Krozzie Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2013 Καλησπέρα.. Καταρχήν χαίρομαι που μπορώ να γράψω και εγώ για 1η φορά σχετικά με τις εμπειρίες μου πάνω στους Η/Υ.. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω άρθρα για υπολογιστές και πάντα κάποιο άρθρο υπήρξε σανίδα σωτηρίας σε κάποιο πρόβλημα που είχα.. Από το 2006 είχα ένα PC το οποίο αναβάθμιζα σιγά-σιγά.. Φέτος τον Αύγουστο είπα να πάρω φόρα και να κάνω ένα ντου... Πράγματα που έμαθα τον Αύγουστο: 1.) Να αλλάζω ΜΟΒΟ (Gigabyte G41M COMBO(s775, DDR2/DDR3, VGA) - Mητρικές - plaisio.gr) 2.) Να αλλάζω PSU 3.) Την αξία της πάστας στην CPU 4.) To πόσο για πέταμα είναι η "μαμάτες" ψύκτρες 5.) Το πόσο καλή μπορεί να είναι μια ψύκτρα με 15 ευρώ (Xigmatek Apache Cpu Cooler (CAC-D9IA0-U01) - Ψύκτρα CPU - plaisio.gr) 6.) Το πόσο καλύτερη μπορεί να είναι μιά ψύκτρα με 43 ευρώ (COOLERMASTER RR-H412-16PK-R1 HYPER 412 SLIM - -) 7.) Να κάνω OverClocking (Intel® Celeron® Processor E1500 (512K Cache, 2.20 GHz, 800 MHz FSB) στα 2.93GHz. Με 9 ώρες στρεσάρισμα στο OCCT η θερμοκρασία έπαιζε ανάμεσα στα 63-68.. Είναι το 1ο μου OC αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις θερμοκρασίες.. Έτσι θέλω να πιστεύω.. 8.) Το πόσο οργασμική είναι μια GeForce 9600GT σε σχέση με μια HD 5570 αν και μου λείπει το Fun Control Setup της 5570. 9.) Ό,τι για να βρεις s775 επεξεργαστή πρέπει να κάνεις τάμα ίσως??? Πριν μερικές μέρες ξεκίνησα να παίζω WoW πάλι και έλεγα να πάρω το Razer Naga Molten και to Razer Nostromo αλλά τελικά κατέληξα στα Logitech G600 και G13 γιατί τα Razer είχαν πολύ άσχημα σχόλια και κριτικές σε σύγκριση με τα Logitech.. Ξέρω ότι είπα πολλά αλλά πιστεύω πως θα σας δώσουν μια γενική ιδέα πάνω στην εμπειρία μου, η οποία όπως είπα είναι εμπειρία πρωτάρη.. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να ψάξω για 775 CPU και αν ναι ποια θα προτείνατε? Έκανα μεγάλο λάθος που δεν ξεκίνησα με την CPU αλλά θέλω να πιστεύω πως μπορώ να το σώσω και να μην πάρω καινούριο PC μόνο και μόνο για την CPU.. Θα μου πείτε καλύτερα είναι μιας και μαζί με την CPU θα έχει και άλλα καλούδια το πακέτο, αλλά να θέλω να το παλέψω στο όνομα της αναβάθμισης.. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.. Και θα τα πούμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Σεπτέμβριος 20, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Καλύτερα είναι να βρεις κάποιον core 2 duo ή quad σειράς Ε8xxx ή Q8xxx και πάνω, ώστε να τρέχει τη μνήμη στα 1333MHz και να εκλύει συγκριτικά λιγώτερη θερμότητα λόγω μικρότερης λιθογραφίας σε σχέση με τους παλιότερους. Ενδεικτικά δες εδώ και εδώ.