Helly Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2013 Καλησπερα.Εδω και 2 μερες εχω ενα πολυ περιεργο προβλημα μετα απο περασμα του 804 bios και επιστροφη παλι στο προηγουμενο 7xx της Asus Rog Hero παρατηρω οτι καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη εχει λανθασμενη ωρα στα windows.Εφοσων κανω συγχρονισμο και κλπ οταν το κλεισω για μερικες ωρες ξανα μανα τα ιδια.Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει?
salde Σεπτέμβριος 25, 2013 #2 Σεπτέμβριος 25, 2013 δοκίμασε το βήμα 3 The Computer Clock Loses Time (Windows 7) | HP (uninstall το SystemCMOS/RealTime clock στον Device Manager). Παραπέρα μάλλον πας για μπαταρία CMOS.
Helly Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #3 Σεπτέμβριος 25, 2013 Παω για real time clock re install ετσι και ειναι καινουρια μπαταρια θα γελαω την κινα μου μεσα.
env0y Σεπτέμβριος 25, 2013 #4 Σεπτέμβριος 25, 2013 σιγα το πραγμα βλεπεις την ωρα απο το κινητοΑν η ώρα των Windows δεν είναι σωστή, αποτυγχάνουν τότε να ληφθούν και οι ενημερώσεις του λειτουργικού.
Helly Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #5 Σεπτέμβριος 25, 2013 Τιποτα τα ιδια εχει την ωρα ακριβως οταν του εκανα shutdown τελευταια φορα.Να υποθεσω παμε για μπαταρια ε?
salde Σεπτέμβριος 25, 2013 #6 Σεπτέμβριος 25, 2013 μάλλον, ψάξε και στο net μπας κι αναφέρουν τίποτα παρόμοιο για το μοντέλο αυτό μη τυχόν είναι κάτι με το BIOS αν δε βρεις τίποτα δοκίμασε αλλαγή μπαταρίας.
Helly Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #7 Σεπτέμβριος 25, 2013 Λοιπον μυριζομαι υπουλο trojan η taskbar ιο.Eιχα λιγα τρεχαματα το απογευμα παρα τριχα να μεινω χωρις λειτουργικο.Περιεργο γιατι χτυπησε ολως τυχαιως τη μερα που τελειωσε το trial του καινουριου avastΜπαταρια δε ειναι ουτε real clock generator driver παντως.
salde Σεπτέμβριος 25, 2013 #8 Σεπτέμβριος 25, 2013 όταν ψάχνω μερικά αποτελέσματα μιλάνε για το antivirus, άλλα για ιους, κάποια για settings στο ΒΙΟS οπότε δεν είναι παράλογο να έχει σχέση με το avast. Πάλι καλά που δεν είναι μπαταρία σε καινούργια μητρική. Σε safe mode η ώρα έχει θέμα; Format είναι εύκολο για να μην βασανίζεσαι ή θες να το αποφύγεις; Όταν βγάλεις άκρη γράψε κι εδώ τι διάολο ήταν.
Helly Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #9 Σεπτέμβριος 25, 2013 Nα σου πω ακριβως τι παιζει να μου πεις γιατι η κατασταση φαινεται απ τις κουλες των H/Y.Πρωτον βγαζω μπαταρια βαζω απο αλλη μητρικη.Μπουταρει βλεπω taskbar icons να λειπουν ενω περναγε ο cursoras απο πανω γενικα συμπεριφορα windows λες και ηταν ασταθες το μηχανημα.Περιεργο λεω ξαναπερναω το bios μπας και δε εκατσε καλα τα ιδια.Παω να μπω windows τρωω ακυρο corrupt ενα dll.Default ολα παντα ετσι.Παω να βαλω Acronis True image bootable stick να παρω παλιο backup τσουπ μηνυμα απο τη μητρικη οτι λειτουργικο παει να πειραξει UEFI και Firmware πραγματα ,WTFΜου βγαινει η πιστη γιατι μου χαλασε το cd των windows βρισκω απο ενα φιλο το βαζω κανει restοre αμεσως στο boot.Mπαινει κανονικα windows.Αλλαζω και το boot sequence στο bios μπαμ αποκαθισταται και η taskbar ολα κομπλε και η ωρα λειτουργικοτατη.Οποτε 2 τα τινα 1 εχω καλο ιο κρυμενο σε low level σημειο η το bios της hero εχει παιδικες ασθενιες και αρχισε τις μ#$@#.Η νεκροψια θα δειξει.
