ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2013 Έχω ένα Acer Aspire 8930 με Vista. Μέχρι χτες δούλευε μια χαρά και σήμερα που τον άνοιξα η μπαταρία ήταν στο 0% και έκλεινε μετά από λίγο. Τον έχω από τα τέλη του 2008, αλλά πώς γίνεται μέχρι πρότινος η μπαταρία να είναι 98-99% σε χωρητικότητα και ξαφνικά σε μια μέρα να μηδενιστεί; Πρόλαβα κι άνοιξα τη βοήθεια του Κέντρου Τροφοδοσίας και διάβασα ότι με την πάροδο του χρόνου και τη μείωση της χωρητικότητας, το Windows εμφανίζει την μπαταρία σε μηδενική κατάσταση. Εκεί έκλεισε ο φορητός.:hang3:Αν κατάλαβα καλά, μάλλον είναι θέμα του Λ/Σ. Σκέφτομαι να δοκιμάσω ζωντανή συνεδρία με Ubuntu 13.04, αλλά φοβάμαι μην τυχόν και κλείσει ο φορητός και μείνει το δισκάκι μέσα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχω δεκάδες GB αρχείων. Έψαξα ανταλλακτικές μπαταρίες στο Amazon UK, αλλά μιλάμε για τουλάχιστον 40 λίρες, ενώ υπάρχουν και μη επώνυμες στις 20 λίρες, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα ευρώ για αυθεντική τη στιγμή που ο φορητός είναι παλιός και ίσως μού αφήσει χρόνους άμεσα. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της μπαταρίας; Υπάρχει κάποιο διαγνωστικό τεστ για Ubuntu; Πάντως το τροφοδοτικό φαίνεται μια χαρά. Το λαμπάκι του ανάβει κανονικά όποτε το συνδέω στο ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Σεπτέμβριος 23, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 μου το εχει κανει και εμανα οταν το χρησιμοποιουσα με τη μπαταρια ενω το ειχα στο ρευμα το συνδεσα μονο μια φορα στο ρευμα με τη μπαταρια και την επομενη η μπαταρια ξεφορτιζε συνεχεια αρα μαλον την πατησες... οστοσο μου εχει τυχει και χωρις να το κανω αυτο να συνδεσω τη μπαταρια στο ρευμα ενω χρησιμοποιω το λαπτοπ να δω μεγαλες διαφωρες στη διαρκεια της μπαταριας μετα απο αρκετη χρηση σε ασερ αφου μια μερα απο κει που η μπαταρια κραταγε 8 ωρες επεσε ξαφνικα στις 2 ωρες και κατι ψιλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Πρόσεξα ότι δεν κάνει καλή επαφή το τροφοδοτικό με το φορητό. Άντε να δούμε... Αλλά και πάλι πώς αποφροτίστηκε η μ[αταρία τη στιγμή που χτες τον είχα στο ρεύμα και η μπαταρία ήταν γεμάτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Σεπτέμβριος 27, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2013 Τελικά είχαν κοπεί τα δύο από τα τέσσερα καλώδια της τροφοδοσίας. Κι όλο αυτό επειδή το σημείο που συνδέονται με το τροφοδοτικό είναι κινητό και κινείται όποτε μετατοπίζω την οθόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.