Φυσικά, προϋποτίθεται πως θα έχεις μόνον 1333άρες μνήμες τοποθετημένες στις αντίστοιχες υποδοχές του motherboard. Οι Ε είναι διπύρηνοι, οι Q τετραπύρηνοι. Ο,τιδήποτε από αυτά να πάρεις, η διαφορά ταχύτητας σε σχέση με τον Ε1500 θα είναι πολύ μεγάλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 20, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Καλύτερα είναι να βρεις κάποιον core 2 duo ή quad σειράς Ε8xxx ή Q8xxx και πάνω, ώστε να τρέχει τη μνήμη στα 1333MHz και να εκλύει συγκριτικά λιγώτερη θερμότητα λόγω μικρότερης λιθογραφίας σε σχέση με τους παλιότερους. Ενδεικτικά δες εδώ και εδώ.Φυσικά, προϋποτίθεται πως θα έχεις μόνον 1333άρες μνήμες τοποθετημένες στις αντίστοιχες υποδοχές του motherboard. Οι Ε είναι διπύρηνοι, οι Q τετραπύρηνοι. Ο,τιδήποτε από αυτά να πάρεις, η διαφορά ταχύτητας σε σχέση με τον Ε1500 θα είναι πολύ μεγάλη. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. Oι μνήμες αλλάζουν εύκολα μιας και η ΜΟΒΟ εχει 2xDDR2 και 2xDDR3.. Είχα πάρει αυτές πολύ πριν αλλάξω ΜΟΒΟ ( XMS2 ) και θυμάμαι ότι πρόσφατα είδα παρόμοιες DDR3 1333 στα μισά λεφτά.. Όσο για το e-bay το ήξερα βαθιά μέσα μου πως είναι σχεδόν μονόδρομος αν και το .de δεν πέρασε καν από το μυαλό μου.. Σε ευχαριστώ και πάλι που μου απάντησες.. Καλό σου βράδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Parker Σεπτέμβριος 20, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Καλά κάνεις και το παλεύεις, έμενα φέτος έκλεισε 5 χρόνια και τσουλάει μια χαρά. Δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν τους ρυθμούς τις τεχνολογίας.Το Nostromo το έχω εδώ και 2 χρόνια περίπου. Εκτός από wow κάνει και άλλα 20 πράγματα που ήταν και ο λόγος που το πείρα δεν είχα κανένα θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Σεπτέμβριος 20, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Δηλαδη να καταλαβω.Εδωσες 150Ε για ποντικι και gamepad ενω εχεις PC που στα σημερινα δεδομενα θεωρειτε καφετιερα, ουτε καν βασικα, μπρικι με αεριο.Και θελεις να βαλεις ψυκτρα 50Ε πανω σε αυτο το πραγμα, ρε ειστε σοβαροι? Ποιοι σας συμβουλευουν με τις αγορες σας?Με 200Ε αγορινα μου επερνες CPU/Mobo αιωνες μπροστα απο αυτο που εχεις, μιλαμε για 400% μπροστα απο αυτο που εχεις.Και καλα υποτιθετε οτι εμαθες πραγμα εδω μεσα, κανεις δεν ασχοληθηκε να πει του παιδιου?Δεν ξερω αν αυτο που λεω θα με δωσει ban αλλα δεν γινετε να δινεις 200Ε σε τελειως αχρηστα πραγματα (ναι ωραια, ποντικι καλο θελουμε ολοι αλλα οταν το ποντικι κοστιζει 60% απο τιν τιμη του υπολογιστη απλα ελεος..) οταν η συνολικη τιμη του PC που λες οτι εχεις δεν κανει τοσο.Επισης οποιος σε συμβουλευει για αυτα τα πραγματα, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ!Για τον θεο δηλαδη, τα λεφτα που εχεις πεταξει και δεν εχεις δει διαφορα ειναι απιστευτα, απο αυτα που διαβαζω εισαι στα ~300Ε edit: τωρα που το ξαναειδα εισαι πολυ παραπανω, για τον θεο!ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 20, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Krozzie, συγνωμη που θα στο πω ετσι ωμα, αλλα εχεις κανει λαθη σε ολο το σκεπτικο σου, αλλα ειναι φυσικο, αφου οπως λες εισαι πρωταρης. εν συντομια θα σου πω οτι, ο potis (δεν ξερω αν τα ειχε πιει, και τα ελεγε χυμα..!!!) αλλα εχει ενα δικιο..!! πεταξες ενα σοβαρο ποσο, που θα μπορουσες να ειχες επενδυσει σε αναβαθμιση της καρδιας του συστηματος σου, και σημερα να εχεις ενα πολυ πιο γρηγορο συστημα...!! και πρωτιστως αφου διαβαζες αρθρα εδω, γιατι δεν ρωτησες πριν κανεις καποια κινηση..? τελος παντων, αφου τωρα εχεις κανει αυτα τα βηματα, σε αυτο το συστημα που εχεις, το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να βρεις εναν καλο 4πυρηνο Q8***, (και οι Ε8***καλοι ειναι) για να δεις καποια σοβαρη διαφορα..!! ο Ε1500 που εχεις, δεν κανει ουτε για κλωτσιες...!!!!!ριξε μια ματια και στο ebay, αλλα και εδω, μπορεις να βρεις κατι που να αξιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 20, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Krozzie καλώς ήρθες. Να προτείνω να χαλαρώσουμε λίγο με τους χαρακτηρισμούς, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αναπόφευκτα όλοι έχουμε κάνει κάποιες λάθος.Σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι στις αγγελίες αλλά μην δώσεις πολλά για 775. Πχ. με €130 πλέον πλησιάζεις λύσεις τύπου AMD 5600k και FM2 μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Σεπτέμβριος 20, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Krozzie καλώς ήρθες. Να προτείνω να χαλαρώσουμε λίγο με τους χαρακτηρισμούς, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αναπόφευκτα όλοι έχουμε κάνει κάποιες λάθος.Σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι στις αγγελίες αλλά μην δώσεις πολλά για 775. Πχ. με €130 πλέον πλησιάζεις λύσεις τύπου AMD 5600k και FM2 μητρική.Για αυτο ειπα οτι δεν θελω να φαω ban..Απλα τα λεφτα που εχει δωσει το παιδι ειναι ακραια, και βλεπω και αλλους να συμφωνουν αντι να τον λενε την αληθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 20, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Κάθε απάντηση είναι δεκτή και άλλωστε το να δείχνεις τα λάθη στον άλλον με "φωνές" είναι λογικό.. Να είμαι ειλικρινής ξέρω ότι έδωσα λεφτά αλλά δεν τα θεωρώ πεταμένα.. Κάποια κομμάτια μπορώ να τα ξαναχρησιμοποιήσω.. Άλλωστε απο το πάθημα βγαίνει το μάθημα σωστά? Παραδέχτηκα πως ναι έκανα λάθος που δεν έβαλα σε προτεραιότητα την CPU και σίγουρα θα γλύτωνα κάποια λεφτά.. Έγινε όμως και αν μπορώ με μια 775 που μου προτείνατε να το σώσω θα το κάνω.. Τώρα ο λόγος που δεν ρώτησα νωρίτερα είναι ο ένας και μοναδικός.. Το κακό Troll Αλλά σίγουρα όταν θα ξεκινήσω να στήνω το καινούριο κουτάκι σίγουρα θα ρωτήσω γνώμες.. Πήρα το βάφτισμα οπότε who cares ^^ .. Το όνειρο μου είναι κάτι όσο πιο κοντά γίνεται σε Allienware.. Anyway δεν παρεξήγησα κανέναν και μην κάνετε ban τον potis.. Στην τελική τα πιο καλοπροαίρετα σχόλια είναι αυτά που σου κάνει κάποιος που σε κράζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 20, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 αν δεν έχεις πολλή RAM κι αναλόγως το λειτουργικό σου, αξίζει καλύτερα να πας σε άλλη πλατφόρμα παρά να αγοράσεις επεξεργαστή για 775. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί μνήμη αν δεν έχεις αρκετή. Η ψύκτρα λογικά σου μένει ακόμη και πλατφόρμα να αλλάξεις. Οπότε τα λεφτά που έδωσες για motherboard και την 9600 είναι τα μόνα που πάνε χαμένα κι ακόμη κι αυτά σε βοήθησαν να εξοικειωθείς κάπως καλύτερα με το όλο, οπότε δεν είναι και για πέταμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 20, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 αν δεν έχεις πολλή RAM κι αναλόγως το λειτουργικό σου, αξίζει καλύτερα να πας σε άλλη πλατφόρμα παρά να αγοράσεις επεξεργαστή για 775. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί μνήμη αν δεν έχεις αρκετή. Η ψύκτρα λογικά σου μένει ακόμη και πλατφόρμα να αλλάξεις. Οπότε τα λεφτά που έδωσες για motherboard και την 9600 είναι τα μόνα που πάνε χαμένα κι ακόμη κι αυτά σε βοήθησαν να εξοικειωθείς κάπως καλύτερα με το όλο, οπότε δεν είναι και για πέταμα.αυτό που λες το σκέφτομαι έντονα. η 9600 μου βγήκε 40 ευρώ αλλά έμαθα για το bios της αφού απομακρύνθηκα από το ταμείο.. τώρα σε σχέση με την 5570, οκ ακόμα και εγώ που "δεν ξέρω" είδα διαφορά αλλά και πάλι με ενόχλησε το θέμα με το FAN.. Σάλταρα και σκεφτόμουν να δω για VGA Cooler αλλά μου έβαλα φρένο.. Και όπως και να έχει το έχω τόσα χρόνια το pc.. Ακόμα και τα κομμάτια που έβγαλα τα έχω φυλαγμένα και όχι πεταμένα.. Και η MOBO ήταν σαν στοίχημα.. Είπα ή θα την αλλάξω ή θα την κάψω και θα πάρω καινούριο.. Καλός ή κακός δεν κάηκε και ναι ένιωσα περήφανος που το έκανα μόνος μου.. Κάτι που έχετε νιώσει όλοι εδώ κάθε φορά που κάνετε κάτι.. Και όπως και να το κάνουμε είναι μικρόβιο όλο αυτό με τους Η/Υ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Σεπτέμβριος 20, 2013 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 θα ικανοποιη8είς πολύ αλλάζοντας πλατφόρμα νομίζω. Οπότε παρ΄το από την αρχή, σκέψου ένα σύνολο χρημάτων που θες να διαθέσεις, τι λειτουργικό θα χρησιμοποιείς (windows 7 τουλάχιστον υποθέτω αφού γράφεις περί παιχνιδιών) και βλέπεις πώς πάει κι αν σε παίρνει οικονομικά. Έχεις αγοράσει μνήμη κι αν όχι πόση έχεις τώρα;Προσωπικά δε θα έδινα πάνω από 30 ευρώ για επεξεργαστή στο παλιό socket. Η δε διαφορά επιδόσεων σε σύγκριση με τους νεώτερους θα είναι συντριπτική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 20, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 θα ικανοποιη8είς πολύ αλλάζοντας πλατφόρμα νομίζω. Οπότε παρ΄το από την αρχή, σκέψου ένα σύνολο χρημάτων που θες να διαθέσεις, τι λειτουργικό θα χρησιμοποιείς (windows 7 τουλάχιστον υποθέτω αφού γράφεις περί παιχνιδιών) και βλέπεις πώς πάει κι αν σε παίρνει οικονομικά. Έχεις αγοράσει μνήμη κι αν όχι πόση έχεις τώρα;Προσωπικά δε θα έδινα πάνω από 30 ευρώ για επεξεργαστή στο παλιό socket. Η δε διαφορά επιδόσεων σε σύγκριση με τους νεώτερους θα είναι συντριπτική.