salde Σεπτέμβριος 26, 2013 #10 Σεπτέμβριος 26, 2013 αν όλα δουλεύουν τώρα χωρίς πρόβλημα πάλι καλά κι ας μη βρέθηκε τι ήταν. Ρίξε και καμιά ματιά προς ASUS μεριά μπας κι αναφέρουν κάτι παρόμοιο στο μοντέλο σου. Αν δε βαριέσαι, στείλε τους κι ερώτηση στο support.
Helly Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #11 Σεπτέμβριος 26, 2013 Σημερα ολα καλα.Μαλλον κλεινω προς παιδικη ασθενεια bios η καποιο προβλημα με το AI Tuner προγραμμα της Asus που εχω να φορτωνει στο startup των windows να χε δημιουργησει το προβλημα.
salde Σεπτέμβριος 26, 2013 #12 Σεπτέμβριος 26, 2013 να ξέρεις κιόλας, μπορείς (νόμιμα) να φτιάξεις bootable USB stick με το ISO της έκδοσης των Windows για την οποία έχεις κλειδί και να κάνεις από εκεί την εγκατάσταση. Το ISO μπορεί να το κατεβάσεις (νόμιμα) ή να το πάρεις από κάποιο CD. Δε θυμάμαι μόνο αν πρέπει οπωσδήποτε με FAT 32 να έχεις το στικάκι ή αν κάνει παντού το NTFS.
Volrath Οκτώβριος 4, 2013 #14 Οκτώβριος 4, 2013 Δε πιστεύω να τρέχεις win8 σε o/c μηχάνημα έτσι; Μήπως είναι η χαζομάρα του RTC στα o/c μηχανήματα.
Cyber_Cookie Οκτώβριος 4, 2013 #15 Οκτώβριος 4, 2013 να ξέρεις κιόλας, μπορείς (νόμιμα) να φτιάξεις bootable USB stick με το ISO της έκδοσης των Windows για την οποία έχεις κλειδί και να κάνεις από εκεί την εγκατάσταση. Το ISO μπορεί να το κατεβάσεις (νόμιμα) ή να το πάρεις από κάποιο CD. Δε θυμάμαι μόνο αν πρέπει οπωσδήποτε με FAT 32 να έχεις το στικάκι ή αν κάνει παντού το NTFS.Υπαρχει tool της Μ$ που περνάει ISO αυτόματα σε φλασάκι/SD.
Helly Οκτώβριος 4, 2013 Author #16 Οκτώβριος 4, 2013 Λοιπον παλι τα ιδια απο χθες.Μυριζομαι τα χει παιξει η εγκατασταση windows.Λεω να βαλω 8.1 αλλα ακουσα απο θειο δε γινεται 8.1 και αυθεντικα 120ευρω για 64bit pro πονανε.
Alexgk Οκτώβριος 12, 2013 #17 Οκτώβριος 12, 2013 Γιατί δε βάζεις ένα live ubuntu cd να δεις εκεί πως τα πάει με την ώρα;
Helly Οκτώβριος 12, 2013 Author #18 Οκτώβριος 12, 2013 Εκανα ενα παλιο backup restore παλι ok μεχρι να μας τα χαλασει.Εχω υποψια ειναι το bios γιατι ολες τις φορες που εχει στρωσει για λιγο καιρο ειναι μετα απο Save and exit αλλαγες στα boot options του bios.(π.χ fast boot ,hardware fast boot,κ αλλαγη στο sequence των boot devices)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.