

Καλημέρα και καλως σας βρήκα.

Εχω ενα pc με τα παρακατω χαρακτηριστικα στο καταστημα μου το οποιο κυριως το δουλευω με ενα εμπορικο προγραμμα (παραστατικα αποθηκη κ.τ.λ.),παραλληλα ομως ειναι και το pc για ολες τις δουλειες.

Εχει αρχισει να μου κανει "νερα" που λενε.Αργει να μου ξεφορτωση διαφορους καταλογους προμηθευτων μου απο το cd driver στην οθονη (μιλαω για αρχεια pdf).Κολλαει για μερικα δευτερολεπτα αμα του ζητησω πολλα μαζεμενα...

Ξερω οτι το pc δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο αλλα νομιζω οτι κατι καλυτερο μπορει να μου δωσει μα καποια αναβαθμιση (ram?)

τι λετε? αξιζει? μπορω να κανω κατι?

FLjAWCF.png

U24OqJc.png

8J505i4.png

ευχαριστω!

Πως δεν αξιζει...θα εχεις πιο free time! Στα 90 μν εκτος του τρωνε πολυ ρευμα δεν εχουν και πολλες εντολες. Στην θεση σου θα πηγενα AMD A8 6600K 3.90GHZ BOX - - CPU - σε τετοιον! Ειναι μεσα στο chip το cpu & gpu!Μικρη καταναλωση,ησυχος, αξιοπηστος, και αρκετα γρηγορος!Αλλα πρεπει να αλλακτουν ολα απο την αρχη!Θα δεις 100% διαφορα.

Το οτι σου κολα μπορει να φταιει και ο δυσκος σου ή να εχεις μικρη ραμ και να μπουχτιζει!

Εσυ ρωτησες..Screenshot απο RAM δεν εβαλες.

Αν εχεις 2, βαλε αλλα 2, αν εχεις 4, RAM δεν θα σου κανει τιποτα.

Τωρα απλα μπορει να θες κανα γενινο clean up, old files κτλ γενικα το slow down συμβαινει σε ολα τα PC απλα οταν ειναι ηδη αδυναμα, φαινεται ευκολα.

Κανει τιποτα θορυβους ο σκληρος, αν αργει ακρετα και παιζει και θορυβοες ισως να κασωνει ο σκληρος επισης.

Αν ειναι hardware , πετα ενα φορματ να φρεσκαριστει.

Πως δεν αξιζει...θα εχεις πιο free time! Στα 90 μν εκτος του τρωνε πολυ ρευμα δεν εχουν και πολλες εντολες. Στην θεση σου θα πηγενα AMD A8 6600K 3.90GHZ BOX - - CPU - σε τετοιον! Ειναι μεσα στο chip το cpu & gpu!Μικρη καταναλωση,ησυχος, αξιοπηστος, και αρκετα γρηγορος!Αλλα πρεπει να αλλακτουν ολα απο την αρχη!Θα δεις 100% διαφορα.

Το οτι σου κολα μπορει να φταιει και ο δυσκος σου ή να εχεις μικρη ραμ και να μπουχτιζει!

Μα πως θα βαλω τον επεξεργαστη που προτεινεις αφου η μητρικη μου ειναι socket 775?

δεν κατάλαβε καλά την ερώτησή σου, εσύ ρωτάς χωρίς αλλαγή πλατφόρμας. Λειτουργικό ποιο έχεις και ξέρεις αν είναι 32 ή 64 bit; 32bit Windows παίζει να μη δουν πάνω από 3GB μνήμη. Αν πας σε 4 θα δεις κάποια βελτίωση αλλά μην περιμένεις τρελλές διαφορές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα δεις αν βάλεις κανένα SSD για φόρτωμα εκεί προγραμμάτων και λειτουργικού. Επίσης σημαντικό το καλό καθάρισμα κι ίσως format κι επανεγκατάσταση. (αυτά τα δύο θα σου ΄ρθουν γύρω στα 150€)

Πάντως αν το χρησιμοποιείς αρκετά «για όλες τις δουλειές» και δεν είσαι πιεσμένος πολύ οικονομικά σημαντικές διαφορές θα δεις μόνο με συνολική αλλαγή πλατφόρμας. (400€+ κρατώντας ό,τι μπορείς από το υπάρχον, κουτί, πληκτρολόγιο, οθόνη κλπ)

Γνώμη μου: αν έχεις τα λεφτά πήγαινε σε συνολική αλλαγή.

