lightgear Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2013 Παιδιά, παίζει κανα site που να "βλέπει" τι εξαρτήματα έχει το pc μου και να προτείνει τι αναβάθμιση θα έπρεπε να κάνω;Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Γράφεις ήδη σε αυτό το site Ανάφερε τι έχεις, τι χρήση που κάνεις και πόσα δίνεις. Για να δεις τι έχεις κατέβασε το speccy Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightgear Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Βασικά δεν ξέρω ακριβώς τι έχω, γι'αυτό ήθελα κάτι αυτοματοποιημένο. Θα δοκιμάσω το speccy και επανέρχομαι. Ευχαριστώ για την απάντηση-αστραπή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 25, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 CPU-Z Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightgear Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Ευχαριστώ adpanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 26, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Βασικά δεν ξέρω ακριβώς τι έχω, γι'αυτό ήθελα κάτι αυτοματοποιημένο. Θα δοκιμάσω το speccy και επανέρχομαι. Ευχαριστώ για την απάντηση-αστραπή! μου φαινεται οτι οσο παει, και βαριομαστε περισσοτερο να κανουμε απλα πραγματα...!! δλδ ποσο κουραστικο ειναι να κατεβασεις ενα προγραμματακι, οπως το speccy - cpuz κ.α, να "διαβασει" το συστημα σου και να μας πεις τα στοιχεια? ετσι θα εχεις και την ευκαιρια να μαθεις και εσυ 5 πραγματα παραπανω....! δλδ, ωρες ωρες............!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Σεπτέμβριος 26, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 μου φαινεται οτι οσο παει, και βαριομαστε περισσοτερο να κανουμε απλα πραγματα...!! δλδ ποσο κουραστικο ειναι να κατεβασεις ενα προγραμματακι, οπως το speccy - cpuz κ.α, να "διαβασει" το συστημα σου και να μας πεις τα στοιχεια? ετσι θα εχεις και την ευκαιρια να μαθεις και εσυ 5 πραγματα παραπανω....! Άν γνώριζε αυτά τα προγράμματα το πιο λογικό θα ήταν να ήξερε και τι έχει πάνω το PC, οπότε άκυρο αυτό που λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zampONakiaskiou Σεπτέμβριος 26, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 μου φαινεται οτι οσο παει, και βαριομαστε περισσοτερο να κανουμε απλα πραγματα...!! δλδ ποσο κουραστικο ειναι να κατεβασεις ενα προγραμματακι, οπως το speccy - cpuz κ.α, να "διαβασει" το συστημα σου και να μας πεις τα στοιχεια? ετσι θα εχεις και την ευκαιρια να μαθεις και εσυ 5 πραγματα παραπανω....! δλδ, ωρες ωρες............!!!!!!!!!! Δε ξυπνήσαμε καλά μάλλον ε; Το ενδεχόμενο να μη ξέρει ο άνθρωπος πολλά πολλά και να ζητά κάτι αυτοματοποιημένο για να μην κάνει καμιά μαλαγανιά δεν παίζει δηλαδή; Όπως και να 'χει φίλε [MENTION=30446]lightgear[/MENTION] περιμένουμε screenshot από κάποιο από τα προαναφερθέντα προγραμματάκια, ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 26, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 το παραθετω για να το διαβασετε καλυτερα...!! δεν θελω να το παιξω κακος, ουτε στραβοξυπνημενος. απλα, οταν εισαι ηδη σε ενα κορυφαιο τεχνολογικο SITE, δεν ζητας αυτο........:Παιδιά, παίζει κανα site που να "βλέπει" τι εξαρτήματα έχει το pc μου και να προτείνει τι αναβάθμιση θα έπρεπε να κάνω;Ευχαριστώ!ζητας βοηθεια απο εδω..!! οταν ξεκινησα να ασχολουμαι -εντελως ερασιτεχνικα- με τα πισι, δεν γνωριζα τπτ. ομως για να μαθω τα βασικα, αρχισα το διαβασμα. οπου εβλεπα τεχνολογικο αρθρο, το διαβαζα. δεν ζητησα απλα ενα αυτοματο site, να μου τα κανει ολα..!!ΥΓ ζητω συγνωμη αν φανηκε σαν κακια..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zampONakiaskiou Σεπτέμβριος 26, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Δεν αντιλέγω κι ούτε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη! Όμως θα πρέπει να προσέχουμε λίγο τι λέμε.. Και θα σου πω γιατί.. Αμφισβητείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα (δεν αναφέρομαι στον ts), από τεχνολογικά θέματα και μπαίνουν εδώ, ψάχνοντας να βρουν μια λύση για το "οποιοδήποτε" πρόβλημα; Μπορεί να μην τον ενδιαφέρει καν τον άλλον να ασχοληθεί περαιτέρω!