LazyGreek Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2013 Αυτό συμβαίνει αρκετό καιρό τώρα.. Αλλά έλεγα θα φταίει το OC και έτσι τα έβαλα όλα στοκ, CPU STOCK 3770K 7970 STOCK BIOS RAM STOCK όλα τα άλλα κομπλέ.. Συμβαίνει μόνο την ώρα παιχνιδιού αλλά όχι 100% παίζει να βγάλει 10 μέρες σερι παίζει να μπώ BF3 και στο μισάωρο να πέσει.. Αλλά το θέμα είναι οτι πριν μου έβγαλα Error στο Post Screen powerr supply surges detected during the previous power on ASUS anti surge was triggered to protect system from unstable power supply Πάτα F1 κτλπ.. Και τώρα δεν ξέρω τι παίζει και πως το διορθόνουμε.. PSU OCZ 1250Watt Και σκέφτομαι να τα φτύνει το PSU.. Να φτάιει η τάση της ρουμανίας? Να φτάιει το πολύμπριζο? Γιατί εκεί έχω και τα Logitech z5500 και τις οθόνες 3χ Dell u2412m Και κάτι περιφεριακά Photo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 23, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Όταν γράφεις "shut down" εννοείς ότι τερματίζουν τα win κανονικά ή σου κλείνει το μηχάνημα κατευθείαν;Ξεκινάς με όλα στοκ και αρχίζεις και τρέχεις μετροπρογράμματα για cpu/ram/gpu. Αν είσαι ok, επαναλαμβάνεις με oc ρυθμίσεις. Όταν δεις πού σου "χτυπάει", βάζεις το μηχάνημα μόνο του στην μπρίζα και επαναλαμβάνεις. Αν τότε δε σου "χτυπήσει" φταίει πιθανόν το πολύμπριζο. Αν δεν δεις διαφορά, τότε αρχίζεις και υποψιάζεσαι το τροφοδοτικό. Ποια η ηλικία/χρήση του τροφοδοτικού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 [MENTION=1066]gdp77[/MENTION] Κλείνει το μηχάνιμα κατευτείαν.. Διακοπή ρεύματος ένα πράγμα..Τα μεταπρογράμματα είναι ΟΚαπό CPU - GPU μου φαίνεται είναι οκ..Θα βάλω τώρα κάποια στιγμή Prime και Furmark μαζι..Τώρα από Ram MemTest?Θα το κάνω και OC και θα δώ και θα επανελθω και βλέπουμεΤο τροφοδοτικό πόσο να έχει τώρα? 2 χρόνια πάνε? το 11 άμα θυμάμαι καλά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 24, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 To prime να είναι 8απλό.Το furmark είναι ok.Για ram το boot-able memtest είναι ό,τι καλύτερο (άστο κανά 7ωρο)Δύσκολο -κατά τη γνώμη μου- το τροφοδοτικό να σου προκαλεί τέτοια θέματα με ηλικία 2 ετών. Εκτός και αν το ρεύμα της Ρουμανίας είναι πιο χάλια από της Ελλάδας και το έχει ξεσκίσει. Καλό κουράγιο στο να εντοπίσεις το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 24, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 googlares να δεις παρόμοια θέματα; Βγάζει κάμποσα, με πολύ γρήγορο διάβασμα κοιτάς αν το τροφοδοτικό είναι ΟΚ. ASUS είναι η μητρική;Αν δει το θέμα κι ο [MENTION=403]crmaris[/MENTION] μπορεί να ΄χει καμιά ιδέα τι να πρωτοκοιτάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 24, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τη διαφορά οτι άνοιγε μετά απο 3 δεύτερα ξανά το PC. Δεν ήταν τροφοδοτικό μητρική έφταιγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Σεπτέμβριος 24, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 Αν μπορείς να μετρήσεις τροφοδοτικό με το pc σε full load (cpu+gpu) θα σε βοηθήσει να βγάλεις συμπέρασμα , τουλάχιστο γι' αυτό. Αλλά και μένα πάει το μυαλό μου στη μητρική. Αν το ASUS anti surge απενεργοποιείται/ρυθμίζεται στο πιο αναίσθητο ίσως βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τη διαφορά οτι άνοιγε μετά απο 3 δεύτερα ξανά το PC. Δεν ήταν τροφοδοτικό μητρική έφταιγε.Αυτό γίνεται κάνει Shut down και ξανακάνει επανακίνηση στα 3 Sec Αsus Sabertooth z77Επίσης το έβαλα σε μονή μπρίζα μόνο του..Κάνει πάλι τα ίδια.. άρα δεν φταίει το πολυμπριζο..