Pariszoul Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα καινούριο pc για Gaming και ίσως και προγραμματιστική χρήση στο μέλλον. Τα κομμάτια που έχω διαλέξει είναι τα εξής: case: COOLERMASTER K280 BLACK - - CASES - cpu: INTEL CORE I7-3770 3.40GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - motherboard: ASUS P8Z77-V LX2 RETAIL - - ram: G.SKILL F3-1600C8D-8GAB 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ ARES DUAL CHANNEL KIT - RAM - hdd: WESTERN DIGITAL WD1002FAEX 1TB CAVIAR BLACK SATA3 - - gpu option: 1) GIGABYTE GTX650 TI GV-N65TOC-2GI 2GB DDR5 PCI-E RETAIL - - 2) GIGABYTE GEFORCE GTX650 TI BOOST GV-N65TBOC-2GD 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL - - 3) http://www.you.gr/proionta/ypologistes-anavathmisi-perifereiaka/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/kartes-grafikon/karta-grafikon-gigabyte-nvidia-gtx-650-(2gb,-ddr5, 4) www.you.gr - Κάρτα Γραφικών Gigabyte Nvidia GTX 650 Ti (2GB, DDR5, 128bit) (δεν καταλαβαίνω τι διαφορές έχουν, γι αυτό τις επέλεξα και τις 4) τώρα για τροφοδοτικό, είχα ψάξει στο ίντερνετ κάποια site που έβαζες τι και τι θα έχει το Pc Και σου έβγαζαν τα watt, αλλά επειδή δεν ήταν σταθερά, δεν είμαι σίγουρος μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω ένα καλό τροφοδοτικό; Αξίζει το pc? ως τώρα χωρίς τροφοδοτικό είμαι στα 750 euro. επειδή είμαι λιγάκι Noobas και δεν ήξερα ότι το 1155 είναι πιο παλιό από το 1150 σκέφτηκα τις εξής αλλαγές cpu: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558417 motherboard: ??? έχω μπλέξει με τα chipset, μέχρι να βρω τις διαφορές, είμαι ανοιχτός και εκεί για βοήθεια ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Αρχικά, θα χρειαστεί να αναφέρεις την οθόνη σου (αν έχεις), πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις και που μένεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Αρχικά, θα χρειαστεί να αναφέρεις την οθόνη σου (αν έχεις), πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις και που μένεις. έχω την samsung ls22b300b (χρειάζονται και τα στοιχεία της οθόνης για να φτιάξεις pc? όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω ότι είμαι και πιο άσχετος ) κοίτα, δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 900, αν όμως μιλάμε για 10-20 ευρώ χαλάλι του...μένω στην Σάμο (??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 21, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Ρωτάω οθόνη για να ξέρουμε ανάλυση γιατί αν δεν έχει 1080p δε θα πάρεις καμιά overkill gpu.Η συγκεκριμένη έχει οπότε κομπλε!Κουτί: CORSAIR CARBIDE SERIES 200R BLACK - - CASES -Μητρική: GIGABYTE GA-970A-UD3 RETAIL - -Επεξεργαστής: AMD FX-8320 3.5GHZ 8-CORE BOX - - CPU -RAM: KINGSTON KHX1600C9D3K2/8GX 8GB (2X4GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - RAM - (περίμενε και το επόμενο crazy sundays για κάτι φθηνότερο)Κάρτα γραφικών: GIGABYTE GTX760 GV-N760OC-2GD 2GB DDR5 PCI-E RETAIL - -Τροφοδοτικό: XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PSU - -Σκληρός δίσκος: WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3 - -SSD: SAMSUNG MZ-7TD120BW 840 SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA III BASIC - -Ψύκτρα: COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO - -Σύνολο: 900.81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, έχω να σου πω ότι για κάποιο περίεργο λόγο, δεν ξέρω γιατί (πες με κολλημένο) θα ήθελα να παραμείνω σε intel οκ το δέχομαι ο pc που έφτιαξες είναι τούμπανο ειδικά κάρτα γραφικών που μόλις την είδα μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω... όσων αφορά τον ssd, μπορώ να αγοράσω και στο μέλλον, απλά θα χρειαστεί να κάνω ένα Format οκ 21Mbps πιάνω ξανά κατεβάζω τα πάντα ακαριαία κι εκτός αυτού, διάλεξα caviar black έτσι ώστε να είναι αρκετά γρήγορος έτσι κι αλλιώς. επίσης, οι Ram θα ήθελα να είναι στα 1,5 Volt για να μην έχω κανένα θέμα. αλήθεια, γιατί δεν σου άρεσε το built που έχω κάνει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 21, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, έχω να σου πω ότι για κάποιο περίεργο λόγο, δεν ξέρω γιατί (πες με κολλημένο) θα ήθελα να παραμείνω σε intel οκ το δέχομαι ο pc που έφτιαξες είναι τούμπανο ειδικά κάρτα γραφικών που μόλις την είδα μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω... όσων αφορά τον ssd, μπορώ να αγοράσω και στο μέλλον, απλά θα χρειαστεί να κάνω ένα Format οκ 21Mbps πιάνω ξανά κατεβάζω τα πάντα ακαριαία κι εκτός αυτού, διάλεξα caviar black έτσι ώστε να είναι αρκετά γρήγορος έτσι κι αλλιώς. επίσης, οι Ram θα ήθελα να είναι στα 1,5 Volt για να μην έχω κανένα θέμα. αλήθεια, γιατί δεν σου άρεσε το built που έχω κάνει;; Αυτό το κόλλημα πρέπει να φύγει! Αρχικά, ο ssd θα εκτοξεύσει το σύστημά σου και εφόσον χωράνε όλα άνετα μέσα στο budget δε βλέπω λόγο να τον βγάλεις για να πας σε intel.Ξέρω πως βλέπεις το θέμα intel-amd γιατί και 'γω έτσι το έβλεπα παλιότερα αλλά πίστεψέ με, είτε βάλεις intel είτε AMD δε θα δεις καμιά ουσιαστική διαφορά (μόνο 60 ευρω να φεύγουν απο την τσέπη σου) γιατί στο gaming τον κύριο ρόλο έχει η κάρτα γραφικών και οχι ο επεξεργαστής.Αν βάλεις intel σε αυτό το σύστημα, οι διαφορές που θα δεις είναι 5-10 fps σε κάθε παιχνίδι το πολύ, που κατα τη γνώμη μου δεν αξίζουν με τίποτα τα λεφτά που πληρώνεις.Ενώ αν βάλεις 760 αντι της 650+i7 θα δεις τεράστιες διαφορές.Μπορείς να δεις και videos στο youtube που αναλύουν αυτό το θέμα παίζοντας τα ίδια games στις 2 πλατφόρμες. Αν τις φοβάσαι τις RAM χώσε αυτές G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM - Όσον αφορά τη σύνθεσή σου. 1) Πας σε παλιό socket (1155) και οχι στο καινούριο (1150). 2) Βάζεις i7 σε gaming pc, κάτι που δε χρειάζεται και είναι τζάμπα λεφτά. 3) Η 650 δε θα σε καλύψει σε όλα τα games (να σκέφτεσαι και τα μελλοντικά) ειδικά αν έχεις απαιτήσεις. 4) Oι ram που έβαλες είναι πολύ ακριβές. 5) Δε χρειάζεται black εφόσον σου χώρεσα blue+ssd στη σύνθεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Σεπτέμβριος 21, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Το budget σου δηλαδή είναι στα 900€ max;Καταρχήν μιας και λες πως το pc είναι για gaming να ξέρεις πως καλό θα ήταν το 30% του budget να πάει στην κάρτα γραφικών μιας και αυτή θα κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα, κάρτες τύπου 650ti δε θα μπορούν να παίξουν τα καινούρια και απαιτητικά games σε ικανοποιητικό βαθμό. Για πες ενδεικτικά και κάποια games που παίζεις. Επίσης αν δεν κάνω λάθος η ανάλυση της οθόνης σου είναι 1920x1080, που είναι αυτό είναι ένας παράγοντας που καθορίζει την επιλογή κάρτας γραφικών. Παρότι δεν είναι και από τις καλύτερες οθόνες για games θα σε βγάλει αξιοπρεπώς πιστεύω, οπότε δε χρειάζεται να την αλλάξεις προς το παρόν.