Jump to content

Παω για ADSL...

Virus

Recommended Posts

Μιας κ ειδα οτι οι τιμες εχουν πεσει αρκετα κ ο λογαριασμος της συνδεσης μου ερχεται γυρω στα 100e και ειναι και πολυ αργη (56κ) αποφασισα να βαλω ADSL 384kb και εχω μερικες ερωτησεις:

1-Μπορω να μιλαω στο τηλεφωνο ταυτοχρονα?

2-Μπορουν να συνδεονται 2 υπολογιστες στο Νet ταυτοχρονα και να δουλευει το τηλεφωνο?

3-Τι εξοπλισμο χρειαζομαι?

4-Ποια συνδεση να βαλω?Με ενδιαφερει να κατεβαζει με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ταχυτητα και οχι το ping

5-Τι modem προτεινετε?

6-Ποσο θα μου κοστισει ή ολη υποθεση?

7-Τελος υπαρχει περιπτωση οι αναβαθμισεις αργοτερα σε 1024kb ή μεγαλυτερη και αν ναι τι θα χρειαστω ή δεν συμφερει?

1. Μπορείς

2. Ναι αν πάρεις Router, δεν έχει σχέση με το τηλέφωνο

3. Ένα φίλτρο που το παίρνεις δωρεάν, και ένα modem/router

4. Με την Forthnet είμαι ευχαριστημένος, χωρίς να έχω δοκιμάσει κάτι άλλο ~42kb χτυπάει κόφτης

5. με 90 περίπου είχα πάρει το Alcatel Speedtouch 510i v4, υποστηρίζει και PPPoE και PPPoA, έχει hub για 4 pc

7. Το Alcatel ΚΑΙ μέχρι 1024.... και παραπάνω σίγουρα.

Αρχική απάντηση από JiMk

5. με 90 περίπου είχα πάρει το Alcatel Speedtouch 510i v4, υποστηρίζει και PPPoE και PPPoA, έχει hub για 4 pc

Το οποιο ειναι κ router?Τι ειναι το PPPoE PPPoA?

Η γραμμη υποστηριζει ομως μετα μεγαλυτερες ταχυτητες?

To κοστος του ΟΤΕ που θα ερθει να μου κανει τη μετατροπη?

Τιποτα αλλες χρεωσεις που δεν φαινονται? Ή ολα κ ολα ειναι τα 60e κ το modem?

Sorry για τις χαζες ερωτησεις αλλα τωρα αρχιζω να διαβαζω περι ADSL

Πηγα στο adsl.gr κ ειδα τις τιμες!Αυτες ειναι για απεριοριστη χρηση???Επισης οταν λενε το μηνα xxe η 384 εννοουν οτι ειναι για ενα μηνα κ μετα τελος ξανα απο την αρχη συνδεσεις κτλ κτλ???

Αρχική απάντηση από Virus [Σήμερα, στις 20:38]

Το οποιο ειναι κ router?Τι ειναι το PPPoE PPPoA?

Η γραμμη υποστηριζει ομως μετα μεγαλυτερες ταχυτητες?

To κοστος του ΟΤΕ που θα ερθει να μου κανει τη μετατροπη?

Τιποτα αλλες χρεωσεις που δεν φαινονται? Ή ολα κ ολα ειναι τα 60e κ το modem?

Sorry για τις χαζες ερωτησεις αλλα τωρα αρχιζω να διαβαζω περι ADSL

Είναι Router για τα PPP πάνε στο adslgr.com

Όταν λες γραμμή τι ενοείς? το καλώδιο του ΟΤΕ? Μετατρέπεις πχ την 384 σε 1024 απο τον ΟΤΕ, και μετα απο τον ISP και είσαι οκ.

Στον ΟΤΕ πληρώνεις 30ή 50 δε θυμάμαι καλά, και άλλα 50 για εγκατάσταση η οποία είναι προαιρετική και γελία.

Αυτές οι τιμές ναι είναι για flatrate... δηλαδή 24/7 full load. 80GB κατέβασα τον 1ο μήνα που έβαλα :D

Μη ξεχνάς το μηνιαίο είναι 30Ote +30isp 60 το μήνα. υπολόγισε 120 το δίμηνο.

2) αν δε θες να πάρεις router τότε μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά έχοντας 1 pc με 2 κάρτες δικτύου σε ρόλο gateway/royter και το άλλο ως client. αν πάρεις router, πάρε κάτι σαν το

linksys wag54g, να έχει και 802.11 να βάζεις κάνα laptop.

4) από τις συνδέσεις έχω δοκιμάσει tellas και τώρα έβαλα forthnet, τα ίδια μου φαίνονται.

πάνω από 40-42 δύσκολα, και από καλούς server πάντα. ανάλογα τι θες να κατεβάζεις.

