Jump to content

Αναβάθμιση σε Haswell ή οχι ??

Thanasis_C

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρά σε όλους ,

Παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με καινούργιο σύστημα που λέω επιτέλους να φτιάξω ... Αυτή την στιγμή έχω έναν Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz με ανάλογης γενιάς εξαρτήματα και σκέφτομαι να πάω τώρα σε Haswell cpu με ανάλογης γενιάς εξαρτήματα ... Επειδή ακούω και διαβάζω πολλά που λένε ότι δεν αξίζει να πάς σε Haswell λόγω της όχι καλής θερμικής τους συμπεριφοράς σε overcloaked mode ... εγώ δεν πρόκειται να σπάσω κανένα ρεκόρ απλά θέλω να είμαι stable overcloaked με το CPU LevelUp (αυτόματο overcloak ) μιάς και σκέφτομαι για ASUS mobo ... πρίν ρωτήσετε θα βάλω αέρα για ψύξη του επεξεργατή την Noctua U14S με διπλό ανεμιστήρα ( pull - push διάταξη ) ... Το ερώτημα είναι αξίζει να πάω τώρα εκεί ?? ή να περιμένω τους SkyLake των 14nm το 2015 που λέγεται ότι θα είναι ανώτεροι ( ..απο θερμοκρασίες δεν ξέρω τι θα είναι .. ) ??

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Εξαρταται τι κανεις με το pc!! Αν για ταινιες μονο και ιντερνετ ειναι μια χαρα! Εαν δουλευεις προγραμματα η παιζεις παιχνιδια τοτε ναι, εκει ενασ INTEL CORE I5-4670 3.40GHZ LGA1150 ειναι οκ! Σχετικα ''οικονομικο''. Τωρα αν θες να πας σε 4770κ θα σου που οι κατοχοι τι ακριβος παιζει στο κομματι αυτο!!!

Γειά χαρά σε όλους ,

Παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με καινούργιο σύστημα που λέω επιτέλους να φτιάξω ... Αυτή την στιγμή έχω έναν Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz με ανάλογης γενιάς εξαρτήματα και σκέφτομαι να πάω τώρα σε Haswell cpu με ανάλογης γενιάς εξαρτήματα ... Επειδή ακούω και διαβάζω πολλά που λένε ότι δεν αξίζει να πάς σε Haswell λόγω της όχι καλής θερμικής τους συμπεριφοράς σε overcloaked mode ... εγώ δεν πρόκειται να σπάσω κανένα ρεκόρ απλά θέλω να είμαι stable overcloaked με το CPU LevelUp (αυτόματο overcloak ) μιάς και σκέφτομαι για ASUS mobo ... πρίν ρωτήσετε θα βάλω αέρα για ψύξη του επεξεργατή την Noctua U14S με διπλό ανεμιστήρα ( pull - push διάταξη ) ... Το ερώτημα είναι αξίζει να πάω τώρα εκεί ?? ή να περιμένω τους SkyLake των 14nm το 2015 που λέγεται ότι θα είναι ανώτεροι ( ..απο θερμοκρασίες δεν ξέρω τι θα είναι .. ) ??

Για αυτο που θελεις το θεμα θερμοκρασιες δεν υπαρχει.

Αρχιζουν και βγαζουν κακες θερμοκρασιες μετα τα 4.5Ghz και τα volt που χρειαζονται για να πανε παραπανω.

Δεν εχουν θεμα εως εκει, απλα παραδειγμα στα 5Ghz ειναι αρκετα ζεστοι σε σχεση με Sandy Bridger/Ivy και εκει ειναι ολος ο ντουρος.

Τα αυτοματα πραγματα οσο ξερω μιας και εχω MSΙ που εχει κατι παρομοιο σε πανε στα 4.2 με αρκετα "safe" voltage,αλλα παλι δεν θα εχεις θεμα.

Ειναι το ιδιο κακοι με του Ιvy οταν ανεβαζεις τα volt μετα τα 1.18-20 αν θυμαμαι καλα δεν εχω διαβασει και πολλα, αλλα για light overclock στα 4.2 οπως θελεις δεν εχει θεμα.

Για αυτο που θελεις το θεμα θερμοκρασιες δεν υπαρχει.

Αρχιζουν και βγαζουν κακες θερμοκρασιες μετα τα 4.5Ghz και τα volt που χρειαζονται για να πανε παραπανω.