Σε γενικές γραμμές το κουτί που έβαλες είναι καλούτσικο, αλλά με βάση το budget σου σε παίρνει σίγουρα για κάτι καλύτερο. Προσωπικά προτείνω αυτό CORSAIR CARBIDE SERIES 300R BLACK - - CASES -, ελαφρώς πιο εξελιγμένο απ' αυτό που πρότεινε ο mikeasdf και εφόσον σε παίρνει από άποψη budget γιατί οχι;τροφοδοτικό αυτό είναι πολύ τίμιο και αξιόπιστο για τα λεφτά του: XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PSU - -Όσον αφορά το socket, από τη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει το overclock είναι σαφώς προτιμότερο να πας σε 1150 το οποίο είναι βελτιωμένο σε όλους σχεδόν τους τομείς πλην του overclock.Επίσης, ίσως ήταν προτιμότερο να πας σε i5, καθώς είναι αρκετά φθηνότερος από τον i7 και στα games το μόνο παραπάνω που θα σου δώσει ο i7 είναι 1-2 fps. Βέβαια κάτι αναφέρεις και για προγραμματιστική χρήση, για διευκρίνισε το λίγο αυτό. Όπως και να 'χει σου βάζω ένα πακετάκι με i5 και το βλέπουμε.μητρική: ASROCK H87M RETAIL - -επεξεργαστής: INTEL CORE I5-4570 3.20GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -κάρτα γραφικών: GIGABYTE GTX760 GV-N760OC-2GD 2GB DDR5 PCI-E RETAIL - -Οι μνήμες που έβαλες επίσης είναι ακριβούτσικες χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω έναντι φθηνότερων μνημών.Γενικά πάρε τις φθηνότερες 8gb στα 1600mhz που θα βρεις εκείνες τις μέρες που θα αγοράσεις το pc.Επίσης πάρε έναν μέτριο 500αρι σκληρό για αρχεία και ssd για λειτουργικό και προγράμματα. Ο ssd είναι 100 φορές ανώτερος απ' οποιοδήποτε hdd, μη το σκέφτεσαι καν.hdd: WESTERN DIGITAL WD5000AAKX 500GB CAVIAR BLUE SATA3 - -ssd: SAMSUNG MZ-7TD120BW 840 SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA III BASIC - -910€ το σύνολο, αν θες να κόψεις από κάπου, κόψε από το κουτί και πήγαινε στο 200R.Γενικά πάντως το συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά, από τη στιγμή που δε θα κάνεις OC είναι προτιμότερο να πας σε i5, σε stock είναι καλύτερος από τον 8320. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Dws σ' ευχαριστώ κι εσένα για τον κόπο σου. με ρώτησες τι games παίζω, αυτή την περίοδο, δεν παίζω τίποτα, γιατί το pc μου για κάποιο λόγο (δικό του) σταμάτησε να διαβάζει και τα 2 ram sticks οπότε κόλλησα στα 2gb ram, ο επεξεργαστής μου, δεν μπορεί να με βοηθήσει και πολύ, γιατί έχω έναν core 2 Duo στα 2,8 GHz με socket 750. Όσων αφορά τον προγραμματισμό, στην Σάμο που βρίσκομαι, έχω ευκαιρίες λόγο του ΜΠΕΣ (απλούστερα πληροφορική ) να παρακολουθήσω κανένα μάθημά τους, που με ενδιαφέρουν, αλλά δεν έχω σκοπό για τίποτα τρελό. Mikeasdf είδα μερικά βιντεάκια στο youtube και είδα ότι ο amd είναι ελαφρά χειρότερος από τον intel i7 και η διαφορά στην τιμή τους είναι 100 ευρώ οπότε εγκατέλειψα τελείως την ιδέα του i7, όμως κατέληξα στην ιδέα του dws που το cpu που έβαλε μπορεί να είναι 30 ευρώ πιο ακριβό, αλλά σύμφωνα με το cpuboss είναι καλύτερο σε αρκετούς