Jump to content

Νέος υπολογιστής

Malthael

Recommended Posts

Καλησπερίζω την παρέα (είμαι first time poster long time lurker του φόρουμ) και να σας ευχαρηστήσω για την ενημέρωση τόσα χρόνια που σας παρακολουθώ :)

Τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να παροπλίσω σιγά σιγά τον Frankie 1 (το τωρινό pc) και να στήσω τον νο 2 γι αυτό και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Από την τωρινή σύνθεση θα κρατήσω την οθόνη LG Flatron IPS234, τα ηχεία αρχικά μέχρι να τα αντικαταστήσω, έναν SSD 830 series 64gb, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Επίσης να ενημερώσω ότι βρίσκομαι σε νησί παραμεθωρίου ( ΦΠΑ 16%) και οι αλυσίδες που έχουμε είναι το eshop το you και ο κωτσόβολος (τις αναφέρω γιατί αφενός έχω το κέρδος του μειωμένου ΦΠΑ και αφετέρου δεν έχω μεταφορικά σε αυτά τα καταστήματα, συνεπώς αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψην στις προτάσεις που θα ακούσω) Το pc θα αγοραστεί τμηματικά και θα συναρμολογηθεί από εμένα.

Από κουτιά προσωπικά μου αρέσει το Stryker της Coolermaster (αν και θα άκουγα γνώμες για κάποιο άλλο). Τροφοδοτικό να πάω στο Seasonic S12II ή έχετε να μου προτείνεται κάποιο άλλο;

Εδώ να δηλώσω ότι τρέφω μια συμπάθεια προς την AMD και την Ati (αλλά περισσότερο συμπαθώ την τσέπη μου) και προσανατολίζομαι στην αγορά ενός 8320 ίσως με μια Sabertooth μητρική.

Σκληρός όπως ανέφερα υπάρχει ένας SSD θα αγοραστούν αργότερα και μερικοί των 2-3tb για αποθήκες και ίσως κάποιος μεγαλύτερος SSD.

Για μνήμες θα ήθελα κάποιο σετ 2x8 και GPU να μην περάσω τα 200-250.

Κάρτα ήχου η νέα σειρά της creative (Z,ZX,ZXR) τι λέει δεδομένου ότι περιμένω και μια παραγγελία Audio Technica ATH AD700.

To pc θα είναι γενικής χρήσης (ταινίες hd, κανένα παιχνιδάκι, αρκετό internet και μουσική) και θα επιθυμούσα οι προτάσεις να είναι VFM.

Σας ευχαριστώ για τον κόπο να διαβάσετε το κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα κάνουν τον κόπο να απαντήσουν :)

Μπάτζετ δεν αναφέρεις. Κατά τα άλλα sabertooth και value for money δεν πάνε μαζί. Με τα ίδια χρήματα που θα σου κοστίσει η μητρική και ο 8320 ως πακέτο, πας σε intel και έχεις καλύτερο μηχάνημα.

Aν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking

Επεξεργαστής: Intel Core i5-4570 Box | Skroutz.gr

Μητρική: Asus H87-Pro (C2) | Skroutz.gr

Αν σε ενδιαφέρει

Επεξεργαστής: Intel Core i5-4670K Box | Skroutz.gr

Μητρική: Asrock Z87 Extreme4 | Skroutz.gr

Τα 16GB μνήμης τα θεωρώ υποερβολικά για τη χρήση που θες. Ωστόσο αν τελικά πας σε τέτοια ποσότητα, δες το φτηνότερο σετ στα 1600MHz. Π.χ Kingston KHX16C10B1BK2/16X HyperX 16GB DDR3 1600MHz | Skroutz.gr

Κάρτα γραφικών στα λεφτά που θες κοίτα αυτή: EVGA GeForce GTX760 2GB ACX Cooling | Skroutz.gr

Μπάτζετ δεν αναφέρεις. Κατά τα άλλα sabertooth και value for money δεν πάνε μαζί. Με τα ίδια χρήματα που θα σου κοστίσει η μητρική και ο 8320 ως πακέτο, πας σε intel και έχεις καλύτερο μηχάνημα.

