Jump to content

[case] ξύλινος κύβος

aposporis

Recommended Posts

Η γείωση μπήκε και έλεγξα με το πολύμετρο ότι είναι οκ (ελπίζω).

Το περίεργο που έπαθα νωρίτερα σήμερα ήταν ότι ενώ είχα φορτώσει sims ξαφνικά έκανε επανεκκίνηση χωρίς αιτία, 4 φορές πάντα στο sims. Σε όλες τις άλλες λειτουργίες δε το παρουσίασε.

Πριν την αλλαγή, στο haf932, ποτέ δε μου είχε συμβεί. Θα ξανά δοκιμάσω αύριο μπας και έφταιγε η έλλειψη γείωσης (λέμε τώρα).

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply
Λυπαμαι εκ μερους σου, να προσεχεις

Κανε καμια καταγγελια στους ασχετους που σου παιρνουν τη δουλεια

δεν χρειαζεται να λυπασαι.Προσεχω απο μονος μ ετσι και αλλιος με τα καλωδια!!!Καταγγελεια δεν κανω στους ασχετους....απλα με συμφερει στο να μου την παρουν απο την στιγμη που ειναι ασχετοι!!!Πιο πολυ δουλεια θα εχω μετα απο την ζημια που θα κανουν...οι ασχετοι!Η δουλεια που κανω ετσι και αλλιος θελει τρελη προσοχη!!!Στο οτι σου λεει καπιος κανονας οτι μπλε θα ειναι ουδετερος δεν σημαινει οτι θα το κανει η χ ψ εταιρεια!Για αυτο υπαρχουν και τα σεμιναρια απο τις εταιρειες οταν σε εξειδικευουν!!!

Πάντως ένα τροφοδοτικό που άνοιξα πριν λίγο είχε τον ουδέτερο με μπλε και καφέ τη φάση.

Αυτα παιρνουν εγκριση τυπου, δεν ειναι παιξε-γελασε.

Οπως και οι χαμηλες τασεις εσωτερικα, ειναι κωδικωποιημενες, χρωμα και Volts

Πάντως ένα τροφοδοτικό που άνοιξα πριν λίγο είχε τον ουδέτερο με μπλε και καφέ τη φάση.

Το καλύτερο πάντως το είπε ο Μοκου

Χερομαι που ειναι πλε!!! Εχω μια πλεξουδα στα χερια μ που το ουδετερο ειναι ασπρο και μετα απο trerminal point φευγει ασπρομαυτο :rant::rant::rant::rant: 3 μερες το ψαχνω!!!!Το καφε αρνιτικο και μπλε απλα δεν υπαρχει!

:-O[MENTION=7941]Μοκου[/MENTION]

Ποτε μα ποτε δεν βασιζεσαι σε κωδικοποιηση οταν αφορα το ρευμα ΠΟΤΕ! Μετρα ξανα μετρα σημειωνε και προχορα!!! Αλλιος μπαμ....

Εδώ είσαι λάθος! :(

Το μπαμ δεν το ακούς ! ! ! :fie:

Το ακούνε άλλοι και τρέχουν! ! ! :-O

Να το πω και εγώ με τα λόγια τα δικά σου:

Ποτέ μα ποτέ δεν βασίζεσαι σε κωδικοποίηση όταν αφορά το ρεύμα ΠΟΤΕ! Μέτρα ξανά μέτρα σημείωνε και προχώρα!!!

Ακούστε να σας πω μια μικρή ιστορία για να καταλάβετε ότι και η πιο καλπάζουσα φαντασία μερικές φορές ωχριά εμπρός στην πραγματικότητα!

Κάποτε πιάνω να προσθέσω κάποιες πρίζες σε ένα σπίτι.

Κατέβασμα ασφαλειών , διακοπτών και βγάλσιμο των τηκτών αποθήκευση στο τσαντάκι μου και πιάνω να ανοίξω κουτιά.'

Ανοίγω ένα κεντρικό βγάζω προσεκτικά τα καπς και λέω ρε δε πάει στα κομμάτια δε κάνω καικ ένα μέτρημα!

Μετράω χαλαρός και ωραίος και μένω μ@λ@κ@ς! ! !

Φαση ως προς ουδέτερο κολυμπάει 80 με 90 Volt.

Φάση ως προς γή 218 Volt ακατέβατα!!!

Τελικά τι ανακάλυψα αφού ξύλωσα τον πίνακα!

Ο σκιτζής που είχε "φτιάξει" τα ηλεκτρικά, είχε βάλει τις γενική ασφάλεια και τον γενικό διακόπτη (μονοπολικό παρακαλώ) στον -προσέξτε με .... στον.... ΟΥΔΕΤΕΡΟ ! ! ! ! !

