Jump to content

Υπολογιστης για φαρμακειο

magicman

Recommended Posts

Λοιπον, το θεμα εχει ως εξης, θελω να στησω ενα pc για φαρμακειο. με την λογικη οτι θα ειναι κατι που θα μεινει για πολλα χρονια.

επειδη απεχω απο το hardware, και δεν εχω παρακολουθηση της εξελιξης, θα ηθελα μερικες προτασεις.

χρηματικο οριο δεν υπαρχει. αλλα να βγει κατι νορμαλ συμφωνα με την δουλεια που προοριζεται. δηλαδη συνταγογραφηση, word κτλ. απλη χρηση γραφειου.

:T:

υ.γ οθονες κτλ Ups θα διαξεξω εγω. για το pc Θελω συμβουλες!

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Βασικα κατι σε Α10 απο AMD και ι3 απο Intel για να μην βαζεις GPU μιας δεν χρειαζεσε.

Θα προτεινα ι3 4130 που μολις βγηκε, που ειναι αρκετα δυνατος και θα κρατησεις πολυ καιρο με μια οποιαδηποτε Β85 motherboard, τωρα υπαρχουν και φτηνοτερες λυσεις, απλα για CPU/GPU combo καλυτερα αυτον στα 120Ε που ειναι μακραν καλυτερο απο οτιδιποτε αλλο για δουλειες γραφειου με iGPU.

4GB ραμ στα 1333MHz οτι φτηνοτερο βρεις,

και οποιον σκληρο βρεις φτηνοτερο , βασικα στα 500GB περιπου γιατι τιμες λιγο πολυ ιδιες ειναι.

Κουτι οτι θες, προφανως..Απλα ενα κουτι, και τροφοδοτικο 400W απο καλη εταιρια να μην εχεις θεμα μετα, ΜΗΝ παρεις φτηνο τροφοδοτικο.

Ενα παραδειγμα για να καταλαβεις πως να κινηθεις.

PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant / Benchmarks

CPU: Intel Core i3-4130 3.4GHz Dual-Core Processor ($129.99 @ Newegg)

Motherboard: MSI B85M-P33 Micro ATX LGA1150 Motherboard ($71.97 @ Newegg)

Memory: Corsair XMS3 4GB (1 x 4GB) DDR3-1333 Memory ($39.99 @ Newegg)

Storage: Western Digital Caviar Blue 500GB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($59.99 @ Newegg)

Case: Raidmax ATX-248B ATX Mid Tower Case ($23.25 @ Newegg)

Power Supply: Corsair CX 430W 80 PLUS Bronze Certified ATX12V Power Supply ($22.50 @ Newegg)

Optical Drive: Samsung SH-224DB/BEBE DVD/CD Writer ($19.99 @ Newegg)

Total: $360.68

(Prices include shipping, taxes, and discounts when available.)

(Generated by PCPartPicker 2013-09-20 17:30 EDT-0400)

Οι τιμες Αμερικη/Ελλαδα ειναι λιγο πολυ 1 προς 1, αντε μερικα να ειναι 5ε κατω, 5 πανω, πανω απο 400Ε δεν θα δωσεις, απλα εβαλα ενα οποιο να ναι κουτι στα 25Ε, βαλε οτι θελεις! Αν θελεις "για το μελλον" κοιτα να εχει USB 3 απλα δυσκολα να βρεις στο ελλαντα τετοια κουτια ισως να σε παει στα ~50Ε το κουτι ετσι.

λοιπον ολα θα αγοραστουν απο πλαισιο.

θελω Intel. οχι amd. λεω καλυτερα 8gb ram με την λογικη οτι θα μεινει ετσι το πισι για οσο δουλευει.

το κυριο στοιχειο ειναι η αξιοπιστια μιας και μιλαμε για εργαλειο δουλειας!

σιγουρα θα παρουμε και ups. συμφωνω για ητην gpu οτι δεν χρειαζεται!

