yannis7777 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2008 Φίλοι καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Μόλις πριν δυο μέρες πήρα την ASUS Blitz Formula και παρατήρησα ότι η εν λόγω μητρική εκτός από το ότι είναι η μέρα με τη νύχτα σε σύγκριση με την παλιά μου (ASUS P5E-VM-DO), είναι και πιο καυτή από άποψης των θερμοκρασιών που αναπτύσονται στα cores του cpu. O cpu Q6600 VID 1,2750 ανέβηκε στα 3.4 αλλά με VCore 1.4562. Είμαι σταθερός στο Prime95 αλλά η θερμοκρασία στα πολύ έντονα κομάτια του τεστ χτύπησε 69. Ψύκτρα έχω την TT Big Typhoon 120 VX. Το θέμα μου είναι το εξής, στο άλλο mobo εκεί που είχα μέσο όρο 50 βαθμούς με το Prime 95 στα 3.3 τώρα έχω 60 για την ίδια ταχύτητα. Η μητρική αναπτύσσει όπως καταλαβαίνω μεγαλύτερες θερμοκρασίες κάτι που με κάνει να σκέπτομαι ότι πρέπει να αλλάξω από το bios της κάποιες ρυθμίσεις που έχου επιρροή στη θερμοκρασία που αναπτύσσουν τα cores του επεξεργαστή μου. Είμαι σταθερός από άποψης VCore και RAM voltage (είμαι στα 900 με 2.0v τεσταρισμένο). Η κύρια ερώτησή μου είναι η εξής: Ποια άλλα settings (voltages) να πειράξω και να τεστάρω για το χαμηλότερο δυνατό σημείο τους τα οποία επιδρούν στην αύξηση της θερμοκρασίας στους πυρήνες και τον επεξεργαστή?Για την ψύκτρα σημειωτέον ότι την έβαλα έβγαλα 3 φορές μήπως δεν είχα κάνει κάτι καλά αλλά δεν είναι η ψύκρα!Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το forum σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Φεβρουάριος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Καλώς ήρθες φίλε. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι η παλιά σου μητρική δεν έδινε αντιπροσωπευτικές θερμοκρασίες. Το μόνο voltage υπέυθυνο είναι το vcore Σιγουρέψου οτι η επιλογή Loadline Calibration είναι enabled από το bios. Σου δίνει σταθερότερο ρεύμα, εξαλείφοντας σχεδόν το φαινόμενο του vdroop. Δώσε ένα screenshot με prime95 σε small ffts μετά από 30 λεπτά, με cpu-z 1.43 και coretemp 0.96.1 δίπλα για να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis7777 Φεβρουάριος 8, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Όχι εννοώ τις θερμοκρασίες από CoreTemp, βλέπω λοιπόν ότι έχουν αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο mobo τα νούμερα που έχω στο CoreTemp.Έχει δοκιμάσει κανείς να δουλέψει ψηλά northbridge voltage με χαμηλότερο v-core?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.