Όλο το σπίτι είχε ρεύμα ! ! ! ! ! ! !

Αυτά !

¨Ελα μια φορά ακόμα λοιπόν!

Ποτέ μα ποτέ δεν βασίζεσαι σε κωδικοποίηση όταν αφορά το ρεύμα ΠΟΤΕ! Μέτρα ξανά μέτρα σημείωνε και προχώρα!!!

Ελπίζω να σας τρόμαξα!

:)

Ο σκιτζής που είχε "φτιάξει" τα ηλεκτρικά, είχε βάλει τις γενική ασφάλεια και τον γενικό διακόπτη (μονοπολικό παρακαλώ) στον -προσέξτε με .... στον.... ΟΥΔΕΤΕΡΟ ! ! ! ! !

Όλο το σπίτι είχε ρεύμα ! ! ! ! ! ! !

Μα κανονικα εχεις ρευμα.....απο ουδετερος

Μα κανονικα εχεις ρευμα.....απο ουδετερος

Τώρα έχω την εντύπωση ότι κάπου "χαθήκαμε στην μετάφραση"!!:)

Η αστειεύεσαι και δεν το πιάνω! :no:

Τέλος πάντων μπορεί να τα είπα λίγο "περιεκτικά"!

Τις ασφάλειες τις βάζουμε στην φάση και τους γενικούς στην φάση και στον ουδέτερο να κόβει και τα δύο!

Στην περίπτωση που είπα, δεν υπήρχε διακοπή στην φάση , οπότε όλοι οι αγωγοί είχαν τάση η οποία αναζητούσε δρόμο προς το έδαφος που είναι συνδεμένος ο ουδέτερος στα πιλαρ των σταθμών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

Δες το σκαρίφημα:

Ashampoo_Snap_2013.09.28_22h09m36s_001_.png?m=1380395581

Το ζήτημα είναι ότι ο Ουδέτερος δεν έχει επικίνδυνη τάση ως προς γή, γιατί είναι ήδη γειωμένος στο σταθμό.

Ο ανεκδιήγητος ηλεκτροφονιάς, είχε βάλει τα στοιχεία διακοπής στον ουδέτερο!

Ο ουδετερος ειναι το μπλε,

μαυρο, κοκκινο, καφε οι φασεις

πρασινο-κιτρινο η γειωση

ολα τα περιφερειακα γειωνονται μεσω του κουτιου, στο τροφοδοτικο

πρεπει να τραβηξεις γειωσεις, απο ολα τα εξαρτηματα στο σασι του τροφοδοτικου σου

Ετσι εχω κάνει και εγω την γείωση στο κουτί που φτιάχνω τώρα.

ImageShack

Ετσι εχω κάνει και εγω την γείωση στο κουτί που φτιάχνω τώρα.

Ωραία λύση και αυτή. Εγώ απλά βίδωσα το καλώδιο πάνω στο τροφοδοτικό και έλεγξα με πολύμετρο ότι έχω επαφή.

Έχω προχωρήσει λίγο και είμαι στο σημείο που θέλω να στηρίξω τους σκληρούς.

Επειδή τώρα που τους έχω ακουμπισμένους κάτω νιώθω να περνάει δόνηση στο κουτί σκέφτομαι να τους στηρίξω πάνω σε καουτσούκ ή κάτι παρόμοιο ώστε να απορροφά τους κραδασμούς. Καμία ιδέα;

Επίσης θέλω μια γνώμη για φτηνό υλικό ώστε να το ντύσω εσωτερικά για ηχομόνωση.

Ωραία λύση και αυτή. Εγώ απλά βίδωσα το καλώδιο πάνω στο τροφοδοτικό και έλεγξα με πολύμετρο ότι έχω επαφή.

Έχω προχωρήσει λίγο και είμαι στο σημείο που θέλω να στηρίξω τους σκληρούς.

Επειδή τώρα που τους έχω ακουμπισμένους κάτω νιώθω να περνάει δόνηση στο κουτί σκέφτομαι να τους στηρίξω πάνω σε καουτσούκ ή κάτι παρόμοιο ώστε να απορροφά τους κραδασμούς. Καμία ιδέα;

Επίσης θέλω μια γνώμη για φτηνό υλικό ώστε να το ντύσω εσωτερικά για ηχομόνωση.

