Jump to content

ασυρματο ιντερνετ στα 3km

parperis33

Recommended Posts

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
τι εννοεις 100αρι και 1000αρι δυκτιο? εννοεις 100 Mw και 1W?

Ρυθμος μεταφορας, ταχυτητα με απλα λογια στο ενσυρματο κομματι.

100MBit

1.000MBit ή 1GBit

(μπορει να ειναι mbps, παντα τα μπερδευω)

• 2 months later...
Οτι σου ειπε ο αποπανω... Εγω για πιο hasslefree λυση θα διάλεγα 2 τέτοιες και όσο καλωδιο sftp χρειάζεται

http://computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/868-Ubiquiti-AG-5G23-AirGrid-M5-HP-Airmax.html

Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk...

φιλε αυτες οι κεραιες δεν υπαρχουν τωρα στο xpatit. μπορω να τις βρω καπου αλλου η μπορεις να μου προτεινεις αλλες? ευχαριστω πολυ

Υπάρχει, αλλα αλλαξαν τα λινκ μαλλον.

To μοντέλο είναι λεγεται AirGrid. To μοντέλο στα 23db ( AGM5-HP-23)εχει 57€ και στα 27db (AGM5-HP-27) εχει 62€.

Φυσικα προτεινω το 27αρι.

οποτε 2x Ubiquiti AGM5-HP-27 AirGrid M5 HP, AirMax | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP

1x MikroTik RB951G-2HnD Routerboard | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP

2x Cable FTP-CAT 5E (αυτο ειναι καλο?)

και ειμαι κομπλε ετσι?

• 3 months later...
Στο awmn δεν θα του απαντησει κανεις, αν δεν εχει κομβο, η δεν προκειται να στησει κομβο.

(Γνωριζω μιας και εχω, δες υπογραφη).

Όπως σου ειπαν, χρειαζεσαι να εχεις οπτικη επαφη. Αν εχεις, μπορεις να το μεταφερεις μεχρι και 20-30 χλμ, με 2 τετοια...

Ubiquiti NanoBridgeM5, NB-5G22 AirMax AP-CPE - TP-Link.gr

ή

Δικτυακά Προϊόντα :: Ασύρματα :: Εξωτερικού Χώρου :: 5.xGHz :: Ubiquiti Bullet5 802.11A AP-CPE - Hellas Digital - Προϊόντα

σε συνδυασμο με

Δικτυακά Προϊόντα :: Ασύρματα :: Antenna 5GHz :: Grid :: Gold Wireless GOLD-SAD56030 Wideband 5GHz 30dBi Grid Antenna - Hellas Digital - Προϊόντα

και οι 2 περιπτωσεις θα δουλεψουν αψογα και θα βγαλεις link πανευκολα.

φιλε ydinopoulos εμενα μου ειχες προτεινει αυτες στα 3km Ubiquiti AGM5-HP-27 AirGrid M5 HP, AirMax | 174-5.xGHz | 172-Outdoor Wireless LAN | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP–LINK, UBIQUITI, ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ . θα κανω την παραγγελεια αυριο αλλα ποιες ειναι καλυτερες για 3km οι nanobridge η οι airgrid? και ακομα μια ερωτηση.μου προτεινες αυτα τα 2 ρουτερ LinkSys WRT54GL-EU και MikroTik RB951G-2HnD Routerboard | 99-Router | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP–LINK, UBIQUITI, ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ . να παρω ενα απο αυτα τα 2 η βγηκε καποιο ποιο καινουργιο και ποιο φτηνο/καλυτερο? αν οχι ποιο απο τα 2 προτεινεις? ευχαριστω πολυ

Έχεις μπει στο μέσω του browser σου στη σελίδα διαχείρισης;

στο ρουτερ μου εχω ιπ 192.168.1.1 , εβαλα το πρωτο sftp στο ρουτερ μου σε μια ethernet port και στην πρωτη κεραια που ρυθμησα mode access point, static ip 192.168.1.2 στεριωσα και τν αλλη κεραια εκει που ηθελα με ρυθμησεις client, static ip 192.168.1.3. με το 2ο καλωδιο συνδεσα την 2η κεραια και το 2ο ρουτερ(σε μια ethernet port tou router) τωρα το ρουτερ πως πρεπει να το ρυθμησω για να εχω wireless internet και ενσυρματο? σε static ip 192.168.1.4? και σε τι mode?access point? repeater? bridge?

Το 2ο ρουτέρι δεν έχει ίντερνετ, οπότε κλείνεις dhcp και κοιτάς αν το καλώδιο που κατεβαίνει από την κεραία συνδέεται σε lan πόρτα και όχι wan. Πλέον αν η σύνδεση είναι σωστή και οι κεραίες επικοινωνούν μεταξύ τους πρέπει να παίρνεις IP και λοιπές ρυθμίσεις από το 1ο ρουτέρι. Μετά το ασύρματο του 2ου ρουτεριού το βάζεις σε access point για να συνδέονται οι πελάτες σε αυτό και να βγαίνουν μέσω των κεραιών στο ίντερνετ από το 1ο ρουτέρι.

Το 2ο ρουτέρι δεν έχει ίντερνετ, οπότε κλείνεις dhcp και κοιτάς αν το καλώδιο που κατεβαίνει από την κεραία συνδέεται σε lan πόρτα και όχι wan. Πλέον αν η σύνδεση είναι σωστή και οι κεραίες επικοινωνούν μεταξύ τους πρέπει να παίρνεις IP και λοιπές ρυθμίσεις από το 1ο ρουτέρι. Μετά το ασύρματο του 2ου ρουτεριού το βάζεις σε access point για να συνδέονται οι πελάτες σε αυτό και να βγαίνουν μέσω των κεραιών στο ίντερνετ από το 1ο ρουτέρι.

το dhcp το βρησκω απο τις ρυθμησεις του 2ου ρουτερ και το κλεινω.μεχρι εδω καλα.τωρα πως μπορω να δω αν ειναι σε πορτα lan η wan?

τα υπολοιπα σεταρισματα που εκανα στις κεραιες ειναι οκ?

• 2 weeks later...

παιδια η ζευξη εγινε και δουλευει μια χαρα ακριβως στα 3 χιλιομετρα.θα ποσταρω screenshots.το προβλημα τωρα ειναι οτι δεν μπορω να σεταρω το https://www.linksys.com/en-eu/products/routers/WRT54GL . οταν παω να αφερεσω το dhcp και να βαλω static ip δεν ξερω τι να βαλω πχ . ip address,default gateaway etc .pls help

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.