Jump to content

Range Extender TL-WA730RE???

jimgreen13

Recommended Posts

Γεια..

Εχω αυτον τον extender και θελω να τον ρυθμισω.

Ο γειτονας μου εχει τραβηξει καλωδιο στο σπιτι μου και πριν παρω το μηχανημα αυτο συνδεα το ethernet στο σταθερο pc μου και ημουν οκ.

Πλεον εχω και ενα macbook pro και θελω να συνδεομαι και με αυτο στο internet γιαυτο αγορασα το tp link αλλα και αγορασα και ενα usb stick οπου το συνδεσα στον σταθερο για να ερνει και αυτοςασυρματα απο το tp link.

Με βαση τα δεδομενα που σας εδωσα πως μπορω να ρυθμισω το tp link ωστε οι δυο μου συσκευες pc και mac να συνδεονται ασυρματα????

Γύρισε το σε "Access Point" mode, βάλε και το καλώδιο που έρχετε από τον γείτονα και ρύθμισε σωστά gateway/IP/DNS για να πάρει αυτό iντερνετ, ρύθμισε και το WLAN (WPA2 με AES, βάλε και ένα καλό password) και είσαι έτοιμος να συνδεθείς ασύρματα από τους υπολογιστές σου.

Καλύτερα θα ήταν να πάρεις ένα 5ράκι 1000άρι switch (~30E), να βάλεις σε αυτό το καλώδιο από τον γείτονα, και με 2 καλώδια να συνδέσεις pc και tp-link ώστε να συνδέεται μόνο το mcboook ασύρματα για να έχεις πιο γρήγορη επικοινωνία (πχ μεταφορές αρχείων) από το pc στο mcbook. Στην περίπτωση αυτή οι ρυθμίσεις του wa-730re δεν αλλάζουν από αυτές που περιγράφω παραπάνω.

φιλε μου δεν μπορω με τιποτα να κανω οτι μου ειπες..

μου εχουν δωσει και καποιες αλλες οδηγεις αλλα ουτε με αυτες λυθηκε το προβλημα

μπορεις να με βοηθησεις αναλυτικα πως να το ρυθμισω.. σου παραθετω απο κατω τον τροπο που μου προτειναν να το ρυθμισω αλα δεν δουλευει..

Μπορείς να τρέξεις το Quick Setup, αλλά προτιμώ τις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Για να ρυθμίσεις το TP-Link θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιον υπολογιστή και στο ίδιο εύρος διευθύνσεων, ώστε να επικοινωνήσουν.

Έστω ότι τώρα ο υπολογιστής έχει διεύθυνση (αυτόματα ή χειροκίνητα) 192.168.2.5 και ο router του φίλου σου που σου δίνει Internet έχει 192.168.2.1.

1. Αρχικά βάζεις στον υπολογιστή σου διεύθυνση 192.168.0.10 και Subnet Mask 255.255.255.0. Όλα τα άλλα πεδία τ' αφήνεις κενά.

2. Συνδέεις τον υπολογιστή μόνο με το TP-Link με καλώδιο δικτύου.

3. Μέσω του browser συνδέεσαι με το TP-Link στη διεύθυνση 192.168.0.254, με όνομα και κωδικό χρήστη "admin" (χωρίς τα εισαγωγικά).

3. Στο Operation Mode επιλέγεις Access Point. Πατώντας SAVE η συσκευή θα κάνει επανεκκίνηση.

4. Στο Wireless Settings, με ενεργοποιημένο το Access Point, βάζεις τις επιθυμητές ρυθμίσεις και πατάς SAVE.

5. Στο Wireless Security, βάζειςτις επιθυμητές ρυθμίσεις, κατά προτίμηση WPA2-Personal, AES, κωδικό και πατάς SAVE.

6. Στο DHCP Settings, απενεργοποίησε τον DHCP Server και πάτα SAVE.

7. Στο Network, βάζεις σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του router του φίλου σου αχρησιμοποίητη και αν γίνεται έξω από το pool του DHCP. Π.χ. 192.168.2.254. Ως Gateway δίνεις την διεύθυνση του router (192.168.2.1) και πατάς SAVE.

Τώρα θα χάσεις την επικοινωνία με το TP-Link, οπότε το συνδέεις με το καλώδιο που έρχεται από τον φίλο σου και συνδέεσαι ασύρματα πάνω του από οποιαδήποτε συσκευή.

αρχικα μου λεει

Έστω ότι τώρα ο υπολογιστής έχει διεύθυνση (αυτόματα ή χειροκίνητα) 192.168.2.5 και ο router του φίλου σου που σου δίνει Internet έχει 192.168.2.1.

αυτες τις ip πως μπορω να τις βρω? γιατι λεει εστω οτι ειναι αυτες..

μου λεει στο βημα 1

Αρχικά βάζεις στον υπολογιστή σου διεύθυνση 192.168.0.10 και Subnet Mask 255.255.255.0. Όλα τα άλλα πεδία τ' αφήνεις κενά.

Αυτο το βαζω για να επικοινωνησουν το tp link με το router ,μετα θα πρεπει να το ρυθμισω παλι στο αυτοματο?

στο βημα 7

Στο Network, βάζεις σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του router του φίλου σου αχρησιμοποίητη και αν γίνεται έξω από το pool του DHCP. Π.χ. 192.168.2.254. Ως Gateway δίνεις την διεύθυνση του router (192.168.2.1) και πατάς SAVE.

Αυτες οι ip που μου δινει ειναι τυχαιες? λογικα ναι διοτι δεν γινεται τπτ

Προσαρμογέας ασύρματου δικτύου LAN Wireless Network Connection:

Κατάσταση μέσου . . . . . . . . . : Έχει αποσυνδεθεί

Επίθημα DNS συγκεκριμένης σύνδεσης:

Προσαρμογέας Ethernet Local Area Connection:

Διεύθυνση IPv6 τοπικής σύνδεσης . : fe80::c91:b0a0:83c7:3cc5%10

Διεύθυνση IPv4. . . . . . . . . . : 192.168.1.8

Μάσκα υποδικτύου. . . . . . . . . : 255.255.255.0

Προεπιλεγμένη πύλη . . . . . . . : 192.168.1.1

Προσαρμογέας διοχέτευσης isatap.{22B7FAB0-DF73-4A84-BE54-8461FBF5FFC7}:

Προσαρμογέας διοχέτευσης Local Area Connection* 11:

Διεύθυνση IPv6. . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:953c:1ca4:34dc:d198:729

Διεύθυνση IPv6 τοπικής σύνδεσης . : fe80::1ca4:34dc:d198:729%11

Προεπιλεγμένη πύλη . . . . . . . : ::

Προσαρμογέας διοχέτευσης isatap.{A5EF4074-BCCE-4924-B4B9-C439F668E1A9}:

Βάλε στο 730RE IP 192.168.1.8 (το pc σου θα πάρει άλλη μετά) subnet 255.255.255.0 και gateway 192.168.1.1 (= το ip του ρουτερ του φίλου σου).

Διάβασε το manual το tp-link wa730re για να δείς πώς. Τα γράφει αναλυτικά.

Βαλτο στο δικτυο του γειτονα, και στησε το απο το PC του γειτονα.

Αλλαξε το ευρος των διευθυνσεων του DHCP καθε συσκευης, πχ ο γειτονας μεχρι το 200, εσυ απο 201 και πανω

Δοκιμασε να συνδεθεις με το κινητο σου, αν συνδεθεις εισαι ετοιμος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.