Jump to content

Αναβάθμιση σε Haswell ή οχι ??

Thanasis_C

Recommended Posts

Το ξέρω βρέ GoMaR ότι ο c2d που έχω αυτή την στιγμή είναι αρκετός δεν θα το πείραζα το σύστημα .. Το ξάνα λέω μπάς και το αντιληφθούμε .. ο μόνος λόγος που πάω σε νέο σύστημα ειναι η κάρτα γραφικών ... μια αξιόλογη νέας εσοδείας κάρτα δεν δένει με το σύστημα που έχω τώρα .... ή μήπως κάνω λάθος GoMaR ??

Δηλαδή σκέφτεσαι και για νέα κάρτα μαζί με το υπόλοιπο σύστημα; Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Η αλήθεια είναι ότι η 570 τρώει bottleneck με τον Ε8500, τώρα το πόσο % χάνεις δεν το ξέρω δυστυχώς, ψάξε αντίστοιχα θέματα για να δεις τι παίζει, με μια γρήγορη ματιά είδα ότι υπάρχει αρκετό υλικό στα γνωστά τεχνολογικά site.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πας σε Haswell η κάρτα θα παίζει στο maximum των δυνατοτήτων της και επίσης εγώ στη θέση σου δε θα καιγόμουν για αλλαγή κάρτας, μία 570 μια χαρά παίζει και τα καινούρια games, τουλάχιστον αυτά που δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Το αν, λοιπόν, θα πας σύντομα σε νέα κάρτα νομίζω ότι πρέπει να αποφασιστεί με γνώμονα τα games που παίζεις και το κατά πόσο θα σε καλύψουν οι επιδόσεις της κάρτας με το νέο set-up.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply
Δηλαδή σκέφτεσαι και για νέα κάρτα μαζί με το υπόλοιπο σύστημα; Πόσα χρήματα διαθέτεις;

Η αλήθεια είναι ότι η 570 τρώει bottleneck με τον Ε8500, τώρα το πόσο % χάνεις δεν το ξέρω δυστυχώς, ψάξε αντίστοιχα θέματα για να δεις τι παίζει, με μια γρήγορη ματιά είδα ότι υπάρχει αρκετό υλικό στα γνωστά τεχνολογικά site.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πας σε Haswell η κάρτα θα παίζει στο maximum των δυνατοτήτων της και επίσης εγώ στη θέση σου δε θα καιγόμουν για αλλαγή κάρτας, μία 570 μια χαρά παίζει και τα καινούρια games, τουλάχιστον αυτά που δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Το αν, λοιπόν, θα πας σύντομα σε νέα κάρτα νομίζω ότι πρέπει να αποφασιστεί με γνώμονα τα games που παίζεις και το κατά πόσο θα σε καλύψουν οι επιδόσεις της κάρτας με το νέο set-up.

Να διορθώσω περί κάρτας .. έχω την MSI 560 - Twin Frozer 2 - 1GB - OC edition .. όταν παίζεις battlefield 3 ( προσεχώς 4 .. ) , Dead Space 2 - 3 , Crysis 2 - 3 , Call of Duty Series ( παρεπιπτόντως επερχόμενο Call of Duty : Ghosts φαίνεται καλό .. ) , Far Cry 3 κλπ .. αυτού του βεληνεκούς παιχνίδια ... η 560 δεν αντέχει σε υψηλές αναλύσεις που εγώ τρέχω ... συνδιασέ το με τον Ε8500 και έχεις ένα ωραιότατο bottleneck ... στα στρατηγικής μια χαρά είμαι τα Diablo 3 & Starcraft 2 : Heart of Sworm πάνε σφαίρα .. έτσι λοιπόν κατέληξα για αλλαγή .. απο κάρτα ( ..που θα είναι το τελευταίο και ακριβότερο κομμάτι του πάζλ .. ) σκέφτομαι για μια απο τις 2 παρακάτω

1) MSI VGA PCI X GTX 780 TF 3GD5/OC 3GB - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr

2)VGA :: nVidia GeForce GTX 780 Lightning 3GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (MSI) (N780 Lightning) - Visionstudio.gr

Δαγκώνουν αλλά αξίζουν ..

