Jump to content

AIO Watercoolers και συντήρηση.

Andeus

Recommended Posts

Για πείτε για τον τίτλο οι γνώστες.

Πάντοτε ήμουν του αέρα και για να είμαι ειλικρινής ένας λόγος ήταν και η σχετική έλλειψη συντήρησης (a.k.a. βαριέμαι). Με τα ΑΙΟ τι παίζει; Χρειάζονται κάποιο εσωτερικό καθαρισμό ή αλλαγή υγρού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Κάποια συντήρηση για περιορισμό πιθανότητας διαρροής; Τι θα ποστάρει η Karmen σήμερα στο Foodlab; Πολλά αναπάντητα ερωτήματα! Εμπρός λοιπόν καλέ μου Λάμπη.

Προς mods: Χμ ναι, να με συγχωράτε..γιατί λόγω προεπιλογών του forum στα view thread settings δεν έβλεπα το General Cooling τι περιείχε και τώρα που το έφτιαξα βλέπω πως μάλλον το παρών thread θα ταίριαζε καλύτερα κατα εκεί. Αν δεν σας κάνει κόπο και πιστεύετε κι εσείς πως ταιριάζει καλύτερα εκεί, κάντε το μια μετακίνηση. Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ανοίξεις μια AOI υδρόψυξη. Δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να γίνει η διαδικασία, όπως πχ κάποια βαλβίδα εξαέρωσης. Άντε την άνοιξες, άντε την καθάρισες, άντε την έκλεισες. Από που θα την γεμίσεις και πως θα την εξαερώσεις;

Πιστεύω ότι η επιλογή των υλικών και υγρών θα έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που δε χρειάζεται συντήρηση.

Άποψη. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί περισσότερο, ας μας πει.

δεν υπάρχει λόγος να την ανοίξεις σύμφωνα με οτι λενε οι εταιριες το ψυκτικό υγρό είναι ειδικό για να μην προκαλείται διάβρωση του χαλκού του block με το αλουμίνιο του rad δεν ξέρω κατά ποσο θα καταφέρεις να βρείς παρόμοιο υγρό με αυτές τις ιδιότητες

εκτος του υγρού επίσης υπάρχει και το πρόβλημα που αναφέρει ο Wizard! της πλήρωσης και εξαέρωσης του κυκλώματος

αν την ανοίξεις θα χρειαστείς μετά να προσθέσεις reservoir και σωλήνες για να κανεις αυτή την δουλειά

αν κανεις τέτοια διαδικασία τότε χάνεται το νόημα του ΑΙΟ w/c, ανεβαίνει το συνολικό κόστος και από επιδόσεις είναι κοντά σε μια καλή αεροψυκτρα που κοστίζει πολύ λιγότερα

σε αυτή την περίπτωση καλύτερα είναι μια custom έστω και low budget που μπορεις να αλλάζεις parts και την προσαρμόζεις στις ανάγκες σου

το μονο που μπορει να γινει για συντήρηση στα ετοιμα closed loops είναι ξεσκόνισμα το rad και αλλαγή παστας

για βελτίωση το μονο που παίρνει είναι καλύτερα-περισσότερα fans αλλα πάλι ανεβαίνει η σχεση κόστους / απόδοσης

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.