X4K4 Σεπτέμβριος 27, 2013 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2013 Για τους σκληρούς λέω να πάρω χταπόδι (χωρίς ούζο) μηχανής και να τους κρεμάσω στον αέρα ( περίπου εκεί που είναι στις φωτογραφίες) από τα δύο πλαϊνά ώστε το λάστιχο να απορροφά τους κραδασμούς. νομιζω οτι δεν πρεπει να το κανεις αυτο καθως ειναι μηχανικοι γυρνανε γρηγορα και νομιζω οτι θα κουνιουνται και θα ''χτυπησουν'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 27, 2013 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2013 Ε ρε βάσανο κι αυτό με την γείωση!!! Να ρωτήσω κάτι ([MENTION=30259]das[/MENTION]): Πόσων ετών είσαι ! ! ! Αυτά τα χρώματα μπορεί να τα βρεις σε αμερικάνικα καλώδια διπολικά κυρίως και αυτά κυριολεκτικά αρχαία! Στις δικές μας εγκαταστάσεις, παλιά χρησιμοποιούσαν το γκρι για χρώμα ουδετέρου, αλλά τόσο παλιά που εγώ τα πρόλαβα μόνο σε καλώδια που αποξυλώναμε σε ανανεώσεις εγκαταστάσεων! Και μια κουβέντα για την γείωση, αυτή είναι σαν την ασφάλεια ζωής, μια ζωή μπορεί να είναι "αχρείαστη", αλλά άμα συμβεί κάτι τότε είναι που δείχνει την αξία της!!! Ίσως είναι καλύτερα να έχουμε την λέξη γείωση στο μυαλό μας περισσότερο σαν Θωράκιση που μπορεί να παραλάβει ρεύματα "ανεπίσημα" (ρεύματα από χωρητικές διαρροές από ερπυσμό, και από διάφορους άλλους λόγους), και να τα οδηγήσει με ασφάλεια μακρυά από εκεί που μπορεί να κάνουν κακό! Και παράλληλα χρησιμοποιώντας και το σασί σαν φορέα της , θωρακίζει τα ηλεκτρονικά του κουτιού μας από παρεμβολές και παράσιτα! Σίγουρα δεν διαρρέεται από ρεύματα του τροφοδοτικού κλπ φανταστικά που ακούμε μερικές φορές! Μια πολύ καλή ιδέα για το προκείμενο , είναι να βάλεις κάτω από την μητρική, ένα μεγάλο αλουμινένιο φύλο πάνω στο οποίο θα βιδώσει η μητρική και παράλληλα αυτό θα είναι και γειωμένο! Στο ίδιο φύλο , μπορείς να γειώσεις και τα σασί, των άλλων συσκευών σου! Όσο για του δίσκους, στο είπαν ήδη! Άσε τις πολλές σουσπανσιόν, στερέωσέ τους κλασικά με ελαστικά παρεμβύσματα! Αντε καλή συνέχεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 27, 2013 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2013 αν επιμείνεις για κρεμαστούς δίσκους, αυτή η σελίδα έχει μια σειρά από links όπου μπορείς να δεις αντίστοιχες προσπάθειες και να πάρεις καμιά ιδέα. Καλή διασκέδαση με το project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 27, 2013 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2013 Βρέ συ μην του βάζεις ιδέες!! :yes4:Τούλια του είπαμε, καλσόν του είπαμε, πόσο δύσκολο νομίζεις είναι να σκάσει μύτη με καμιά μόντα, με του δίσκους κρεμασμένους σε καλτσοδέτες! ! ! ! ! :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aposporis Σεπτέμβριος 28, 2013 Author #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Καλτσοδέτες ... χμμμμμ Δε μου βάζετε ιδέες. Είμαι ήδη τακτικός αναγνώστης του silentpcreview και fan του silent computing. Για αυτό κάνω το case. Άκουγα ένα ελαφρύ τρέμουλο από ένα ανεμιστήρα στο haf 932 Τη γείωση θα την κάνω πάντως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Σεπτέμβριος 28, 2013 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Αυτο δεν ειναι γειωση, αλλο το + & - αλλο η γειωσηΟ ουδετερος ειναι ΠΑΝΤΑ μπλε, προσπαθησε να το θυμασαι και να μη τα μπλεξεις ΠΟΤΕ Μαυρο, καφε, κοκκινο ειναι οι 3 φασεις Να σεβεσαι την κωδικοποιηση των χρωματων. ΔΕΝ ειναι παντα μπλε ο ουδέτερος. ΜΠΟΡΕΙ να ειναι γκρι, η και καφε αν ειναι μαύρο το καλώδιο. Μαύρο κόκκινο καφε θα ειναι οι φάσεις αν ειναι τριφασικο. Άσχετα αν τα σέβομαι η οχι. Μπορεί σε τροφοδοτικά pc να ισχύει αυτο που λες. Σε οικιακές εγκαταστάσεις έχω δει με τα μάτια μου καμια χιλιάδα φορές αυτο που λεω. Ε ρε βάσανο κι αυτό με την γείωση!!!