Jump to content

DEAD SILENT PC SOLUTION

forwardS

Recommended Posts

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφική προς το παρόν, αλλά θα προσπαθήσω να περιγράψω τη σύνθεση του συστήματος.

Μιλάμε για Athlon XP 2600+@3000+ με 52-60 cpu temps σε asus a7n8x dlx και 9600προ.

ΚΟΥΤΙ

To γνωστό chieftec από το πλαίσιο με εντελώς αθόρυβο φαν που βγάζει αέρα προς τα έξω.

PSU

Tagan 480W

CPU COOLER

SLK 947u+Enermax 92mm@2200 rpm

NORTHBRIDGE

Stock Passive Cooler

GRAFIC CARD COOLING

Vga Silencer Rev3. @1200 rpm

HDD

Οι δύο Seagate 7200.7 των 80GB ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Τόσο ο θόρυβος κατά την αναζήτηση δεδομένων όσο και στο idling (πολύ σημαντικό για εμένα) είναι χαρακτηριστικοί για τους συγκεκριμένους δίσκους.

Πήρα λοιπόν το αφρώδες υλικό που υπήρχε στη συσκευασία της μητρικής μου και το έκοψα καταρχάς σε δύο κομμάτια στις διατάσεις των σκληρών. Με το υπόλοιπο περιτύλιξα τη ειδική θήκη για hdds που υπάρχει στο γνωστό chieftec κουτί του Πλαισίου. Η πλαϊνές επιφάνειες, καθώς και η πάνω και η κάτω καλύφθηκαν όλες με αυτό το υλικό. Έβαλα στη συνέχεια τους σκληρούς και ενδιάμεσά τους τα δύο κομμάτια που είχα κόψει αρχικά. Βίδες δε χρειάστηκαν, σφού οι σκληροί ήδη μπήκαν με μικρή δυσκολία, λόγω της παρεμβολής του αφρώδους υλικού.

Ακριβώς πίσω έβαλα ένα φαν σε χαμηλές στροφές, ώστε να αποφύγω άνοδο θερμοκρασίας.

Αποτέλεσμα??

Ο θόρυβος σε idling, το κλασσικό σφύριγμα μειώθηκε κατά 90%. Ο σκληρός ακούγεται ΕΛΑΧΙΣΤΑ και η διαφορά με το sleep (stand by) είναι σχεδόν μηδαμινή, ενώ και ο θόρυβος κατά το seek μειώθηκε αρκετά! Και όλα αυτά με μηδέν κόστος!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

1.Δε βάζω φαν τον Ζαλμάν F1 γιατί και στις χαμηλές στροφές κάνει συκριτικά πολύ θόρυβο.

2. Την όλη τη δουλεια μου τη χαλάει πλέον το... Tagan lol :hehe: :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.