Αφού τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα εγώ θα έβαζα i3-4130 με μια φτηνή Z87 μητρική (Gigabyte Z87M-HD3 ας πούμε) και 4GB ή 8GB RAM (περιττά τα 8 για την ώρα αλλά αν έχεις 30-40€ βάλτα αν τελιώνεις), με SSD της αρεσκείας σου και θα καθάριζα για τα επόμενα 5 χρόνια άνετα.

PSU κανένα Enermax που έχουν βγει σκυλιά, σε μένα τουλάχιστον, ~400W.

Για τι χρήση προορίζεται; Θα περιέχει το πρόγραμμα με τη διαχείριση των φαρμάκων ή θα είναι για να περνάει η ώρα;

Το ότι δεν υπάρχει χρηματικό όριο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξεις κιόλας.

Έρχονται προτάσεις με 24gb, 500 gb ssd, dual xeon, 2x titan για 2d acceleration του dos προγραμματος διαχείρισης της βάσης, OC, watercooling

οταν λεω δεν υπαρχει οριο, συγνωμη δεν ημουν σαφης, εννοω δηλαδη οτι δεν κολαμε στα 20-30 ευρο, πχ για της μνημες, αλλα μην βαλουμε κανα κουτι στυλ stacker που εχω εγω στο δικο μου!

το pc θα τρεχει το προγραμμα της ηλεκτρονικης συνταγογραφησης,με barcode scanner, κτλ

κανα word, και σερφαρισμα σε ωρες που ειναι χαλαρα η δουλεια. απλη χρηση γραφειου.

λεω να μεινουμε σε κανονικο δισκο και οχι ssd. εσεις τι λετε?

δεν κοιταω σε dell γιατι δεν εχει νοημα. οτι χρειαστει μπορω να το φτιαξω εγω.

επισης θα αγοραστουν γνησια win.

οταν λεω δεν υπαρχει οριο, συγνωμη δεν ημουν σαφης, εννοω δηλαδη οτι δεν κολαμε στα 20-30 ευρο, πχ για της μνημες, αλλα μην βαλουμε κανα κουτι στυλ stacker που εχω εγω στο δικο μου!

το pc θα τρεχει το προγραμμα της ηλεκτρονικης συνταγογραφησης,με barcode scanner, κτλ

κανα word, και σερφαρισμα σε ωρες που ειναι χαλαρα η δουλεια. απλη χρηση γραφειου.

λεω να μεινουμε σε κανονικο δισκο και οχι ssd. εσεις τι λετε?

δεν κοιταω σε dell γιατι δεν εχει νοημα. οτι χρειαστει μπορω να το φτιαξω εγω.

επισης θα αγοραστουν γνησια win.

Το πλαισιο δεν κανει λινκ ολοκληρο build για να σου δειξω αλλα δεν αλλαζει αυτο που εκανα ποστ, τα ιδια ειναι.

ι3 4130

Β85

8GB (Αχρηστα για τετοια δουλεια, δεν θα παει παραπανω απο 1.5GB το usage ποτε..)

500GB Caviar Blue

Corsair 430W

Κουτι οπως ειπα οτι θες, το πλαισιο δεν εχει καλα κουτια, για μελλον δες απο αλλου κουτι με USB3 στα 50-60Ε.

SSD δεν χρειαζετε τετοιο PC..Το word δεν ειναι και βαρυ.

Εσύ μπορείς να το φτιάξεις, αλλά δεν είναι για οικιακή χρήση. Αν χαλάσει πχ η μητρική δεν θα βολεύει να περιμένετε το RMA.

Μόλις είδα την σύνθεση του [MENTION=14946]potis[/MENTION]. Κάτι τετοιο φαίνεται μία χαρά, απλά πάρε 2 δίσκους για raid 1.

