Jump to content

2η οθονη σε portrait!

stemac

Recommended Posts

Καλησπερα, εχω την dell U2412 (με την οποια ειμαι προφανως κατενθουσιαμενος) και σκεφτομαι να παρω μια 2η οθονη μιας και ειμαι αρκετες ωρες στο Pc, οπου θα εχω καποια προγραμματα που χρησιμοποιω συχνα και θελω να μπορω να τσεκαρω ακομα και αν κανω κατι αλλο σε fullscreen στην dell.

Το προβλημα ειναι λογω μεγεθους γραφειου δε χωραει αλλη οθονη ευκολα ( ~ 42 cm ελευθερος χωρος). Εχω και 2 ηχεια πανω τα οποια δε μπορουν να πανε αλλου.

Ως λυση σκεφτηκα να βαλω μια οθονη σε portrait mode. Σε ποσες inches θα επρεπε να κοιταξω minimum? 17-19? και αν γνωριζει καποιος καποια οθονη που να μπορω να τη βαλω σε portrait χωρις να πρεπει να αλλαξω βαση...

Δυστυχως στα site που κοιταξα δεν υπαρχει φιλτρο ουτε πολυ αναφερεται αν εχουν αυτη την ικανοτητα (οχι οτι περιμενω πολλες να το κανουν, μιας και ανεβαζει τη τιμη).

Ευχαριστω.

Σου περισσεύει κανένα tablet σε κανένα συρτάρι?

Αν όχι μπορείς να αγνοήσεις το παρόν post. Αν ναι ρίξε μια ματιά στο παρακάτω

http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/epitrapezia-othoni-lcd-me-usb-input-aida64-124967.html

ενα εχω και το χρησιμοποιω. Ωραιο το thread αλλα αν παρω αυτες τις usb powered οθονες τα λεφτα ειναι ακριβως πανω στην αξια των κανονικων οθονων.

Επειδη δυσκολα νομιζω θα βρω οθονη σε τετοια λεφτα / inches που να παει και potrait, να κοιταγα μηπως βρω καμια που να εχει vesa και να δω μηπως βρω καμια βαση στο ιντερνετ που να μου επιτρεπει να τη γυρισω;

Βασικά έλεγα μήπως είχες κάποιο tablet περισσευούμενο, για αυτό σε παρέπεμψα εκεί. Αυτά που αναφέρονται στο εκεί thread για USB οθόνες είναι εντελώς διαφορετικό project.

Από εκεί και πέρα και μια μεταχειρισμένη ίσως να ήταν λύση. Αν δεν ψάχνεις κάτι μεγάλο ή με υψηλή ανάλυση ή δεν ξέρω τι άλλο, μια παλιά 4:3 17''-22'' στα 1024Χ768 ή ακόμα καλύτερα στα 1280Χ1024 θα μπορούσε να σου κάνει μια χαρά την δουλειά, υποθέτω, και το 4:3 δεν θα σε υποχρέωνε να ψάχνεσαι με portait modes και ιστορίες. Λογικά ως κόστος δεν θα υπερέβαινε τα 30-40€. Αν είσαι και Αθήνα ή Θεσσαλονίκη φαντάζομαι θα είναι εύκολο να βρεις μια τέτοια οθόνη και να την δεις και σε λειτουργία. Αν είσαι επαρχία κατανοώ τυχόν δεύτερες σκέψεις για το τι θα παραλάβεις (αν θα είναι σε καλή κατάσταση η οθόνη και τα σχετικά).

κανα skype / mirc / music player, αντε λιγο browsing αν κανω κατι σε fullscreen στη main, για αυτο τη θελω βασικα.

Μαλλον με βλεπω να φτιαχνω κανα thread στις αγγελιες του forum για καμια μεταχειρισμενη οπως λες, αν δεν εμφανιστει στις επομενες μερες καποιος να προτεινει καποια καινουργια που να καλυπτει τις αναγκες μου :p

σε ευχαριστω για τη βοηθεια!

