Jump to content

Μητρικη για i5-2500K

zapata

Recommended Posts

Πάρε μια καινούργια, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τι ωραια, ας παρει μια Η μοβο γιατι ετσι, δεν εχει σχεση οτι ειναι K επεξεργαστης, απλα να παρει κατι.

Παρε την ASUS 100Ε και μην κοιτας αλλου, και 2 χρονια εγγυηση που τις εχουν μεινει πολλα ειναι.

Και η Fatality στα 150 δεν ειναι κακια, αλλα τσαμπα λεφτα, παρε την ASUS, πετα ενα OC στα 4.5 και μια χαρα, πρεπει να ειναι και γενικα καλυτερη παρολο που ειναι mATX.

Ναι ρε συ αλλα αυτη ειναι και H77 chip που δεν κλοκαρεται τοσο καλα οσο η αλλη...Και γενικα ειμαι της αποψης να μην δινω 100e για κατι καινουργιο οταν μπορω να δωσω τα ιδια λεφτα για ενα μεταχειρισμενο που εκανε 200e...

Με προλαβε ο παραπανω....

Ναι ρε συ αλλα αυτη ειναι και H77 chip που δεν κλοκαρεται τοσο καλα οσο η αλλη...Και γενικα ειμαι της αποψης να μην δινω 100e για κατι καινουργιο οταν μπορω να δωσω τα ιδια λεφτα για ενα μεταχειρισμενο που εκανε 200e...

Με προλαβε ο παραπανω....

O Η77 δεν έχει σχέση με το κλοκάρισμα, όπως λες, είναι απλώς ο ελεγκτής Ι/Ο (το southbridge). Τα σχετικά με το κλοκάρισμα είναι τα παρακάτω.

1. Ο επεξεργαστής

2. Το ψυγείο του

3. Ο ελεγκτής μνήμης (northbridge), που σε όλους τους επεξεργαστές σειράς core ix 1ης γενιάς και εντεύθεν, άρα και στον συγκεκριμένο, είναι ενσωματωμένος - και επομένως ανεξάρτητος, και όχι μονταρισμένος στο motherboard ως ξεχωριστό chip, όπως στις προηγούμενες σειρές (Core, Pentium 4 κλπ.).

4. Η μνήμη

5. Το bios του motherboard, που πρέπει να παρέχει τις σχετικές δυνατότητες ρύθμισης.

Επομένως, αφ' ης στιγμής το συγκεκριμένο mobo παρέχει αυτές τις ευκολίες, το κλοκάρισμα είναι εφικτό, ειδικά με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, που είναι κατηγορίας Κ. Βέβαια, μπορεί να μην έχει αυτές τις ευκολίες και να μην το ξέρω, ή να κάνω λάθος, οκ. Το σκεπτικό είναι, πως, αφού υπάρχουν λύσεις καινούργιου mobo σ' αυτό το κόστος, όχι μόνο με τον "ταπεινό και καταφρονεμένο" H77, αλλά και με τον ευρέως περισσότερο αποδεκτό Z77, αυτές είναι προτιμώτερες από κάτι παλιότερο και μεταχειρισμένο, ειδικά αν δεν γνωρίζεις από πόσο βάρβαρα (ή πολιτισμένα) χέρια έχει περάσει.

Αν πάλι αυτές οι λύσεις δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι εντάξει ψυχολογικά, πάρε το μεταχειρισμένο ρε παιδί μου.

Cheers!

H μαμα ιντελ δεν αφηνει οcing σε μητρικες αλλες του ζ77 (ζ68 ..αλλα παλιωσε αυτη ,ομοιως και Ρ67).

Ξεκινησε και στους νεοτερους επεξεργαστες το ιδιο παραμυθι αλλα αρκετες εταιριες(δε ξερω αν ειναι ολες) βγαλαν bios να κανεις oc με Η87 και β85 μονο.

Παιζει πιθανοτητα να το κοψει παλι η intel softwarika πλεον.(σαν πιθανοτητα).

go 4 gene.

Aν δουλευει σωστα τοτε δεν παιζει να βρεις κατι καλυτερο στα 100Ε.

Aν δεν εχεις ουτε τον 2500Κ ..προσωπικα θα πηγαινα σε haswell.

