Jump to content

Υπολογιστης για φαρμακειο

magicman

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Το all-in-one είναι το ίδιο λάθος με το σταθερό για επαγγελματικό περιβάλλον. Παιδιά business/επαγγελματική υλοποίηση σημαίνει σταθερό σύστημα για πάρα πολλούς λόγους,

όποιος έχει στήσει επαγγελματικούς Η/Υ για τρίτους είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει 100% μαζί μου.

Το laptop έχει τα εξής μειονεκτήματα:

- Πιο αργό

- Πιο ακριβό

- Λιγότερο εργονομικό (fixed θέσεις θέασης και user console)

- Μικρότερη εγγύηση κατασκευαστή

- Χαλάει πιο εύκολα

- Επισκευάζεται πιο δύσκολα

- Αναβαθμίζεται πιο δύσκολα

- Έχει περιορισμένη συμβατότητα με εξ. συσκευές (πχ φορολογικούς μηχανισμούς)

Δηλαδή δεν υπάρχει καμιά λογική σε αυτό τον υπαρκτό κόσμο για να υλοποιήσεις laptop σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Πιο αργο ..δε θα το λεγα .Σε επεξεργαστικη ισχυ σε benchmark υπολειπεται..με ενα ssd ακομα και σε srt ανεβαινει κατακορυφα το επιπεδο χρηστικοτητας.(ας το θεσω ετσι)

Πιο ακριβο..παιζεται.Σιγουρα ενα καλο ποιοτικο λαπτοπ ειναι πιο ακριβο απο ενα μεσο desktop.Aλλα αν στην αγορα δεσκτοπ βαλεις win..ups..η διαφορα μειωνεται...εως εξαλειφετε αναλογα το λαπτοπ βεβαια.

Λιγοτερο εργονομικο(κλπ).

Για χρηστη που θα κατσει μπροστα σε μια οθονη για 10 λεπτα οταν εχει δουλεια μιλαμε(και παραπανω οταν δεν εχει).Δεκτον αν προκειται για ηλικιωμενο που δυσκολευεται με το μεγεθος και την αναλυση που προσφερουν τα λαπτοπ.Ψιλοδιορθωνεται..αλλα κατανοητο το κολλημα.

Χαλαει πιο ευκολα..Nope.Μοιαζει ευπαθες..αν το πηγαινεις περα δωθε κλπ.Αν βρει τη θεση του δυσκολα θα παθει κατι.Κατανοητο επισης για τους ατσαλους που κερνανε καφεδες-αναψυκτικα τα μηχανηματα τους.

Επισκευη..who cares..μια επεκταση στην εγγυηση η οποια δυσκολια παει σε αλλον.Χωρια που δεν..

-Αναβαθμιζεται δυσκολα.Who cares also.Ενας i3 +4γβ(8γβ) +σσδ ειναι overkill για browsing.(ας μεινουμε στη παρουσα φαση).

-Περιορισμενη συμβατοτητα??Συνδεσιμοτητα μαλλον..αλλα οκ..ενα scanneraki usb δεν νομιζω να ειναι προβλημα.

Θεωρητικα και πρακτικα ..ενα λαπτοπ μπορει να εξυπηρητησει τη συγκεκριμενη κατασταση.

Το πιο αποφασιστικο στο ολο θεμα ειναι η προτιμηση του χρηστη πανω στο θεμα.Για οτιδηποτε αλλο..(gia εοππυ και barcode scanner μιλαμε) τον(την) καλυπτει.

Χονδρικα..εστω οτι το φτιαχνει μονος του..ενα 300αρι για κουτι..150 για οθονη..ups+win..να βαλω ενα 150αρι ακομα?Με 600Ε πιστευεις δε βρισκεις ικανοποιητικο για την περισταση λαπτοπ.

(κουβεντα να γινεται ..απλα στο μυαλο μου επαγγελματικο περιβαλλον σε τριτον εχω μονο το θεμα εγγυησης και γρηγορης αποκταστασης αν υπαρξει προβλημα...εφοσον το οποιο μηχανημα ειναι χρηστικο βεβαια.Οτιδηποτε αλλο στο 90% των χρηστων ενα οποιαδηποτε μηχανημα υπερκαλυπτει τα ζητουμενα του.Τυχαιο το 90%...)

edit

Δεκτον οτι ενα desktop σε παραπλησια ή φθηνοτερη τιμη εχει μονο πλεονεκτηματα..αλλα στατιστικα κανεις δεν ενδιαφερεται.