Αν σε ενδιαφέρει

Επεξεργαστής: Intel Core i5-4670K Box | Skroutz.gr

Μητρική: Asrock Z87 Extreme4 | Skroutz.gr

Π.χ Kingston KHX16C10B1BK2/16X HyperX 16GB DDR3 1600MHz | Skroutz.gr

Trexx αυτά αν τα βάλω μέσα σ αυτό CoolerMaster Silencio 550 | Skroutz.gr

που η ρόη αέρα δεν ειναι και το δυνατό σημείο του

μέχρι που εικάζεις οτι μπορεί να παίζει o/ced εύκολα το cpu με ένα καλό cpu cooler 24/7.

απλά μια εκτίμηση, αν ενδιαφερει, vga δεν θα έχει μέσα ή μπορεί μια απλή,οχι κατι ιδιαίτερο

Στον haswell δεν θα σε κόψει το κουτί ούτε καν το cooler αναφορικά με το o/c. Πολύ πιθανόν να βρεις ταβάνι από τον ίδιο τον cpu ανεξαρτήτως θερμοκρασιών. Διάβασε το θέμα για τον i7 4770K στην κατάλληλη ενότητα και θα βρεις μετρήσεις, θερμοκρασίες κτλ Προσωπικά βρίσκω εντελώς άσκοπη σαν αγορά τον i5 4670K + z87 + καλή ψύκτρα. Με τα ίδια λεφτά παιρνεις i7 4770 και h87 και είσαι καλύτερα απ όλες τις αποψεις.

^σωστό και αυτό

[MENTION=30686]Malthael[/MENTION] έχω ένα seasonic 600 από το 2006 και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις (λειτουργία θόρυβος απόδοση)

τουλάχιστον τότε που τα έψαχνα έκανε πολύ ποιοτικά psu, και δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι

[MENTION=4508]Dem[/MENTION]

Δε το λες και σημειο αναφορας..αλλα στο 650 με 3570κ και μαμα ιντελ ψυκτρα το 4.3 το ειχε.

Σε πριμε οι θερμοκρασιες ηταν αρκετα ανεβασμενες μετα απο 15-20 λεπτα(σε σημειο λυπησης) αλλα σε οτιδηποτε αλλο μια χαρα.

Τα seasonic καλα ..αλλα μιας και ειναι παλιο..δε χρειαζεται ο ΤS να πληρωσει το ονομα στα τοσα λεφτα.

Και το xfx pro 550 seasonic ειναι ..και 30Ε πιο κατω...και σιγουρα υπεραρκετο.

Μνημες αν ξεπερασεις τα 150Ε για 16γβ ..παρε αυτες

G.SKILL F3-2133C11D-16GZL 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ RIPJAWSZ DUAL CHANNEL KIT - RAM -

(αν η διαφορα ειναι ανω των 20Ε ..παρε τις φθηνοτερες).

Καλησπέρα και πάλι :)

[MENTION=23268]Trexx[/MENTION] Έλπιζα να δεις το θέμα γιατί ήθελα μια γνώμη για Intel μηχάνημα. Budget δεν αναφέρω γιατί δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όριο στο μυαλό μου αλλα περίπου έκει που προτείνεις κυμαίνομαι. Tην Saberrtooth την βρίσκω περίπου στα 150 οπότε την θεωρώ VFM γιατί μου δίνει και την συνδεσιμότητα που θέλω ( με πολλά sata και pci express Ξέχασα να αναφέρω ότι στην μηρική και στο τροφοδοτικό με ενδιαφέρει να συνδέονται κάμποσα πράγματα). Ωστόσο θεωρώ πολύ καλή πρόταση τον Intel και θα σκεφτώ σοβαρά την αλλαγή στρατοπέδου (btw το overclocking με ενδιαφέρει αναφορικά με την πρόταση σου ). Για GPU μου προτείνεις την 760, να κατέβω σε κάποια Tahiti LE στα 200 ή αν βρω κάποια 7950 στα 250-260 (η ανάλυση που παίζω είναι 1920x1080 και στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπεται αλαγή αυτής); Θα ήθελα και μια γνώμη για την κάρτα ήχου τώρα που έχω στα χέρια μου και τα Audio Technica. Τέλος επειδή μάλλον πρώτα στην παραγγελία θα πάνε το κουτί με το τροφοδοτικό θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι στο θέμα του τροφοδοτικού; Το Seasonic είναι καλό ή να πάω σε κάποιο άλλο (πχ Corsair CX 750w) όπως είπα με ενδιαφέρει να δέχεται κάμποσες συσκευές και μελλοντικά να αντέξει κάποια πιθανή επέκταση του συστήματος (σε γραφικά ή δίσκους).