(οπου θα μπορουσα να εκανα oc και με H87..με την asrcok Η87 φαταλιτυ που δειχνει καλη μητρικη και τη βρισκεις καινουρια @-100€).

snip

Το ειναι κλειδωμενο εως το turbo boost δηλαδη 38 multiplier δεν σου λεει τιποτα?

Επισης απο οτι εχω διαβασει η Η87 ειναι κλειδωμενη full ΝΤG δεν παει καθολου παραπανω απο το default τα εκοξε ολα η Intel.

Zapata ποσα λεφτα δινεις και γιατι ομως?

Αν δινεις 200Ε+100Ε για ι5 2500Κ και την μητρικη κανεις μεγαλο λαθος, αν και τα 2 ειναι στα 200Ε τοτε "οκαυ"

Επισης απο οτι εχω διαβασει η Η87 ειναι κλειδωμενη full ΝΤG δεν παει καθολου παραπανω απο το default τα εκοξε ολα η Intel.

Tο εχω ποσταρει καμποσες φορες..αλλη μια δε βλαπτει..

ASUS BIOS Update Enables H87 and B85 Overclocking Motherboards | Republic of Gamers

ASRock and ECS Announce Overclocking on H87, B85 Mobos

Overclocking CPU Frequency on H87 and B85 Motherboards Made Possible with ASRock's Non-Z OC

(το videaki το εχει το πανω λινκ...αλλα για οποιον βαριεται να ανοιγει σελιδες)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=vLrk5WAA0Y8]Are you kidding!? Non-Z OC lets you overclock with H87, B85 motherboards - YouTube[/ame]

Δεν το διευκρινησα και εγω και δεν φταιτε τον i5-2500K τον εχω οποτε ψαχνω μονο μητρικη στα λεφτα αυτα......Υπηρξε ενα ενδεχομενο να φυγει ο 2500Κ και με κανα 20αρικο επιπλεον να παω σε 3570Κ αλλα δεν εκατσε τελικα...Αλλα και να καθοταν δεν θα ειχε προβλημα ετσι;

Cool δεν οτο ηξερα να πω την αληθεια αλλα γιατι να παρεις μια καλη h87 οταν μπορεις να παρεις z87 με 10Ε παραπανω οπως την ASUS-C?

Γιατι ολες οι μικρες asus ειναι χαλια*..και το κυριοτερο ,καμμια μητρικη εκει κοντα στα 100Ε δεν εχει το alc1150 για ηχο.

Χωρια οτι με το nonZoc απλα δεν πας απλα σε κατι φθηνο ζ87..αλλα σε κατι καλο.

Η επομενη μητρικη με alc1150 ειναι η asrock z87 extreme4..που επισης αξιζει για τα περιπου 130Ε.

*Δεν προσφερουν τιποτα περα απο την επωνυμια τους δλδ..και για μενα δεν εχει νοημα η αγορα τους.Λιγες asus μου αρεσουν για αγορα ..και αυτες εφοσον διαθεσει το παραπανω ποσο εναντι καποια αλλης σε αλλη εταιρια.

Potis αν εφτιαχνα τωρα καινoυργιο συστημα τι θα προτεινες;

ι5 4670Κ στα 210-220Ε καπου εκει ειναι νομιζω τα cheapest,

ASUS Z87-A, και καμια Asrock στα ιδια λεφτα, ~130Ε,

μετα περνεις και μια Η80ι ή Η100i τον πας στα 4.5 και τελειωσες.

Εκτος αν κανεις δουλεια και δεν παιζεις πολλα games τοτε κοιτας και σε AMD FX 8350 αν ομως μιλαμε για Games-->αντε κανα Photoshop τοτε καθαρα Intel.

Γιατι ολες οι μικρες asus ειναι χαλια*..και το κυριοτερο ,καμμια μητρικη εκει κοντα στα 100Ε δεν εχει το alc1150 για ηχο.

Χωρια οτι με το nonZoc απλα δεν πας σε κατι φθηνο ζ87..αλλα σε κατι καλο.

Η επομενη μητρικη με alc1150 ειναι η asrock z87 extreme4..που επισης αξιζει για τα περιπου 130Ε.