Δεν εχουν θεμα εως εκει, απλα παραδειγμα στα 5Ghz ειναι αρκετα ζεστοι σε σχεση με Sandy Bridger/Ivy και εκει ειναι ολος ο ντουρος.

Τα αυτοματα πραγματα οσο ξερω μιας και εχω MSΙ που εχει κατι παρομοιο σε πανε στα 4.2 με αρκετα "safe" voltage,αλλα παλι δεν θα εχεις θεμα.

Ειναι το ιδιο κακοι με του Ιvy οταν ανεβαζεις τα volt μετα τα 1.18-20 αν θυμαμαι καλα δεν εχω διαβασει και πολλα, αλλα για light overclock στα 4.2 οπως θελεις δεν εχει θεμα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα 4.2 δεν είναι light overclock για τον Has, τουλάχιστον για κάποια κομμάτια. Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να διαβάσεις από εδώ και κάτω:

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-i7-haswell-4770k-entyposeis-metriseis-123230-24.html#post1063544066

Και το αυτόματο OC ΔΕΝ το χρησιμοποιούμε, διότι δίνει ΠΟΛΥ ρεύμα στην CPU.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα 4.2 δεν είναι light overclock για τον Has, τουλάχιστον για κάποια κομμάτια. Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να διαβάσεις από εδώ και κάτω:

http://www.thelab.gr/intel-epeksergastes/intel-i7-haswell-4770k-entyposeis-metriseis-123230-24.html#post1063544066

Και το αυτόματο OC ΔΕΝ το χρησιμοποιούμε, διότι δίνει ΠΟΛΥ ρεύμα στην CPU.

Καλα αυτο με τους Haswell ποια..

Ναι ζεστονενται, αλλα ποτε θα τρεχει 100% ολη μερα μια CPU?

Τελος παντων, ναι ειδα το ποστ σου, εχεις πολυ κακο chipaki.. 5 λεπτα στο overclockers.com να διαβασεις δειχνει οτι για 4.5Ghz παει απο 1.26 σε 1.32V με τους περισσοτερους στο 1.28V τη κακο chip σε δωσανε εσενα? :D

Και ναι προφανως δεν κανεις το αυτοματο OC αλλα απο οσο ξερω τα αυτοματα σε πανε στα 4.2GHz και δινουν λιγο πολυ +0.2V απο οτι χρεαιζεται..τουλαχιστον MSI αυτο κανει.

edit: βασικα μετα ειδα οτι εισαι στα 1.2425 στα 4.2GHz πως ειναι δυσκολο/ζεστο αυτο? Δηλαδη με τοσο λιγο ρευμα πας 90C? Δεν γινετε..

Γειά χαρά σε όλους ,

No offense, αλλά το όλο σκεπτικό σου είναι λάθος. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται. Όταν θα βγούνε οι SkyLake, μετά από 1-2 χρόνια θα βγει νέα γενιά και πάει λέγοντας.

Το βασικό και καίριο ερώτημα είναι αν σε καλύπτει το υπάρχον σύστημα σε αυτά που κάνεις. Αν ναι, μένεις όπως έχεις, αν όχι αναβαθμίζεσαι ανάλογα με τις ανάγκες και το budget σου.

Το να σκάσεις ένα κάρο λεφτά για κάτι που δε θα αξιοποιήσεις, ναι μεν θα σου προσφέρει την ικανοποίηση ότι πήρες την "τελευταία τεχνολογία" και είσαι κομπλέ, αλλά επί της ουσίας είναι πεταμένα λεφτά.

Με το σύστημα που έχεις τώρα τι είδους χρήσεις κάνεις;

Μην το πολυσκεφτεσαι και αγορασε αμεσα,ο 8500 που εχεις δεν εχει καμια σχεση με τον haswell και default να τον δουλεψεις,εγω απο q6600@3.6,οταν εστησα το μηχανημα εμεινα αναυδος,οποτε προχωρα αφοβα,τωρα ανεβαινει 4.4-4.6 η δουλευει 4.2,σιγα οι διαφορες μονο σε benchoπρογραμματα θα τις δεις και σε mmo με heavy population.