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION] Ελπίζω να δεις κι εσύ το θέμα και να μου προτείνεις αντίστοιχα καθώς θα με ενδιέφερε και η δική σου άποψη

Ευχαριστώ και πάλι όλα τα παιδιά που απάντησαν στο θέμα :)

PS Στην υπογραφή βλέπετε τον Frankie (από το Frankenstein καθώς είναι ζήτημα αν έχει 2-3 κομμάτια αγορασμένα καινούρια πάνω του - όλα τα άλλα προήλθαν είτε από παλαιότερο μηχάνημα είτε από μεταχειρισμένα και στοκάδικα)

Δεν είπα ότι η sabertooth δεν είναι καλή μητρική, ίσα-ίσα. Απλά 150 ευρώ για μητρική σε amd πλατφόρμα είναι πολλά. Με την έννοια ότι amd παίρνεις επειδή είναι φτηνό, αν είναι να σου βγει στο σύνολο τα ίδια με intel πλατφόρμα, δεν έχει νόημα. Τα sata της extreme 4 δεν σε καλύπτουν; Τώρα μ ένα 300αρι για cpu mobo, δεν βλέπω πουθενά σαν επιλογή τον FX. Τις χειρότερες επιδόσεις τις καταπίνεις ας πούμε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βάζεις και κατανάλωση, features (sata controller, trim σε raid, memory controller, pci-e 3.0 κτλ κτλ). Δεν βγαίνουν τα κουκιά, ακόμα κι αν υπάρχει συμπάθεια, δεν είναι vfm στην ουσία. Αν θέλεις amd και vfm, πας στον FX 6300 με μια μητρική των 70 ευρώ, γλυτώνεις λεφτά, κάνεις και τη δουλειά σου.

Την 7950 δεν σου την προτείνω, όχι. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με 7950 και τα θέματά της όταν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά η συγκεκριμένη 760. Για την tahiti le, τι να πω, είναι θέμα μπάτζετ. Αν δεν μπορείς να δώσεις τα 250, τότε πας σε tahiti le.

Τροφοδοτικό, έχοντας πάντα στο μυαλό intel σύνθεση, θα σου πρότεινα αυτό: XFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.gr με μόνη επιφύλαξη να μην φτάνει το καλώδιο για τον cpu αν πας σε full tower να το περάσεις από πίσω. Seasonic έιναι κι αυτό. Υπεραρκετό σε ισχύ, 5 χρόνια εγγύηση. Τα cx μην τα κοιτάς. Αναφορικά με τις αναβαθμίσεις τώρα, τα parts καίνε όλο και λιγότερο, αυτή είναι η τάση. Οπότε δεν στεκει να πάρεις μεγάλο με το βλέμμα στο μέλλον.

Για τα ηχεία που έχεις, κάρτα ήχου δεν χρειάζεται να αγοράσεις.

Εγώ την πήρα για τα 5 χρόνια εγγύση + o/c χωρίς @@ριες. Και είναι και sexy. 8320 + sabertooth πήγε πάνω κάτω όσο ι5k με πίπα μητρική ή ι5 με budget μητρική. Άμα είχα κάνα κατοστάρικο παραπάνω θα πήγαινα σε ι5 πάντως, ναι.

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα για να δω διαφορές με τον i5k sandy /z68 που έχω επίσης, αλλά έχω αμφιβολίες άμα θα δω τίποτε συνταρακτικό.

