Jump to content

Ξεκλείδωτος bootloader και εγγύηση Sony στην Ελλάδα...

Mitsos_The_Great

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα και την δικιά σας γνώμη για το θέμα. Αγόρασα πριν 1 μήνα το Xperia L και μετά από λίγες μέρες ξεκλείδωσα τον bootloader από το επίσημο site της Sony και όλα καλά μέχρι εδώ. Πριν από μία εβδομάδα περίπου έκανα αυτή τη βλακεία [sOLVED]Hard Brick. No flash mode. Not powering on (vold.fstab modification) - xda-developers με αποτέλεσμα το κινητό να brickάρει, και εννοώ hardbrick, όχι softbrick γιατί ούτε στο flash tool αναγνωρίζεται, ούτε στο SEUS, δεν ανοίγει, δεν φορτίζει, δεν ενάβει το led και γενικά στην διαχείρηση συσκευών του pc εμφανίζεται σαν μια συσκευή της qualcomm (και αυτό όταν βγάλω την μπαταρία και πατήσω ταυτόχρονα τα πλήκτρα έντασης αλλιώς δεν φαίνεται καθόλου). Το πήγα στον γερμανό και τους είπα ότι φόρτισα το κινητό, το αποσύνδεσα απ'το φορτιστή και το έκλεισα και από κει και έπειτα δεν άνοιγε με τίποτα! Το πήραν και το έστειλαν στο service του γερμανού (αν δεν μπορούν να το διορθώσουν θα πάει στην Sony, στην Αθήνα). Από άτομο που ρώτησα όχι από Ελλάδα (το οποίο έπαθε το ίδιο στο xda με το ίδιο κινητό) μου είπε πως η Sony δεν μπόρεσε να βρει τι φταίει μετά από έλεγχο και έτσι του έδωσε ένα νέο (προφανώς γιατί το είχε 7 μέρες). Το θέμα είναι, λέτε να βρουν ότι έχω ξεκλείδωτο bootloader εφόσον το κινητό είναι τελείως dead και δεν αναγνωρίζετε με τίποτα? Γιατί απ'ότι έχω ακούσει Ελλάδα δεν ελέγχουν για bootloader και τέτοια και δεν ακούστηκε κάτι σχετικά με την μη επιδιόρθωση της συσκευής επειδή είναι unlock ο bootloader... Σε τι μπορώ να ελπίζω παιδιά? Θα επιστραφεί επισκευασμένο (με άλλη πλακέτα) ή θα το αντικαταστήσουν?

Φοβάμαι μην μου πουν για καμιά υγρασία γιατί αυτοί δεν θέλουν και πολύ. Η συσκευή είναι ολοκαίνουρια χωρίς φθορές με την προστατευτική ταινία στην οθόνη (όπως το έβγαλα από το κουτί)...

α καλα η κλασικη δικαιολογια για να μη κανουν τιποτα.. και εμενα επεσε μια σταγονα στο κινητο μου οταν εβρεχε που κανει 50 ευρω και δεν επαθε τιποτα... επισης μη βιαζεσε να πεις οτι ειναι εντος εγγυησης γιατι αυτη δε θελουν και πολυ να βρουν λογο να του το ξαναπασαρουν χαλασμενο και εγω ετρωγα μια μερα πανω απο το νετμπουκ κ το εβρεξα λιγο...

Απο την στιγμη που ΕΣΥ εβαλες χερι στο λειτουργικο, κανονικα ειναι ΕΚΤΟΣ εγγυησης.

Αν δεν το ψαξουν πολυ και δεδομενου οτι εχεις τις εργοστασιακες ζελατινες, ισως να μην το παρατηρησουν και στο αντικαταστησουν.

Απο την αλλη υπαρχει η περιπτωση να μεινεις με ενα μπρικαρισμενο τηλεφωνο στο χερι κ να μην μπορεις να το φτιαξεις...

Καλη τυχη οπως και να εχει !

Έχω την εντύπωση πως από τότε που γίνανε smartphone τα κινητά χαλάνε για ψίλου πήδημα. Ένα NOKIA που είχα που έπεσε σε λακούβα με νερό στο δρόμο και ήμουν τόσο άτυχος που με το που το σήκωσα χτύπησε κιόλας και λόγω αριθμού αναγκάστικα να απαντήσω και την κλήση. Ακόμα το έχω και δουλέυει (εκτός της μπαταρίας που λόγω γηρατιών δεν κρατάει καθόλου).

Τέσπα το πιο πιθανό είναι να περάσει ως DOA η συσκευή σου και να πάρεις αντικατάσταση. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βιάζεστε και brick-άρετε συσκευές; Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί online ώστε να γίνει βήμα βήμα η διαδικασία εφόσον απαιτείται.

Απο την στιγμη που ΕΣΥ εβαλες χερι στο λειτουργικο, κανονικα ειναι ΕΚΤΟΣ εγγυησης.