Είχα πάρει πέρσι τις Corsair XMS2 4GB και είχα κάτι MeEkapses 2GB.. είναι στα 800ΜΗz.. Όταν δοκίμασα το ΟC στην CPU είδα διαφορά και για αυτο είπα "Ωραία ώρα για CPU τώρα" και εκεί ξεκίνησε η νίλα.. Απο ΟC δεν ξέρω πολλά.. Τίποτα βασικά ειδικά με τους χρονισμούς.. Στα 2.93 και 800ΜΗΖ το OCCT μου δείχνει 35% perfomance σε CPU και RAM και είναι πιο σταθερός.. Aν τον βάλω στα 2.6 μου δείχνει 20τόσο% στην CPU και 66% στην RAM και ανεβάζει θερμοκρασίες.. Δεν το έχω αφήσει πάνω από 5min στο Stress.. Tα Volt τα έχω στα AUTO και στο ΒΙΟS τα δείχνει ανεβασμένα δίπλα από τα Default Volt.. Πάντως ποτέ δεν είχα BSOD.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Σεπτέμβριος 20, 2013 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Είχα πάρει πέρσι τις Corsair XMS2 4GB και είχα κάτι MeEkapses 2GB.. είναι στα 800ΜΗz.. Όταν δοκίμασα το ΟC στην CPU είδα διαφορά και για αυτο είπα "Ωραία ώρα για CPU τώρα" και εκεί ξεκίνησε η νίλα.. Απο ΟC δεν ξέρω πολλά.. Τίποτα βασικά ειδικά με τους χρονισμούς.. Στα 2.93 και 800ΜΗΖ το OCCT μου δείχνει 35% perfomance σε CPU και RAM και είναι πιο σταθερός.. Aν τον βάλω στα 2.6 μου δείχνει 20τόσο% στην CPU και 66% στην RAM και ανεβάζει θερμοκρασίες.. Δεν το έχω αφήσει πάνω από 5min στο Stress.. Tα Volt τα έχω στα AUTO και στο ΒΙΟS τα δείχνει ανεβασμένα δίπλα από τα Default Volt.. Πάντως ποτέ δεν είχα BSOD..Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι τα λεφτα που δινεις δεν αξιζουν.Οι RAM που αγορασες για παραδειγμα ειναι ποιο ακριβες απο CPU/Mobo μαζι, οποιαδηποτε κινηση απο εδω και περα, ρωτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 20, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι τα λεφτα που δινεις δεν αξιζουν.Οι RAM που αγορασες για παραδειγμα ειναι ποιο ακριβες απο CPU/Mobo μαζι, οποιαδηποτε κινηση απο εδω και περα, ρωτα!Ο ναι.. Το ξέρω αλλά κατόπιν εορτής.. Τώρα να σου πω καφέ δεν κάνει το pc να σε κερνούσα και ένα (δεν το λέω ειρωνικά), αλλά καταλήγω στο πως αφού μπορώ να παίξω WOW και αφού τώρα ξέρω πως αν θελήσω βοήθεια θα την βρω, θα αράξω και όποτε θέλω να πάρω κάτι θα ρωτάω.. Είπες ποιος μου δίνει συμβουλές.. Η καλύτερη συμβουλή ήταν ΤΙ ΑΤΙ??? ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ PHYSX?? (soz για τα Caps) ή ΤΙ RAZER?? (πάλι soz)... Και όταν πας να αγοράσεις κάτι και ρωτάς ας πούμε "Θα το σηκώσει το 300αρι τροφοδοτικό?" και σου λένε "που να ξέρω δοκιμασέ το" τι κάνεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Σεπτέμβριος 20, 2013 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Ο ναι.. Το ξέρω αλλά κατόπιν εορτής.. Τώρα να σου πω καφέ δεν κάνει το pc να σε κερνούσα και ένα (δεν το λέω ειρωνικά), αλλά καταλήγω στο πως αφού μπορώ να παίξω WOW και αφού τώρα ξέρω πως αν θελήσω βοήθεια θα την βρω, θα αράξω και όποτε θέλω να πάρω κάτι θα ρωτάω.. Είπες ποιος μου δίνει συμβουλές.. Η καλύτερη συμβουλή ήταν ΤΙ ΑΤΙ??? ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ PHYSX?? (soz για τα Caps) ή ΤΙ RAZER?? (πάλι soz)... Και όταν πας να αγοράσεις κάτι και ρωτάς ας πούμε "Θα το σηκώσει το 300αρι τροφοδοτικό?" και σου λένε "που να ξέρω δοκιμασέ το" τι κάνεις??