Δε γουστάρει να κάτσει να διαβάσει ρε παιδί μου! Μπορεί να μην ξαναμπεί καν στον κόπο να ξανανοίξει τη σελίδα του Thelab, και αν έχει τέτοια αντιμετώπιση είμαι 99% σίγουρος ότι αυτό θα πράξει και θα ψάξει βοήθεια αλλού! Ή ακόμα χειρότερα, αργότερα θα πέσει στα χέρια κάποιου "ειδικού" που θα του φάει λεφτά, χρόνο κι ιδρώτα.. Αν από την άλλη βρει απέναντι του ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, ίσως και να του κολλήσει το μικρόβιο και να γίνει μέλος αυτής της "κοινότητας"...Μιλάω εκ πείρας... Γενικά όταν κάποιος γνωρίζει φαίνεται, το ίδιο κι αυτός που δεν.. Ε θα πρέπει να λειτουργούμε αναλόγως! Sorry για το offtopic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 26, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Δεν αντιλέγω κι ούτε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη! Όμως θα πρέπει να προσέχουμε λίγο τι λέμε.. Και θα σου πω γιατί.. Αμφισβητείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα (δεν αναφέρομαι στον ts), από τεχνολογικά θέματα και μπαίνουν εδώ, ψάχνοντας να βρουν μια λύση για το "οποιοδήποτε" πρόβλημα; Μπορεί να μην τον ενδιαφέρει καν τον άλλον να ασχοληθεί περαιτέρω!Δε γουστάρει να κάτσει να διαβάσει ρε παιδί μου! Μπορεί να μην ξαναμπεί καν στον κόπο να ξανανοίξει τη σελίδα του Thelab, και αν έχει τέτοια αντιμετώπιση είμαι 99% σίγουρος ότι αυτό θα πράξει και θα ψάξει βοήθεια αλλού! Ή ακόμα χειρότερα, αργότερα θα πέσει στα χέρια κάποιου "ειδικού" που θα του φάει λεφτά, χρόνο κι ιδρώτα.. Αν από την άλλη βρει απέναντι του ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, ίσως και να του κολλήσει το μικρόβιο και να γίνει μέλος αυτής της "κοινότητας"...Μιλάω εκ πείρας... Γενικά όταν κάποιος γνωρίζει φαίνεται, το ίδιο κι αυτός που δεν.. Ε θα πρέπει να λειτουργούμε αναλόγως! Sorry για το offtopic... και αλλα παιδια δεν εχουν την παραμικρη ιδεα, αλλα.... -επαναλαμβανω- δεν μπαινεις σε κορυφαιο τεχνολογικο site και ζητας αλλο site......!!!!! αν δεν θελει να ασχοληθει εστω και ελαχιστα με το αντικειμενο, ειναι δικαιωμα του. τοτε παει σε εναν τεχνικο και του φτιαχνει το προβλημα. δεν ειναι υποχρεωτικο ολοι να ξερουν απο πισι. ουτε ειπα κατι τετοιο..!! αλλα να στο πω αλλιως, ομως για να το καταλαβεις. εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο παθαινει μια βλαβη. πας λοιπον σε ενα συνεργειο και τι κανεις? Α λες "βρε παιδια, εχω αυτο το προβλημα, μπορειτε να το φτιαξετε?" ή Β ρωτας αν υπαρχει κανα συνεργειο κοντα, να σου φτιαξει το αυτοκινητο? [MENTION=30446]lightgear[/MENTION], συγνωμη που τα ειπα λιγο ωμα..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Σεπτέμβριος 26, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Σκέψου οτι πας στο συνεργειο πρωτη φορα στη ζωη σου και ο μάστορας αντί για καλημέρα ,σου λέει καλώς τον άσχετο.. Ελπίζω να μην το προγγιξαμε το παλικάρι.. Sent from my Nexus 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightgear Οκτώβριος 14, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Επισυνάπτω screenshot από το Speccy. Χρησιμοποιώ το PC μου για ιντερνετ, word κλπ. Δεν έχω βαριές εφαρμογές (video editing κλπ). Μερικά ερωτήματα: 1. Στη μητρική που έχω μπορώ να κουμπώσω κάποια φτηνή αλλά καλύτερη κάρτα γραφικών; 2. Μπορώ να προσθέσω μνήμη; Έχει νόημα; 3. Γενικά, θα μπορούσα να το αναβαθμίσω λιγάκι ώστε να γίνει πιο γρήγορο; Ευχαριστώ. ΥΓ. Όταν ρώτησα αν "παίζει κανα site που να "βλέπει" τι εξαρτήματα έχει το pc μου και να προτείνει τι αναβάθμιση" εννοούσα αν υπάρχει site που να το κάνει αυτόματα. Το thelab.gr δεν έχει τέτοια αυτόματη δυνατότητα. Επομένως δεν μπήκα, όπως λέει ο φίλος cabdik, σε συνεργείο ρωτώντας για άλλο συνεργείο, αλλά μπήκα στο thelab.gr ρωτώντας αν υπάρχει κάτι αυτοματοποιημένο, κάτι που το thelab.gr δεν το παρέχει. No offense, δε θέλω να δώσω συνέχεια, απλά το επισημαίνω και το ξεκαθαρίζω. Γενικά πάντως, ο οποιοσδήποτε σνομπισμός, έστω και ανεπαίσθητος, σε ένα forum (συνήθως από ένα παλιό μέλος σε νέο) είναι πιθανό να απομακρύνει το νέο μέλος και το forum να χάσει ένα πελάτη. Δεν είναι λίγο. Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 14, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Φιλε lightgear, να που η τυχη φερνει σε μενα να σου απαντησω πρωτος.....!!! λοιπον, απλα για να το διευκρινησω (περαν της συγνωμης που ηδη εχω αναφερει, ως προς την "ωμοτητα"), δεν εχω ακουσει πουθενα να υπαρχει καποιο τετοιο εργαλειο, που ζητησες. κι αυτο γιατι σε οποιαδηποτε αναβαθμιση, περιλαμβανονται παρα πολλοι παραγοντες. απο την παλαιοτητα και τις δυνατοτητες που εχει το υπαρχων συστημα, μεχρι τις χρησεις για τις οποιες προοριζεται και τα χρηματα που ειναι καποιος διατεθειμενος να "ριξει"..!!! ας παμε στο δικο σου συστημα, ομως, για να βγαλουμε μια ακρη..! το συστηματακι ειναι αρκετα καλο για τις χρησεις που αναφερεις, αλλα με 2-3 προσθηκες-αλλαγες, πιστευω θα δεις αρκετη διαφορα.1 προσθηκη αλλα 2 GB μνημης. η οποια σημειωτεον, πρεπει να ειναι στα ιδια χαρακτηριστικα με αυτη που εχεις, ωστε να λειτουργησουν σε Dual Channel Mode. η μνημη που εχεις τωρα, να ξερεις οτι δεν ειναι ολη διαθεσιμη, καθως εχεις ενσωματωμενη στην μητρικη καρτα γραφικων, και δεσμευει ενα μερος ωστε να λειτουργει σωστα.!2 εναν καλο σκληρο δισκο SATA, ωστε να εχεις μεγαλυτερες ταχυτητες και χωρο..!! αν πηγαινες και σε SSD δισκο.., το μηχανημα θα πεταγε..!!!!3 μια καρτα γραφικων, για να υποστηριζει ολες τις τελευταιες τεχνολογιες στα γραφικα, UVD, DirectX 11, κλπ.. ολα αυτα με την προυποθεση οτι δεν θελεις να αλλαξεις συστημα σε κατι πιο συγχρονο...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lightgear Οκτώβριος 14, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Φίλε Cabdik,Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!Θα δω αρχικά για καμιά μνήμη μάλλον και βλέπουμε.Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Οκτώβριος 15, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Mόνο με έναν ssd θα γίνει «πραγματικά γρηγορότερο» το σύστημα σου σε βαθμό που να νομίζεις ότι έχεις πάρει καινούργιο.Με έναν απλό sata δίσκο θα γίνει «γρηγορότερο» και σίγουρα καλύτερο από τον χάλια 160άρι που έχεις τώρα.Μην βάλεις απλά παραπάνω μνήμη όπως είναι τώρα, δεν θα δείς τίποτα το συνταρακτικό.Για τις δουλειές που το έχεις δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Οκτώβριος 15, 2013 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Mόνο με έναν ssd θα γίνει «πραγματικά γρηγορότερο» το σύστημα σου σε βαθμό που να νομίζεις ότι έχεις πάρει καινούργιο.Με έναν απλό sata δίσκο θα γίνει «γρηγορότερο» και σίγουρα καλύτερο από τον χάλια 160άρι που έχεις τώρα.Μην βάλεις απλά παραπάνω μνήμη όπως είναι τώρα, δεν θα δείς τίποτα το συνταρακτικό.Για τις δουλειές που το έχεις δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.+ windows 64 bit!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Οκτώβριος 15, 2013 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Συμφωνώ και 'γω για τον SSD. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις, και μπορείς να κρατήσεις και τον 160άρη που έχεις τώρα για αποθήκη. Δες αυτό το ποστ μου για παρόμοια κατάσταση σε παλιό φορητό μου και γενικά διάβασε εκείνο το θέμα. Δεν μας λες και τα χρήματα που διαθέτεις, αλλά σε γενικές γραμμές ο καλύτερος στα λεφτά του είναι ο Samsung 840 Evo στα 120 GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Οκτώβριος 23, 2013 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Σταθερός ή φορητός είναι; Για φορητού χαρακτηριστικά μου φαίνονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 23, 2013 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Σταθερός ή φορητός είναι; Για φορητού χαρακτηριστικά μου φαίνονταιαπο που το καταλαβες αυτο? http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000491 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.