Jump to content

[case] ξύλινος κύβος

aposporis

Recommended Posts

Εδώ και καιρό ψηνόμουν να κάνω ένα δικό μου case.

Εννοείται δεν έχω την μαεστρία των παιδιών εδώ μέσα άλλα κάτι πιάνουν τα χέρια μου. Το μεγάλο μου ελάττωμα όμως είναι η έλλειψη υπομονής για να κάνω τις λεπτομέρειες οπότε και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι .... κάπως αισθητικά. Λειτουργικά όμως θα είναι άψογο (ελπίζω).

Το κουτί ήθελα να είναι ένας τέλειος κύβος 40*40*40 cm. Βέβαια στη πορεία ψιλόβαρέθηκα οπότε άλλαξαν ελάχιστα οι διαστάσεις. Πήγα στο praktiker και έκοψα σε novopan 3 κομμάτια 40*40 (πρόσοψη και πλαϊνά), ένα 40*42 top, ένα 36*26 m/b tray. Για το πάτωμα δε μου έκοβαν 40*42 με τρύπα 10*10 στη μέση οπότε έκοψα τα αντίστοιχα κομμάτια και τα ένωσα. Σκέφτομαι στο τέλος να βάλω εσωτερικά επένδυση για ηχομόνωση και εξωτερικά να το ντύσω με αυτοκόλλητο (μαύρο ματ, επένδυση ξύλου, carbon, ροζ με νεράιδες :jester: κάτι θα βρω).

Στο άνοιγμα στο πάτωμα θα μπει χειροποίητο φίλτρο από απορροφητήρα κουζίνας, η κάτω μισή πλάτη θα σφραγίσει.

Πάνω μπροστά από τη μητρική θα μπουν δύο 14αριδες ανεμιστήρες να κοιτάνε τη ψήκτρα και τη κάρτα γραφικών και να σπρώχνουν τον αέρα προς τα πίσω.

Οπότε ο αέρας θα μπαίνει από κάτω, θα περνάει από τους σκληρούς και μετά από τη μητρική και θα βγαίνει από πίσω.

Για τους σκληρούς λέω να πάρω χταπόδι (χωρίς ούζο) μηχανής και να τους κρεμάσω στον αέρα ( περίπου εκεί που είναι στις φωτογραφίες) από τα δύο πλαϊνά ώστε το λάστιχο να απορροφά τους κραδασμούς.

Τα κουμπιά power, reset και οι USB θα μπουν πάνω. Λέω να βάλω μεντεσέδες στο πάνω καπάκι και να ανοίγει στο πλάι.

Βέβαια όπως είπα δεν έχω υπομονή και μιας και το σύστημα λειτουργεί τώρα θα αργήσω λιγάαααααακι μέχρι να το προχωρήσω :tomato::whip:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply
Το μεγάλο μου ελάττωμα όμως είναι η έλλειψη υπομονής για να κάνω τις λεπτομέρειες οπότε και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι .... κάπως αισθητικά.

Θα σε μαλώσω...καλή συνέχεια!:)

Άστο εκεί να δουλέψει μέχρι να το πάρεις απόφαση να το κάνεις σωστά! :)

Αυτό που έχεις τώρα είναι ένα πρόπλασμα πειραματισμού να δείς το τι και το πως!

Να κατεβάσεις ιδέες και τοπογραφία, αλλά κάποια στιγμή που θα έχεις καταλήξει, τότε δώσε μια παραγγελιά σε ένα κατάστημα από αυτά που σου κόβουν "Ξύλα" κατά παραγγελία και σου κόβουν και ότι θες επάνω, μέχρι και τρύπες για την συναρμογή τους σου κάνουν!

Αυτά στα λέω γιατί το υλικό που έχεις διαλέξει (νοβοπάν) δεν αξίζει τον κόπο που θα επενδύσεις πάνω του, δεν είναι καθόλου ανθεκτικό , είναι εξαιρετικά επιρρεπές στην υγρασία, αν σου φαίνεται πολύ ακριβό να δουλέψεις με μασίφ ξύλο, δοκίμασε χοντρό κόντρα πλακέ (τύπου μπετοφορμ η και λεπτότερο, η ακόμα και MDF ιδιαίτερα το αδιάβροχο είναι μια χαρά.

Τα "ξύλα" αυτά σου επιτρέπουν να τα κατεργαστείς, σε αντίθεση με το νοβοπάν το οποίο ιδιαίτερα με εργαλεία χειρός έχει την τάση να τρίβεται και να μην κρατάει τις ακμές του καθαρές!

