8anos8888 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2013 Καταρχας καλωσηρθα στο φορουμ, θα ηθελα τη γνωμη σας σε μια συνθεση την οποια σκεφτομαι να αγορασω τα χριστουγεννα. Το pc θα το χρησιμοποιω για video editing και GAMING! To budget ειναι 600-700 €. cpu : i5 3570 ή πλεον i5 4570, απο οτι εχω διαβασει ivy bridge < haswell. Και ομως στο scroutz βλεπω φτηνοτερες τιμες i5 4570 με διαφορα 10 € δεν ξερω αν δικαιολογειται λογο stock clocks... Σύγκριση τιμών E-Shopping | Skroutz.gr mobo : Για i5 3570 διαλεγω ''Asrock B75M-DGS'' αρχικα δεν πηρα k version γιατι δεν ενδιαφερομαι για overclock και για τον ιδιο λογο οχι z77 mobo, επισης δεν προκειται να βαλω δευτερη gpu οποτε πηρα και mini για ποιο φτηνα... Δεν πιστευω οτι συμφερει 40-100 € παραπανω μονο και μονο για o/c. Για τον i5 4570 δεν ειμαι σιγουρος τι mobo on budget να διαλεξω (45-70€)... gpu : gtx 760, αρχικα κοιτουσα την 660ti και hd7870, η gtx 760 νικαει και τις 2 καρτες και ειναι πιο ''futureproof'' με 40 € πανω. Σύγκριση τιμών E-Shopping | Skroutz.gr ram: Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu | Skroutz.gr Ξερω οτι για video editing δεν ειναι αρκετα 4 gb ram, περισσοτερο για hobby το εχω παρα για δουλεια οποτε ελπιζω να ειμαι καλα με 4 gb, + οτι εχω την επιλογη για αναβαθμιση στο μελλον. hdd: Western Digital Caviar Black 1TB | Skroutz.gr με τα ιδια λεφτα παιρνω 2 tb μα δεν ειμαι σιγουρος μιας και αυτος εχει καλυτερα reviews απο Seagate Barracuda 2TB SATA HDD ST2000DM001 case: Aerocool Strike-X One ή CoolerMaster K350 και τα 2 ειναι ομορφα και εχουν καλο cable management. psu: Corsair Builder Series CX600 ή XFX ProSeries 650W Core Edition Λοιπον τι λετε; Ολες οι γνωμες δεκτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Σεπτέμβριος 24, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 Δωστο μια βδομαδα και μην παρεις τιποτα ακομα, αναλογα τιμες/αποδοση απο καινουργιες καρτες AMD.1)Αυτο που βλεπεις με την τιμη ειναι γιατι ο 4670 ειναι ο αντιστοιχος του 3570 ,o 3550 ειναι ο 4570, γενικα περνεις Haswell, οποτε 4570.2)Παρε Η87 μοβο στα ~90Ε, Β85 ειναι καπως slower λειπουν καποια πραγματα, οχι σημαντικα αλλα για γενικη αποδοση περνεις Η87 ειδικα για games.3)Περιμενε με GPU οπως ειπα παραπανω.4)Παρε απο τωρα 8 , ηδη ανεβαινουν οι τιμες λογω ελειξησ, σε κανα χρονο θα κανουν +20Ε.5)Αν βαλεις και λειτουργικο μεσα, τοτε πας σε Caviar Black τιποτε αλλο, γενικα ειναι τουμπανακια, αν και θελει SSD αλλα εχεις ενα budget.6)Case οτι θες να βλεπεις, κοιτα να εχει USB 3 front panel.7)Overkill στην πραγματικοτητα, παραπανω απο 350W δεν θα φτασεις ποτε, μην σε πω 300W..για αυτο βαλε ενα καλο 450W για να εισαι καλυμενος απο καθε πλευρα, γενικα τελευταια XFX 550 Pro μπενει γιατι ειναι φτηνο και καλο οποτε checkare για εκεινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8anos8888 Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Επειδη με βλεπω να φευγω off budget καμια ποιο φτηνη μητρικη και cpu για να τα βαλω στη καρτα γραφικων, προτεινεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
syban Σεπτέμβριος 26, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 πάρε AMD σύστημα αν δεν σε παίρνει οικονομικά, κερδισμένος θα βγεις από το να τα θυσιάσεις όλα για να πας σε intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Σεπτέμβριος 26, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Με ενα γρηγορο search:Coolermaster K350XFX Pro 550W (ΔΕΝ χρειαζεσαι μεγαλυτερο)AsRock H87 Pro4Intel i5 4570Kingston HyperX 2x4GBGigabyte GTX 760εισαι στα 660€ περιπου.Αν υπαρχει η δυνατοτητα να ανεβεις κανα 50αρικο πανω απο τα 700€, μπαινει και ενας SSD (αμαρτια να παρεις καινουριο μηχανημα και να βαλεις μηχανικο για windows και προγραμματα). Αυτο με την προϋποθεση οτι εχεις καπου στην ακρη εναν μηχανικο για τα δεδομενα σου (και φυσικα backup).Αν το παραπανω δεν ειναι εφικτο, μπορεις να κοιταξεις σε AMD πλατφορμα, ωστε να σου βγει λιγο πιο οικονομικα το πακετο CPU/Motherboard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 26, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Bιαζεστε οι αποπανω...βιαζεστε θα ηθελα τη γνωμη σας σε μια συνθεση την οποια σκεφτομαι να αγορασω τα χριστουγεννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Σεπτέμβριος 26, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Bιαζεστε οι αποπανω...βιαζεστε αχμαχμαμχαχαχαμχαμαχμμμμμμμ.... Ουτε καν το ειδα αυτο με τα Χριστουγεννα! Αδερφε αν ειναι να το παρεις τα Χριστουγεννα, τοτε καλυτερα να τα ξαναπουμε τοτε! Μεχρι τοτε σιγουρα θα εχουμε ανακαταταξεις στις τιμες, ειδικα στις καρτες γραφικων! Και btw "παλεψε την" να ανεβασεις λιγακι το budget μεχρι τις γιορτες για να γινει σωστα η δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 26, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 παντως ram εγω θα αγοραζα τουλαχιστο 8 τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
8anos8888 Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Ποιο πολυ το κανα για να ενημερωθω και να δω αν ψαχνομαι σωστα στο hardware μιας και ειναι η πρωτη μου φορα που χτιζω pc, γεια πειτε μου για amd συστημα, αν και i5 3570,4570 ειναι πιο φτηνοι απο 8350... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 26, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Ποιο πολυ το κανα για να ενημερωθω και να δω αν ψαχνομαι σωστα στο hardware μιας και ειναι η πρωτη μου φορα που χτιζω pc, γεια πειτε μου για amd συστημα, αν και i5 3570,4570 ειναι πιο φτηνοι απο 8350...Οι σωστές συνθέσεις βγαίνουν με βάση τον λόγο απόδοσης τιμής και με τον σωστό προσανατολισμό προς τον τομέα που σε ενδιαφέρει (εσένα τα γραφικά) Οπότε τα χριστούγεννα με τις τότε τιμές θα μπορούμε να σου απαντήσουμε. Σήμερα όχι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.