Με την καμία όμως. Αν αξίζουν οι παραπάνω, αυτές τι κάνουν;

1) Asus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC | Skroutz.gr

2) Gainward GeForce GTX780 4GB Phantom | Skroutz.gr

3) Gigabyte GeForce GTX780 3GB OC | Skroutz.gr

Trexx .. αυτές που προτείνεις μαμούν και δέρνουν ... απο τις τρείς για αυτήν της Gigabyte διάβασα ωραία πράματα στο guru3d --> Gigabyte GeForce GTX 780 WindForce 3x OC review - Article .. αλλά απο τα χαρακτηριστικά της λέει

Ανάλυση: 4096x2160 pixels ... το μόνιτορ που έχω lg 24" ( μέγιστη ανάλυση 1920Χ1080 ).. άντε σου λέω να την συνδέσω καμιά φορά με tv ( που έχει πάλι παρόμοια ανάλυση ) μήπως είναι τσάμπα τα παραπάνω λεφτά που κάνει ?? .. ( Δεν λέω ότι δεν τα αξίζει .. )

Ντάξει αν σε ενδιαφέρουν τόσο απαιτητικά games και μάλιστα θες να παίζεις με ultra settings τότε νομίζω ότι η 780 είναι μονόδρομος. Αν και εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις 1 μήνα γιατί βγαίνει η νέα σειρά AMD και όπως όλα δείχνουν στα λεφτά της 780 θα βγει ανώτερη σε επιδόσεις κάρτα.

Trexx .. αυτές που προτείνεις μαμούν και δέρνουν ... απο τις τρείς για αυτήν της Gigabyte διάβασα ωραία πράματα στο guru3d --> Gigabyte GeForce GTX 780 WindForce 3x OC review - Article .. αλλά απο τα χαρακτηριστικά της λέει

Ανάλυση: 4096x2160 pixels ... το μόνιτορ που έχω lg 24" ( μέγιστη ανάλυση 1920Χ1080 ).. άντε σου λέω να την συνδέσω καμιά φορά με tv ( που έχει πάλι παρόμοια ανάλυση ) μήπως είναι τσάμπα τα παραπάνω λεφτά που κάνει ?? .. ( Δεν λέω ότι δεν τα αξίζει .. )

Θανάση επειδή από το παραπάνω ποστ που γράφεις -και χωρίς παρεξήγηση- φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου ιδέα σε σχέση με το τι ψάχνεις και τι μετράει. Ξαναλέω το χωρίς παρεξήγηση. Οπότε κάνε μια χάρη στον εαυτό σου για να μην πετάξεις λεφτά και ψάξε πολύ καλά και διάβασε γιατί σκοπεύεις να δώσεις πολλά. Θα γράψω αύριο αναλυτικά τι και πως, απλά ποστάρω τώρα αν και προχωρημένη η ώρα για να μην γίνει το κακό που λέμε, όχι μόνο στην κάρτα αλλά και σε άλλα μέρη.

Αδερφε χωρις να σε προσβαλω, καποιος που εχει ακομα Ε series CPU δεν το εχει πολυ σοβαρα το πραγμα οποτε μην πετας τα λεφτα σου δεξια αριστερα.

GTX 780 δεν θα παρεις κυριως γιατι τσαμπα τα λεφτα, αμφιβαλω να παιζεις games που την χρεαιζονται και δευτερον παιζεις σε 1080p αν επαιζες game που την χρειαζονται δεν θα ρωτουσες αυτα που ρωτας, ουτε θα ελεγες "τραβαει" και μονο που αναφερεις την αναλυση της 780 απο το review δειχνει πολλα.

