Jump to content

n00b ερωτήσεις για dremel

chroma

Recommended Posts

Στην αγορά υπάρχουν πολλά dremel-ο-ειδή και dremel, αξίζει κάποια από τις υπόλοιπες μάρκες σε σχέση με τα αυθεντικά dremel; Δεν ενδιαφέρει τόσο η τιμή όσο η ποιότητα καθώς και τα διαθέσιμα εξαρτήματα/ανταλλακτικά.

Προς το παρόν η καλύτερη πρόταση που βρέθηκε είναι το 395MultiPro (link. Στη συγκεκριμένη συσκευασία του link, κοστίζει 100. Ειδικά το εξάρτημα του ευκαπτου άξονα, αξίζει η αγορά του;

Η χρήση θα είναι για μοντάρισμα κουτιών κατά βάση οπότε αν έχετε κάποιο εξάρτημα που να ενδείκνυται για αυτή τη δουλειά προτείνετε γιατί τώρα ψάχνω το θέμα.

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 21:36]

Εγω με 18.5 ειχα παρει ενα μη original απο το alexpak, περνει τα εξαρτηματα του original και μεχρι στιγμης δεν με εχει απογοητευσει ποτε.

Συγνώμη αλλά 100 με 18.5 είναι τραγική διαφορά. μήπως το πήρες χύμα?

Το αξεσουάρ του εύκαμπτου άξονα αξίζει τον κόπο. Εγώ από τότε που το πήρα, δεν έχω δουλέψει το dremel χωρίς αυτό!

Κατά τα άλλα, κατά 99% χρησιμοποιώ τους Δίσκους Κοπής "426"

Λογω δουλειας εχω δοκιμασει παρα πολλα dremel (γνησια και μη)

με τελευταια προσθηκη αυτο του Alexpak....

(το οποιο παρεμπιπτοντως κυκλοφορει και σε εκδοση flexible - ευκαμπτου αξονα στα 24)

και εχω να σημειωσω τα εξης....

καλο και κορυφαιο το γνησιο αλλα μονο το τσοκ του να σου χαλασει πρεπει να σκασεις 32

για ενα καινουριο...

ενω με τοσα λεφτα περνεις δυο ολοκληρα τυπου dremel Alexpak.....

σε ορισμενες πολυ λεπτες δουλειες (σκαλισματα, γραψιμο κτλ.)

εμπιστευομαι το γνησιο dremel μιας και ειναι καλυτερα ζυγισμενο και εχει καλυτερη αισθηση στο χερι (τριχες θα μου πειτε...)

γενικα ομως για case modding δεν νομιζω οτι αξιζουν τα 100+ που κανει.....

και οσο για τα αξεσουαρ του ...

δεν ειναι αναγκη να αγορασει κανεις τα γνησια και πανακριβα Dremel

με μια επισκεψη στη πλατεια Καρυτση (διπλα στον Ασημακοπουλο με τα Sleeves)

---α, ρε ΓιαγκΤ:T: με την ατζεντα σου .....---

θα βρει τεραστια ποικιλια απο παντως ειδους προσθετα εξαρτηματα σε πολυ καλες τιμες....

οποτε με τα 100 που θα σκαγατε...για ενα γνησιο Dremel...

παρτε ΟΛΑ τα παρακατω καλουδια με 24 μηνες εγγυηση

και κρατηστε και τα ρεστα για τσιγαρα....

post-166-1416071276,2315_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από OverFlow

Bασιλη εχω αυτο και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.(50 ευρω!!)

κι'εγω αυτο πηρα προχτες 30 ευρω απο Ιωαννιδη Χαριλαου (και εχει και πολλες στροφες)

Συμφωνώ με τον Κοπρίτη..Τα 100 είναι υπερβολή - ειδικά αν η μοναδική χρήση είναι τα case mods..Εγώ πήρα ένα γερμανικό απο το EBay με ρυθμιστή στροφών και βαλιτσάκι (το βαλιτσάκι είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που δείχνει ο Κοπρίτης στην τελευταία φωτο. Το "εργαλείο" μου όμως ανεβάζει περισσότερες στροφές απο του Alexpack :hehe: ), με τον εύκαμπτο άξονα και με όλα του με 30 μαζί με τα μεταφορικά. Του έβγαλα την πίστη το καλοκαίρι και δεν έκανε "κιχ"!!

Αυτό που προτείνω - και κάνω - είναι μηχανάκι των 30 και δίσκους ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ για το αυθεντικό Dremel που έχουν καλύτερη ποιότητα (τουλάχιστον στο δικό μου μπαίνουν μια χαρά).

Ερώτηση:

Ωραία όλα αυτά, αλλά σε τι στροφές δουλεύουν δε γραφει κανείς σας...

Για παράδειγαμ απ'ότι ξέρω το Dremel MultiPro παίζει από 10000 -33000

Αντίθετα το Professional και θεωρώ οτι αν είναι κάποιος να δώσει λεφτά αξίζει να τα δώσει για αυτό, ξεκινάει από τις 5000 στροφές και φτάνει στις 33000

Δεν ξέρω βέβαι, αλλά εγώ ζητάω και τις πολύ χαμηλές στροφές από το μηχάνημα...

Για τις μεγάλες έχω το τρυπάνι στο κάτω κάτω, το οποίο μπορώ και χειρίζομαι εξαίσια...

Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 00:23]

Ερώτηση:

Ωραία όλα αυτά, αλλά σε τι στροφές δουλεύουν δε γραφει κανείς σας...

Για παράδειγαμ απ'ότι ξέρω το Dremel MultiPro παίζει από 10000 -33000

Αντίθετα το Professional και θεωρώ οτι αν είναι κάποιος να δώσει λεφτά αξίζει να τα δώσει για αυτό, ξεκινάει από τις 5000 στροφές και φτάνει στις 33000

Δεν ξέρω βέβαι, αλλά εγώ ζητάω και τις πολύ χαμηλές στροφές από το μηχάνημα...

Για τις μαγάλες έχω το τρυπάνι στο κάτω κάτω, το οποίο μπορώ και χειρίζομαι εξαίσια...

αυτα του alexpak οπως βλεπεις στις φωτο παιζουν απο 15000-33000...

χαμηλοτερες στροφες απο αυτες δεν μου εχουν χρειαστει να σου πω την αληθεια....

παντως το εργαλειο αυτο μην το βλεπεις σαν συμπληρωμα του κλασσικου δραπανου...

αλλο πραγμα το Black & Decker και αλλο το Dremel....

δεν ειναι δλδ οι στροφες τους η κυρια τους διαφορα.....

οσο το μεγεθος της ιδιας της συσκευης και των εξαρτηματων της

που σου επιτρεπει να κανεις κατασκευες και επεμβασεις πολυ μεγαλυτερης λεπτομερειας;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.