Έχω παρόμοιο setup. Μια 24άρα με δυο 17άρες (4:3 1024x1028) στο πλάι σε protrait. Τις πήρα από γνωστό κατάστημα που φέρνει refurbished.17άρι καινούργιο δύσκολα θα βρεις, αντίθετα σε 19άρια έχεις αρκετές επιλογές για portrait. Πχ. Dell P190S | Skroutz.gr

Είναι αυτές ΟΘΟΝΗ F/SIEMENS 17" Ρ17-1 TFT WHITE | COSMODATA. Τις έχω περίπου 2 χρόνια. To bezel είναι χάλια, αλλά βιαζόμουν τότε και δεν υπήρχε κάτι άλλο διαθέσιμο εκείνη την στιγμή, γενικά η διαθεσιμότητα σε refurbished προϊόντα παίζει, όπως καταλαβαίνεις.

Αυτή είναι πολύ καλύτερη ΟΘΟΝΗ DELL 17" 1707FPT B/S+KAΛ.ΤΡΟΦ,VGA | COSMODATA

thx και περιστρεφεται και καλη τιμη! και dell :D

βεβαια οπως την ειδα απο τη φωτο αμα τη γυρισεις δε θα κερδισεις και πολλα.

Θα τους παρω τηλ αυριο να δω ποσο πανε τα μεταφορικα και ποιες ειναι οι διαστασεις της.

Στο μεταξυ θα μου δανεισει ενας φιλους μια 17ρα να κανω ενα τεστ.

τους πηρα τηλ εχουμε καποια θεματακια με τον αν τελικα εχει DVI θυρα.

Ειμαι μεταξυ: DELL 17" 1707FPT και DELL 19" 1908FPC αν και η 2η φοβαμαι θα τα κανει πολυ οριακα τα πραγματα με τον χωρο.

λοιπον, τελικα πηρα την DELL 19" 1908FPC

απο cosmodata, καταθεση τη δευτερα το πρωι στο λογαριασμο τους. Με πηραν τηλ δευτερα απογευμα ή τριτη μεσημερι για κατι διευκρινησεις που ειχα αφησει στα σχολια της παραγγελιας. Πρεπει να εφυγε με το πλοιο το ιδιο βραδυ και τη παρελαβα ~ στη 1 σημερα.

Σε πολυ καλη κατασταση, μονο κατι μικρα σημαδακια στις 2 πανω γωνιες, κατι θα ειχε στερεωσει ο προηγουμενος.

Με το display fusion την εστησα ομορφα (δικο της background, windows taskbar κτλπ)

Μονο αρνητικο οτι σε συγκριση με τη δικια μου dell υπαρχει μεγαλη διαφορα στα χρωματα, φωτεινοτητα κτλπ, δε το ειχα υπολογισει αν και λογικο: αρκετα παλαιοτερη οθονη, με παλαιοτερο panel κτλπ.

Μακαρι να βρω καποιο τροπο να ρυθμισω καλυτερα brightness / contrast / χρωματα (δοκιμασα λιγο αλλα τπτ)

Δες λίγο μέσα από το driver της κάρτας γραφικών αν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις μόνο για την δεύτερη οθόνη. Στην περίπτωση του driver της Nvidia φαίνεται να παρέχεται η δυνατότητα αν και μέσω VNC δεν υπάρχει διαφορά στα χρώματα για να το επιβεβαιώσω. Για AMD δυστυχώς δεν ξέρω μιας και αυτή την περίοδο δεν έχω κάποια AMD κάρτα.

ναι μπορω αλλα δε βρισκω συνδυασμο που να τη βελτιωνει. Ιδιαιτερα με τα χρωματα αν απλως τα ανεβοκατεβαζω ...

Οι ρυθμισεις γινονται και μεσω του catalyst control panel αλλα και απο τα κουμπια της οθονης.

Btw οταν λεω διαφορα εννοω συνολικα σα ποιοτητα εικονας οχι απλως οτι ειναι πχ πιο φωτεινη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.