Αυτο το "ακομα τραβαει" ειναι τοσο λαθος που δεν ξερω απο που να αρχισω, ναι ο Ε ακομα τραβαει στο Modern Warfare 3, γιατι ειναι η ιδια μηχανη του 2006 οταν βγηκε το πρωτο.

Οταν κατι "τραβαει" σημαινει οτι μπορει να παιξεις τα παντα τις τρεχουμενης χρονιας αξιοπρεπως σε medium πραγματα χωρις να πεφτεις κατω απο 30-40 FPS που αρχιζει το stuttering.

Η CPU σου σταματησε να τραβαει το 2010, 4 χρονια πριν.

Το να παιζεις LoL και graphics engine του 2005 δεν λεει τιποτα, και προφανως αν "τραβαει" δεν παιζεις games που χρεαιζονται 780.

Οπως εχω κατι φιλους που "παιζω μια χαρα" και μολις τους λες να δουμε κανα νεο game γιατι βαρεθηκα τα ιδια "Θα παιζει?"ε πως να παιζει σε 6 χρονων PC, οταν ηδη παιζεις τα παλια game με το ζορι.

Ενας απλος 4570-4670 στα 180/200Ε,

μια Η87 στα 90Ε και

μια 7950 απο εξωτερικο στα 200Ε ή μεταχειρισμενη απο το φορουμ εδω , ή μια R9 270X που θα κανει 200-250Ε οταν βγει και εισαι καλυμενος αν και 7950 θελει απο γερμανια γιατι ειναι απλα καλυτερη απο οτιδηπωτε στα 200Ε, αν δεν εχεις τοσα λεφτα βλεπουμε για αλλα πραγματα.

Παραπανω δεν χρεαιζεσαι, ειναι πεταμενα λεφτα, φαινεται οτι δεν το κατεχεις ακομα, θελεις πολυ διαβασμα να καταλαβεις καποια πραγματα.

Πανω απο 250Ε καρτα αυτη την στιγμη δεν θα δωσεις, αν παιζεις σε 1440p kai 1600p , δωστα ελευθερα, αλλα αν ειχες τετοια αναλυση, θα ειχες -10 FPS οχι "τραβαει".

Σε γενικές γραμμές αυτά που σου λένε τα παιδιά είναι πολύ σωστά, αλλά νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί και εσύ ο ίδιος και δε ξέρεις τι θέλεις με αποτέλεσμα να μπερδεύεις και εμάς. Μην το πάρεις στραβά, δεν είναι κακό, καταλαβαίνουμε ότι ψάχνεσαι για μία νέα αγορά και σκέφτεσαι διάφορα και ανησυχείς για το τι θα πάρεις.

Και επίσης δε μας λες πόσα λεφτά διατίθεσαι να δώσεις, αν και για να ψάχνεσαι για 780 υποθέτω ότι το budget σου κυμαίνεται σε επίπεδα 1300-1500€. Απ' ότι κατάλαβα πάντως σκέφτεσαι να αγοράσεις τα parts σταδιακά( ; )

Και αν ναι σε τι βάθος χρόνου;

Πάντως το σύστημα που σου πρότεινε ο potis που βγαίνει γύρω στα 800€ με κουτί, τροφοδοτικό, μνήμες και ssd και είναι ότι πιο vfm μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή βάση της ανάλυσης σου και των games που παίζεις.

Και για να εξηγήσω κάπως καλύτερα αυτό που είπα περί 780... Αν θέλεις να παίζεις τα τελείως απαιτητικά games τύπου Crysis, bf4 κτλ. με ultra settings και maximum fps τότε η 780 είναι η καλύτερη κάρτα που μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή, ακόμα και σε 1080p. Το θέμα είναι όμως ότι με μία κάρτα 50% ή 65% φθηνότερη(βλ. 7950/7970) θα είσαι μόνο ~10-15% κάτω σε επιδόσεις στη συγκεκριμένη ανάλυση. Τι συμφέρει περισσότερο επομένως;

Αν, ωστόσο, έχεις σκοπό να φτιάξεις ένα high-end σύστημα με κάρτα κατηγορίας 780 τότε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι και την αγορά ενός 1440p monitor.

