Jump to content

Υπολογιστης για φαρμακειο

magicman

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Θα σου ερχονται απο θεσσαλονικη μεσα σε 24 ωρες...αν δε συνεργαζονται με καποιον στην πολη σου.

Ουτε ωρα αποσταση δεν πρεπει να ειναι.

Παιδιά για επαγγελματικό υπολογιστή είναι εντελώς αδαές να μιλάμε για συνθέσεις. Ένα επώνυμο πρέπει να πάρει κατά προτίμηση Dell με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση. Οι συνθέσεις είναι για σπίτι και για gaming όχι για επαγγελματικους χώρους.

Ότι και να φτιάξει με το χέρι ακόμη και ο πιο έμπειρος τεχνικός ποιοτικά δεν συγκρίνεται με το επώνυμο.

σε αυτο διαφωνω...!!!

και τα επωνυμα και τα "ανωνυμα", τεχνικοι τα φτιαχνουν. απλα ειναι η εταιρια και η εγγυηση απο πισω, που παιζουν ρολο...!! γιατι μη μου πεις οτι σε μια εταιρια, τυπου DELL, HP, ξερεις ποιος τεχνικος το φτιαχνει και αν ειναι καλος..!! την εταιρια ξερεις....!!

θα παρω τηλ. να κανω μια συζητηση μαζι τους...

ειμαι λιγο δυσπιστος ως προς την ποιοτητα τους. ενω το support τους ξερω οτι ειναι αψογο.. το εχω δει αλλωστε.

στην εταιρια που δουλευα, ειχαμε τετοια μηχανακια για τους πωλητες, 3 φορες ειχε καει το τροφοδοτικο(δικη τους μαρκα), ενω ηταν πανω σε ups, ηρθαν και το αλλαζαν.

το θεμα ηταν η μανουρα, οτι ο αλλος επρεπε να σταματησει να δουλευει κτλ.. και δεν ηταν μια φορα μονο.

γενικα με τα pc τους ειχαμε ψιλοθεματα τετοια, ενω ξαναλεω το support ειναι αψογο...

το θεμα ειναι, να υπαρχει ενα καλο μηχανημα, με μεγαλη αξιοπιστια απο τα parts.

εαν κατι χαλασει, ε εκει θα το φτιαξουμε. το θεμα ειναι να μην συμβαινει συχνα!

Επίσης για επαγγελματικούς χώρους δεν πάιρνουμε ποτέ laptops (χαλάνε εύκολα και επισκευάζονται δύσκολα) εκτός άμα πχ είναι πάλι κάνα dell σειρά latitude ή precision που έχουνε ποιότητα από άλλο πλανήτη. Ένα οικιακών προδιαγραφών (όπως η σειρά Inspiron) ultrabook δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμιά περίπτωση.

Άμα πάρεις Dell υπάρχουνε τοπικοί αντιπρόσωποι της Dell (Θεσσαλονίκη) που μπορούνε να σου παρέχουνε και εγκατάσταση και άμεσο service στο Κιλκίς και πολλές υπηρεσίες για επαγγελματίες. Πχ υπάρχει ειδική υπηρεσία άμα χαλάσει ο υπολογιστής να σου φέρνουνε άλλο εντός κάποιον ωρών (έτοιμο στημένο να δουλέψει) μέχρι να φτιαχτεί το δικό σου και άλλες συναφείς.

Επειδή και εγώ αγοράζω συνέχεια dell άμα θες ευχαρίστως να σου δώσω μια λίστα.

Δεν ειμαι τελειως αντιθετος σε αυτο που λες..αλλα υποθετω καταλαβαινουμε ολοι οτι το pc-laptop-whatevah θα ειναι μονιμα καπου και χρησιμευει για ιντερνετ εε?

Τα παιχνιδια στο facebook θα ειναι το πιο βαρυ που θα κανει :p

Τεσπα ..προσωπικα δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ποιοτητας αλλα θεμα συγκυριας και εγγυησης.

Εχω λαπτοπ χειροτερα απο το inspiron και ακομα δουλευουν...(βασικα παλι ενα inspiron που κοντευει 5ετια..ενα φθηνο fs που πρεπει να φτανει 6-7 και ενα θρυλικο acer aspire που εχω και κοντευει 10ετια-βασικα 9..μολις ειχε πρωτοβγει ο dothan :p)

To τελευταιο φοραει XP και 1 γιγα και για τη δουλεια που το θελει του κανει ανετα(755-2gηζ dothan).