αν βλέπω καλά θα έχεις και μικρή βελτίωση εφόσον βάλεις τις μνήμες σε Dual Channel λειτουργία (ένα ζευγάρι από ίδιες μνήμες αντί ένα μονό που έχεις τώρα) πάντως τίποτα από όλα αυτά δε θα σου δώσει τη βελτίωση μιας συνολικής αλλαγής.

δεν κατάλαβε καλά την ερώτησή σου, εσύ ρωτάς χωρίς αλλαγή πλατφόρμας. Λειτουργικό ποιο έχεις και ξέρεις αν είναι 32 ή 64 bit; 32bit Windows παίζει να μη δουν πάνω από 3GB μνήμη. Αν πας σε 4 θα δεις κάποια βελτίωση αλλά μην περιμένεις τρελλές διαφορές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα δεις αν βάλεις κανένα SSD για φόρτωμα εκεί προγραμμάτων και λειτουργικού. Επίσης σημαντικό το καλό καθάρισμα κι ίσως format κι επανεγκατάσταση. (αυτά τα δύο θα σου ΄ρθουν γύρω στα 150€)

Πάντως αν το χρησιμοποιείς αρκετά «για όλες τις δουλειές» και δεν είσαι πιεσμένος πολύ οικονομικά σημαντικές διαφορές θα δεις μόνο με συνολική αλλαγή πλατφόρμας. (400€+ κρατώντας ό,τι μπορείς από το υπάρχον, κουτί, πληκτρολόγιο, οθόνη κλπ)

Γνώμη μου: αν έχεις τα λεφτά πήγαινε σε συνολική αλλαγή.

Ναι εννοειτε χωρις αλλαγη πλατφορμας!.

Αν μπορω να ξεζουμισω λιιιγο το συστημα μου ενδιαφερομε!

το λειτουργικο τωρα δεν το βλεπω να ειναι 64bit "με τιποτα"

To oτι ειναι παλιος δεν σημαινει οτι καιει πολυ.

Για τις επιδοσεις του βεβαια ...καιει πολυ..αλλα και ο αμδ που προτεινες μη νομιζεις οτι θα καιει λιγοτερο.ΠΕριπου τα ιδια..αν και σε idle ..ισως να καιει λιγοτερο.

Το θετικο σε αυτη περιπτωση ειναι οτι η μητρικη σου παιρνει ddr3.

Οποτε ξεκινας απο εκει γγηγορα και ευκολα.

Παιρνεις αυτες πχ..

eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής

ή μιας και πλησιαζει τα 70..και αυτες.

Geil 8GB DDR3 PC3-17000 Black Dragon Dual Channel | Skroutz.gr

Και οι δυο (ποσο μαλλον οι δευτερες) ειναι "υπεραρκετες" για το pc σου μιας και δεν ξερω κατα ποσο υποστηριζει ταχυτητες ανω του 1333mhz.(μη τρομαξεις..απλα θα δουλευουν εκει).Θα τις εχεις ευκαιρες στην επομενη αλλαγη πλατφορμας.

Πιο φθηνες δε παιζουν..εκτος αν βρεις μεταχειρισμενες ή καμμια προσφορα.

Γενικα εχε υποψη οτι 8gb=~70€ .

Ενδεχεται να θες και εναν καινουριο πιο γρηγορο σκληρο.Αν δε σε νοιαζει χωρητικοτητα ..παρε εναν ssd ..

Samsung 840 Series Evo 120GB | Skroutz.gr

ψιλοoverkill για τη δουλεια που θες..αλλα και αυτον τον χρησιμοποιεις στο επομενο μηχανημα.

