greekfragma Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2004 Χαιρετω παιδες............... το θρεντακι που ανοιγω ειναι λιγο μπερδεμενο και περιμενω τις γνωμες σας μπας και ξεκαθαρισω καπως τα πραματα με το πισι μου. αυτη τη στιγμη ειμαι με εναν Α64 3200+ (2000) CG 1M cache ο οποιος πεταει......... τρεχει σταθεροτατα με νερο στα 9χ280(2520) με 1.7V..........εκει τερματιζει ρευμα η μητρικη.......στις μνημες μεχρι 2.7(μεχρι τα 270Fsb αντεχει η μητρικη και με 1:1....δοκιμασα με δανεικες μνημες pc4000 a-data) ισως βεβαια τα ρευματα να αλλαξουν με καποιο μελλοντικο BIOS...... το θεμα ειναι οτι ειμαι με 2χ256 kingston HyperX pc3000 bh6 οι οποιες πανε στα 265fsb 2-3-3-6 με 3.2v..............με τα 2.7v που διαθετει η μητρικη μου δεν πανε με τιποτα πανω απο 215 fsb........ η μητρικη ειναι η Asus K8N-E Deluxe rev 1.04 και ΔΕΝ παιζει 1:1 εαν οι μνημες ειναι κατω απο pc3200...........!!!!! Οπως καταλαβαινετε ετσι οπως ειμαι δεν εκμεταλλευομαι στο επακρο το διαμαντακι που μου εκατσε..........επιπλεον τα 512 αποδεικνυονται λιγα για μενα και σκεφτομαι για 1 γιγα συντομα....... τα σεναρια που σκεφτομαι εδω και καιρο ειναι παρα πολλα........... 1)πουλαω τη μητρικη και παιρνω μια αλλη που να σκιζεται στα ρευματα(π.χ. βλεπε DFI) 2)ψαχνω μνημες που να ανεβαινουν fsb χωρις ρευμα......Adata vitesta 4000 ή Gskill..........μπαινει ομως το οικονομικο στη μεση 3)ψαχνω οικονομικοτερες λυσεις σε μνημες και τσιμπαω και ενα maximizer το οποιο θα μου μεινει και για αργοτερα εκει που ελεγα να κανω αναβαθμιση και να ανεβω σε επιδοσεις βρισκω ασυμβατοτητα μητρικης μνημων και εχω φαει τρελο πακετο........:cry: πειτε καμια ιδεα ρε παιδια.......καμια βοηθεια????? πραγματικα δεν εξρω τι να κανω και θελω να ακουσω γνωμες απο παλιοτερους στο αθλημα....... ευχαριστω προκαταβολικα:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Σεπτέμβριος 30, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 εγω ειμαι υπερ τις dfi. αλλα αν θες περιμενε να την παρουμε αφου οπως λες μπαινει και το οικονομικο στη μεση. να την δοκιμασουμε εμεις και βλεπουμε. αν παλει θες να παρεις μνημες εγω ειμαι για a data 600 η ballistix τωρα και αυτες οι gskill καλες φενονται. αλλα πιο πολυ ειμαι υπερ τις μητρικης πιστευο θα σε δωσει αλλο αερα και μεγαλες δυνατοτητες. εχει ρευμα μπολικο και αν ολα ειναι τοσο καλα οσο μας λενε πιστευο θα ειναι η καλυτερη αγορα που θα εχεις κανει μετα τον amd βεβαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Σεπτέμβριος 30, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Γνώμη μου να πάρεις 2χ512 μνήμες, και για μητρική βλέπεις αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Σεπτέμβριος 30, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 GSkill με $270 και εγγυημένο (απο τους ίδιους) overclocking.............................http://www.e04hardware.com/gskilleur.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 30, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Παρολο που ειμαι φαν της DFI σε σχεση με K8N-E δεν μπορω να δικαιολογησω την κινηση για μια τετοια αλλαγη. Βεβαια αμα το κανεις τραμπα, πουλαω-αγοραζω και να μην χασεις λεφτα ειναι καλη φαση παντως. Οι ΒΗ πανε καλα σε DFI. Η πρωτη ειναι σιγουρα η οικονομικοτερη λυση.Αν ηταν στανταρ οτι η αγορα μνημης θα επετρεπε στην μητρικη σου να... μεγαλουργησει, θα σου ελεγα να πας π.χ. σε Gskill. Αν ομως μπαγλαμιστει η Κ8Ν-Ε και με τις νεες μνημες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujin Σεπτέμβριος 30, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Παιδιά βιαζόμαστε λίγο με τις GSkill θαρώ.Αφήστε να δούμε κανά αποτέλεσμα και από μερικούς users και μετά τις συστήνουμε.Δεν είναι και καμιά πασίγνωστη εταιρία που μας έχει συνηθήσει σε ποιοτηικά προιόντα για να την εμπιστευτούμε αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Σεπτέμβριος 30, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Ujin Παιδιά βιαζόμαστε λίγο με τις GSkill θαρώ.Αφήστε να δούμε κανά αποτέλεσμα και από μερικούς users και μετά τις συστήνουμε.