Να ρωτήσω κάτι ([MENTION=30259]das[/MENTION]): Πόσων ετών είσαι ! ! ! Αυτά τα χρώματα μπορεί να τα βρεις σε αμερικάνικα καλώδια διπολικά κυρίως και αυτά κυριολεκτικά αρχαία! Στις δικές μας εγκαταστάσεις, παλιά χρησιμοποιούσαν το γκρι για χρώμα ουδετέρο Δεν ειμαι και μπάρμπας, αυτά που λεω υπάρχουν σε χιλιάδες σπίτια. Στο κέντρο της Αθήνας που οι πολυκατοικίες ειναι της δεκαετίας του 40 παρα πολλές και του 50-60 οι υπόλοιπες, ειναι συχνό φαινόμενο περα από τα χρώματα που είπα ,και το να έχουν υφασμάτινα καλώδια ,τα οποία ηταν σούπερ ακαυστα ,αλλα μετά από περίπου 35-40 χρόνια ,το ύφασμα απλά έπαυε να υπάρχει και υπάρχουν ακόμα και τώρα άπειρα μέτρα καλωδίων -γυμνων- που τρέχουν ολόκληρα σπίτια ,στα πατησια,κυψέλη,πλατεία Μαβίλη κτλ...οπου υπήρχε η μεγάλη Αθηναϊκή ανάπτυξη τοτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 28, 2013 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Άσε τι έχεις δει, εδώ λέμε τι γράφει η νομοθεσία. Τα χιλια σπίτια που τα είδες, είσαι εγκαταστατης? ελπιζω οχιSent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Σεπτέμβριος 28, 2013 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Αγαπητέ ,το τι λέει ο νομοθέτης τώρα ,εχει διαφορά με το τι έλεγε παλιά.Και οχι,δε λεμε τι λέει ο νομοθέτης.Μιλάμε ρεαλιστικά.Αμα σε σκοτώσει κανένα καλώδιο,δε θα σου κάνει τεχνητή αναπνοή ο νομοθέτης,ουτε θα κάνει μήνυσή στον ηλεκτρολογο που πέθανε 89 ετών πριν 10 χρόνιαΚαι ξέρεις δεν γκρεμίζουν ακόμα τα σπίτια επειδη έχουν άλλο χρώμα καλωδιακια. Ακόμα .Εχει σημασία με ποια ιδιοτητα τα ειδα;Θα εκτιμήσεις αλλιώς τα χρώματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 28, 2013 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Ασχολήσου με το τώρα, οχι με το χτες. Σήμερα ισχύει το μπλε=ουδετεροςΦυσικά και έχει σημασια με ποια ιδιότητα τα είδες. Αν είσαι ηλεκτρολόγος με τετοιες αποψεις που μπορεί και να τις εφαρμόσεις, τοτε είσαι πολύ επικίνδυνος. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Σεπτέμβριος 28, 2013 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Δεν μπαίνεις στο νοημα και δε μπορώ να σε κανω να μπεις.Προφανώς και δεν ασχολείσαι και δεν εχει καποιο διέξοδο η διαφωνία αυτή.Παμε πάλι από την αρχή λεπον.Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις ε εγώ στο λεω τώρα και σε σοκαρω,αλλα πραγματικά υπάρχουν σπίτια στην αθηνα, τα οποία - ω θεοι- έχουν χτιστεί πριν από 50-60 χρόνια.Οχι παρα πολλά,μερικές δεκάδες χιλιάδες μονο.Που λες λοιπόν ,σε αυτά τα σπίτια -μαντεψε!- υπάρχουν ακόμα τα καλωδιακια που υπήρχαν εξαρχής.Δηλαδή σε ποια εποχή υπάρχουν;Σημεραααα...Τώρα σα να λεμε δηλαδή...εδώ,τώρα δα...Οχι παλιά λοιπόν.Έχεις αρχίσει να μπαίνεις η να τα λεμε ξανα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 28, 2013 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Επίσης αν η φάση ειναι μαυρη ο ουδέτερος μπορει να ειναι και καφέ χρώμα.Θα τρελαθούμε τελειως. Το παραπάνω ισχύει σήμερα ή οχι?Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Σεπτέμβριος 28, 2013 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Το ότι υπάρχουν σε χιλιάδες σπίτια, δε σημαίνει ότι είναι και σωστά. Εσύ μπορεί να μην είσαι μπάρμπας, αλλά υπάρχουν πολλοί μπάρμπηδες ηλεκτρολόγοι που κάνουν ό,τι να ναι εγκαταστάσεις. (ενδεικτικά σε κάποια σπίτια δεν υπάρχει γείωση, σημαίνει ότι είναι σωστό; , αλλού έχω δει να περνάει καλώδιο ισχύος διαγώνια στον τοίχο).