Αν δεν το ψαξουν πολυ και δεδομενου οτι εχεις τις εργοστασιακες ζελατινες, ισως να μην το παρατηρησουν και στο αντικαταστησουν.

Απο την αλλη υπαρχει η περιπτωση να μεινεις με ενα μπρικαρισμενο τηλεφωνο στο χερι κ να μην μπορεις να το φτιαξεις...

Καλη τυχη οπως και να εχει !

Ναι και το αναγνωρίζω. Το θέμα είναι πως η Sony δεν μπορεί να βρει όμως τι ακριβώς φταίει αφού έγινε brick με την διαδικασία που υπάρχει επάνω στο 1ο post (xda thread) σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός παιδιού στο xda που το πήγε σε sony center (όχι Ελλάδα) δεν μπόρεσαν να βρουν τον ένοχο.

Τέσπα το πιο πιθανό είναι να περάσει ως DOA η συσκευή σου και να πάρεις αντικατάσταση. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βιάζεστε και brick-άρετε συσκευές; Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί online ώστε να γίνει βήμα βήμα η διαδικασία εφόσον απαιτείται.

Αν ήξερα ότι θα brickάρει θα το έκανα? Τώρα δεν πρόκειτε να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Τέλος... Ψάξιμο αναλυτικό και αν θα κάνω κάτι.

Ναι και το αναγνωρίζω. Το θέμα είναι πως η Sony δεν μπορεί να βρει όμως τι ακριβώς φταίει αφού έγινε brick με την διαδικασία που υπάρχει επάνω στο 1ο post (xda thread) σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός παιδιού στο xda που το πήγε σε sony center (όχι Ελλάδα) δεν μπόρεσαν να βρουν τον ένοχο.

Μακαρι να μην το βρουν. Για τα forum, ο σοφος λαος λεει οπου ακους για πολλα κερασια, κρατα μικρο καλαθι. Ισως να πετυχει ισως οχι.

καλα εσυ παντος θα το εβρισκες σιγουρα στη θεση τους οτι ειναι εκτος εγγυησης

Δεν μπορω να καταλαβω με τι υφος απαντας, μιας και δεν εχεις ουτε σημεια στίξης, αλλα ουτε κανα smiley...Οποτε δεν σου απαντω...:hehe:

Μακαρι να μην το βρουν. Για τα forum, ο σοφος λαος λεει οπου ακους για πολλα κερασια, κρατα μικρο καλαθι. Ισως να πετυχει ισως οχι.

QUOTE]

Ε, ναι! Πάντως έχεις ακούσει να μην γίνεται επισκευή κινητού λόγω ξεκλείδωτου bootloader?

Εν τέλει παιδιά λέτε να φάω Χ ή όχι?

απλα ειναι κριμα να πληρωσεις πχ 200 ευρω κ τελικα να μινεις με χαλασμενο κινητο δε στο ευχομαι ελπιζω να πανε ολα καλα

Και εγώ αυτό θέλω να πιστεύω.

Αν το ξεκλείδωσες μέσω του επισήμου τρόπου, τότε σε έχουν στα κατάστιχα (αν θυμάσαι έδωσες imei!)

Αλλά δε νομίζω ότι έχεις κι επιλογή. Πας και ό,τι γίνει. Η καλύτερη ελπίδα σου νομίζω ότι είναι να μην μπορούν να αποδώσουν το πρόβλημά σου στο ξεκλείδωμα

Αν το ξεκλείδωσες μέσω του επισήμου τρόπου, τότε σε έχουν στα κατάστιχα (αν θυμάσαι έδωσες imei!)

Αλλά δε νομίζω ότι έχεις κι επιλογή. Πας και ό,τι γίνει. Η καλύτερη ελπίδα σου νομίζω ότι είναι να μην μπορούν να αποδώσουν το πρόβλημά σου στο ξεκλείδωμα

Ναι επίσημα το ξεκλέίδωσα. Ποντάρω να μην μπορούν να βρουν τον λόγο που δεν ανοιγει μιας και δεν αναγνωρίζεται καθόλου και δεν υπάρχει αρχείο στο σύστημα (ούτε bootloader, ούτε αρχεία συστήματος) αφού έκανα βλακεία και έκανα διαμόρφωση και σύμφωνα με το xda χάθηκε όλο το σύστημα.

Ο Γερμανός μου είπε ότι είναι καινούριο το κινητό και θα γίνει αλλαγή πλακέτας ή αντικατάσταση κινητού. Δεν ρώτησε κάτι για bootloader ή Root. Πιστεύω ότι είναι θετικό για την ώρα γιατί απ'ότι άκουσα (για άλλη εταιρία) αν δεν ανοίγει η συσκευή καθόλου δεν κοιτάνε software. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. Περιμένω τις επόμενες 10 μέρες αποτελέσματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.