Δεν το ειπα για να προσβαλω, απλα το λεω γιατι που φανηκε παραξενο οτι ηταν 2 ποστ που δεν καταλαβαν καν τι ελεγες και σε λενε να ξοδεψεις παραπανω λεφτα γιατι κατι που δεν πρεπει να κανεις, ο αλλος σε λεει καλα κανεις και παλευεις ενω εχει τετραπυρηνο vs τον δικο σου celeron που εχουν τεραστια διαφορα και ας ειναι παλοιοι και οι 2.Δεν θα ρωτας ποτε πωλητες πανω σε κατι που δεν ξερεις, υπαρχουν εκατονταδες φορουμ σαν και αυτο για οτιδηποτε στον κοσμο.1 στους 20 πωλητες εχει ιδεα τι γινετε στην ελλαδα, και αυτος τα βασικα που πουλαει το καταστημα του, παντα μιλαω για μεγαλο εταιριες, οι μικρες ειναι λιγο καλυτερες στο θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 20, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Δεν το ειπα για να προσβαλω, απλα το λεω γιατι που φανηκε παραξενο οτι ηταν 2 ποστ που δεν καταλαβαν καν τι ελεγες και σε λενε να ξοδεψεις παραπανω λεφτα γιατι κατι που δεν πρεπει να κανεις.Δεν θα ρωτας ποτε πωλητες πανω σε κατι που δεν ξερεις, υπαρχουν εκατονταδες φορουμ σαν και αυτο για οτιδηποτε στον κοσμο. 1 στους 20 πωλητες εχει ιδεα τι γινετε στην ελλαδα, και αυτος τα βασικα που πουλαει το καταστημα του, παντα μιλαω για μεγαλο εταιριες, οι μικρες ειναι λιγο καλυτερες στο θεμα! δεν είπα ότι είπες κάτι για να με προσβάλεις, το αντίθετο μάλιστα.. Το θεώρησα από την αρχή καλοπροαίρετο.. Ότι "έμαθα" το έμαθα από το google.. τουλάχιστον σήμερα μπορώ να μιλήσω για αυτά που θέλω και να μπορώ να συζητάω πάνω σε αυτά.. Πες πως "πέταξα" λεφτά για να είμαι σήμερα αυτοδίδακτος.. ^^ Edit: Άρχισα να ψιλοπροσκυνάω το Keyboard οπότε θα σας καληνυχτίσω.. Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά όλους που με βοηθήσατε να ξεθολώσω και να ξανασκεφτώ κάποια πράγματα.. Καληνύχτα και καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.. Και Potis σχετικά με τους πωλητές θα σου πω ένα πράγμα.. Υπήρξαν φορές που είπα γιατί να μην δούλευα εγώ εδώ.. Καλά να περάσετε το Σ/Κ.. Ξαναμιλάμε.. Gn Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Σεπτέμβριος 21, 2013 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 s775 στο 2013 δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά όχι και τόσο χάλια όσο το παρουσιάζουν κάποιοι. Βέβαια ντάξει ο Ε1500 είναι όντως πολύ χάλια. Η αλήθεια είναι ότι από s775 σήμερα την παλεύουν μόνο κάτι επεξεργαστές τύπου Ε8300 και πάνω ή Q8300 και πάνω στους 4πύρηνους. Όλα εξαρτώνται βέβαια από το τι απαιτήσεις έχεις και τι είδους χρήσεις κάνεις με τον υπολογιστή σου. Τώρα αν θες να παίζεις παιχνίδια, πράγμα που συμπεραίνω από την αγορά του gaming gear, το s775 όσο πάει θα σου δίνει όλο και πιο μειωμένες αποδόσεις. Επειδή και εγώ έχω κολλήσει με s775 και σκέφτομαι να κάνω ολική αναβάθμιση σε λίγο καιρό, σε συμβουλεύω τα εξής. Αν μπορείς και θέλεις να διαθέσεις αρκετά χρήματα, 