Jump to content

Αναβάθμιση σε Haswell ή οχι ??

Thanasis_C

Recommended Posts

Εντάξει να το πω και διαφορετικά. Τα εξάθλια "πορτάκια" από το 360 και το ps3 που ήξερες μέχρι τώρα, ήδη αποτελούν παρελθόν. Περνάμε σε εντελώς νέες μηχανές γραφικών.

"Σκότωσέ" τον όσο προλαβαίνεις. Γιατί σε 3 μήνες από τώρα ή θα βλέπεις 8350 στα 240€ ή 4670Κ στα 180€.

Αυτή τη στιγμή οι ίντελ είναι το χειρότερο VFM στην ιστορία τους.

Δηλαδη αν εχω 4670κ που με 4 cores ειναι ισαξιος του 8320 με 8 cores,να πουλησω για να πω οτι ενα game δουλευει αξιοπρεπως και τον κοντραρει και σε ολα τα αλλα σερνομαι,τι λογικη ειναι αυτη δεν την καταλαβαινω.

Οτι περναμε σε νεα μηχανη γραφικων που θα αξιοποιει 8cores θετικο και ευχαριστο ειναι,οχι πως παιζω ports αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Είμαι με i7 920 εδώ και 5 χρόνια. Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα. Και όπου υπήρχε διορθώθηκε με drivers/updates. Ένας 4670Κ υπό τις ίδιες συνθήκες θα άντεχε 4ετία.

Τώρα όμως βλέπεις τον 930 να ισοφαρίζει τον 2500Κ με το +20% single core performance + άλλο ένα 30% στα ρολόγια καθαρά λόγω hyperthreading.

Αλλάζουν ριζικά οι μηxανές γραφικών λόγω ps4 και one, όχι εξαιτίας κάποιας παρέμβασης της AMD στo xώρο των pc. Δεν υπάρχει πλέον αδύναμος κρίκος ανάμεσά τους αναφορικά με τις cpu γι'αυτό και σε ένα χρόνο μαξ, όλα τα πραγματικά καλά games θα τρέχουν 8 ή και παραπάνω θρεντς. Όσοι μείνουν πίσω δεν θα στρεσσάρουν την cpu σε ένα θρεντ γιατί και αυτοί θα κάνουν βελτιστοποίηση για τις πολύ αδύναμες ανά πυρήνα κονσόλες.

]Δηλαδη αν εχω 4670κ που με 4 cores ειναι ισαξιος του 8320 με 8 cores' date='[/b']να πουλησω για να πω οτι ενα game δουλευει αξιοπρεπως και τον κοντραρει και σε ολα τα αλλα σερνομαι,τι λογικη ειναι αυτη δεν την καταλαβαινω.

Οτι περναμε σε νεα μηχανη γραφικων που θα αξιοποιει 8cores θετικο και ευχαριστο ειναι,οχι πως παιζω ports αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.

Lol. Σε πήρε παραμάζωμα ο φίλος και λες ότι να ναι και συ μου φαίνεται. Σιγά μην είναι ίσος και με τον athlon x2. Ακόμα περιμένουμε overall gaming επιδόσεις ανώτερες του εκάστοτε i3. Ντάξει η δουλειά με τις κονσόλες και τους ... 18 πυρήνες είναι για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν α) τι επεξεργαστή φοράει η κονσόλα β) τι το pc γ) ποιές είναι οι διαφορές τους δ) πως δομείται ένα παιχνίδι.

bf4_cpu_radeon.png

Lol. Σε πήρε παραμάζωμα ο φίλος και λες ότι να ναι και συ μου φαίνεται. Σιγά μην είναι ίσος και με τον athlon x2. Ακόμα περιμένουμε overall gaming επιδόσεις ανώτερες του εκάστοτε i3. Ντάξει η δουλειά με τις κονσόλες και τους ... 18 πυρήνες είναι για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν α) τι επεξεργαστή φοράει η κονσόλα β) τι το pc γ) ποιές είναι οι διαφορές τους δ) πως δομείται ένα παιχνίδι.

bf4_cpu_radeon.png

Ξεχνας αγαπητο intel fanboy οτι οι τετραπυρηνοι στο παραπανω γραφημα βαρανε 85 και 90% cpu usage για πλακα.

Ενω με HT / τα modules των amd τα πραγματα ειναι αρκετα πιο χαλαρα !