Απο επεξργαστη μπορεις να πας πλεον μονο σε μεταχειρισμενα ειτε σε καποιον q6600 ειτε σε Q9550 ..αλλα μονο σε μεταχειρισμενα.Ενα 40αρι ο πρωτος νομιζω βρισκεται.

Επισης..cd/dvd ..δεν ειναι σκοπιμο να κρινεις PC απο δαυτα.Ειτε γρατσουνισμενο cd ειτε χαλασμενη συσκευη καθυστερει μεχρι αηδιας.

Αυτα...αν σκοπευεις να σπρωξεις λεφτα..καντα με αυτη τη σειρα.Οτιδηποτε αγορασεις μπορεις να το χρησιμοποιησεις στο επομενο με εξαιρεση τον επεξεργαστη.Αν φτασεις μεχρι εκει.Εκει απλα αποφασιζεις αν θες να δωσεις 150-200Ε για μητρικη επεξεργαστη ..ή κανενα 40αρι για επεξεργαστη μονο.

υ.γ

1)Δεν ειναι αναγκη να φτιαχνεις νεο λογαριασμο.Και με τον παλιο δεν τρεχει τιποτα.

2)Το cpu-z μπορεις να το τρεξεις πολλες φορες..και να βαλεις την αντιστοιχη εικονα-καρτελα διπλα απο τις υπολοιπες..για ενα print-screen.(ευτυχως εχεις και 19αρα).

Ξεζούμισμα: αυτά που σου είπαμε, 1) καλό καθάρισμα, ξαλάφρωμα του startup από ότι δεν χρειάζεται 2) προσθήκη μίας ίδιας μνήμης σε λειτουργία Dual Channel 3)SSD

αν έχεις 7άρια: Start/δεξί click στο Computer/Properties βλέπεις τι λειτουργικό τρέχεις κι αν είναι 32 ή 64. Πρέπει να το βρεις αυτό για να ξέρεις τι μπορεί να γίνει παραπέρα με μνήμη.

Ευχαριστω.

Κατατοπιστικοτατος.

Οι ram που προτεινεις καταργουν τις υπαρχουσες ή κουμπωνουν επιπλεον αυτων στην μητρικη?

(ειμαι σχετικος αλλα οχι οσο πρεπει.)

Υπαρχει και μια καρτα γραφικων στο συστημα μου επισης,ειναι αυτη:

καλο κανει, κακο δεν κανει νομιζω ε?

IxBNTZi.pnguf0uW8M.png

Επειδη δε το ειδες..το κανω λιγακι πιο εντονο...

α)πρις κανεις επικολληση την εικονα...μικρυνε την ασπρη εικονα.Βαλτην 100χ100 πχ..

Να μη βλεπουμε συνεχεια ολη την ασπριλα του paint.

β)To cpu-z μπορεις να το τρεξεις συνεχομενα οσες φορες θες.

Να εχεις 10 cpuz να τρεχουν ταυτογχρονα.(τυχαιο νουμερο το 10.Τρεξε οσα χρειαζονται για να δειξεις τις πληροφοριες που χρειαζονται και οχι 1-1 σε μια εικονα του paint ~1280x1024.

οι μνήμες που σου είπε θα αντικαταστήσουν την υπάρχουσα (οι Crucial στο πρώτο link μια χαρά φαίνονται) όμως σου ξαναλέω ότι σε 32bit Windows δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάνω από 3.

Επεξεργαστή δεν θα κοιτούσα να αλλάξω με το σκεπτικό ότι όσο ανεβαίνουμε σε ποσό τόσο πιο δελεαστική είναι η ολοκληρωτική αλλαγή. Παρομοίως για κάρτα γραφικών. Αν είναι να τα αλλάξεις όλα, μόνο η μητρική μένει για ολοκληρωτική αλλαγή (συν τα περισσότερα χρήματα ενός επεξεργαστή για νέα πλατφόρμα).

... ή κουμπωνουν επιπλεον αυτων στην μητρικη?

(ειμαι σχετικος αλλα οχι οσο πρεπει.)

Υπαρχει και μια καρτα γραφικων στο συστημα μου επισης,ειναι αυτη:

καλο κανει, κακο δεν κανει νομιζω ε?

...