6-7 κατοστάρικα ας πούμε, τότε πούλα ότι έχεις από το υπάρχον σύστημα, εκτός της ψύκτρας η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους επεξεργαστές των νέων socket και γενικά είναι μια πολύ καλή ψύκτρα, και πήγαινε σε ένα ολοκληρωτικά νέο σύστημα. Αν δεν έχεις ή δε θέλεις να διαθέσεις χρήματα για νέο σύστημα ή ας πούμε οι απαιτήσεις σου καλύπτονται και από το s775, τότε μείνε όπως είσαι και ψάξε στις αγγελείες να βρεις έναν μεταχειρισμένο επεξεργαστή τύπου E8300< ή Q8300< που θα σου βγει από 40 έως 70€ ανάλογα την περίπτωση και όσο σε πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Σεπτέμβριος 21, 2013 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Να προσθέσω και εγώ με τη σειρά μου ότι είναι "εγκληματικό" ότι έδωσες λεφτά την σήμερον ημέρα για αναβάθμιση κομματιών socket 775. Και εγώ από τέτοια πλατφόρμα έκανα ολική αναβάθμιση και οι διαφορές που είδα είναι χαοτικές. Έπρεπε εξ αρχής να επενδύσεις σε σύγχρονη πλατφόρμα, Haswell ή Amd, για την Amd δεν ξέρω τίποτα να σου πω, για Haswell μπορούμε να σε συμβουλέψουμε σε πολλά.Γνώμη μου και μένα είναι να πουλήσεις τα πάντα και να πας σε σύγχρονη πλατφόρμα. Εάν δεν έχεις άλλα χρήματα ωστόσο, και ένας q6600 όπως αυτός που είχα εγώ, που σηκώνει φοβερό OC, θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις καλύτερα το PC σου, αλλά μην περιμένεις τίποτα θαύματα, χωρίς OC γενικά η πλατφόρμα είναι ΠΟΛΥ ξεπερασμένη πλέον. Να σε ενημερώσω επίσης ότι η μητρική που πήρες έχει από τα χειρότερα και πιο αδύναμα chipset για την πλατφόρμα αυτή, το G41, απορώ δηλαδή ποιος σε συμβούλεψε να πάρεις αυτό το πράγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krozzie Σεπτέμβριος 21, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Καλημέρα.. Διάβασα και τα τελευταία 2 σχόλια μόλις τώρα.. H MOBO ήταν πρόταση πωλητή μιας και ήταν η μία από τις 2 που είχαν 775 socket.. Σκέφτηκα και κατέληξα πως θα αφήσω το PC όπως είναι αυτή την στιγμή και από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσω να στήνω άλλο καινούριο, το οποίο φυσικά θα το στήσω με βοήθεια.. Τώρα το παλιό όλο και κάπου μπορεί να χρησιμέψει στην μετά Νέου PC εποχή.. Θα το δώσω ας πούμε στην αρραβωνιαστικιά μου να βλέπει κανένα σήριαλ ή τις ειδήσεις του STAR, ή και ακόμα μπορεί να το μεταφέρω σε κανέναν φίλο μου να κάνουμε LANάκια Σε γενικές γραμμές πάντως θέλω να φτιάξω ένα "Δυνατό" gaming PC γύρω στο 1000άρικο, είτε κομμάτι-κομμάτι είτε όλα μαζί, το οποίο θα μπορεί να αναβαθμιστεί ανα πάσα στιγμή χωρίς να επηρεάσει αρνητικά το σύνολο.. Απλά περιμένω να ξεκινήσω στο ΙΕΚ σαν βοηθός μάγειρα και παράλληλα να βρω και κάπου να δουλέψω, ώστε να μπορώ να ξαναμαζέψω τα χρήματα (άχρηστες πληροφορίες το ξέρω, απλά θέλω να δείξω το πλάνο μου μετά τον χρήσιμο διάλογο που είχαμε).. Anyway ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σας.. Καλό σαββατοκύριακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.