Jump to content

Υπολογιστής για γραφιστικά προγράμματα

AimiliosK

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την γνώμη-βοήθεια σας για την σύνθεση ενός υπολογιστή που η κύρια χρήση του θα είναι πάνω σε γραφιστικά προγράμματα. Κυρίως για προγράμματα 3d (3d studio max, cinema 4d etc.. ) όπως και για προγράμματα επεξεργασίας βίντεο όπως premiere και after effects.

Βάση των δικών μου αναζητήσεων έχω καταλήξει στα παρακάτω:

Cpu: Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB) link: Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.gr

Ram :Corsair RAM DDR3 32GB (4x8)Kit 1866MHz link : Corsair RAM DDR3 32GB (4x8)Kit 1866MHz Vengeance - Μνήμες RAM - plaisio.gr

Κάρτα γραφικών: Palit GTX 770 2GB GDDR5 link : Palit GTX 770 2GB GDDR5 - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr

και ένα SSD : SanDisk SDSSDP-064G-G25 64GB SSD link: SanDisk SDSSDP-064G-G25 64GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s) - Δίσκοι SSD - plaisio.gr

Από ότι καταλαβαίνεται δεν έχω αναφέρει κάτι για μητρική κάρτα και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μου πρόβλημα. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Γι'αυτό άνοιξα αυτό το θέμα ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή της κάρτας και να μου προτείνετε οποιαδήποτε αλλαγή πιστεύεται θα ήταν καλύτερη στις επιλογές μου.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

να δεις τις σελίδες των προγραμμάτων που θέλεις να χρησιμοποιείς μήπως θα ήταν καλύτερα να πήγαινες σε άλλη κάρτα γραφικών (Quadro, FirePro κλπ). Επίσης γράψε στα παιδιά που ξέρουν να σε βοηθήσουν καλύτερα αν η αγορά από το Πλαίσιο είναι μονόδρομος ή αν έχεις ευελιξία στο θέμα.

Δες άμα υπάρχει υποστήριξει cuda στα προγράμματα που παίζεις. Χλωμό πάντως να σου χρειάζεται 770. Κάποιες γενιές πίσω είχα ΤΡΕΛΟ πρόβλημα με opengl performance πάντως στις nvidia (σκατά απόδοση στα viewports/realtime). Τώρα 3dstudio παίζει και με dx οπότε δε ξέρω. Ισως μία φτηνή quadro/firepro να τα πάει καλύτερα.

Κάποια συμβουλή για μητρική κάρτα?

Δε νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για μητρική. Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι μήπως κάποια δεν παίζει καλά με 32GB. Στα φθηνά chipsets, πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα.

Από εκεί και πέρα, σε μια μητρική πληρώνεις καλούδια (wi-fi, κάρτα ήχου, καλύτερη ψύξη, πολλές PCI-e) που στη χρήση που θα κάνεις δε σου χρειάζονται. Έτσι δε νομίζω ότι χρειάζεται να πας σε κάποια ακριβή. Προσωπικά θα διάλεγα μια Asus ή Gigabyte και θα έψαχνα να δω για τη συμβατότητα με τα 32GB.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.