τομείς, οπότε για 30 ευρώ ούτε καν μπαίνω στην σκέψη Intel Core i5 4570 vs AMD FX 8320 Στο ssd το σκεπτικό που επιλέξατε τον samsung αντί τον Kingston ( KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL - - ) είναι ότι μπορεί να έχει χαμηλή εγγραφή (όμως θα γίνει μία φορά) ενώ έχει γρήγορο διάβασμα που το κάνει συνέχεια... ωραίος τρόπος σκέψης, θα τον προτιμήσω λοιπόν, αφού συμφωνείτε και οι δύο. Τα κουτιά, τι χαρακτηριστικά έχουν;; εγώ απλά κοίταγα να χωράει η μητρική και να είναι όμορφο (άσχετος ) Μετά από πολύ σκέψη, θα πάρω το δεύτερο πακέτο χωρίς κάρτα γραφικών και ssd (για αρχή) θα κρατήσω την hd radeon 5550 2Gb που έχω και μετά τα άλλα οπότε χωρίς πιστοτική, θα το πάρω σε 2 δόσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 21, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Σου έβαλε και κάρτα γραφικών στη δεύτερη σύνθεση, την 760.Στο κουτί πάντως να κοιτάς τον χώρο, το airflow και γενικά τα features του (usb 3.0, fans κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Σου έβαλε και κάρτα γραφικών στη δεύτερη σύνθεση, την 760.Στο κουτί πάντως να κοιτάς τον χώρο, το airflow και γενικά τα features του (usb 3.0, fans κλπ). Την ίδια μου έβαλες κι εσύ και εννοείται πως αυτή και θα βάλω....χωρίς καν να δω χαρακτηριστικά άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια...μόλις διάβασα....οκ λέω, κάρτα γραφικών :lock: Σας ευχαριστώ πάντως.... μου γλιτώσατε αρκετά χρήματα, αν σκεφτείς πως το pc που θα έφτιαχνα, δεν θα μου έκανε για καιρό και θα ήθελε αναβάθμιση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 21, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Καλές αγορές και καλό κάψιμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 22, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 καλημέρα (και πάλι) χτες καθόμουν και σκεφτόμουν, γιατί να μην δώσω λίγα χρήματα ακόμα να πάω στην εξής Gpu: GIGABYTE GTX760 GV-N760OC-4GD 4GB DDR5 PCI-E RETAIL - - θεωρώ ότι αξίζει,εσείς τι λέτε; και κάτι άλλο, επειδή έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια, είναι κομψότατο έχει χώρο στο πλάι να κρύβω τα καλώδια, άρα ο αέρας θα κυκλοφορεί καλύτερα, έχει και 2 χ usb3 και η Gpu κολυμπάει μέσα του, σκέφτηκα να πάω στο εξής AEROCOOL STRIKE-X ONE ADVANCE BLACK - - CASES - και ίσως και στο AEROCOOL STRIKE-X GT BLACK - - CASES - αν και το δεύτερο έχει μόνο ένα usb3 και να αναβαθμίσω και λίγο το τροφοδοτικό στο εξής AEROCOOL STRIKE-X POWER SUPPLY 600W - - που είναι και το ίδιο μοντέλο. συμφωνείτε ή οδεύω τας καιφαλάς μου σε κάθετο κτίσμα, κοινώς πάω να παίξω κουτουλιά στον τοίχο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hodad Σεπτέμβριος 22, 2013 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 Σε καμία περίπτωση μην πας για την 760 με τα 4Gb και το Aerocool είναι χειρότερο τροφοδοτικό από το XFX που σου πρότειναν. Τώρα για το κουτί κατά πρώτον είναι πoιο σου αρέσει περισσότερο από τη στιγμή που δε θα πάρεις κάποιο πολύ στενόχωρο. Ρίξε μια ματιά και στο Zalman Z5 που χει καλή τιμή και είναι αρκετά ευρύχωρο, με 3 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες αλλά όχι πολλές θέσεις για δίσκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 22, 2013 