Ενας τετραπυρηνος ακομα και τουμπανιασμενος ειναι η χειροτερη αγορα που μπορει να κανει καποιος εν οψει next gen, τα 8 threads ειναι must !

Θα προτεινα στον OP να περιμενει για steam roller ή αλλιως αμα βιαζεται τοσο πολυ να παρει εναν 8320 και καθαρισε, τωρα να δινεις 300 και 400 ευρω στην μαμα intel επειδη 3-4 games με οπισθοδρομικες μηχανες γραφικων δινουν βαση στο IPC και οχι στην πολυ-νηματικοτητα παει πολυ.

natural selection 2 και planetside 2 ηδη εχουν φυγει για multithread update υπενθυμιζω.

A και για καρτα περιμενε λιγο για το refresh των radeon ή αλλιως χτυπα μια 7950 στα 200 ευρω να τελειωνεις, nvidia δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα προς το παρων λογω μη επαρκους υποστηριξης του DX 11.1 που θα δωσει ενα αξιοπρεπεστατο boost στο "φαγανο" BF4

[dso] Battlefield 4 Will Support Windows 8

μην ξεχασεις και τα windows 8 :)

Οταν λες ΗΤ ..("Ενω με HT / τα modules ") εννοεις?

Eχεις αντιστοιχη εικονα στα αντιστοιχα παιχνιδια που αναφερεις?

(απλα θελω να ρωτησω κατι αφου δω πως παει η κατασταση εκει)

([MENTION=2162]GruntGR[/MENTION])

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

Καλα τα λες εν μερει,αλλα τα 3-4 που υποστηριζουν οπισθοδρομικες μηχανες αντιστρεψε το,μαλλον 3-4 υποστηριζουν απο 4 cores και πανω.

Αν πιστευεις οτι ετσι ευκολα και ως δια μαγειας οτι βγαινει θα δουλευει 8 cores κανεις μεγαλο λαθος,οταν το 8 cores γινει mainstream,που υποστηριζω θελει 3 ετια και βαλε,τοτε την ξανακανουμε την κουβεντα με αντιστοιχο intel vs amd.

Τα παιχνιδακια που ανεφερες που πανε για multithread,ειναι μια ελπιδα για τους amdακιδες μηπως και τελικα παιξουν οπως παιζει σημερα ο αλλος με intel,κρυφογελανε οι κατοχοι sandy-e που τα cpuδακια τους θα ισοπεδωσουν τα παντα.

Εννοω hyper threading (Intel) / 2 modules ανα core ( AMD )

Τωρα ειμαι με i3 4130, αποτι βλεπεις στο παραπανω γραφημα βγαζει τα ιδια fps με τον 4ghz phenom X4, βοηθαει μεν στα games οτι εχει ανωτερο IPC ( κατι που οταν το ελεγα εγω πριν καμποσα χρονια, οι μισοι AMD fanboi με λεγανε υπερβολικο -> http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/maximus-cheapicus-pc-48881-4.html#post708115 <- ) αλλα εξαιτιας των 2 cores / 4 threads τρωω το ξυλο της αρκουδας απο τους υπολοιπους "αληθινους" τετραπυρηνους !

Τα ns2 και ps2 που αναφερω, ακομα και οταν ειχα τοτε τον 2500k στα 4.5 ζοριζοντουσαν ΠΟΛΥ, απλα ητανε πιο αποδεκτη η κατασταση σε εμενα να εχω drops στα 50 40 (εννοειται και 30fps με το input να lag πεφτει συνεφφο ) αποτι στους "πληβειους" AMDακιδες που πεφτουνε στα 10 και στα 20, τωρα με τα updates θα ειναι καλυτερη η κατασταση και για τις 2 κατηγοριες χρηστων, με αυτην την απαραδεκτη τιμολογιακη πολιτικη που εχει η intel, τα refresh-κοροιδια που χρονια τωρα και την "τσιγκουνια" στα threads καλα να παθει κιολας !