*Δεν προσφερουν τιποτα περα απο την επωνυμια τους δλδ..και για μενα δεν εχει νοημα η αγορα τους.Λιγες asus μου αρεσουν για αγορα ..και αυτες εφοσον διαθεσει το παραπανω ποσο εναντι καποια αλλης σε αλλη εταιρια.

Κοιτα, εγω σε ολους προτεινω Ζ87-Α, που ειναι ακριβως σαν την Extreme4, απλα δεν ειχα ιδεα για αυτο με τις h87 οποτε ακουγετε cool αλλα παλι, δεν βλεπω λογο καποιος που θελει να κανει OC να μην παρει Ζ87 στα 130Ε.

Το τι αρεσει στον καθενα βασικα πιστευω ειναι αναλογα τι εχει παθει..Παραδειγμα Gigabyte δεν γουσταρω,παλια ειχαν κατι προβληματα και με εχει μεινει το "μισος" MSI πηγαινα πολυ ωσπου με εχουνε με χαλασμενο BIOS στην P67-GD65 τοσο καιρο και απλα δεν με βλεπω να ξαναπερνω, οσο αφορα ASUS δεν εχω ακουσει τοσα πολλα και με αρεσε το UEFI οπως το ειδα τελευταια φορα σε μια Z87-C.

Το τι βαζουμε ποια πιστευω ειναι καθαρα στον καθενα, τωρα αν μιλαμε για σοβαρα πραγματα ε ναι, σκασε 250Ε για καλη motherboard αλλα στα 130Ε πιστευω οτι Z87-A θελει και extreme4.

Παιχνιδια παιζω αλλα επειδη δεν ειμαι ειδικος ποσο καλυτερο ειναι αυτο το συστημα που παρουσιασες απο τον i5 και την μητρικη που παρω...Για να μην παρεξηγηθω δεν ειρωνευομαι απλα νομιζω οτι την μεγαλυτερη δουλεια την κανει η καρτα γραφικων και οτι ο συγκεκριμενος cpu μαζι με τη μητρικη αν δεν παθουν τιποτα θα αντεξουν ανετα μια 3ετια ακομα...Αν κανω λαθος διορθωστε με....

Παιχνιδια παιζω αλλα επειδη δεν ειμαι ειδικος ποσο καλυτερο ειναι αυτο το συστημα που παρουσιασες απο τον i5 και την μητρικη που παρω...Για να μην παρεξηγηθω δεν ειρωνευομαι απλα νομιζω οτι την μεγαλυτερη δουλεια την κανει η καρτα γραφικων και οτι ο συγκεκριμενος cpu μαζι με τη μητρικη αν δεν παθουν τιποτα θα αντεξουν ανετα μια 3ετια ακομα...Αν κανω λαθος διορθωστε με....

Αυτο δεν ισχυει και πρεπει να σταματησει.

Αν παιζεις Single player τοτε ναι δωσε 700Ε για GTX 780 να χαιρεσε τα shadows μονος σου.

Αν παιζει οτιδηποτε online με mass players, τοτε θες CPU over GPU πολλα info, faster CPU is better,δεν ειναι κανα τρομερο μυστικο.

Αν εχεις ι5 2500Κ δεν υπαρχει λογος να παρεις τιποτα για κανα 2 χρονια ακομα, και αυτο αν βγαλουν τιποτα σωστο εως τοτε γιατι διαφορα ι5 2500Κ με 4670Κ ειναι στο 25% με το ζορι.

Το τι θελεις, ειναι τι παιζεις, οχι τι λεει ο καθενας.

Αν θες να παιζεις Crysis 3 στα ultra multiplayer στα 1440p και να εχεις παντα 60 FPS βγαλε 4000 ευρω να κανουμε PC που το κανει αυτο,αν θες να παιζεις LoL τοτε βγαλε 400Ε.

Οχι ρε συ σε 1080P παιζω κανα 2Κ-Metro-Witcher-Assassins-Company-Call Of Juarez-Fifa.....

Δεν εχει λογο να αλλαξεις τιποτα τοτε, δεν ξερω τι GPU εχεις, παρε μια ψυκτρα τον 30-35Ε,οπως Hyper 212 Evo , μια παστα ξερω εγω prolimatech οπως λεει το review στο σιτε εδω και πανε τον ι5 2500Κ στα 4.5 και τα λεμε σε 3 χρονια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.