δεν θα εχει διαφορα. να σου πω γιατι, αν χαλασει κατι πχ μητρικη, παω παιρνω απο σαλονικη και την βαζω πανω την ιδια μερα.ή στην αναγκη απο τοπικο καταστημα. το support της dell τον ιδιο χρονο θα κανει και λογικα με περισσοτερα χρηματα.

η υποστήριξη που πρέπει να σε ενδιαφέρει περισσότερο στην περίπτωσή σου δεν είναι τόσο το αν χαλάσει κάτι όσο το θέμα της υποστήριξης στο software. Αν δεν έχετε πρόβλημα εκεί για να το φτιάξεις και υποστηρίζεις μόνος σου, κοίτα τα εξαρτήματα να έχουν μεγάλης διάρκειας εγγύηση (ειδικά οι HDD) σε συνδυασμό με το πόσο παραπάνω σου έρχεται αυτή η πολυτέλεια. Το Πλαίσιο δυστυχώς δεν έχει και μεγάλη ποικιλία επιλογών, θα προτιμούσα σε τροφοδοτικό ένα από τα 450-500 της Seasonic (G450 ή M12II).

Έχει κουτιά της Corsair αλλά όχι στα χρήματα που αναφέρει ο potis, το τροφοδοτικό το έχει στα 50€ (καμιά σχέση με το 1:1 και τα US$22,50 της Newegg), CPU & M/B βγαίνουν περίπου στο 1:1 όπως σου λέει κι έχει το πλεονέκτημα των αρκετών υποκαταστημάτων. Μνήμη σε Dual Channel αν υποστηρίζεται από το chipset της επιλογής σου.

SSD σκέψου το λίγο ακόμη, αν είναι να τον ζητάνε αργότερα (γιατί αργούν τα windows, γιατί το είδαν στον γείτονα, γιατί είδαν όνειρο κλπ) καλύτερα να μπει από την αρχή.

Πάντως η λογική του «πετάγομαι κι αγοράζω», από μόνη της δεν είναι καλό επιχείρημα για την απόρριψη της «επώνυμης λύσης». Οι εταιρείες αυτές δεν πουλάνε ό,τι πουλάνε σε κατοίκους Σαχάρας που δεν έχουν ευκολία να πεταχτούν να αγοράσουν. Το σημαντικό είναι αν ξέρεις, θέλεις και δεσμεύεσαι να τρέχεις εσύ ή όχι όποτε χρειάζεται.

στο φαρμακειο της θειας μου που δουλευα αρκετο καιρο , εχει ενα μηχανημα celeron ? δε θυμαμαι..με XP πανω..

τρεχει μονιμα το προγραμμα της συνταγογραφησης , σαφως και εχουμε barcode scanner και συνδεδεμενο τον εκτυπωτη.

εννοειται ΠΟΤΕ δε μας απασχολησε η βαρυτητα των εφαρμογων σε σχεση με το μηχανημα.Οποτε θεωρω υπερβολη τα 4 γιγαμπαιτ να φανταστεις..

επισης παρε οσο πιο οικονομικο μηχανημα μπορεις γιατι θα τρεχει αρκετες ωρες....

πιστευω εκει πρεπει να δωσεις βαρητυτα οχι στη μνημη πχ γτ οποιο μηχανημα και μεταχειρισμενο παρεις τις εφαρμογες θα τις σηκωνει και θα εχεις και browsing ανοιχτο αν θες να μπαινεις στον εοπυυ

Όπως τα λέει ο [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION], οτιδήποτε από Celeron G1610 μέχρι απλό Pentium ή AMD A series θα σου κάνει μια χαρά την δουλειά σου.

Μην αναλώνεσαι σε 4 ή 8 ή χ ραμ θα χρειαστείς, αλλά δώσε βάση στα περιφερειακά.

Δηλαδή καλό τροφοδοτικό, καλό κουτί με επαρκή αερισμό και καλή ψύκτρα έτσι ώστε το μηχάνημα να παίζει πάντα σε ιδανικές θερμοκρασίες αφού μάλλον θα το έχετε χωμένο σε κάνα ντουλάπι...