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μελαμίνη επιπλοποιίας, πάντως -άποψή μου- για την καλή του στιβαρότητα και την ομοιογένεια καθώς και την ευκολία επεξεργασίας προτίμησε κόντρα πλακέ, έχει την μαγική αίσθηση του πραγματικού ξύλου και επιπλέον -σημαντικό αυτό_ συγχωρεί τα λάθη!!!!

Συμπάθα με αν σε "πήρα από τη μούρη", το ξέρω ότι είναι "σπαστικό" αλλά θα είναι απείρως πιο σπαστικό όταν θα το κοντεύεις, να αρχίσει να σου καταστρέφεται άνευ λόγου και αφορμής, επειδή ας πούμε πήγες να ανοίξεις μια τρύπα για το power on! !

Για να μην σκεφτώ το άλλο ενδεχόμενο,!!! κουτί θα είναι, σαν σκαμπό θα είναι , έ όλο και κάποιος "άσχετος" μπορεί να κάτσει επάνω! ! !

Ξεκίνα με ένα λεπτομερές τοπογραφικό σχέδιο , της εξωτερικής όψης, τους τρόπους συναρμογής, τα ανοίγματα, και προσπάθησε όλα αυτά να σχεδιαστούν έτσι που να είναι στιβαρά αλλά και επισκέψιμα (το κατά την αποψή μου) πρόπλασμα το έχεις!

Όσο περισσότερο χρόνο διαθέσεις στο σχεδιασμό τόσο καλύτερο και ευκολότερα θα γίνει!

Και κάτι ακόμα -όσο και αν είναι δυσάρεστα τα πισωγυρίσματα , μην διστάσεις να τα κάνεις όταν το βλέπεις ότι επιβάλετε, καλύτερα μια σωστή αρχή παρά να τραβάς κάτι "από τα μαλλιά"!

Και είπες και κάτι που θα ήθελα να μη το σκέφτεσαι έτσι!

Εννοείται δεν έχω την μαεστρία των παιδιών εδώ μέσα άλλα κάτι πιάνουν τα χέρια μου. Το μεγάλο μου ελάττωμα όμως είναι η έλλειψη υπομονής για να κάνω τις λεπτομέρειες οπότε και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι .... κάπως αισθητικά.

Κανείς δεν γεννήθηκε μάστορας!

Όλοι από κάπου ξεκίνησαν.

Η μεγαλύτερη διαφορά ενός Μάστορα με έναν πρωτόπειρο είναι απλά ότι ο πρώτος έχεις φάει τα μούτρα του πολύ περισσότερες φορές από τον δεύτερο!

Μια χαρά είναι η σκέψη σου, κάνε της την χάρη και μην προεξοφλείς ότι θα είσαι τσαπατσούλης!

Πειραματίσου, δώστου χρόνο, δε σε κυνηγάει κανείς, παίξε μαζί του, διασκέδασέ το, αγάπησέ το!

Από εκείνη τη στιγμή και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι ...."κάπως αισθητικά" !!

Μπορεί να γίνεις πολύ καλύτερος απ΄ότι είσαι, ποτέ χειρότερος, αυτός είναι "νόμος", αρκεί να το κάνεις "από μέσα σου".

Να σαι καλά και συμπάθα με για την πολυλογία και τις Αναιρετικές προτάσεις μου, αλλά η σκέψη σου με κέντρισε και πιστεύω ότι αξίζει ότι το καλύτερο!

Να 'σαι καλά και καλή συνέχεια!!!

:)

:T:

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

Χρησιμοποίησα novopan λόγω τιμής και ευκολίας. Το σκεφτόμουν για πιο ποιοτικό ξύλο αλλά θα ήταν δύσκολο για αρχή. Αν πάω σε v2.0 τότε ναι.

Έχω περάσει ώρες σκεπτόμενος τα σχέδια και τι θα μπει που πως και γιατί. Ακόμα και τώρα κάθομαι μπροστά του και κάνω αλλαγές στο μυαλό μου.

Πχ το dvd το έβαλα πίσω γιατί ενώ δε το χρησιμοποιώ καθόλου, καλό είναι να υπάρχει και εκεί δεν ενοχλεί.

Οπότε σιγά σιγά θα προχωρήσει και θα ανεβάσω το πήχη ποιότητας όσο μπορώ.

Όσο για τη μαεστρία, προτιμώ να διαβάζω τα κατεβατά σου από το να τα γραφώ :laughing:

Και εδώ βλέπεις μια παλιά μου παρόμοια προσπάθεια.

0902.jpg

Είχες βάλει και ψαράκια μέσα στην "κολυμπήθρα"? :)

Έτσι !

Το κόντρα πλακέ το έχεις χρησιμοποιήσει , είναι πολύ καλύτερο υλικό!!!

Όπως και να έχει χαλαρά και διασκέδασέ το!