5)modem, αν δεν πάρεις κάποιο που να είναι και router, πάρε σίγουρα κάτι σε ethernet,

διότι τα usb νομίζω κάνουν εξομοίωση το ethernet. είναι και πολύ βολικό λόγω της

μεγάλης απόστασης που μπορεί να έχει το καλώδιο.

πρόσεχε σε ότι πάρεις, ότι παίζει ρόλο αν έχεις pstn ή isdn σύνδεση.

προσωπικά έχω το siemens xpress link που έδινε ο οτε πέρυσι και δουλεύει περίπου

10 μήνες σχεδόν συνεχόμενα.

Εχω συνδεση pstn.

Στο σπιτι εχω 5 υπολογιστες οι οποιοι ειναι συνδεδεμενοι με hub στα 100Μb!Πως μπορω να επωφεληθω απο αυτο?Ουσιαστικα μονο εγω θελω να μπαινω κ μια στο τοσο ο πατερας μ απο τον δικο του!!

δεν νομίζω να δουλέψει καρφώνοντάς το στο hub.

πρέπει να βάλεις μετά το hub ένα router και μετά ένα modem, ή να τα συνδυάσεις με ένα router/modem.

ουσιαστικά πρέπει 1 pc να συνδέεται, γιατί ο παροχέας σου δίνει 1 ip.

το χα δοκιμάσει κι εγώ με hub, αλλά όταν πήγαινες να βάλεις το 2ο pc έβγαζε error.

...τι λετε βρε σεις απλα αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις μια ip στον router πχ 192.168.0.1 και μετα σε ολα τα μηχανακια θα δηλωσεις default gateway και dns τον router και εισαι οκ....!!!!

Αρχική απάντηση από sotiris

δεν νομίζω να δουλέψει καρφώνοντάς το στο hub.

πρέπει να βάλεις μετά το hub ένα router και μετά ένα modem, ή να τα συνδυάσεις με ένα router/modem.

ουσιαστικά πρέπει 1 pc να συνδέεται, γιατί ο παροχέας σου δίνει 1 ip.

το χα δοκιμάσει κι εγώ με hub, αλλά όταν πήγαινες να βάλεις το 2ο pc έβγαζε error.

η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σαφής: εννοείται ότι στο hub θα συνδέσεις την έξοδο του modem/router (απλώς το θεώρησα - ίσως κακώς - προφανές)

εγω παλι δεν κανω τιποτα. απο τη στιγμη που σεταριστηκε το ρουτερακι, οσα πισι περασαν απο πανω του, απλα συνδεθηκαν με το καλωδιο δικτυου και επαιξαν με τη μια.

μαλλον πρεπει να φταιει το autodetect στα internet options

To 95% αυτών των router υποστηρίζουν DHCP. Δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείς με ips/gateways και dns. Απλά ρυθμίζεις τον router σαν DHCP και τα pc πέρνουν αυτόματα την ip κι ότι άλλο χρειάζονται για να βγουν internet.

Αρχική απάντηση από Virus [Σήμερα, στις 09:18]

Εχω συνδεση pstn.

Στο σπιτι εχω 5 υπολογιστες οι οποιοι ειναι συνδεδεμενοι με hub στα 100Μb!Πως μπορω να επωφεληθω απο αυτο?Ουσιαστικα μονο εγω θελω να μπαινω κ μια στο τοσο ο πατερας μ απο τον δικο του!!

Για pstn συνδέσεις συνιστώ ανεπιφύλακτα το US Robotics 9105 :T: , κόστος και δυνατότητες μακρά απο κάθε ανταγωνιστικό modem/router! Ρίξε μια ματιά στο adslgr στα σχετικά θέματα και θα καταλάβεις γιατί! ;)

Αρχική απάντηση από EvilHawk

Για pstn συνδέσεις συνιστώ ανεπιφύλακτα το US Robotics 9105 :T: , κόστος και δυνατότητες μακρά απο κάθε ανταγωνιστικό modem/router! Ρίξε μια ματιά στο adslgr στα σχετικά θέματα και θα καταλάβεις γιατί! ;)

Εγώ έχω το Zyxel 650R το οποίο πέρα απο το firmware update που του έκανα στην αρχή δε με έχει ενοχλήσει ξανά (φτου να μην το ματιάσω!), αλλά θα συμφωνήσω με τον EvilHawk οτι το US Robotics σπέρνει!

95 και κατι νομιζω ειναι Full LLU απο Vivodi 512/128...

Oσο για router/firewall, ενα *Unix* η Linux με το modem πανω και εχεις το κεφαλι σου ησυχο

για πολυ πολυ καιρο!!

(Το ποιος θα κατσει να το στησει ειναι αααααλλη υποθεση :p :p )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.