το συνηθες ειναι να αγοραζουν ειτε για να καλυψουν κενο(καινουρια θεση εργασιας πχ) ειτε επειδη κατι χαλασε στο p4 και δεν αξιζει η επισκευη του.(ή κατι (ελαφρως) μεταγενεστερο.

Για απλες διαδικασιες ειναι τα περισσοτερα..κειμενογραφοι κλπ..δεν αναφερομαι σε πιο εξειδικευμενα..που εδω δεν παιζει)

το παλικάρι μπορεί να κάνει την δουλειά του και με λαπτοπ και με σταθερό και φυσικά και με το all in one

το θέμα για μένα είναι και η εικόνα της επιχείρησης

το λαπτοπ μου θυμίζει προχειρότητα και το σταθερό pc είναι για φαρμακείο από άλλη εποχη

τι σχέση μπορεί να έχει η 23 touch με το λαπτοπ(το έφερα από το σπίτι μου:p)

μιλάω για την εικόνα και όχι για την τεχνολογία τους

το all in one είναι πιο σύγχρονο για μια επιχείρηση απλά

Επειδή τα σκέφτεστε λίγο λάθος.

Ο παράγοντας χτυπάω πλήκτρα, σκόνη, νερά, καφέδες δεν είναι στο μυαλό σας;

Μιλάμε για δουλειά με κόσμο κ ταχύτητα αρκετές φορές. Τα all in one με τις τραγικές οθόνες πόσα click νομίζετε οτι αντέχουν; Επίσης απόδοση/τιμή είναι λίγο too much.

Τα λεφτά πάντα είναι θέμα. Καμια επιχείρηση στην σημερινή Ελλάδα δε θα δώσει 1000 ευρώ όταν κ με 600 κάνει άνετα τη δουλειά της κ ίσως και ακριβώς το ίδιο.

Έχετε δει πόσο κοστίζει πχ να αγοράσει τον εξωτερικό σταυρό-πινακίδα; Μη λέμε και για λεφτά λες και είναι αμπελοφασουλα.

*GNex*

Θεωρώ τον SSD απαραίτητο, το πρόγραμμα συνταγογράφησης δεν ειναι cpu intensive αλλα θέλει γρήγορο σκληρό για τις βάσεις δεδομένων που σηκώνει. Οπότε τον θεωρώ μονόδρομο.

Όσο για το παλικαράκι πιο πάνω με το "money is not an issue" φαντάζομαι οτι δεν ξέρει πόσα φαρμακεία έκλεισαν και οτι ο ΕΟΠΥΥ έχει να τους πληρώσει απο τον Μάιο... Περαστικά.

Ευχαριστω για τις προτασεις ολους, θα τα ζυγισουμε και θα αποφασισουμε...

αν θα παμε σε ετοιμο ή θα το φιταξουμε εμεις.

[MENTION=6800]Yonah[/MENTION] ξερω πολυ καλα. το φαρμακειο τωρα ανοιγει.

κουμαντο κανουμε μονοι μας δεν χρειαζομαστε βοηθεια.

τς τς τς...φαρμακειο εισαι ρε παιδακι μου :p

Για τη χρηση στο φαρμακειο ..δεν αξιζει.

Λιγο cache ,λιγο mhz και λιγο καρτα γραφικων εχει καλυτερα ο 4340.

Δε παιζει να καταλαβει(ς) διαφορα ..εκτος αν θελει να παιζει και παιχνιδακια νεκρες ωρες.

@MaGiCMaN δεν αναφερόμουν σε εσένα, αλλα στο παλικάρι που είπε οτι "ναναι καλά τα ταμεία" :p

Αρνεισαι οτι βγαζουν αρκετα χρήματα?

Ειναι πολυ πανω σε σχεση με αλλους επαγγελματιτιες, ακομα και σε περιοδο κρισης.

Τωρα αν θελουμε να κλαιγομαστε επειδη κλαιγονται και οι άλλοι...

Αν και τελείως oftopic, θα σου απαντήσω.

Αρνεισαι οτι βγαζουν αρκετα χρήματα?

Ειναι πολυ πανω σε σχεση με αλλους επαγγελματιτιες, ακομα και σε περιοδο κρισης.

Τωρα αν θελουμε να κλαιγομαστε επειδη κλαιγονται και οι άλλοι...