Το ότι πολλοί δεν ακολουθούν τους κανόνες στις εγκαταστάσεις δε σήμαινει ότι κάνουν και καλά. Electrical wiring - Wikipedia, the free encyclopedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Σεπτέμβριος 28, 2013 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Εγώ θα έλεγα να ηρεμήσουμε όλοι! [MENTION=30259]das[/MENTION] Το είπα κάπου ότι αυτά μπορεί να τα δείς σε πολύ παλιές εγκαταστάσεις! και ναι είναι έτσι όπως το λές! Με "αθάνατα" πάνινα καλώδια και πορσελάνινες πολλαπλές κυκλικές κλέμενς (ροζέτες ?) και άλλα τέτοια που τώρα έχουν εξαφανιστεί ( τα έχουν φάει οι οικονομοτεχνικές μελέτες! ) Σίγουρα αν δεν δεις τα χρώματα που πρέπει, τότε σοβαροί "λόγοι υγείας" (:-O ), επιβάλουν να είμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί! Οπότε, ήταν και η διατύπωσή σου κάπως πιο περιεκτική από ότι "έπρεπε" και γι αυτό και η παρανόηση! Λέω να δώσουμε μια λήξη στο θέμα! Αν και δεν σου κρύβω αυτό το μπάρμπας με .... πλήγωσε !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Σεπτέμβριος 28, 2013 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Οχι ρε seafalco,δεν ειμαι και νήπιο...χαχαχα ,αυτο που λεω και ΑΚΟΜΑ και τώρα δε μπορει να το κάνει κτημα του ο slalom γιατί προφανώς ειναι μικρός και δεν τα ξέρει,ότι αυτά που λεω υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ! Γιατιιιιι;Επειδή τα έφτιαξαν τοτενες...Οπότε αμα πας slalom και δεις γκρι ουδέτερο η καφε ,ξέρεις τι να πεις:"Αρνούμαι την ύπαρξή του καλωδίου αυτού που βλέπω μπροστά μου.Δεν υπάρχεις! Ξεκολλα δεν είσαι εδωωωω..."Χιούμορ κάνουμε έτσι; καλη καρδια και γείωση στα cases. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 28, 2013 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Απαντησε μου στο απο πανω που εγραψες και ασε τι φτιάχνουν οι αλλοιSent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Σεπτέμβριος 28, 2013 #36 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Αυτο δεν ειναι γειωση, αλλο το + & - αλλο η γειωσηΟ ουδετερος ειναι ΠΑΝΤΑ μπλε, προσπαθησε να το θυμασαι και να μη τα μπλεξεις ΠΟΤΕ Μαυρο, καφε, κοκκινο ειναι οι 3 φασεις Να σεβεσαι την κωδικοποιηση των χρωματων. Αχ αγορι μου.....φαινεται οτι ξερεις καλα απο χρωματα και κωδικοποιηση!!!Ελα να σε παρω στην δουλεια μ και αν βρεις ποτε το πλε οτι ειναι ουδετερος εγω θα σου χαρισω οτι θες!!! Πολυ σπανια το βρισκω σε ουδετερη φαση και αυτο δυχρομο (110βολτ) σε αμερικανικα inverter 230v to 110v!!! Ποτε μα ποτε δεν βασιζεσαι σε κωδικοποιηση οταν αφορα το ρευμα ΠΟΤΕ! Μετρα ξανα μετρα σημειωνε και προχορα!!! Αλλιος μπαμ....:hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 28, 2013 #37 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Λυπαμαι εκ μερους σου, να προσεχειςΚανε καμια καταγγελια στους ασχετους που σου παιρνουν τη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Σεπτέμβριος 28, 2013 #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Λυπαμαι εκ μερους σου, να προσεχειςΚανε καμια καταγγελια στους ασχετους που σου παιρνουν τη δουλειασε μενα παει αυτο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 28, 2013 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Εσυ εγραψες πριν απο μενα, αρα ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
aposporis Σεπτέμβριος 28, 2013 Author #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2013 Πάντως ένα τροφοδοτικό που άνοιξα πριν λίγο είχε τον ουδέτερο με μπλε και καφέ τη φάση.Το καλύτερο πάντως το είπε ο ΜοκουΜέτρα ξανά μέτρα σημείωνε και προχώρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.