Γενικά ξεκαθάρισε στον εαυτό σου πρώτα:

1) τι θέλεις από το pc σου

2) πόσα λεφτά μπορείς και θέλεις να διαθέσεις

Το ξέρω βρέ GoMaR ότι ο c2d που έχω αυτή την στιγμή είναι αρκετός δεν θα το πείραζα το σύστημα .. Το ξάνα λέω μπάς και το αντιληφθούμε .. ο μόνος λόγος που πάω σε νέο σύστημα ειναι η κάρτα γραφικών ... μια αξιόλογη νέας εσοδείας κάρτα δεν δένει με το σύστημα που έχω τώρα .... ή μήπως κάνω λάθος GoMaR ??

Επειδη καταλαβαινω οτι δεν εχεις τις απολυτες απαιτησεις και εισαι διατεθημενος να περιμενεις, η δικια μου προταση ειναι να περιμενεις Kaveri Amd και σε συνδιασμο με μια r9 260x να κανεις ενα crossfire με τον APU με ελαχιστο κοστος και πολυ ποιοτικη υλοποιηση για τις αναγκες σου. Δηλαδη θα περιμενεις την εορταστικη περιοδο της Πρωτοχρονιας για αναβαθμιση, καπου εκει φημολογειται οτι θα κυκλοφορησουν.

Ηδη οι μητρικες με FM2+ κυκλοφορησαν.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Ντάξει αν σε ενδιαφέρουν τόσο απαιτητικά games και μάλιστα θες να παίζεις με ultra settings τότε νομίζω ότι η 780 είναι μονόδρομος. Αν και εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις 1 μήνα γιατί βγαίνει η νέα σειρά AMD και όπως όλα δείχνουν στα λεφτά της 780 θα βγει ανώτερη σε επιδόσεις κάρτα.

Ούτος η άλλως θα περάσει μήνας για την κάρτα .. θα είναι το τελευταίο κομμάτι .. στις αρχές του επόμενου μάλλον θα αγοράσω την μητρική ..

Θανάση επειδή από το παραπάνω ποστ που γράφεις -και χωρίς παρεξήγηση- φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου ιδέα σε σχέση με το τι ψάχνεις και τι μετράει. Ξαναλέω το χωρίς παρεξήγηση. Οπότε κάνε μια χάρη στον εαυτό σου για να μην πετάξεις λεφτά και ψάξε πολύ καλά και διάβασε γιατί σκοπεύεις να δώσεις πολλά. Θα γράψω αύριο αναλυτικά τι και πως, απλά ποστάρω τώρα αν και προχωρημένη η ώρα για να μην γίνει το κακό που λέμε, όχι μόνο στην κάρτα αλλά και σε άλλα μέρη.

Trexx δεν παρεξηγούμε εύκολα... έχω μάθει στη ζωή μου να "ακούω" , απόψεις να συζητάω ( έστω και διαφωνώντας σε κάποια πράγματα ) και να μην έχω "φραγή εισερχομένων " στα αυτιά μου ... καταλαβαίνω ... αλλά πώς το συμπέρανες αυτό ?? ... είπα οτι η συγκεκριμένη φθάνει σε πολύ υψηλές αναλύσεις και δεν θα τις φθάσω λόγω του monitor που έχω ... όταν θέλω να παίζω games του βεληνεκούς του Crysis 3 σε σε ultra settings στα 1920χ1080 ( με το τωρινό monitor .. δεν ξέρω μελλοντικά αν πάω στις 30" με υψηλότερη φυσικά ανάλυση .. ) τι κάρτες πρέπει να κοιτάω δηλαδή ... τι παράξενο έγραψα ??