Σε ns2 εφαγα τα μουτρα μου γιατι ακομα εχω drops, arma 3 + ps2 δεν εχω δοκιμασει ακομα (καταραμμενη SOE USA :wall: ) ro2 την παλευει αρκετα μπορω να πω οποτε εκει την εκανε την δουλεια του το τσιτωμενο IPC :)

Μακαρι οταν γινει mainstream το mantle API να ανοιξει η ψαλιδα και αλλο, θα γελασει και το παρδαλο chocobbo :cool:

θα ηθελα διαγραμμα ομως ..να δω πως παει η καταταξη στα σουπερ optimized multi threaded παιχνιδια.

Anyway...δε τρελλαινομαι γενικα για gaming σε οποιαδηποτε μορφη του ,απεχω απο το τι υποστηριζει το καθε παιχνιδι και το που θα παει μελλοντικα..απλα εχω αμφιβολλιες οτι το HT θα σωσει κοσμο.

Δε ξερω που πεφτει το bf4 στα παιχνιδια που αναφερεις αλλα πανω απο 2 fps δεν δινει..και γενικα αμφιβαλλω αν και στα παιχνιδια που αναφερεις δωσει πανω απο 5-10% στα fps.(απλη εκτιμηση ειναι ..για αυτο και θελω αντιστοιχο διαγραμμα).

Το κομματι amd το αφηνω απεξω προς το παρων..αν και επισης θα ηθελα να δω διαφορους επεξεργαστες και εκει.(στο διαγραμμα).

Αυτο ως προς το τεχνικο κομματι.

Γενικα παντως σε αυτα που συζητατε ,εχω απορριψει το στηνω pc για το "αυριο".

Lol. Σε πήρε παραμάζωμα ο φίλος και λες ότι να ναι και συ μου φαίνεται. Σιγά μην είναι ίσος και με τον athlon x2. Ακόμα περιμένουμε overall gaming επιδόσεις ανώτερες του εκάστοτε i3.

Στο battlefield 4 βλέπεις ό,τι να ναι από μετρήσεις. O κοινός παρονομαστής είναι οι έξι τουλάχιστον αξιοποιήσιμοι πυρήνες. Επίσης, λάβε υπόψη ότι η απόδοση στο συγκεκριμένο game επηρεάζεται από το λειτουργικό, από τους servers(απ'ότι λέγεται) και από το API(βελτιώσεις σε CPU perf από DX 11.1 και mantle).

Αξιόπιστο σάιτ θεωρώ το pcgameshardware.de επειδή οι μετρήσεις του συμβαδίζουν με όσα βλέπω στο μηχάνημά μου. Σύμφωνα με αυτό ο 4770K είναι 22% και ο 3770Κ 7% ταχύτερος από τον 8350.

Battlefield 4 Beta-Test: Prozessor-Benchmarks und Skalierung von 1 bis 8 Threads

Ντάξει η δουλειά με τις κονσόλες και τους ... 18 πυρήνες είναι για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν α) τι επεξεργαστή φοράει η κονσόλα β) τι το pc γ) ποιές είναι οι διαφορές τους δ) πως δομείται ένα παιχνίδι.

Crysis 3 im CPU-Test: AMDs FX-Prozessoren dominieren unsere Benchmarks

Smoke - Game Technology Demo - Retired | Intel

NTG

θα ηθελα διαγραμμα ομως ..να δω πως παει η καταταξη στα σουπερ optimized multi threaded παιχνιδια.

iXBT Labs - How CPU Features Affect CPU Performance, Part 4 - Page 1: Introduction, tests, part 1

Το HT όντως "μετράει".

Grunt

Μακαρι οταν γινει mainstream το mantle API να ανοιξει η ψαλιδα και αλλο, θα γελασει και το παρδαλο chocobbo

Το mantle είναι, βάσει έντονης φημολογίας, το API του xbox none. Όποιος κάνει optimize για none(δηλαδή όλοι) θα μπορεί με σχετικά μικρό κόστος να κάνει το αντίστοιχο optimize για pc. Είναι κρίμα που πέτυχαν αυτήν την περίοδο την AMD σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με τον steamroller θα πούλαγε στα 300€.

Δε με καλυπτει οπως θα ηθελα..

Εντυπωσιαστηκα απο το gta4 η αληθεια ειναι..αλλα δε παιζει μονοπυρηνος πια εδω και χρονια.

Εδω διπυρηνο+ΗΤ προτεινεις για ιντερνετ και σε κοιτανε περιεργα.

(εχω αμφιβολλιες οτι θα ειναι το ιδιο scaling αυτο που ειδα εκει και μεταξυ 4670 και 4770).

