zantetheo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2013 Ξεκίνησα αυτό το θέμα με βάση τον προβληματισμό μου πριν από μέρες αν αξίζει να δώσω 50 ευρώ παραπάνω για 2+2GB της Gigabyte GTX 770 χωρίς να γνωρίζω τις απαιτήσεις του BF4...Ευτυχώς τα έδωσα με το σκεφτικό ότι όποτε έχω τσιγκουνευτεί σε hardware το έχω πληρώσει...μετά από δυο μέρες αγοράς της κάρτα βγηκαν τα specs του BF4 που προτείνει 3GB Ram.Με άλλα λόγια και γενικότερα στα παιχνίδια που θα βγουν σε 1-2 χρόνια από τώρα οι απαιτήσεις θα ανεβαίνουν κατά πολύ σε Ram. Πιστεύω μέχρι τότε το λιγότερο standart για Ram θα είναι τα 4GB. Θα έλεγα να το προσέξουν ειδικά όσοι αγοράσουν Gpu τους επόμενους μήνες. Ειδικά τώρα που θα βγουν και η νέα σειρά της AMD και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.Τι γνώμη έχετε για το θέμα αυτό?Είναι τα 2GB ανά GPU ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις?
Volrath Σεπτέμβριος 21, 2013 #2 Σεπτέμβριος 21, 2013 Δεν απαιτεί 3GB - προτείνεται να έχεις, και είναι και χαζομάρες οι προτάσεις αυτές, γιατί η VRAM που χρησιμοποιείται από το παιχνίδι κυριώς εξαρτάται από την ανάλυση.Άμα παίζεις σε 1920x1080/1200 δε χρειάζεται πάνω από 2GB σε καμία περίπτωση. Άμα παίζεις σε 4K/multi-monitor τότε ναι, σε κάποια παιχνίδια ίσως να έχεις πρόβλημα με 2GB.
zantetheo Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #3 Σεπτέμβριος 21, 2013 Για να το προτείνει τότε δεν θα φτάνει τα 3GB? Στο Arma 3 που έβαλα για λίγο μου έδειξε χρησιμοποίηση Vram ελάχιστα πιο πάνω από 3GB και η οθόνη μου είναι 1920Χ1080.
darkiller Σεπτέμβριος 21, 2013 #4 Σεπτέμβριος 21, 2013 να πω ρε φιλε τη γνωμη μου, απο οσο γνωριζω η μνημη ραμ τησ gpu εξαρτατε απο την αναλυση που παιζεισ, οπωσ και τα φιλτρα που ενεργοποιεισ,επομενοσ υψηλοτερη αναλυση και ενεργοποιημενα φιλτρα τοσο περισσοτερη μνημη ραμ δεσμευεται απο την καρτα γραφικων, η ταση ειναι αυτη που ειπεσ παραπανω.. εφοσον φυσικα παιζεισ online game.. πιστευω, οτι ακομα σε single player τα 2 γιγα φτανουν για να παιξεισ αξιοπρεποσ ενα παιχνιδι που εχει απαιτησεισ, εξαρτατε φυσικα και στον ιδιο το χρηστη , τη βαθμο γραφικων θελει να εχει στα παιχνιδια του.. καπιοσ χρηστησ , ο οποιοσ παιζει συχρονα απαιτητικα παιχνιδια online και τα θελει ολλα φουλ, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα τα σταξει , για καρτα γραφικων, επομενοσ δεν πιστευω να κολλησει στα 50 η 70 ευρο που πιθανον να χρειαζετε για να βαλει παραπανω μνημη απο 2 γιγα..
zantetheo Σεπτέμβριος 22, 2013 Author #5 Σεπτέμβριος 22, 2013 Ναι η τάση είναι αυτή αλλά μου φαίνεται ότι οι απαιτήσεις σε μνήμη αυξάνονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό απ' ότι φανταζόμουν. Είμαι περίεργος να δω εκτός από επιδόσεις και πόση Vram θα φοράνε οι κορυφαίες GPU της AMD που θα δούμε την επόμενη εβδομάδα. Αν αληθεύει η παρακάτω πηγή μόνο η κορυφαία από τις επερχόμενες θα φοράει 3GB Ram. Χοντρικά με την παλιά ορολογία HD 8970 θα εχει 3GB, HD 8980 2GB κ.τ.λ. Ακριβώς όπως GTX 780 και GTX 770. HIS R9 280X iPower IceQ X² Boost Clock 3GB GDDR5 PCI-E DLDVI-I/HDMI/2xMini DP HIS R7 250 iCooler 2GB DDR3 PCI-E HDMI/SLDVI-D/VGA HIS R7 250 iCooler 1GB GDDR5 PCI-E HDMI/SLDVI-D/VGA HIS R7 250 IceQ 1GB GDDR5 PCI-E HDMI/SLDVI-D/VGA HIS R7 240 iCooler 2GB DDR3 PCI-E HDMI/SLDVI-D/VGA HIS R7 240 IceQ 2GB DDR3 PCI-E HDMI/SLDVI-D/VGA HIS R7 240 iCooler 1GB GDDR5 PCI-E HDMI/SLDVI-D/VGAHIS Makes Mistake and Posts AMD R-200 Series Graphic Cards SKUs - Legit Reviews
Johnny6RED Σεπτέμβριος 22, 2013 #6 Σεπτέμβριος 22, 2013 Theo, TheSoldierGR εδώ. Χαθήκαμε φίλε, ελπίζω να ξαναβρεθούμε στο 4 Στο θέμα τώρα. Αν παίζεις σε ανάλυση 1920x1080 τότε ακόμη και με φίλτρα ανοικτά(AA, AO) δε πιστεύω να ξεπερνάει τα 2GB. Θα τα ακουμπάει αλλά παραπάνω δε πιστεύω να πηγαίνει. Και αν πηγαίνει τότε ελαττώνεις λίγο το AA από x8 σε x2-x4. Τέτοιες αναλύσεις δε χρειάζονται πάνω από x2-4 AA. Αν πας σε παραπάνω αναλύσεις τότε και χωρίς φίλτρα θα τα ξεπερνάει. Το θέμα είναι πως συνήθως για να παίζεις σε 1080p και πάνω και να έχεις αυτά τα φίλτρα ανοικτά, που όπως όλοι ξέρουμε είναι πολύ απαιτητικά, πρέπει να έχεις δώσει πολλά σε κάρτα γραφικών, οπότε όπως ακριβώς είπε ο darkiller τα 50-70€ πιστεύω δεν είναι και τίποτα. Προσωπικά παίζω BF3 σε low ρυθμίσεις ή επιλέγω να κλείνω αυτά τα φίλτρα για λόγους πλεονεκτήματος απέναντι σε άλλους. Είναι γεγονός πως τα φίλτρα αυτά και ειδικά το AA εισάγουν μια ελάχιστη input lag.
zantetheo Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #7 Σεπτέμβριος 23, 2013 Δεν αργεί το BF 4 να δούμε τις απαιτήσεις τις πραγματικές. Και με μια GTX 560Ti ή HD 6950 θα το παίζει στα Medium έστω και με μερικούς συμβιβασμούς πιστεύω. Πάντως από εκεί και πάνω θα δούμε αρκετά μεγάλες απαιτήσεις..πόσο μάλλον στα μελλοντικά άμεσα παιχνίδια τώρα που βγαίνουν PS4 και Xbox One που θα βοηθήσουν στο να βγουν βαρύτερα παιχνίδια και στα PC.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.