Αδερφε χωρις να σε προσβαλω, καποιος που εχει ακομα Ε series CPU δεν το εχει πολυ σοβαρα το πραγμα οποτε μην πετας τα λεφτα σου δεξια αριστερα.

GTX 780 δεν θα παρεις κυριως γιατι τσαμπα τα λεφτα, αμφιβαλω να παιζεις games που την χρεαιζονται και δευτερον παιζεις σε 1080p αν επαιζες game που την χρειαζονται δεν θα ρωτουσες αυτα που ρωτας, ουτε θα ελεγες "τραβαει" και μονο που αναφερεις την αναλυση της 780 απο το review δειχνει πολλα.

Αυτο το "ακομα τραβαει" ειναι τοσο λαθος που δεν ξερω απο που να αρχισω, ναι ο Ε ακομα τραβαει στο Modern Warfare 3, γιατι ειναι η ιδια μηχανη του 2006 οταν βγηκε το πρωτο.

Οταν κατι "τραβαει" σημαινει οτι μπορει να παιξεις τα παντα τις τρεχουμενης χρονιας αξιοπρεπως σε medium πραγματα χωρις να πεφτεις κατω απο 30-40 FPS που αρχιζει το stuttering.

Η CPU σου σταματησε να τραβαει το 2010, 4 χρονια πριν.

Το να παιζεις LoL και graphics engine του 2005 δεν λεει τιποτα, και προφανως αν "τραβαει" δεν παιζεις games που χρεαιζονται 780.

Οπως εχω κατι φιλους που "παιζω μια χαρα" και μολις τους λες να δουμε κανα νεο game γιατι βαρεθηκα τα ιδια "Θα παιζει?"ε πως να παιζει σε 6 χρονων PC, οταν ηδη παιζεις τα παλια game με το ζορι.

Ενας απλος 4570-4670 στα 180/200Ε,

μια Η87 στα 90Ε και

μια 7950 απο εξωτερικο στα 200Ε ή μεταχειρισμενη απο το φορουμ εδω , ή μια R9 270X που θα κανει 200-250Ε οταν βγει και εισαι καλυμενος αν και 7950 θελει απο γερμανια γιατι ειναι απλα καλυτερη απο οτιδηπωτε στα 200Ε, αν δεν εχεις τοσα λεφτα βλεπουμε για αλλα πραγματα.

Παραπανω δεν χρεαιζεσαι, ειναι πεταμενα λεφτα, φαινεται οτι δεν το κατεχεις ακομα, θελεις πολυ διαβασμα να καταλαβεις καποια πραγματα.

Πανω απο 250Ε καρτα αυτη την στιγμη δεν θα δωσεις, αν παιζεις σε 1440p kai 1600p , δωστα ελευθερα, αλλα αν ειχες τετοια αναλυση, θα ειχες -10 FPS οχι "τραβαει".

Δέν με προσβάλεις σε Πότι .. δεν έχω πρόβλημα .. απο το διάλογο βγαίνει η λύση όχι απο τους τσακωμούς .. τεσπα ...τι πάει να πεί σοβαρά .. έχω Ε series CPU ακόμα γιατί 1) δεν αλλάζω συστήματα αν δεν τα φτύσει τελείως 2) συνήθως αρχίζω να σκέφτομαι αλλαγές μετά την 5ετία και 3) οικονομικοί λόγοι ( πιό ουσιώδης έξοδα απο το pc .. ) .. οπότε καταλαβαίνεις άστο του χρόνου .. άστο αργότερα ... έφθασε το 2013 και έχω ξεμείνει με c2duo ... καλά ρε πότι άν θές να παίζεις games τύπου Crysis 3 σε ultra settings έστω και στα 1080p ( με τίς απαιτήσεις που έχει .. ) γιατί δεν θα χρειαστώ 780 ?? ... όταν είπα ο e8500 " τραβάει ακόμα " μιλούσα για websurfing , ταινίες , word , excel όχι άλλα πράγματα .. για ιντερνετ και word μην μου πείς ότι ήθελα sandy Bridge ... το πρόβλημα είναι σε games τύπου Crysis 3 με ultra settings ... δεν είναι ότι δεν "το κατέχω" .. μια χαρά "το κατέχω" αλλά έχω την τάση να υπερβάλλω στις επιλογές μου όταν αναβαθμίζω μετά απο 5ετία ... για την cpu εντάξει και εσύ και οι υπόλοιποι έχετε δίκιο μάλλον ο 4470Κ είναι υπερβολή αφού δεν θέλω να κάνω τρελό overcloaking ... δηλαδή για ένα Light overcloak με χρήση του cpu lever up που κατά την ASUS είναι ασφαλές (ιδανικό για κάποιους σαν εμένα μου βαριέμαι να παίζω με τα ρεύματα και άλλες ρυθμίσεις κλπ ... ) τί πρέπει να πάρω ?? ή μήπως ένα 4.2Ghz δεν μου προσφέρει τίποτα τελικά αλλά μόνο ταλαιπωρεί την cpu ??