Να βαλουμε τον freedom να το κοιταξει?:D

Αν υπάρχει δουλειά για 8 πυρήνες τότε θα δεις τα ίδια αποτελέσματα με το λινκ που σου έδωσα. Το λινκ εξετάζει scaling και μόνο.

Και θα αναγκαστούν να δώσουν δουλειά σε 8 πυρηνες γιατί με 1,6-2Ghz δεν κάνεις δουλειά.

Εξαρταται τι εννοεις 8 πυρηνες.

Προσωπικα αμφιβαλλω για τα 8 threads των intel.(αυτα καθεαυτα ..οχι σε σχεση με amd).

Στο πρωτο λινκ που εδωσες τελευταιο πινακα..παλι το HT δεν δινει πανω απο 10%.

(γερμανικα δε ξερω..ελπιζω smt να λενε οι γερμανοι το hyperthreading.)

Battlefield-4-Beta-Core-Scaling-Benchmark-i7-3770K-pcgh.png

Eπισης τι κουλο ειναι στον 8350 oi 3 πυρηνες να αποδιδουν χειροτερα απο 2.(μονος εναντι ζυγο αριθμο.)

Το ειδα και με τον 6350 εναντι 4170 στο πιο πανω διαγραμμα..

Το ht επιτρέπει σε δύο θρεντς να τρέχουν ταυτόχρονα εφόσον πρόκειται να εκτελέσουν μια δεδομένη χρονική στιγμή διαφορετικά είδη πράξεων. Η γίνεται να εκτελούν ταυτόχρονα ίδιου είδους πράξεις εφόσον ο κατασκευαστής έχει πολλαπλασιάσει τα υποσυστήματα εκείνα του επεξεργαστή που ο ίδιος κρίνει ότι χρησιμοποιούνται πιο συχνά.

Η amd έχει δύο επεξεργαστές που μοιράζονται κοινούς πόρους, ενώ η ίντελ έναν επεξεργαστή που αξιοποιεί άχρηστους, για κάποιο θρεντ, πόρους.

Δες το λινκ που έδωσα αρχικά για το BF4. Το HT αποδίδει όπως πρέπει.

Ξερω τι ειναι το HT ...και δεν ειναι ακριβως οπως το λες...αλλα στη παρουσα φαση δε με νοιαζει αυτο στο ελαχιστο.

Εκεινο που βλεπω στο BF4 ειναι μια μειωση στο 3% ..που ειναι ακριβως αυτο που λεω.

Δε ξερω τι εννοεις "οπως πρεπει".

Δες το επομενο διαγραμμα που δινουν που κανουν δοκιμες ανα επεξεργαστη (1100Τ ,8350,3770κ).

Δε ξερω γερμανικα..δε ξερω αν οντως τα ghz 3770Κ και 3570Κ ειναι αυτα που αναφερουν και οχι τα default..αλλα κανονικα ο 3770Κ ειναι στα 3.5 και ο 3570Κ στα 3.4 ..βαλε και λιγο cache παραπανω το ΗΤ σε αυτη τη συγκριση δεν ξερω καν αν φτανει το 10% που δειχνει το 1ο διαγραμμα που και να τα εφτανε καπου εκει πιστευω οτι θα ειναι η οποια διαφορα @ super optimized multithreaded games.

Aλλα και παλι ειναι υποθεση..

Anyway..back to the beggining με μια απλη ερωτηση.

Τα natural selection 2 και planetside 2 θεωρουνται super optimized multithreaded games?

Υπερνημάτωση - Βικιπαίδεια
Η Υπερνημάτωση πραγματοποιείται με την αντιγραφή ορισμένων τμημάτων του επεξεργαστή – συγκεκριμένα των καταχωρητών στους οποίους αποθηκεύεται η αρχιτεκτονική κατάσταση του επεξεργαστή, εκτός από τους κυρίως πόρους επεξεργασίας. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε επεξεργαστικός πυρήνας εμφανίζεται ως δύο "λογικοί" πυρήνες στο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντάς το να διευθετεί δύο διεργασίες(ή νήματα) ταυτόχρονα. Έτσι, ένας επεξεργαστής που ενσωματώνει την τεχνολογία της υπερνημάτωσης μπορεί να εκμεταλλευτεί επεξεργαστικούς πόρους για να εκτελέσει κάποια άλλη προγραμματισμένη διεργασία, όταν εκείνη που εκτελείται ήδη δεν τους χρησιμοποιεί.