Δεν ξέρω για την ταση αυτήν την στιγμή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Αυτήν την στιγμή Prime95 και Furmark Μαζι ξεζουμίζετε το PC και γράφω και στο LAB.. δεν υπάρχει θέμα.. Αλλά το ξαναλέω δεν το κάνει πάντα, Μπορεί να μπω BF3 και να παίζεις Non Stop μπορεί να βγώ να ξαναμπώ και εκεί να το πάθει.. Θα το αφήσω λίγο ακόμα.. Αλλά το μύνημα είναι καθαρό στο Post Power Supply Surges κτλπ.. Τώρα το πολύμπριζο το βγάζουμε όπως είπα.. Η τάση δεν ξέρω ακόμα γιατί εδώ πέρα οι πολυκατοικίες είναι GTP φίλος μου έχει κάψει 5 μπρίζες και είχε το κινητό να φωρτίζει και είχε μαυρίσει όλος ο τοίχος και μπρός και πίσω.. Το τροφοδοτικά γενικά τα OCZ έχει θέμα το τορινό είναι και μετά από εγγύηση Να πω την αλήθεια το "παλιό" το Ocz δεν θυμάμαι τι θέμα είχε.. Coil Whine έλα μου ρθε τώρα.. Edit.. Πριν 2 SEC το έκανε πάλι με Prime + Furmark Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Σεπτέμβριος 26, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Και εγώ είχα βάλει να τρέχουν ταυτόχρονα furmark και IBT και έσβησε σε 8 λεπτά. Μητρική είναι κατά 85%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Και πως διορθόνεται αυτό?Ωραία εγγύηση τι λέω?Και επειδή θα βάλω πωλητήριο σε λίγο θα είναι γενικο "πάντα" πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Σεπτέμβριος 26, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Βγάλε όλα τα καλώδια από το PSU και ρίξτους μια ματιά. Μήπως δεν ακουμπά κάποιο καλά . Δες αν έχουν μαυρίσματα κτλ. Επίσης άλλαξε τα καλώδια PCIe με άλλα (έχεις λογικά αφού χρησιμοποιείς μόνο δύο τώρα). Αν είναι το PSU χτυπάει μια προστασία στο δευτερεύον και κλείνει. Εκτός και αν στιγμιαία διακόπτεται η τάση προς το PSU αλλά αφού άλλαξες πρίζες κτλ. τότε αυτό το βγάζουμε εκτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Βγάλε όλα τα καλώδια από το PSU και ρίξτους μια ματιά. Μήπως δεν ακουμπά κάποιο καλά . Δες αν έχουν μαυρίσματα κτλ. Επίσης άλλαξε τα καλώδια PCIe με άλλα (έχεις λογικά αφού χρησιμοποιείς μόνο δύο τώρα). Αν είναι το PSU χτυπάει μια προστασία στο δευτερεύον και κλείνει. Εκτός και αν στιγμιαία διακόπτεται η τάση προς το PSU αλλά αφού άλλαξες πρίζες κτλ. τότε αυτό το βγάζουμε εκτός.Θα το κάνω και αυτό.. Αλλά πρέπει να βγάλω τα Pciα να κόψω Zip Ties..Καταρχήν θα βάλω άλλες θύρες Pci-e και άλλα καλώδια γιατί είναι Full Modular και βλέπουμε..Εγώ αυτό δεν κατάλαβα..Αν είναι το PSU χτυπάει μια προστασία στο δευτερεύον και κλείνει.Και αυτό.. Εκτός και αν στιγμιαία διακόπτεται η τάση προς το PSU αλλά αφού άλλαξες πρίζες κτλ. τότε αυτό το βγάζουμε εκτός.Τι βγάζουμε εκτός το PSU ή τις μπρίζες?Και το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται για να περιορίσω το θέμα..Μπρίζα άλλξα..Τα ίδια..Τώρα θα πειράξω και εγώ τα καλλώδια και αυτά και βλέπουμε αλλά δεν πιστεύω να βρώ άκρη..Και επανέρχομαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Σεπτέμβριος 26, 2013 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 βάλε άλλα καλώδια και δες αυτά που έχει ήδη πάνω αν είναι σωστά κουμπωμένα και τσέκαρε τα για τυχόν προβλήματα (μαυρίλες που υποδηλώνουν κάποιο βραχυκύκλωμα κτλ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 29, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2013 Επίσης υπάρχει επιλογή Anti-surge Enable/Disable μέσα στο Bios.. Τι λέτε να το κάνω Disable η θα μας τα κάψει όλα? Παώ να κάνω και ένα Bios Update μπας και..Και αύριο θα ανοίξω κουτι να αλλάξω καλώδια κτλπ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Σεπτέμβριος 30, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2013 Εβγαλα τα καλλώδια (Τα Extension που είχα από Nzxt για Mobo και κάρτα γραφικών) έβαλα τα δικά του τα έβαλα καλα..Τσέκαρα μια να δω μην έχει καεί τίποτα.. Όλα οκ μονο σκόνη το φύσιξα όσο μπορουσα..Τα ξανα έβαλα μέχρι στιγμής έτραξα ένα Prime και Furmark αλλά τίποτα για την ώρα άμα παρουσιάσει τίποτα θα ξανα ποστάρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Οκτώβριος 3, 2013 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Κάνε bios update πριν καταλήξεις στη μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.