Βγάζουν πολλά χρήματα ποιοί; Οι μεροκαματιάρηδες που δουλεύουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ και καμιά φορά για 24 ώρες ή οι χαλαροί τύποι που έχουν 32 υπαλήλους και δεν πατάνε ποτέ στα φαρμακεία;

2 φαρμακοποιοί έχουν μείνει μετά την κρήση: Αυτοί που βγάζανε και κάνανε σωστή διαχείρηση και βάλανε 5 φράγκα στην άκρη για τα δύσκολα (τώρα που δεν πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ πχ) και αυτοί που τα φράγκα τα κάνανε μερτσέντα και πορσικά... Βέβαια αυτό γίνεται σε όλους τους επαγγελματίες. Η διαφορά είναι οτι απο τον φαρμακοποιό υπάρχει η απαίτηση να δίνει τα φάρμακα απο την τσέπη του άν δεν δώσει λεφτα ο εοπυυ, ενώ αυτός που έχει το ρουχάδικο μπορεί να σου πει "μεγάλε, δεν έχω παραλαβές, απο τον επόμενο μήνα"

Τωρα αν βγάζουν αρκετά χρήματα, 800-1000 ευρώ στην τσέπη (και πολλά ειναι) για 50 ώρες την εβδομάδα πλήν εφημερίες και διανυκτερεύσεις δεν τα λες και πολλά (δέν βγάζουν όλοι τόσα, μιλάω για αυτούς που είναι μονοι τους και με μικρούς τζίρους)... Αλλα ας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατι παράγει πιο πολύ γάλα, σωστά :rolleyes:

Όχι, αλλά αυτά τα 20 συν άλλα 30 - 40€ παραπάνω για έναν i5 αξίζουν πραγματικά.

Παιδιά, δεν ξέρω αν έγινε θεϊκή ή σατανική παρέμβαση, αλλά Σάββατο 21-09 ποστάρω αυτό:

Και για του λόγου το αληθές, ορίστε τι θα πρότεινα εγώ και τι θα αγόραζα για το δικό μου γραφείο, για PC με ορίζοντα ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ:

CPU INTEL CORE I3-4130 3.40GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

Μητρική ASUS H87M PRO RETAIL - - η οποία έχει μεταξύ άλλων:

[DIGI+ VRM Precise power control and long-lasting stability],

[Enhanced DRAM Overcurrent Protection Short-circuit damage prevention Onboard resettable fuses prevent overcurrent and short-circuit damage. This extends beyond I/O ports to DRAM to safeguard system and device lifespan],

[ESD Guards Strong ESD protection for extended component lifespan. Electrostatic discharges (ESD) can happen suddenly, and their damaging effects are often underestimated. ASUS ESD Guards offer an active protective circuit design that ensures electrostatic discharges are properly grounded, providing greater component longevity],

[High-Quality 5K-Hour Solid State Capacitors 2.5X longer lifespan with excellent durability]

Μνήμες G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM -

SSD SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 - -

HDD WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 - - και μάλιστα αν γίνεται δύο τέτοιους, ώστε να φροντίσουμε και το backup

Τροφοδοτικό XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PSU - -

Εννοείται ότι προστίθενται κατάλληλο κουτί με ανεμιστήρες κλπ.

Εγώ λοιπόν με αυτό το μηχάνημα θα είχα το κεφάλι μου απολύτως ήσυχο. Και αν χαλάσει κάτι, όπως π.χ. κάποιος δίσκος, τον αλλάζουμε επί τόπου και επειδή θα έχουμε και daily backup των δεδομένων και εβδομαδιαίο image backup του ssd που θα έχει το λειτουργικό, δεν φοβόμαστε τίποτα. Την ίδια ή την άλλη μέρα το μηχάνημα θα συνεχίσει να δουλεύει. Εγώ τουλάχιστον έτσι δουλεύω με το δικό μου office PC.

Και Δευτέρα πρωί που πάω στο γραφείο το PC ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ POST! Το λύνω ατάκα και επιτόπου και το αποτέλεσμα νεκρή μητρική! :rip: Λέω, ΔΕΝ γίνονται αυτά τα πράγματα! Οπότε στην αμέσως επόμενη ώρα παρήγγειλα τα παραπάνω πράγματα, πλην της μητρικής που δεν την βρήκα ετοιμοπαράδοτη και πήρα μια με B85 chipset! Α και τους δίσκους, διότι έχω ήδη SSD & HDD. Τώρα είμαι στην αναμονή (καθυστέρησε δυστυχώς η CPU) και βολεύομαι με ένα netbook που έφερα από το σπίτι!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ; :o:hmm:

αυτό το πόστ έπρεπε να λέγεται: η δικαίωση όσων λέγανε παραπάνω για επώνυμα...σκέψου μόνο πόσο παίδεμα είναι το βγάλσιμο/επανεγκατάσταση μητρικής...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.