Καλή συνέχεια!! :T:

Μόνο μην ξεχάσεις να γειώσεις μητρική και λοιπά εξαρτήματα.

Ξέρω ότι αγγίζω θέμα που θα οδηγήσει σε άπειρες σελίδες debate για το τι είναι καλύτερο αλλά ......

Χρειάζεται η γείωση; :tomato:

Στο προηγούμενο κουτί που είχα κάνει δεν είχα βάλει και δε παρουσιάστηκε κάνενα πρόβλημα.

Το μαύρο δεν είναι γείωση αλλά το ουδέτερο ή απλά από εκεί επιστρέφει το ρεύμα πίσω (αν το δούμε σαν ροή).

Η γείωση γίνεται με το πράσινο-κίτρινο της πρίζας (μπλε =φάση, μαύρο=ουδέτερος κίτρινο=γείωση), το οποίο κουμπώνει στο σασί του psu και μέσω αυτού στο υπόλοιπο κουτί.

Για τα στατικά φορτία έχεις ένα δίκιο.

Ο ουδετερος ειναι το μπλε,

μαυρο, κοκκινο, καφε οι φασεις

πρασινο-κιτρινο η γειωση

ολα τα περιφερειακα γειωνονται μεσω του κουτιου, στο τροφοδοτικο

πρεπει να τραβηξεις γειωσεις, απο ολα τα εξαρτηματα στο σασι του τροφοδοτικου σου

μια "ένσταση". Είπες ότι στο πάτωμα θα βάλεις φίλτρο από αποροφητήρα κουζίνας.

Νομίζω ότι είναι πολύ χοντρό και θα έχεις θέμα με την εισροη αέρα.

Μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες λύσεις (τούλι, καλτσόν).

Ο ουδετερος ειναι το μπλε,

μαυρο, κοκκινο, καφε οι φασεις

πρασινο-κιτρινο η γειωση

ολα τα περιφερειακα γειωνονται μεσω του κουτιου, στο τροφοδοτικο

πρεπει να τραβηξεις γειωσεις, απο ολα τα εξαρτηματα στο σασι του τροφοδοτικου σου

Υπάρχει λόγος να τραβήξει γείωση;

Η μητρική ειναι γειωμένη.

Το κουτι ειναι άκυρο.

Τα περιφερειακά συνήθως το σασί τους γειώνεται από το πλην του τροφοδοτικου...

Τι δεν πιάνω;

Επίσης αν η φάση ειναι μαυρη ο ουδέτερος μπορει να ειναι και καφέ χρώμα.

1)Υπάρχει λόγος να τραβήξει γείωση;

2)Η μητρική ειναι γειωμένη.

3)Το κουτι ειναι άκυρο.

4)Τα περιφερειακά συνήθως το σασί τους γειώνεται από το πλην του τροφοδοτικου...

5)Τι δεν πιάνω;

1)ναι

2)όχι, γειώνει κανονικά στο σασί

3)γι' αυτό ακριβώς εδώ πρέπει να τραβήξει γειώσεις, δεν υπάρχει κουτί!

4)όχι από το (-), από το σασί

5)ότι η γείωση δεν είναι το μαύρο, είναι το κίτρινο-πράσινο καλώδιο που εσύ δεν βλέπεις! (είναι μέσα στο σασί του τροφοδοτικού)

Τα περιφερειακά συνήθως το σασί τους γειώνεται από το πλην του τροφοδοτικου...

Αυτο δεν ειναι γειωση, αλλο το + & - αλλο η γειωση

Ο ουδετερος ειναι ΠΑΝΤΑ μπλε, προσπαθησε να το θυμασαι και να μη τα μπλεξεις ΠΟΤΕ

Μαυρο, καφε, κοκκινο ειναι οι 3 φασεις

Να σεβεσαι την κωδικοποιηση των χρωματων.

μια "ένσταση". Είπες ότι στο πάτωμα θα βάλεις φίλτρο από αποροφητήρα κουζίνας.

Νομίζω ότι είναι πολύ χοντρό και θα έχεις θέμα με την εισροη αέρα.

Μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες λύσεις (τούλι, καλτσόν).

Σκεφτόμουν για το λευκό που είναι σαν βαμβάκι, αφράτο, μαλλιαρό, όχι το κλασικό χάρτινο. Το έχω ξανα χρησιμοποιήσει παλιότερα στο ξύλινο πύργο που έδειξα παραπάνω. Και με 2*14άρηδες να μετακινούν αέρα δε νομίζω να έχω θέμα.

ΥΓ Το ήξερα ότι θα αρχίσει συζήτηση με τη γείωση, μάλλον το τράβαγε ο οργανισμός μου :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.