Για τα ποδαράκια, ρίξε μια ματιά εδω, αν σου κάνει κάτι απο αυτά, Πόδια - Πέλματα ντουλαπιών & επίπλων: www.johnart.gr, Τεχνικό Πολυκατάστημα

Για υλικό εσωτερικά, δες αυτό, 019450 ΓΚΡΙ ΑΦΡΟΛΕΞ ΑΥΓΟΘΗΚΗ 50 mm 2m x 1m Adam Hall, ADAM HALL | 4umarket.gr

Επίσης, μπορείς να πας σε έναν που φτιάχνει στρώματα και να ρωτήσεις για ενα αφρολέξ που έχουν για τα στρώματα, χρώματος, σκούρο γκρι ή μαύρο και πάχους 1πόντου.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Σας παρακολουθώ που λέτε το ίδιο πράγμα όλοι εδώ και μερικά ποστ και αντιλαμβάνομαι πως απλά ο καθενας το εξετάζει δίνοντας βάση σε διαφορετικό τμήμα της πρότασης.

Συνοψίζοντας:

1) Ο νομοθέτης/κανονισμοί (το σωστό ) λέει κάτι,

2) στην πράξη άλλοτε το βλέπουμε να ισχύει, άλλοτε όχι ( δεν έχει σημασία ποιος έχει δεί τα περισσότερα σωστά/παράξενα/περίεργα,ένα παράδειγμα λάθους εφαρμογής και σε σκότωσε)

3) Ταυτόχρονα με τα παραπάνω ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΟ-ΤΡΙΠΛΟ-ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ , ακόμη και τους εαυτούς μας

Αυτά....

Ας δώσει τώρα το παιδί εξέλιξη του κουτιού του γιατί με ενδιαφέρει και εμένα ένα ξύλινο κουτί :hehe:

Μπήκαν ανεμιστήρες, fan control, μαζεύτηκαν τα καλώδια.

Μένει να στηριχτούν καλά οι δίσκοι, να μπουν πόδια, φίλτρο αέρα και ίσως εσωτερική επένδυση για ηχομόνωση.

Αααα ... και να κλείσω το πίσω, κάτω άνοιγμα.

Και να ντύσω το εξωτερικό με κάποιο αυτοκόλλητο.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

• 3 weeks later...

Μικρό update.

Δέθηκαν οι σκληροί δίσκοι και μπήκαν κουμπί power on και led για power και hdd.

Απλές και χρηστικές λύσεις. Αν κ το κόστος αρχίζει να ξεφεύγει !!

Με 7 ευρώ για τα ξύλα, τα 3 ευρώ για τις γωνιές που έβαλα στου σκληρούς ήταν υπερβολικά :suicide2:

Πρέπει να βρω κάποιο υλικό σαν καουτσούκ να "κάτσουν" πάνω του οι σκληροί.

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Ωραία!

Το προχωράς ! :T:

Μια παρατήρηση:

Η στήριξη των δίσκων σου μπορεί μηχανικά να φαίνεται καλή, αλλά δεν είναι, γιατί όλοι οι δίσκοι είναι συζευγμένοι μεταξύ τους μέσω της λάμας!

Οπότε ναι μεν μπορείς να απομονώσεις ηχητικά τις λάμες από το κουτί αλλά αυτό είναι η μισή δουλειά, η άλλη μισή θα πρέπει να γίνει σε κάθε δίσκο και σε κάθε βίδα τους ξεχωριστά !

Θα πρέπει οι δίσκοι να βιδωθούν στις λάμες αλλά η βίδες τους δεν πρέπει να ακουμπάνε στις λάμες!

Χρειάζεται κάποιο "σινεμπλόκ"!

Αν θες δες κάτι που είχα προτείνει παλιότερα:

Lakisss%27s_Waser.jpg?m=1327951198

Έτσι θα αποσβεστούν οι κραδασμοί του κάθε δίσκου και δεν θα μεταφέρονται στους άλλους!

Οπότε όλα καλά, ήσυχα, και μακροημερεύοντα! :)

Καλή συνέχεια!!! :T:

Πολύ καλή παρατήρηση!! Σημειώθηκε για μελλοντική χρήση.

Προς το παρών όμως απλά θα τους απομονώσω όλους μαζί από το κουτί.

Σιγά σιγά μαθαίνω.

Πχ ο φίλος στο διπλανό θέμα άνοιγε σιγά σιγά τις τρύπες για να μην σπάσει το ξύλο. Εγώ πήγα κατευθείαν από μέσα προς τα έξω οπότε το ξύλο "άνοιξε". Ο διακόπτης είναι παστωμένος με σιλικόνη για να σταθεί.

Ήδη σκέφτομαι ένα άλλο σχέδιο για κουτί. Χοντρικά θα είναι 30*30 βάση, 60 ύψος. Ο αέρας θα μπαίνει από κάτω και θα βγαίνει από πάνω. Σαν καμινάδα, με μια υποβοήθηση από κανα δύο fan σε χαμηλές στροφές.

Παλιότερα σκεφτόμουν να κάνω ένα μεταλλικό με διπλά τοιχώματα που θα λειτουργεί ως ρεζερβουάρ για την υδροψυξη!!!

Βασικά από σχέδια και ιδέες άλλο τίποτα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.