3097.jpg

Το motherboard του υπολογιστή είναι αυτό. Η ram που χρειάζεσαι θα μπει πρόσθετη, καταλαμβάνοντας το δεύτερο slot, χωρίς κατάργηση της υπάρχουσας, και είναι αυτή, καταλήγοντας συνολικά σε 4GB, δηλαδή το μέγιστο που μπορεί να αξιοποιήσει το λειτουργικό σύστημα. Δεν χρειάζεσαι πάνω από 4GB για να λειτουργεί σωστά το Pegasus, και επομένως τα Windows XP 32bit είναι μια χαρά. Επίσης, μιας και κάνει νερά ο οπτικός οδηγός, άλλαξέ τον με έναν τέτοιο. Η κάρτα οθόνης είναι μια χαρά.

(Υποθέτω πως παίρνεις και κανένα backup κάθε εβδομάδα, ε);

[MENTION=3559]Oric[/MENTION] για να μην μπερδευόμαστε, το «κατατοπιστικότατος» πήγαινε στην πρόταση του NTG που έδωσε link για 8GB RAM. Φυσικά και αν αγοράσει τα 8GB (2x4) θα αντικαταστήσουν την υπάρχουσα.

Αν επιλέξει να βάλει ένα ίδιο module με αυτό που ήδη έχει ανεβαίνοντας συνολικά σε 4 (από τα οποία μόνο τα 3 θα βλέπει το λειτουργικό αν είναι 32 bit) τότε δεν θα αντικαταστήσει, απλώς θα προσθέσει.

Όσον αφορά τα προγράμματα, έγραψε και αυτό στο πρώτο μήνυμα:

«παραλληλα ομως ειναι και το pc για ολες τις δουλειες.»

Kαι η προταση για ενα extra dimmaki των 2 γιγα δεν ειναι ασχημη απο την στιγμη που εχει XP.(ας ειναι και 32bita).

Η φτηνοτερη δυνατη.

ΧP ειναι ...ποση αναγκη να εχει το pc απο ram..Τελευταια εποχη με xp (με εξαιρεση το λαπτοπ) πρεπει να ηταν 2χ1 δδρ2 με d9gmh.:p

(απλα το πιο πιθανο ειναι να μη χρησιμοποιησει κανενα dimmaki σε ενδεχομενη αναβαθμιση σε αλλη πλατφορμα οντας λιγα σε μεγεθος και σε ταχυτητα -για το επομενο pc παντα).

σωστά NTG, αν μείνει με 32bit XP αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει. Εκτός από τη μη μελλοντική χρήση, το έξτρα 2άρι έχει και μια μικρή πρόσθετη βαβούρα ότι πρέπει να ψάξει το ίδιο με το ήδη υπάρχον για να ΄ναι σίγουρος.

δε πιστευω να εχει προβλημα...

Περα το οτι και να παρει θα δουλευει στην ελαχιστη δυνατη συχνοτητα (δλδ 800μηζ..-και ddr2 δουλευαν σε μεγαλυτερη απο αυτη) το πιο πιθανο ειναι να δουλεψει με 6αρια που ειναι και τα μικροτερα δυνατα -δε παιρνω και ορκο μιας και ουδεποτε εχω δει ddr3@800mhz..

Με μια μικρη βολτα στο bios παντως ρυθμιζεται παντως και ας παρει 2gb gskil @ 2400mhz που λεει ο λογος.

...Θα αλλάξεις μνήμες και (μεγάλη) διαφορά δεν θα δείς , μετά θα πας για ssd για καλύτερη ταχύτητα και πάλι μια απο τα ίδια άντε και το format + + + ...

χρόνος και χρήμα , γνώμη μου δες για κάποιο καινούριο (έτοιμο ή made by you) σε ποσό που μπορείς να δώσεις και αγόρασε τον και απο την περιοχή σου για να σου περάσουν ότι θες απο τον παλιό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... (εκτός και αν το έχεις οπότε απο internetoμάγαζα ...) και σου μένει και ο παλιός για άλλες χρήσεις...:hehe:

("γείτονα" wellcome to the c LAB ...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.