«Εχω λαπτοπ χειροτερα απο το inspiron και ακομα δουλευουν...(βασικα παλι ενα inspiron που κοντευει 5ετια..ενα φθηνο fs που πρεπει να φτανει 6-7 και ενα θρυλικο acer aspire που εχω και κοντευει 10ετια-βασικα 9..μολις ειχε πρωτοβγει ο dothan »

σύμφωνοι, όταν τα αγόρασες όμως δεν ήταν το κατώτερο για την εποχή τους. Λέει θα αγοράσει Windows σήμερα, τι να αγοράσει XP; Θα κάνει και σερφάρισμα, ολοένα και περισσότερες σελίδες έχουν γραφικά, flash, διαφημίσεις, να πηγαίνει σε κάνα χρόνο να ανοίξει το in.gr ή κανένα yahoo.mail και να κρεμάει το σύμπαν; Προσωπικά ακόμη κι αν επιλέξει να το συνθέσει μονάχος του δεν θα το συμβούλευα με τίποτα να πάει σε XP είτε αρκούν είτε όχι. Κατ' επέκταση -ειδικά όταν λέει ότι δεν υπάρχει τρελλή στενότητα οικονομική- δεν θα κατέβαινα από τα 4GB μνήμης. Επίσης νομίζω ότι το Πλαίσιο περιορίζει πάρα πολύ τις επιλογές, αν δεν έχουν καλό λόγο για αγορά απο εκεί ας ξαναδεί αυτό το θέμα.

Για θέματα hardware, η πιθανή βλάβη δεν είναι imho το καθοριστικό. Στην τελική αντί να πληρώσει π.χ. 100€ για Seasonic (μάρκα που του πρότεινα), αγοράζει 2 του 50άρικου κι έχει το ένα εφεδρικό να κάθεται μπας και χαλάσει το άλλο. Το κυριότερο είναι να έχεις την υποστήριξή τους όταν αρχίσουν τίποτα κουλά με conflicts, ιούς κλπ και να μη βρεθείς για πάρα πολλές ώρες/μέρες χωρίς υπολογιστή. Κυρίως επειδή από ότι καταλαβαίνω το pc θα έχει και γενική χρήση.

Edit: ΟΚ το ότι είναι στενό του πρόσωπο λύνει το ζήτημα της διάθεσής του να τρέχει, πάντως αν ήμουν η κοπέλα θα σκεφτόμουν τι γίνεται σε περίπτωση χωρισμού. Κατανοώ ότι λογικά σκέφτεται ο άνθρωπος απλώς πιστεύω ότι σε επαγγελματικές καταστάσεις καλό είναι να μη βασίζεσαι σε γνωριμίες, οικειότητα κλπ παρά να τις αντιμετωπίζεις σαν να ήσουν μόνος. Η κοπέλα ξέρει μονάχη της να υποστηρίξει το όλο setup;

Δεν ειπα να βαλει XP...ημαρτον ..απλη αναφορα ηταν.

Το μονο που προτεινα ηταν λαπτοπ στη θεση του σταθερου..

Απο το να παρει 200Ε ups (που καλως να παρει) δε παιζει να του βγει φθηνοτερο το desktop που θα στησει και ας βαλει athlon ..

(it's all about the money που λενε και στο χωριο μου..(την εγγυηση τη βαζει η dell)).

υ.γ

Eπισης δεν εχει σημασια το τι αγορασα εγω τοτε..αλλα τι μπορουν να κανουν αυτα τωρα...

και μετα απο ποσο διαστημα.

Το aspire ηταν το πιο ακριβο σαν αγορα αλλα σαν ποιοτητα συναγωνιζεται το φθηνο Fs ..χαλια μαυρα.Απλα πληρωσα "dothan" (τοτε που επαιζαν p4m) ..και 9700προ .Mεχρι και cs 4(-photoshop) του ειχα βαλει πανω(...οκ..αυτο θελει υπομονη)

«Δεν ειπα να βαλει XP...ημαρτον ..απλη αναφορα ηταν.»

Το ξέρω και συγγνώμη που δεν ήμουν πιο σαφής. Δεν αμάρτησες πολύ :p Συνδύασα το δικό σου επιχείρημα περί (μη) ποιότητας, αντοχής στο χρόνο και πρότασης για laptop με προηγούμενα άλλων -ορθώς γραμμένα από στενά τεχνική άποψη- που μπορεί να ερμηνευθούν ότι συνιστούν το πιο αδύνατο μηχάνημα για τη δουλειά.