Σε γενικές γραμμές αυτά που σου λένε τα παιδιά είναι πολύ σωστά, αλλά νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί και εσύ ο ίδιος και δε ξέρεις τι θέλεις με αποτέλεσμα να μπερδεύεις και εμάς. Μην το πάρεις στραβά, δεν είναι κακό, καταλαβαίνουμε ότι ψάχνεσαι για μία νέα αγορά και σκέφτεσαι διάφορα και ανησυχείς για το τι θα πάρεις.

Και επίσης δε μας λες πόσα λεφτά διατίθεσαι να δώσεις, αν και για να ψάχνεσαι για 780 υποθέτω ότι το budget σου κυμαίνεται σε επίπεδα 1300-1500€. Απ' ότι κατάλαβα πάντως σκέφτεσαι να αγοράσεις τα parts σταδιακά( ; )

Και αν ναι σε τι βάθος χρόνου;

Πάντως το σύστημα που σου πρότεινε ο potis που βγαίνει γύρω στα 800€ με κουτί, τροφοδοτικό, μνήμες και ssd και είναι ότι πιο vfm μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή βάση της ανάλυσης σου και των games που παίζεις.

Και για να εξηγήσω κάπως καλύτερα αυτό που είπα περί 780... Αν θέλεις να παίζεις τα τελείως απαιτητικά games τύπου Crysis, bf4 κτλ. με ultra settings και maximum fps τότε η 780 είναι η καλύτερη κάρτα που μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή, ακόμα και σε 1080p. Το θέμα είναι όμως ότι με μία κάρτα 50% ή 65% φθηνότερη(βλ. 7950/7970) θα είσαι μόνο ~10-15% κάτω σε επιδόσεις στη συγκεκριμένη ανάλυση. Τι συμφέρει περισσότερο επομένως;

Αν, ωστόσο, έχεις σκοπό να φτιάξεις ένα high-end σύστημα με κάρτα κατηγορίας 780 τότε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι και την αγορά ενός 1440p monitor.

Γενικά ξεκαθάρισε στον εαυτό σου πρώτα:

1) τι θέλεις από το pc σου

2) πόσα λεφτά μπορείς και θέλεις να διαθέσεις

Σωστά μάντεψες αυτό είναι το budget ... σταδιακά αγοράζω ... ανά 2 - 3 μήνες ... σωστό ή λάθος αυτό κάνω .. λόγω οικονομικών υποχρεώσεων ( δεν έχω μόνο το pc στο κεφάλι μου ... ) ... 10 -15% διαφορά μεταξύ 7970 & 780 είναι λίγο ?? .. μήπως εντέλει οι % συγκρίσεις μεταξύ καρτών τις βλέπεις μόνο σε benchmarks και όχι όταν παίζεις ??

Για monitor 1440p το έχω σκεφθεί αλλά αργότερα όχι άμεσα ...