Και ups όπως είπαν ήδη.

οτιδηποτε μηχανημα κανει αυτες τις δουλειες.

αλλα θα τονισω κι εγω καποια πραγματα που θεωρω σημαντικοτατα, σε επαγγελματικο πισι.

1 το κυριοτερο. ασφαλεια δεδομενων. με οποιοδηποτε τροπο back-up. ειτε RAID, ειτε με εξωτερικο, ειτε οτιδηποτε....!!!

2. UPS, για σταθεροτητα ρευματων, αρα και μακροζωια για το μηχανημα...!!

3 εγγυησεις. οσο καλυτερη καλυψη εχεις, τοσο λιγοτερο θα σου κοστισει τυχον αστοχια. γι αυτο θα σκεφτομουν σοβαρα και την παραπανω προταση, 5ετους εγγυησης DELL..!

ups θα μπει επανω. λογικα αυτο

APC UPS APC 900VA Line Interactive - UPS - plaisio.gr

Φυσικα δινω βαρος στο τροφοδοτικο και στις εγγυησεις ολων των parts.

Τα corsair τροφοτικα τι λενε? δεν εχω δοκιμασει κανενα...

το κουτι θα δω καποιο ευρυχωρο και θα μπουν μεσα fans.

απο θεμα θερμοκρασιων δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα, γιατι το καλοκαιρι, θα δουλευει ο κλιματισμος υποχρεωτικα. οποτε θα υπαρχουν κανονικες θερμοκρασιες!

απο μνημη αρα να μεινουμε στα 4gb και βλεπουμε.

ξερω οτι οτι οι απαιτησεις ειναι μικρες. αλλα αφου ειναι καινουριο το φαρμακειο, ας φτιαξω ενα μηχανημα να κρατησει χρονια.

αργοτερα μπορει να παιξει και ενα laptop σαν βοηθητικο(εαν αυξηθει η δουλεια)

υ.γ για τα δεδομενα το σκεφτομαι ή raid ή εναν μικρο εξωτερικο δισκο/στικακι για backup. δεν θα ειναι μεγαλος ο ογκος. αντε κανα word, κανα σκαναρισμα κτλ.

Παιδιά για επαγγελματικό υπολογιστή είναι εντελώς αδαές να μιλάμε για συνθέσεις. Ένα επώνυμο πρέπει να πάρει κατά προτίμηση Dell με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση. Οι συνθέσεις είναι για σπίτι και για gaming όχι για επαγγελματικους χώρους.

Ότι και να φτιάξει με το χέρι ακόμη και ο πιο έμπειρος τεχνικός ποιοτικά δεν συγκρίνεται με το επώνυμο.

σε περιπτωση βλαβης, το θεμα ειναι θα ερθουν την ιδια μερα? ξερω οτι service dell εχει σαλονικη, εμεις ειμαστε κιλκις.

εχετε κανενα λινκ να δω τι παιζει με την εγγυηση τους?

για το software θα πληρωνετε support στην εταιρια, και για τον λογο οτι βγαζουν updates κλτ με νεες τιμες κτλ κτλ. ολοι οι φαρμακοποιοι το πληρωνουν.

δεν εχω κατασταλαξει ακομη..

το φαρμακειο ειναι της κοπελας μου, οποτε δεν εχω τοσο θεμα να θα παω η οχι. θα ειμαι και εγω εκει πολλες φορες.

H ιδεα ενος λαπτοπ στο 500αρικο πως σου φαινεται ??

Οθονη ,ups, windows ,εγγυηση απο dell (προφανως σε καποιο dell αναφερομαι ) ολα σε ενα νοικοκυρεμενα?

Πχ

DELL ULTRABOOK I14Z-2100SLV 14'' I3-3227U 6GB 500GB 32GB SSD WINDOWS 8 SILVER - -

Εχει και ssd για srt..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.