Το δικό σου άντεξε τόσο ακριβώς επειδή δεν ήταν ό,τι πιο αδύναμο όταν το αγόρασες. (εσύ επιχειρηματολόγησες ότι ένα φορητό μπορεί να αντέξει, όχι περί λειτουργικού)

Αν κάποιος αγοράζει σήμερα Windows, τα 7άρια είναι η λογικότερη κατώτερη επιλογή. Αν πάρει 7άρια, για 30-40€ δεν έχει νόημα να περιοριστεί στα 2 RAM, ειδικά όταν δε ζορίζεται κι όταν το θέλει σε βάθος χρόνου.

Άσχετο: το φορητό θα το φοβόμουν ελαφρώς στο setup που περιγράφει ο OP και για λόγους ευκολότερης κλοπής. Υπάρχουν λύσεις αλλά θα το σκεφτόμουν μονάχα αν είχα οξύ πρόβλημα χώρου.

Επειδή μιλάμε για φαρμακείο και είχα πελάτες κανα δύο.

Εγώ θα σου πώ τα εξής.

Όχι laptop. Σκόνη, κόσμος κλπ και πολλές ώρες δουλειάς θα κάνουν κακό σε οποιοδήποτε laptop.

Θα πρότεινα dell γιατί έχεις 5 έτη εγγύηση. Αν χαλάσει μια φορά η μητρική η οικονομική διαφορά που θα κερδίσεις στην αγορά θα την χάσεις σε ανταλακτικά. Πρέπει να σου βγεί 100 με 150 ποιο πάνω να πάρεις ένα dell, άσε που σε 4 ή 5 χρόνια δεν ξέρεις αν θα βρείς μητρική να σε καλύψει.

Σίγουρα UPS και backup σε εξωτερικό δίσκο.

θα το κοιταξω και για dell. και θα δουμε. δεν λεω 5 χρονια δεν ειναι λιγο..

px www.you.gr - Υπολογιστής Dell Vostro 270 MT i5 3450

http://www.msystems.gr/index.php?category=1013&product=16077

νομιζω ειναι υπεραρκετο.

παντως μεχρι στιγμης, παιζουμε σε ups, pc, οθονη, εκτυπωτη,barcode scanner, και πιθανον να συνδεθει και η ταμειακη.

Στην δουλεια μου παντως εχουνε παρει 4 μοναδες Dell που εχουνε

την οθονη μπροστα και η κεντρικη μοναδα ειναι απο πισω απο οθονη σε ενα μικρο

κουτακι desktop.Αψογα μηχανηματα βεβαια εχουνε Intel (bleh + yak :p )

δουλευουνε ολη μερα το Κεφαλαιο και χρηση ιντερνετ και οσο τα δουλεψα

για αυτη την χρηση δεν γονατισαν πουθενα.

Παιδιά και εγώ γραφείο έχω με επαγγελματικό PC, το οποίο συνέθεσα μόνος μου και το έχω ήδη εδώ και 5 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι πρέπει σώνει και καλά να πάρει επώνυμο. Εγώ προτείνω μια μερακλίδικη - ντελικάτη σύνθεση με ΠΟΙΟΤΙΚΑ κομμάτια που δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα όσα χρόνια και να περάσουν.

Εγώ έχω Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz σε Asus P5k-EPU, μνήμες kingston life time 4 GB, dedicated gpu Nvidia 8500 silent, ssd OCZ Agility 3 64 GB, δύο HDDs για τα δεδομένα μου (ο ενας είναι backup daily) και επιπλέον έναν USB 2.5 εξωτερικό επίσης για daily backup, τροφοδοτικό LC Power 550W, και φυσικά UPS μονίμως. Το UPS στην 5ετία έχει καεί και αλλαχθεί ΔΥΟ φορές (να είναι καλά η ΔΕΗ) αλλά το μηχάνημα συνεχίζει ακάθεκτο και πιστεύω θα συνεχίσει για άλλη μια πενταετία. Είχα ξεκινήσει με XP και φυσικά τώρα έχω 7.

Παρόμοιο σύστημα λοιπόν προτείνω και για το PC του θέματος, φυσικά με σύγχρονα εξαρτήματα.

Παιδιά και εγώ γραφείο έχω με επαγγελματικό PC, το οποίο συνέθεσα μόνος μου και το έχω ήδη εδώ και 5 χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι πρέπει σώνει και καλά να πάρει επώνυμο. Εγώ προτείνω μια μερακλίδικη - ντελικάτη σύνθεση με ΠΟΙΟΤΙΚΑ κομμάτια που δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα όσα χρόνια και να περάσουν.