Όταν πάρω ssd και για τον fx θα βάλω την ίδια κάρτα και στα 2 μηχανήματα να τρέξω συγκριτικά.

1) Nα δηλώσω πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον SATA CONTROLLER της AMD πλατφόρμας , όπως λάθος ακούστηκε .

Και γρήγορος είναι και φουλ SATA III είναι από την εποχή του SB850 , και ΔΕΝ τερματίζει όπως της intel σε ταχύτητα (ψάξε review).

Μoναδικό μειονέκτημα είναι πως δεν παίζει με TRIM σε RAID με 2X SSD , αλλά δεν νομίζω να βάλει κανείς σε RAID SSD .............

2) Ο MEMORY CONTROLLER στους AMD είναι μέσα στον επεξεργαστή από την εποχή των ATHLON 64. Δεν έχει κανένα πρόβλημα και ανεβάζει τις μνήμες με default 1866Mhz . Εγώ τρέχω με 4X 4GB 2133Mhz ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΉ ΜΟΥ.

3) Για κάρτα γραφικών θα περίμενα την AMD να βγάλει την νέα γενιά HD99XX και μετά θα αγόραζα με βάση το VFM ανάλογα που θα κυμανθούν οι τιμές. Αυτό κάνω είδη και για εμένα.

4) Το PCI-E V3.0 δίνει ταχύτερο δίαυλο όταν παίζεις με μονή κάρτα γραφικών στο 1150 SOCKET , ο οποίος δίαυλος δεν κάνει κάποια διαφορά σε επιδόσεις που να είναι αξιοσημείωτη όπως σχεδόν ποτέ δεν έκανε η αύξηση της ταχύτητας του PCI-E διαύλου.

Σε συστοιχία καρτών τα 16 PCI-E V3.0 LANES του 1150 socket έρχοναι στην ίδια ταχύτητα με τα 32 PCI-E V2.0 LANES του 990FX CHIP με το 990FX chip να έχει να σου προσφέρει άλλα 6 PCI-E για λοιπές θύρες.

Σε αυτή την περίπτωση βάλε πως οι δυο πλατφόρμες έρχονται σε θεωρητική ισοπαλία , με την AMD πλατφόρμα να πατάει καλύτερα όταν

1) Τα lanes τα χρησιμοποιήσεις για πολλαπλές άλλες συσκευές !

2) Τα lanes παίζουν native στο 990FX την στιγμή που σε πολλές 1150 παίζουν με PLX που τα πράγματα περιπλέκονται. (Αν πας σε 1150 μην πάρεις τέτοια μητρική = με PLX).

Η γνώμη μου είναι πως το σετ 8350 + 990fx μητρική είναι ένα πολύ καλό και VFM σετάκι, αρκετά παιχνιδιάρικο κιολας. Βέβαια δεν ξέρω αν σου χρειάζεται καν το 990FX. Μπορείς να κοιτάξεις σε 990X ή ακόμα και σε 970A chip . Παίζουν καλές μητρικές και με αυτά τα chipάκια αρκετά πιο οικονομικές. Πχ. μια ASUS M5A97 EVO R2.0 είναι πλήρης και καλή στο κλοκάρισμα και σου αφήνει και 50€ για κάρτα γραφικών.

Δεν θα σου απαντήσω τι θα έκανα αυτή την στιγμή, μιας και πρώτα θα περίμενα τις εξελίξεις στις κάρτες γραφικών για να δω τι μαρούλι θα χρειαστώ εκεί, ώστε να σοτάρω τα υπόλοιπα με τα χρήματα που μένουν .

Σωστος ο adpanos.Υπομονη καμια 20-23 μερες να βγουν τα καρτονια! Δεν εχω δει κανα προβλημα απο θεμα μητρικης (sata-usb3) ολα ειναι μια χαρα! Απλα θελει αρκετο ψαξημο το cpu για να βγαλει την δυναμη του!Αν δεν κλοκαρεις και τον εχει σε στοκ φαση με μια τον 30-40euro ψυξη εισαι μια χαρα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.