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 ως πρός τα κουτιά, αν δεν έχεις ιδέα και ενδιαφέρεσαι διάβασε μερικές παρουσιάσεις εδώγια τροφοδοτικά παρομοίως εδώμην βιαστείς μέχρι να καταλήξεις σε κάτι που θα σε καλύπτει. Μπορείς επίσης να διαβάσεις προηγούμενα threads ώστε να πάρεις καλύτερη ιδέα για παρόμοιες ερωτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 22, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 Σε καμία περίπτωση μην πας για την 760 με τα 4Gb και το Aerocool είναι χειρότερο τροφοδοτικό από το XFX που σου πρότειναν. Τώρα για το κουτί κατά πρώτον είναι πoιο σου αρέσει περισσότερο από τη στιγμή που δε θα πάρεις κάποιο πολύ στενόχωρο. Ρίξε μια ματιά και στο Zalman Z5 που χει καλή τιμή και είναι αρκετά ευρύχωρο, με 3 προεγκατεστημένους ανεμιστήρες αλλά όχι πολλές θέσεις για δίσκους. Δηλαδή πάλι καλά που ρώτησα....μου φάνηκε περίεργο το ότι είχε μόνο 60 ευρώ διαφορά για 2 Gb παραπάνω, αλλά είπα οκ μπορεί να φταίει το ότι είναι ήδη ακριβή το κουτί που μου προτείνεις, το είχα ξαναδεί, κι εμένα μου άρεσε, αλλά δεν έχει usb3 :/ έχουν φάει πάρα πολλά άκυρο, γι αυτό και μόνο το λόγο. Οκ στο τροφοδοτικό ξαναεπιστρέφω στην προηγούμενη επιλογή. (υπέθεσα ότι αφού ήταν πιο ακριβό, θα ήταν και πιο καλό) ως πρός τα κουτιά, αν δεν έχεις ιδέα και ενδιαφέρεσαι διάβασε μερικές παρουσιάσεις εδώγια τροφοδοτικά παρομοίως εδώ μην βιαστείς μέχρι να καταλήξεις σε κάτι που θα σε καλύπτει. Μπορείς επίσης να διαβάσεις προηγούμενα threads ώστε να πάρεις καλύτερη ιδέα για παρόμοιες ερωτήσεις. αυτά, είναι τα πρώτα μέρη που μπήκα πριν αρχίσω τις ερωτήσεις, αλλά έχει τόσα πολλά reviews, που κάποια στιγμή, απλά βγήκα... αυτό που λες με τα προηγούμενα threads μπήκα 'η σε 2 ή σε 3, αλλά σε όλα το κουτί που τους έλεγαν ήταν αρκετά ακριβό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 22, 2013 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 στα τροφοδοτικά υπάρχει και μια λίστα με διάφορα που έχουν περάσει από τα παιδιά και την βαθμολογία τους. Δεν είναι πλήρης (υπάρχουν κι άλλα μοντέλα) αλλά αν βιάζεσαι πολύ και θες να δεις τι περίπου γίνεται, είναι μια χαρά.Στα κουτιά, κάνε ένα γρήγορο πέρασμα αρχίζοντας από τα πιο πρόσφατα, διάλεξε 2-3 κουτιά που σου φαίνονται της αρεσκείας σου και διάβασε αναλυτικά τις παρουσιάσεις για αυτά τα 2-3. Ακόμη κι αν είναι εκτός λόγω τιμής στο λέω περισσότερο για να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για πράγματα που είναι σημαντικά σε ένα κουτί. Εφόσον δεν ασχοληθείς με υδροψύξεις, τρέξε το βίντεο στα σημεία που μιλά για αυτές για να κάνεις πιο γρήγορα.Επίσης στα τροφοδοτικά διάλεξε ένα με πολύ υψηλή βαθμολογία και διάβασε ολόκληρη την παρουσίαση ώστε να εξοικειωθείς καλύτερα με κάποιες λεπτομέρειες.Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο, το XFX που σου πρότειναν είναι μία έντιμη λύση όπως σου έγραψαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 22, 2013 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 Η περισσότερη vram στις gpu σε βοηθάει στις μεγαλύτερες αναλύσεις.Στα κουτιά να κοιτάς να είναι ευρύχωρα, με καλό cable management και airflow και να έχει όσο το δυνατό περισσότερες θύρες USB 3.0Τροφοδοτικό δεν υπάρχει λόγος να πας σε κατώτερο.