No offense, αλλά το όλο σκεπτικό σου είναι λάθος. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται. Όταν θα βγούνε οι SkyLake, μετά από 1-2 χρόνια θα βγει νέα γενιά και πάει λέγοντας.

Το βασικό και καίριο ερώτημα είναι αν σε καλύπτει το υπάρχον σύστημα σε αυτά που κάνεις. Αν ναι, μένεις όπως έχεις, αν όχι αναβαθμίζεσαι ανάλογα με τις ανάγκες και το budget σου.

Το να σκάσεις ένα κάρο λεφτά για κάτι που δε θα αξιοποιήσεις, ναι μεν θα σου προσφέρει την ικανοποίηση ότι πήρες την "τελευταία τεχνολογία" και είσαι κομπλέ, αλλά επί της ουσίας είναι πεταμένα λεφτά.

Με το σύστημα που έχεις τώρα τι είδους χρήσεις κάνεις;

Κυρίως WebSurfing , ταινίες , office ( word , excel ) και games ( action shooter , strategy ) ... για το πρώτο κομμάτι της ενασχόλησης το σύστημα που έχω τώρα αν και παμπάλαιο αντέχει ακόμα .. το πρόβλημα είναι στα παιχνίδια .. επειδή σχεδόν πάντα παίζω σε 1920Χ1080 με full settings ή ημι-full χρειάζομαι καλή κάρτα γραφικών ... η υπάρχουσα 570 με τον 8500 ( core 2 duo 775 socket ) τα πάει καλά μέχρι ενός σημείου ... απο εδώ και πέρα για πάω σε καλύτερη κάρτα χρειάζομαι καινούργιο σύστημα γιατι οι γενιές των εξαρτημάτων που έχω δεν συμβαδίζουν και δεν δέχονται μια καινούργια high end κάρτα γραφικών ... εκεί είναι το όλο ζήτημα ..

Κυρίως WebSurfing , ταινίες , office ( word , excel ) και games ( action shooter , strategy ) ... για το πρώτο κομμάτι της ενασχόλησης το σύστημα που έχω τώρα αν και παμπάλαιο αντέχει ακόμα .. το πρόβλημα είναι στα παιχνίδια .. επειδή σχεδόν πάντα παίζω σε 1920Χ1080 με full settings ή ημι-full χρειάζομαι καλή κάρτα γραφικών ... η υπάρχουσα 570 με τον 8500 ( core 2 duo 775 socket ) τα πάει καλά μέχρι ενός σημείου ... από εδώ και πέρα για πάω σε καλύτερη κάρτα χρειάζομαι καινούργιο σύστημα γιατι οι γενιές των εξαρτημάτων που έχω δεν συμβαδίζουν και δεν δέχονται μια καινούργια high end κάρτα γραφικών ... εκεί είναι το όλο ζήτημα ..

Πες μας το budget,να ξέρεις ότι σε σχέση με ivy και sandy ο haswell δεν έχει μεγάλες διαφορές αλλά το Ζ87 και το Η87 είναι η πραγματική αναβάθμιση από τις προηγούμενες γενιές που ανέφερα!!

Πες μας το budget,να ξέρεις ότι σε σχέση με ivy και sandy ο haswell δεν έχει μεγάλες διαφορές αλλά το Ζ87 και το Η87 είναι η πραγματική αναβάθμιση από τις προηγούμενες γενιές που ανέφερα!!

Κοίτα επειδή πέρνω καλά κομμάτια και οι τιμές δαγκώνουν λίγο .. πέρνω 1 ή 2 κομμάτια τι φορά κατά διαστήματα ( όχι μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ τους .. ) ... οπότε δεν τίθεται θέμα budget για τον

επεξεργαστή .. αυτό που τονίζεις το γνωρίζω γι'αυτό και έχω κάποιους ενδιασμούς αλλά λάβε υπόψη σου οτι δεν προέρχομαι απο σύστημα με Cpu γενιάς Ivy/Sandy Bridge αλλά από γενιά Wolfdale ( socket 775 ) ... αν τελικά προχωρήσω θα είναι ένας συνδιασμός Asus Maximus VI Hero ( Z87 ) + Core i7 4770K ( 1150 ) ... Σκέφτομαι μήπως είναι προτιμότερο να πάω σε κάποια μητρική lga2011 + Sandy Bridge E ( πχ ο i7 3930Κ 3.2Ghz ) αντί για Haswell ???