Παρόμοιο σύστημα λοιπόν προτείνω και για το PC του θέματος, φυσικά με σύγχρονα εξαρτήματα.

ακομα δεν εχεις καταλαβει?

για την 5ετη εγγυηση....!! ποσες φορες πρεπει να το πουμε?

ολα τα ηλεκτρονικα κομματια καλυπτονται απο 2 ετη εγγυηση συνηθως. καποια εχουν και 3 ετη, και λιγο παραπανω, αν προκειται για καποια τροφοδοτικα, πχ..!

αλλα το να καλυπτεται ολο το πισι με 5ετη εγγυηση, αυτο δεν υπαρχει στα πισι που φτιαχνουμε εμεις με τα χερακια μας. μπορει να ειναι καλυτερα σαν κομματια, αλλα η εγγυηση ειναι αλλο πραμα...!!!

Εγώ διαφωνώ πλήρως με αυτό. Προτιμώ να ξέρω τι έχει μέσα το PC και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και αν χαλάσει κάτι, το αλλάζω ατάκα και επιτόπου. Δεν θεωρώ ότι η πενταετής εγγύηση προσφέρει κάτι παραπάνω. Προπληρώνεις για κάτι που μπορείς να το κάνεις μόνος σου, αν και εφόσον χρειαστεί. Θα πληρώσω λοιπόν αυτό το κάτι παραπάνω μόνο αν χρειαστεί, δηλαδή μόνο αν χαλάσει κάτι, που με την επιλογή ποιοτικών υλικών, κατά την άποψή μου ΔΕΝ θα χαλάσει.

Και για του λόγου το αληθές, ορίστε τι θα πρότεινα εγώ και τι θα αγόραζα για το δικό μου γραφείο, για PC με ορίζοντα ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ:

CPU INTEL CORE I3-4130 3.40GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

Μητρική ASUS H87M PRO RETAIL - - η οποία έχει μεταξύ άλλων:

[DIGI+ VRM Precise power control and long-lasting stability],

[Enhanced DRAM Overcurrent Protection Short-circuit damage prevention Onboard resettable fuses prevent overcurrent and short-circuit damage. This extends beyond I/O ports to DRAM to safeguard system and device lifespan],

[ESD Guards Strong ESD protection for extended component lifespan. Electrostatic discharges (ESD) can happen suddenly, and their damaging effects are often underestimated. ASUS ESD Guards offer an active protective circuit design that ensures electrostatic discharges are properly grounded, providing greater component longevity],

[High-Quality 5K-Hour Solid State Capacitors 2.5X longer lifespan with excellent durability]

Μνήμες G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM -

SSD SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3 - -

HDD WESTERN DIGITAL WD10EARS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 - - και μάλιστα αν γίνεται δύο τέτοιους, ώστε να φροντίσουμε και το backup

Τροφοδοτικό XFX P1-550S-XXB9 PRO SERIES 550W PSU - -

Εννοείται ότι προστίθενται κατάλληλο κουτί με ανεμιστήρες κλπ.

Εγώ λοιπόν με αυτό το μηχάνημα θα είχα το κεφάλι μου απολύτως ήσυχο. Και αν χαλάσει κάτι, όπως π.χ. κάποιος δίσκος, τον αλλάζουμε επί τόπου και επειδή θα έχουμε και daily backup των δεδομένων και εβδομαδιαίο image backup του ssd που θα έχει το λειτουργικό, δεν φοβόμαστε τίποτα. Την ίδια ή την άλλη μέρα το μηχάνημα θα συνεχίσει να δουλεύει. Εγώ τουλάχιστον έτσι δουλεύω με το δικό μου office PC.

Και για του λόγου το αληθές, ορίστε τι θα πρότεινα εγώ και τι θα αγόραζα για το δικό μου γραφείο, για PC με ορίζοντα ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ:

Aπλα γενικα μιλωντας οταν προτεινουμε κατι ..και βαζουμε τον εαυτο μας σε μια υποθετικη κατασταση ..δεν εχει νοημα το "για του λογου το αληθες" :p

Χωρια που θα πρεπει να σκεφτεις τι pc θα αγοραζες για να το αφησεις σε τριτο προσωπο...το οποιο θα πρεπει να δουλευει ακομα και εισαι αρρωστος/εκτος πολης/χωρισεις..(just saying).

Προσωπικα για δικο μου pc ..ακομα και επαγγελματικο να ηταν δεν θα ειχα προβλημα ακομα και με μεταχειρισμενα.(για του λογου το αληθες:p)

Για δικο μου ομως..οχι να το δουλευει αλλος.