Αν και τα είπα εξ' αρχής ( ντάξει μόνο το budget δεν είχα αναφέρει ) ... τα ξάνα γράφω :

1) Budget : 1600 ευρώ

2) βασική χρήση & gaming ( σε ultra settings )

Τέλος μέχρι τώρα έχω ήδη αγοράσει τα παρακάτω :

1) Tροφοδοτικό ; Corsair HX850 WATT - gold PLUS - PRO SERIES

2) Ψύκτρα CPU : Noctua U14S + 1 επιπλέον fan

3) Hdd : WD caviar green - 2TB - 64MB cache - sata 3

4) SSD : Ocz Vector 256GB - sata 3

Σωστά μάντεψες αυτό είναι το budget ... σταδιακά αγοράζω ... ανά 2 - 3 μήνες ... σωστό ή λάθος αυτό κάνω .. λόγω οικονομικών υποχρεώσεων ( δεν έχω μόνο το pc στο κεφάλι μου ... ) ... 10 -15% διαφορά μεταξύ 7970 & 780 είναι λίγο ?? .. μήπως εντέλει οι % συγκρίσεις μεταξύ καρτών τις βλέπεις μόνο σε benchmarks και όχι όταν παίζεις ??

Αν και τα είπα εξ' αρχής ( ντάξει μόνο το budget δεν είχα αναφέρει ) ... τα ξάνα γράφω :

Με σωστο ψαξημο και αρκετο σου περισσευουν και χρηματα!Αλλα δεν σημαινει οτι ακριβο ειναι και το καλητερο παντα! Αν μπορεις υπομονη να κανεις λιγες μερες ακομα για να βγουν νεες καρτες απο την amd!Αρα και πτωση τιμων κ απο nvidia που θες! Αν και δεν βλεπω λογο να αλλαξεις καρτα για του επομενους 6-7 μηνες!Η καρτα σου δεν δινει το 100% λογο μικρου cpu....απλα κοιμαται η καρτα σ! Πολυ ανετα με 900-100 βγαζεις πολυ καλο πυργο ειτε intel or amd!!! Μπορει και να σου χορα στο μπατζετακι που λες η οθονη!!!!

Ωραια, αφου εχεις τα λεφτα και καποια πραγματα.

ι7 4770Κ ~320Ε

Asrock Extreme 4/Asus Z87-A/MSI GD-45 130Ε

8GB 1600MHz CAS 9 οτι να ναι RAM, αν θες και μαρκες κοιτα Corsair/G-Skill/Crucial/Kingston Hyper ~ 80Ε

AMD R9 290X οταν βγει σε καμια 15-20 μερες. ~600-700Ε αναλογα το Ελλαντα και αναλογα τα πρωτα bench.

Πες 1150-1250 αναλογα την GPU τιμη στο Ελλαντα.

Το OC αυτοματα δεν ειναι καλο παντως να ξερεις, σε παει στα 4.2 και σου δινει ταση για 4.5, τετοια κατασταση, και τετοιο πραγμα σε Haswell σημαινει κακες θερμοκρασιες, αλλα γενικα θεμα δεν παιζει να εχεις, δεν τρεχει το PC σε benchmark 24/7.

Ντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο το να αγοράζεις hardware ανά 2-3 μήνες δεδομένης της εξέλιξης της τεχνολογίας και της πτώσης των τιμών, καλύτερα να μαζέψεις όλα τα λεφτά και να πάρεις με τη μία ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Όπως και να 'χει αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα, απλά όπως πολύ σωστά σκέφτηκες άσε την κάρτα για το τέλος.

Και ναι η διαφορά επιδόσεων που έχει η 7970 με την 780 στα 1080p είναι πολύ μικρή αν αναλογιστείς πόσο μεγάλη είναι η διαφορά τους σε €.

πχ πριν λίγο είδα αυτό για το bf4: 601604_605483552841512_73946151_n.jpg

Ωραια, αφου εχεις τα λεφτα και καποια πραγματα.

