jorj103 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2013 Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγες μέρες αγόρασα μία Asus GTX 580 Direct CU II μεταχειρισμένη αλλά με εγγύηση. Με το που την έβαλα τα windows μου βγάλανε μύνημα για drivers και μόλις τους πέρασα ενεργοποίησα και το SLI. (έχω άλλη μία αλλά Reference αλλά αυτό δεν είναι θέμα θα έπρεπε να δουλέυει κανονικά εφόσον είναι στα ίδια clocks.)Την επόμενη μέρα όμως που είπα να βγάλω την παλια μου reference και άφησα μόνο την ASUS η κάρτα δεν δουλευε. Με το που πήγαινε να bootαρει στα windows εβγαζε BSOD με error code .........116 ( απο οσο διαβασα είναι error των drivers της Nvidia ) . Μπαίνω safe mode κανονικά. Ούτε artifacts ουτε τιποτα και η κάρτα δουλευει κανονικά ( σε safe mode βεβαια). Uninstall drivers με driver sweeper κανονικά και restart. Μπαίνει windows , αναγνωριζει την κάρτα περνάω drivers αλλά με το που κάνω restart παλι τα ίδια και γίνεται αυτο το πραγμα συνέχεια.Τα υπόλοιπα specs του υπολογιστή είναιAsus Maximus IV extremei7 2600K8 GB dominator 1600OCZ vertex 3 120Thermaltake toughpower 1000WΝα τονίσω πως η άλλη μου κάρτα δουλευει απροβλημάτιστα.Επίσης να τονίσω οτι δεν βλέπω Artifacts με την καινουρια πουθενα. Είναι μονο το θέμα που περιεγραψα με αποτέλεσμα να μην δουλευει η κάρτα.Τα πάντα τρεχουν σε stock συχνότητες.Τα φωτα σας παιδια πριν τρελαθώ.
Helly Σεπτέμβριος 25, 2013 #2 Σεπτέμβριος 25, 2013 3 πιθανοτητες βλεπω1ον Διαφορετικα bios αρα τα παιζει o nvidia driver πολυ πιθανον σε sli ειδικα αν μια καρτα ειναι reference - custom.Περνα και στις 2 το ιδιο bios αν μπορεις2ον Καποιο προβλημα εχουν οι οδηγοι nvidia ξυλωσε τους τελειως με driver sweeper καλυτερα εκτος απο uninstall σε safe mode και ξανα περνα καθαρη εγκατασταση,3ον Η καρτα εχει καποιο προβλημα περιφεριακο δηλαδη σε καποιο κυκλωμα τροφοδοσιας η DAC κλπΓι να απορριψεις το τριτο παραγοντα βαλτη να δουλεψει σε αλλο μηχανακι κανενος φιλου να δεις αν κανει τα ιδια.
fatalara Σεπτέμβριος 25, 2013 #3 Σεπτέμβριος 25, 2013 Πριν αφαιρέσεις την reference κάρτα απενεργοποίησες το sli?
jorj103 Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #5 Σεπτέμβριος 26, 2013 Το SLI Δεν το απενεργοποίησα όταν έβγαλα την άλλη κάρτα αλλά έτσι και αλλιώς μπήκα παλι σε Safe mode αμεσως μετα και έκανα sweep τους drivers και μετα clean install κανονικά. Μόλις έκανα restart το ίδιο πραγμα.....Και εμένα πήγε το μυαλό μου σε bios. είπα να τη flashαρω αλλά τα bios που βρήκα είναι τα ίδια reference που φοραει και τώρα. Παρεπιπτόντως η κάρτα παρόλο που φοράει custom pcb και άλλα ρολογια έχει το απλό bios που έχουν όλες οι reference ASUS.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.