Η μόνη αλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε κάποιο semi-modular xfx ή σε corsair CX 600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 22, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 στα τροφοδοτικά υπάρχει και μια λίστα με διάφορα που έχουν περάσει από τα παιδιά και την βαθμολογία τους. Δεν είναι πλήρης (υπάρχουν κι άλλα μοντέλα) αλλά αν βιάζεσαι πολύ και θες να δεις τι περίπου γίνεται, είναι μια χαρά.Στα κουτιά, κάνε ένα γρήγορο πέρασμα αρχίζοντας από τα πιο πρόσφατα, διάλεξε 2-3 κουτιά που σου φαίνονται της αρεσκείας σου και διάβασε αναλυτικά τις παρουσιάσεις για αυτά τα 2-3. Ακόμη κι αν είναι εκτός λόγω τιμής στο λέω περισσότερο για να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για πράγματα που είναι σημαντικά σε ένα κουτί. Εφόσον δεν ασχοληθείς με υδροψύξεις, τρέξε το βίντεο στα σημεία που μιλά για αυτές για να κάνεις πιο γρήγορα. Επίσης στα τροφοδοτικά διάλεξε ένα με πολύ υψηλή βαθμολογία και διάβασε ολόκληρη την παρουσίαση ώστε να εξοικειωθείς καλύτερα με κάποιες λεπτομέρειες. Αν δεν έχεις καθόλου χρόνο, το XFX που σου πρότειναν είναι μία έντιμη λύση όπως σου έγραψαν. Τελικά, άδικα σας κουράζω, ξαναεπιστρέφω στις επιλογές που μου είχαν δώσει τα παιδιά στην αρχή. και θα πιάσω σιγά σιγά να διαβάσω όσα πιο πολλά Reviews μπορώ για να εμπλουτίσω τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις μου Η περισσότερη vram στις gpu σε βοηθάει στις μεγαλύτερες αναλύσεις.Στα κουτιά να κοιτάς να είναι ευρύχωρα, με καλό cable management και airflow και να έχει όσο το δυνατό περισσότερες θύρες USB 3.0 Τροφοδοτικό δεν υπάρχει λόγος να πας σε κατώτερο.Η μόνη αλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε κάποιο semi-modular xfx ή σε corsair CX 600. είχα την εντύπωση ότι ήταν καλύτερο αλλα nvm. θα πάρω αυτά που μου είπατε στην αρχή. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας, και χίλια sorry για το πρήξιμο tower :lock: :victory::happy2::happy2::happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Σεπτέμβριος 22, 2013 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 Δηλαδή ποιά κομμάτια επέλεξες? (απο περιέργεια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pariszoul Σεπτέμβριος 22, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 Δηλαδή ποια κομμάτια επέλεξες? (από περιέργεια) Case: CORSAIR CARBIDE SERIES 200R BLACK - - CASES - ---->62.9€ Psu: XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PSU - - ---->67.9€ Cpu: INTEL CORE I5-4570 3.20GHZ LGA1150 - BOX - - CPU - ---->183.76€ Motherboard: ASROCK H87M RETAIL - - ---->95.14€ Ram: G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM - ---->79€ Hdd: WESTERN DIGITAL WD5000AAKX 500GB CAVIAR BLUE SATA3 - - ---->50.9€ Ssd: SAMSUNG MZ-7TD120BW 840 SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA III BASIC - - ---->89.2€ Gpu: GIGABYTE GTX760 GV-N760OC-2GD 2GB DDR5 PCI-E RETAIL - - ---->265.69€ Cpu cooler (αν βάλω, θα βάλω το παρακάτω γιατί απέσπασε πολύ θετικά σχόλια στα Reviews και είναι και σχεδόν αθόρυβο): SCYTHE SCASR-1000 ASHURA CPU COOLER - - ---->49.90€ Σύνολο χωρίς Cooler 895€ Σύνολο με Cooler 945€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.