Battlefield 4 PC Beta benchmarks hint at brighter prospects for AMD CPUs | GearNuke

Δες στον i3-2100 τί usage έχει το HT. Το battlefield 4, στην παρούσα φάση, φαίνεται να αξιοποιεί περίπου 6(κανονικούς) πυρήνες. Γι'αυτό ίσως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το HT. Πρέπει να δούμε την τελική έκδοση για να βγάλουμε συμπέρασμα.

εμπλεξες τα μπουτια σου :-P το ps2 ειναι ενα απο τα λιγα παιχνιδια που παιζονται αξιοπρεπως μονο σε κλοκαρισμενο intel και δινει εμφαση (προς το παρων) σε 2 thread. το ns2 ειναι γραμμενο σε lua και μεχρι προσφατα χρησιμοποιουσε μονο ενα thread.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Υπερνημάτωση - Βικιπαίδεια

Battlefield 4 PC Beta benchmarks hint at brighter prospects for AMD CPUs | GearNuke

Δες στον i3-2100 τί usage έχει το HT. Το battlefield 4, στην παρούσα φάση, φαίνεται να αξιοποιεί περίπου 6(κανονικούς) πυρήνες. Γι'αυτό ίσως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το HT. Πρέπει να δούμε την τελική έκδοση για να βγάλουμε συμπέρασμα.

To wiki το εξηγει λιγο καλυτερα εκτος αν δεν καταλαβα τι εννοουσες εγραψες πιο πριν.

Anyway..

Mαλλον το BF4 θελει πανω απο 4 fpu κατι που μονο ο 8πυρηνος-4modulos αμδ εχει.(απο πλευρας αμδ).

Ο 2600κ που ειναι 4 πυρηνος (ξεκαθαρισαμε πιστευω το αρχιτεκτονικο τεχνασμα να τρεχει παραλληλα εντολες ανα πυρηνα) δεν εχει προβλημα βαση του λινκ που παρεθεσες.(με την εννοια οτι δεν τερματιζει στο 100%).Σαν παιχνιδι κανει χρηση πυρηνων (fpu καλυτερα) και φαινεται απο τα παραπανω frames του 3970χ

Eπρεπε να κανει τη μαγκια ομως να βγαλει μια το HT ειτε στον 2600κ ειτε στον 3970κ .

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

Ενα παιχνιδι ηθελα που να υποστηριζει multithreading.

Ειπα οτι δεν εχω ιδεα απο παιχνιδια..και τωρα απλα με ενδιαφερει απο την πλευρα του επεξεργαστη και οχι του εκαστοτε παιχνιδιου.

Υποθετω ..το BF4 μας κανει δλδ αν κρινω απο το συγκεκριμενο λινκ??

Εγω παλι πιστευω οτι γινονταν τοσα χρονια θα γινεται και απ του χρονου.Δηλαδη dedicated προγραμματισμος πανω στο hardware της καθε κονσολας.Και φυσικα η βελτιστοποιηση θα γινει σε βαθος χρονου μετα δηλαδη την διετια κυκλοφοριας.Ειναι λοιπον ολα παραφιλολογιες τωρα να κανουμε εικασιες γιατι το hardware τον Pc θα ναι αρκετα εξελιγμενο τοτε.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι σε 2 χρονια θα χουν τουλαχιστον 4 πυρηνες - 8 threads και πανω oποτε λογικο ειναι τα παιχνιδια θα ναι βελτιστοποιημενα για μια τετοια χρηση περιπου 4-6 native cores 8-12 threads.

Lol. Σε πήρε παραμάζωμα ο φίλος και λες ότι να ναι και συ μου φαίνεται. Σιγά μην είναι ίσος και με τον athlon x2. Ακόμα περιμένουμε overall gaming επιδόσεις ανώτερες του εκάστοτε i3...

:p

CB-Scaling1.png

Maxwell-Scaling1.png

Τα αρχικά στον κατακόρυφο άξονα σημαίνουν x modules / x cores

Από εδώ.

[MENTION=3559]Oric[/MENTION]

Ενδιαφέρον αλλά δεν καταλαβαίνω πως σχετίζεται με το ποστ μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.