parperis33 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2013 γεια σαςανοιγω αυτο το θεμα γιατι οπως λεει και ο τιτλος θελω τον σωστο εξοπλισμο για ασυρματο ιντερνετ στα 3κμ.λοιπον ζω στην επαρχεια.εχω ιντερνετ στο σπιτι και θελω να δωσω σε μια εγκατασταση απο καμερες που ειναι σε σημειο που δεν υπαρχει παροχη τηλεφωνου δηλαδη δεν υπαρχει δυνατοτητα ιντερνετ.ο σκοπος ειναι να μπορω να βλεπω τις καμερες απο το κινητο και pc live.το σπιτι μου ειναι σε υψωμα και η εγκατασταση σε πεδιαδα.δεν υπαρχει κανενα εμποδιο ουτε δεντρο ουτε κτιριο ουτε βουνο ουτε τπτ.την εγκατασταση την βλεπω καθαροτατα με γυμνο ματι.εξαλλου δεν ειναι και πολυ μακρια.αποτι διαβασα σε διαφορες ιστοσελιδες καλη επιλογη ειναι οι parabolic grid antennas. θα χρειαστω 2?μια στο καθε ενα σημειο?2 routers? το router να ειναι ρυθμισμενο σε repeater η bridge?ευχαριστω οσους με διαφωτησουν και μπορεσω να πραγματοποιησω το project αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Θα χρειαστείς ένα συνδυασμό κεραία με κάποιο μηχανάκι που θα κάνει bridging, ένα στο κάθε άκρο. Μην μπλέξεις με routers και υποδίκτυα καλύτερα. Τα 3 χλμ τα καλύπτεις εύκολα. Να προσέξεις ο εξοπλισμός να είναι στα νόμιμα όρια εκπομπής, δηλαδή το bridge να έχει δυνατότητα να ρίχνει την ισχύ εκπομπής, ώστε όταν συνδέεις την κεραία, η οποία δυναμώνει το σήμα, να εξακολουθεί να εκπέμπει εντός των ορίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 21, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Οτι σου ειπε ο αποπανω... Εγω για πιο hasslefree λυση θα διάλεγα 2 τέτοιες και όσο καλωδιο sftp χρειάζεται http://computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/868-Ubiquiti-AG-5G23-AirGrid-M5-HP-Airmax.htmlSent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Θα χρειαστείς ένα συνδυασμό κεραία με κάποιο μηχανάκι που θα κάνει bridging, ένα στο κάθε άκρο. Μην μπλέξεις με routers και υποδίκτυα καλύτερα. Τα 3 χλμ τα καλύπτεις εύκολα. Να προσέξεις ο εξοπλισμός να είναι στα νόμιμα όρια εκπομπής, δηλαδή το bridge να έχει δυνατότητα να ρίχνει την ισχύ εκπομπής, ώστε όταν συνδέεις την κεραία, η οποία δυναμώνει το σήμα, να εξακολουθεί να εκπέμπει εντός των ορίων.ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα δεν μου λες κατι χειροπιαστο εφοσων ειμαι σχεδον ασχετος.ανοιξα το θεμα γιατι δεν ξερω κατι απο αυτα.φιλε εσυ που εισαι expert τι κεραια και τι μηχανακι ακριβως να παρω????? μιλαμε τωρα για 3 km να τα καλυπτει τελεια.πως να προσεξω αν ειναι στα νομιμα ορια αφου δεν ειμαι γνωστης???αμα μπορεις κανε τον κοπο και διαφωτησε με. πως να μην μπλεξω με routers?πως θα στελνω το ιντερνετ χωρις να ειμαι connect sto router?φιλε ydinopoulos ποιες ειναι ποιο καλες αυτες που μου προτεινεις η οι αυτες http://www.tp-link.com/gr/products/details/?model=TL-ANT2424B με καλωδιο LMR400? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 23, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Αυτό που μου δειχνεις ειναι μονο η κεραια, χωρίς κάποιο router., πχ Mikrotik groove 5Hn. Αυτο που σου εδειξα τα εχει και τα 2 ενσωματωμένα. ούτε καλωδια LMR ουτε τπτ. Μονο ενα καλο sftp απο το router /switch σου μέχρι αυτο. Στα 5Ghz υπάρχει το οριο 1w. Αυτο στο περίπου ειναι 31-32 db. Σε καθε περιπτωση υπολογιζεις την δυναμη που εκπέμπει η κεραια + την δύναμη που εκπέμπει η καρτα wifi και βλέπεις αν εισαι εντος η εκτός οριων. Πχ η κεραια που μου έδειξες εχει κέρδος 30db. Θα πρέπει το αναλογο μηχανημα να εκανε εκπομπή στο 1db (ισως και 2,αν υπολογίσεις και την χασουρα απο το καλωδιο LMR). Στην λυση που σου πρότεινα δεν κανεις προσθαφεραισεις. Το πρόγραμμα της ubiquiti το δείχνει συνολικα. Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Αυτό που μου δειχνεις ειναι μονο η κεραια, χωρίς κάποιο router., πχ Mikrotik groove 5Hn. Αυτο που σου εδειξα τα εχει και τα 2 ενσωματωμένα. ούτε καλωδια LMR ουτε τπτ. Μονο ενα καλο sftp απο το router /switch σου μέχρι αυτο. Στα 5Ghz υπάρχει το οριο 1w. Αυτο στο περίπου ειναι 31-32 db. Σε καθε περιπτωση υπολογιζεις την δυναμη που εκπέμπει η κεραια + την δύναμη που εκπέμπει η καρτα wifi και βλέπεις αν εισαι εντος η εκτός οριων. Πχ η κεραια που μου έδειξες εχει κέρδος 30db. Θα πρέπει το αναλογο μηχανημα να εκανε εκπομπή στο 1db (ισως και 2,αν υπολογίσεις και την χασουρα απο το καλωδιο LMR). Στην λυση που σου πρότεινα δεν κανεις προσθαφεραισεις. Το πρόγραμμα της ubiquiti το δείχνει συνολικα. Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... δλδ φιλε για να καταλαβω περνω 2 κεραιες και 2 κομματια sftp καλωδιο απο αυτα που μου προτεινες.στεριωνω την πρωτη κεραια στην ταρατσα του σπιτιου μου,περνω το ενα καλωδιο,βαζω την μια ακρη στην κεραια και την αλλη ακρη στο router μου.μετα στεριωνω την αλλη κεραια στην αλλη ακρη που θελω να στειλω το ιντερνετ.περνω το δευτερο καλωδιο,βαζω την μια ακρη στην κεραια και την αλλη ακρη που??? σωστα τα σκεφτομαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 23, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Oh yes. Στην δεύτερη υποθετω θα εχεις ενα switch/router/access point; η θα πηγαίνει κατευθείαν σε ενα pc μονο; Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Oh yes. Στην δεύτερη υποθετω θα εχεις ενα switch/router/access point; η θα πηγαίνει κατευθείαν σε ενα pc μονο; Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk...θα εχω ενα router/access point που θα δεινει ιντερνετ στην εγκατασταση απο τiς καμερες.δηλαδη στην δευτερη βαζω το καλωδιο στο router/access point και απο εκει και περα εχω ιντερνετ με ethernet kai wi-fi?δλδ δεν χρειαζομαι poe η οτιδιποτε αλλο?μεχρι ποσα μετρα να ειναι το sftp cable για να μην εχω απωλειες?τι προτεινεις 2,4ghz h 5ghz για την περιπτωση μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 23, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Ναι. Σωστα. Θελει poe, αλλα έρχεται με poe injectors. Sftp καλο θα ειναι να μην υπερβαίνει τα 50μ γιατι μετα αρχιζουν οι απώλειες. 5Ghz γιατι στα 2.4 γίνεται της κακομοίρας απο θόρυβο με ολα τα modem που δινουν οι παροχοι, τα dect τηλέφωνα αλλα και τα πιο πολλά audio/Video sender. Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 24, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 Ναι. Σωστα. Θελει poe, αλλα έρχεται με poe injectors. Sftp καλο θα ειναι να μην υπερβαίνει τα 50μ γιατι μετα αρχιζουν οι απώλειες. 5Ghz γιατι στα 2.4 γίνεται της κακομοίρας απο θόρυβο με ολα τα modem που δινουν οι παροχοι, τα dect τηλέφωνα αλλα και τα πιο πολλά audio/Video sender. Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk...ολα καλα τοτε.αλλα δεν μ ειπες.στην 2 κεραια θα πηγαινει το καλωδιο στο router,απο κει θα φευγει αλλο καλωδιο ethernet και θα πηγαινει στην κεντρικη πλατφορμα για τις καμερες.εγω θα μπορω να εχω wi-fi εκει? δλδ να μπαινω απο κινητο η tablet στο ιντερνετ?μπορεις φιλε να μου προτεινεις ενα καλο router με αποσπομενες κεραιες γιατι ηδη εχω 2 των 9dbi.