ι7 4770Κ ~320Ε

Asrock Extreme 4/Asus Z87-A/MSI GD-45 130Ε

8GB 1600MHz CAS 9 οτι να ναι RAM, αν θες και μαρκες κοιτα Corsair/G-Skill/Crucial/Kingston Hyper ~ 80Ε

AMD R9 290X οταν βγει σε καμια 15-20 μερες. ~600-700Ε αναλογα το Ελλαντα και αναλογα τα πρωτα bench.

Πες 1150-1250 αναλογα την GPU τιμη στο Ελλαντα.

Το OC αυτοματα δεν ειναι καλο παντως να ξερεις, σε παει στα 4.2 και σου δινει ταση για 4.5, τετοια κατασταση, και τετοιο πραγμα σε Haswell σημαινει κακες θερμοκρασιες, αλλα γενικα θεμα δεν παιζει να εχεις, δεν τρεχει το PC σε benchmark 24/7.

Πότι τί λές για το παρακάτω σετ :

ι7 4770Κ ~320Ε ή ι5 4670K ~ 222E

Asus Maximus VI Hero ~ 200E

8 GB Corsair Vengeance Pro 8 GB ( 2X4GB ) DDR3 2133Mhz CAS 9 ~ 115E

Τετραπύρηνοι Intel χωρίς HT ΤΕΛΟΣ.

SSD της πλάκας με 120GB ΤΕΛΟΣ.

Όσοι έχετε, ξεφορτώστε στα κορόιδα όσο προλαβαίνετε. Η νέα γενιά games στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα από τα αποδυτήρια.

Θανάση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις προσφορές επεξεργαστών βολέψου με τον next gen ready AMD fx 8350 στα 250€ για cpu-mobo. Ή πας για intel με HT και όσο αντέχει η τσέπη σου.

Battlefield 4 PC Beta benchmarks hint at brighter prospects for AMD CPUs | GearNuke

battlefield4-beta-7.jpg?resize=601%2C592

Watch_Dogs PC specs released; 64 bit only, 8-core recommended | GearNuke

Recommended Specification

GPU: DirectX 11 graphics card with 2 GB Video RAM

CPU: Eight core

RAM: 8GB

example 1

GPU: NVidia GTX 560 ti

CPU: Intel Core i7-3770

example 2

GPU: AMD Radeon HD 7850

CPU: AMD FX-8350 Eight-Core

“Ultra” Specification

GPU: Latest DirectX 11 graphics card with 2 GB Video RAM or more

CPU: Latest Eight core or more

RAM: 8GB or more

example 1

GPU: Nvidia GTX 670

CPU: Intel Core i7-3930K

example 2

GPU: AMD Radeon HD 7970

CPU: AMD FX-9370 Eight-Core

50GB το Killzone: Shadow Fall - Gameover.gr

[MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION]

Δεν αλλαζα 4core intel χωρις HT,πχ 3570κ ουτε με σφαιρες για 8350 για να μην πω ουτε 2500k,βγηκε 1 game που δουλευει 6 cores η μαλλον 8 cores για να τα πηγαινει καλα η amd εδω και κατι εγινε...

Θελουμε μια 4ετια γεματη ακομα το 6 cores στα games να γινει οτι ειναι σημερα το 4 core και μεχρι τοτε θα κυνηγαω το single core performance.

Εντάξει να το πω και διαφορετικά. Τα εξάθλια "πορτάκια" από το 360 και το ps3 που ήξερες μέχρι τώρα, ήδη αποτελούν παρελθόν. Περνάμε σε εντελώς νέες μηχανές γραφικών.

"Σκότωσέ" τον όσο προλαβαίνεις. Γιατί σε 3 μήνες από τώρα ή θα βλέπεις 8350 στα 240€ ή 4670Κ στα 180€.

Αυτή τη στιγμή οι ίντελ είναι το χειρότερο VFM στην ιστορία τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.