Το θεμα δεν ειναι τι θα παρει...οτιδηποτε τον καλυπτει απο specs..

Το θεμα ειναι ποιο δρομο "εγγυησης" θα διαλεξει.

Aπλα γενικα μιλωντας οταν προτεινουμε κατι ..και βαζουμε τον εαυτο μας σε μια υποθετικη κατασταση ..δεν εχει νοημα το "για του λογου το αληθες" :p

Χωρια που θα πρεπει να σκεφτεις τι pc θα αγοραζες για να το αφησεις σε τριτο προσωπο...το οποιο θα πρεπει να δουλευει ακομα και εισαι αρρωστος/εκτος πολης/χωρισεις..(just saying).

Προσωπικα για δικο μου pc ..ακομα και επαγγελματικο να ηταν δεν θα ειχα προβλημα ακομα και με μεταχειρισμενα.(για του λογου το αληθες:p)

Για δικο μου ομως..οχι να το δουλευει αλλος.

Το θεμα δεν ειναι τι θα παρει...οτιδηποτε τον καλυπτει απο specs..

Το θεμα ειναι ποιο δρομο "εγγυησης" θα διαλεξει.

Κοίτα, έτσι όπως το θέτεις ομολογώ ότι έχεις ένα δίκιο.

Εγώ έχω στο μυαλό μου ότι ο φίλος που έθεσε το αρχικό ερώτημα θα είναι πάντα μπροστά/κοντά στο PC. Αν αυτό δεν ισχύει και σκεφτούμε π.χ. μια γυναίκα που δεν έχει ιδέα από PC και ξαφνικά της παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, τότε για να προκρίνουμε την λύση που προτείνω, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι κάποιος τεχνικός θα μπορεί να είναι κοντά της. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ε τότε τι να πω.

Και από την άλλη, μην θεωρείς δεδομένο ότι η Dell, για την οποία γίνεται λόγος, θα καλύψει άμεσα τον πελάτη, την ίδια μέρα. Εγώ έχω σχετικά πικρή πείρα, με την οθόνη μου (U3014), για την οποία έχω γράψει σχετικά στον ανάλογο τομέα του forum. Δεν είναι όλα ρόδινα όπως εμφανίζονται μερικές φορές, ίσως και λόγω της τρέχουσας κρίσης. Ο τεχνικός της Dell, σε οθόνη ελαττωματική out of the box, έκανε τρεις ημέρες να έλθει για έλεγχο, και συνολικά πέρασαν πάνω από 15 μέρες για να παραλάβω καινούρια οθόνη. Και μιλάμε για την top επαγγελματική οθόνη της Dell...

[MENTION=14671]dimgr[/MENTION]:

«μην θεωρείς δεδομένο ότι η Dell, για την οποία γίνεται λόγος, θα καλύψει άμεσα τον πελάτη, την ίδια μέρα.»

είναι καλό που υποδείχθηκαν στον ενδιαφερόμενο και οι δύο δρόμοι ώστε να τα έχει υπόψιν του και να κρίνει τι τον συμφέρει καλύτερα. Π.χ. θα κοιτούσα και προς HP μεριά πάντοτε σε συνδυασμό με τα πακέτα υποστήριξης, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι extra. Θα εστίαζα στο να προσφέρουν λειτουργικό μηχανήμα άμεσα για όσο χρόνο διαρκεί η επισκευή/αντικατάσταση καθώς και σε δυνατότητες remote βοήθειας στον υπολογιστή. Αν έκρινα ότι τα χρήματα είναι υπερβολικά για το όφελος, ότι δεν χάλασε κι ο κόσμος να μείνει 2-3-5 ημέρες χωρίς υπολογιστή κι ότι μπορώ και θέλω να ασχολούμαι, θα επέλεγα τη συναρμολόγηση. Να τους ρωτήσει πρώτα όμως.

Επειδή ανέφερες «δικό σου γραφείο», υπάρχει και μία μικρή/μεγάλη διαφορά αναλόγως με τη ροή του κόσμου. Περισσότερο με κατάστημα λιανικής μοιάζει το φαρμακείο παρά με γραφείο δικηγόρου π.χ. Σε κάποια ο χρόνος εκτός λειτουργίας είναι πιο εύπεπτος.

εγώ θα προτείνω κάτι άλλο κάτι σε all in one π.χ lenovo c540

παίρνεις και ένα εξωτερικό δίσκο για το backup και είσαι οκ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.