Απο το "Αυτή την στιγμή έχω έναν Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz με ανάλογης γενιάς εξαρτήματα" στο "ή να περιμένω τους SkyLake των 14nm το 2015"

το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι σιγουρα δε χρειαζεσαι i7 3930Κ :p

Το αν μπορείς να περιμένεις είναι δικό σου θέμα!Εγώ προτίμησα το 1150 γιατί είναι πιο οικονομικό και σε κατανάλωση ρεύματος και δεν μου χρειάζεται τόσο bandwidth και pci express lines ούτε πρόκειται να κάνω τρελό oc..Είναι στην δική σου κρίση αυτό!!

Θανάση άκου τα παιδιά γιατί πας ντουγρού για μεγάλο fail.

Εννοείς λοιπόν ότι ο συνδιασμός z87 + Haswell είναι μονόδρομος λαμβάνοντας υπόψη την χρονική στιγμή που πάω για αναβάθμιση και την χρήση του pc που κάνω εγώ ... εντάξει ο Sandy Bridge E ( 3930K ) με lga2011 για την χρήση που κάνω εγώ είναι μάλλον υπερβολή .. δεν θα χρησιμοποιήσω την επεξεργαστική ισχύ του συγκεκριμένου ... το να περιμένω τους SkyLake το 2015 είναι μάλλον βλακεία έτσι ??

Kαι αυτοκίνητο να ήθελες να πάρεις, θα ήταν βλακεία να περιμένεις δύο χρόνια. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι είναι αν μιλάμε για pc... Υπερβολή όχι μόνο ο 3930Κ αλλά και ο i7 4770K. Πάρε έναν i5 και πάλι θα είσαι πολύ πάνω από τις απαιτήσεις σου. Σε 5 χρόνια που δεν θα σου κάνει, τον αλλάζεις.

μαρεσει που το 90% του φορουμ εχει οτι πιο τοπ υπαρχει απο επεξεργαστες και καρτες μιας και αξιοποιουν ολοι στο 100% τα πισι τους.:hehe:

μαρεσει που το 90% του φορουμ εχει οτι πιο τοπ υπαρχει απο επεξεργαστες και καρτες μιας και αξιοποιουν ολοι στο 100% τα πισι τους.:hehe:

Σωστός, αλλά δεν σημαίνει ότι ό,τι κάνει ο καθένας μας είναι και το σωστό. Μπορεί εγώ π.χ να το πληρώνω για να το έχω να το βλέπω, δικιά μου δουλειά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να προτείνω και στους άλλους να κάνουν το ίδιο. :innocent:

ναι βρε και καλα κανεις , αλλα ισως το παιδι θελει να κανει αναβαθμιση επειδη τον τρωει οπως σας τρωει και σας..

καλο ειναι να ξερει οτι και ο c2d ειναι αρκετος αλλα αν θελει αναβαθμιση ας την κανει..

ναι βρε και καλα κανεις , αλλα ισως το παιδι θελει να κανει αναβαθμιση επειδη τον τρωει οπως σας τρωει και σας..

καλο ειναι να ξερει οτι και ο c2d ειναι αρκετος αλλα αν θελει αναβαθμιση ας την κανει..

Το ξέρω βρέ GoMaR ότι ο c2d που έχω αυτή την στιγμή είναι αρκετός δεν θα το πείραζα το σύστημα .. Το ξάνα λέω μπάς και το αντιληφθούμε .. ο μόνος λόγος που πάω σε νέο σύστημα ειναι η κάρτα γραφικών ... μια αξιόλογη νέας εσοδείας κάρτα δεν δένει με το σύστημα που έχω τώρα .... ή μήπως κάνω λάθος GoMaR ??

Κερδίζεις αρκετά με το Ζ87 και έναν i5 πάντως.Με μια αξιόλογη κάρτα γραφικών πχ 7970 στα 250 καινούρια πλέον ή καμιά 280χ αν περιμένεις λίγο με 50+ και 8gb μνήμης θα βγάλεις και το 2014 χωρίς περιττά έξοδα..Το 15 για μένα είναι μακριά..ή παίρνεις κάτι τώρα ή το αφήνεις όπως έχει..για μένα δες και για κανέναν 8350 πάντως.Για gaming μια χαρά τα καταφέρνει και όχι μόνο!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.