υπαρχει sftp καλωδιο καλης και κακης ποιοτητας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 24, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 Ναι. Αν το router είναι και access point, θα εχεις. Κατι ποιοτικο ειναι το LinkSys WRT54GL-EU. Δεν εχω πετυχει 'κακα' sftp. Απλα μερικα ειναι πιο μονωμενα, εχουν καλύτερη ποιότητα χαλκου. Πχ αυτο που σου ειπα εχει και αγωγο γειωσης, ενα κορδωνακι που απορροφά τυχον υγρασιες και ειναι εξωτερικού χωρου. Εγω εχω βαλει ενα τετοιο και τροφοδοτω 2 routerboards (περίπου 1,2Amp & 19W) και ειναι αψογο.Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 24, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2013 computers.xpatit.gr/14-diktyaka-proionta/2006-TP-LINK-TL-WR842ND-300Mbps-Multi-Function-Wireless-N-Router.html αυτο ειναι και access point? θα εχω ασυρματο ιντερνετ ?Και αυτο tp link wr843nd τι διαφορες εχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 25, 2013 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Το πρωτο επισημα ειναι discontinued. Δες εδω Το wr843nd ειναι το καινουργιο μοντελο. Με μια πολυ προχειρη ματια, ειδα οτι το καινουργιο παιζει με poe,εχει USB αλλα ΔΕΝ εχει VPN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Το πρωτο επισημα ειναι discontinued. Δες εδω Το wr843nd ειναι το καινουργιο μοντελο. Με μια πολυ προχειρη ματια, ειδα οτι το καινουργιο παιζει με poe,εχει USB αλλα ΔΕΝ εχει VPN.τελευταια ερωτηση γιατι σε εχω κουρασει.εχεις να μου προτεινεις ενα καλο ρουτερ N 300mbps με αποσπομενες κεραιες και που να κανει για την δουλεια που το θελω (δλδ ethernet για τις καμερες και wi-fi) γιατι αυτο που μου προτεινες ειναι τυπου G οποτε δεν θα εχει μεγαλη εμβελεια το wi-fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 25, 2013 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 MikroTik RB951G-2HnD Routerboard | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 πολυ καλο αλλα δεν εχει αποσπομενες κεραιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 26, 2013 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Πιστεψε με δεν τις χρειαζεσαι... Τι χώρο θες να καλυψεις; Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parperis33 Σεπτέμβριος 26, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 καπου στα 100-130 μετρα χωρις καθολου εμποδια.αν ξερεις πες ενα καλο με αποσπομενες κεραιες.ευχαριστω φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 26, 2013 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 Eχω δοκιμασει το απλο με το 100αρι δικτυο και εχει οντως παρα πολυ καλο σημα στο ασυρματο. Δοκιμασμενο με Note 2 που εχει wifi N.Σκεψου ειχε καλυτερη διαπερατοτητα σε τοιχους απο nanostation 2 m2 loco, που ναι μεν ειναι b/g, αλλα εχει κατευθηντικη κεραια, που σημαινει οτι ολη η ενεργεια πηγαινε εκει που ημουν εγω.καπου στα 100-130 μετρα χωρις καθολου εμποδια.αν ξερεις πες ενα καλο με αποσπομενες κεραιες.ευχαριστω φιλεΣε τετοια αποσταση μην περιμενεις καλα αποτελεσματα. Μπορει το κινητο/ταμπλετ/υπολογιστης να βλεπουν το δικτυο, αλλα θα δυσκολευονται στην επικοινωνια τοσο μακρια. Γιατι δεν φτανει μονο να ειναι η κεραια του ρουτερ δυνατη, αλλα και του κινητου σου.Αυτο βεβαια θα το δεις στην πραξη.Το ρουτερ που σου λενε παντως ειναι πααααρα πολυ σταθερο και με απειρες ρυθμισεις να κανεις οτι θελεις. Και με 1000αρι δικτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 26, 2013 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2013 ^^ Πολυ σωστα! Για τέτοια απόσταση θα προτεινα η ξεχωριστό ΑΡ σαν το unifi pro, η ενα ΑΡ και ενα repeater καπου στα 50-60μ.Sent from my Galaxy S4, using Tapatalk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.