Δεν είναι και καμιά πασίγνωστη εταιρία που μας έχει συνηθήσει σε ποιοτηικά προιόντα για να την εμπιστευτούμε αμέσως. Kοίτα, δε νομίζω οτι είναι και τόσο ρίσκο. Εφόσον γνωρίζουμε οτι τα TCCD πάνε καλά ούτως ή άλλως, αποκλείεται να είναι μούφες. Απο εκεί και πέρα η εταιρεία σου εγγυάται οτι τα modules της θα φτάσουν DDR550 με 1Τ dual channel, 2.5-3-3-7...Καθόλου άσχημα θα έλεγα! Τα περισσότερα απ'ότι ισχυρίζονται ανεβαίνουν κι άλλο αλλά δεν μπορούν να το εγγυηθούν...π.χ. http://www.coolaler.com/ipb/index.php?showtopic=25354Βάλε τώρα οτι κάνουν και 210 τα 2x512 και πάει περίπατο το ρίσκο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 30, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 08:59] εγω ειμαι υπερ τις dfi. αλλα αν θες περιμενε να την παρουμε αφου οπως λες μπαινει και το οικονομικο στη μεση. να την δοκιμασουμε εμεις και βλεπουμε. αν παλει θες να παρεις μνημες εγω ειμαι για a data 600 η ballistix τωρα και αυτες οι gskill καλες φενονται. αλλα πιο πολυ ειμαι υπερ τις μητρικης πιστευο θα σε δωσει αλλο αερα και μεγαλες δυνατοτητες. εχει ρευμα μπολικο και αν ολα ειναι τοσο καλα οσο μας λενε πιστευο θα ειναι η καλυτερη αγορα που θα εχεις κανει μετα τον amd βεβαια σιγουρα φιλε Zyx θα περιμενω να σας ερθουνε οι πρωτες DFI.........αν σκιζουνε τοτε πουλαω 120-130ευρω την Asus(150τελικη εχει στη στουρναρη) και παιρνω την DFI στα ιδια λεφτα...........εκει θα παιχτουνε ολα με τις μνημες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Σεπτέμβριος 30, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 19:43] σιγουρα φιλε Zyx θα περιμενω να σας ερθουνε οι πρωτες DFI.........αν σκιζουνε τοτε πουλαω 120-130ευρω την Asus(150τελικη εχει στη στουρναρη) και παιρνω την DFI στα ιδια λεφτα...........εκει θα παιχτουνε ολα με τις μνημες. Ότι και να κάνεις, το 1GB είναι απαραίτητο πλέον, εδω σκεύτομαι να πάω σε 2gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 30, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 16:26] Παρολο που ειμαι φαν της DFI σε σχεση με K8N-E δεν μπορω να δικαιολογησω την κινηση για μια τετοια αλλαγη. Βεβαια αμα το κανεις τραμπα, πουλαω-αγοραζω και να μην χασεις λεφτα ειναι καλη φαση παντως. Οι ΒΗ πανε καλα σε DFI. Η πρωτη ειναι σιγουρα η οικονομικοτερη λυση. Αν ηταν στανταρ οτι η αγορα μνημης θα επετρεπε στην μητρικη σου να... μεγαλουργησει, θα σου ελεγα να πας π.χ. σε Gskill. Αν ομως μπαγλαμιστει η Κ8Ν-Ε και με τις νεες μνημες??? εαν γινει κατι τετοιο ειναι σιγουρο οτι δεν θα χασω λεφτα.......η Asus πουλιεται ανετα στα ιδια λεφτα με μια καινουρια DFI. επειδη λες οτι οι ΒΗ πανε καλα σε DFI......θα δοκιμασω τις μνημες που εχω πανω σε μια απο αυτες που θα ερθουνε στα παιδια της ομαδικης απο την Πατρα και εαν ανεβουνε στο θεο θα σκεφτω πολυ σοβαρα να τις δωσω.......απο την αλλη εαν επαιρνε καποιος απο τον λαμπη 1ος και συντομα 1 κιτακι Gskill θα μπορουσα να τις δοκιμασω και να το διαπιστωσω........ αρα χρειαζεται πολυ ψαξιμο η ολη δουλεια.....για να δουμεεεεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Σεπτέμβριος 30, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Μην ξεχνάς ότι δε μπορείς να δώσεις και πάνω απο 3.1-3.2, λόγω του On die controller Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 30, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Shaman [Σήμερα, στις 18:24] Τα περισσότερα απ'ότι ισχυρίζονται ανεβαίνουν κι άλλο αλλά δεν μπορούν να το εγγυηθούν...π.χ. http://www.coolaler.com/ipb/index.php?showtopic=25354Βάλε τώρα οτι κάνουν και 210 τα 2x512 και πάει περίπατο το ρίσκο!!! 210ευρω?????για καντο πιο λιανα σε παρακαλω φιλε Shaman..........εαν μιλαμε για τετοια τιμη σιγουρα αυτες θα χτυπησω και οχι της Adata.............γλυτωνω και την αλλαγη της μητρικης λογω χαμηλων ρευματων που χρειαζονται............επισης το λινκ που εδωσες ειναι στα Γιαπωνεζικα..........αν μπορεις ξεκαθαρισε τα λιγο τα πραγματα.....θενκς φιλε:worship: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 30, 2004 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από JiMk [Σήμερα, στις 19:54] Μην ξεχνάς ότι δε μπορείς να δώσεις και πάνω απο 3.1-3.2, λόγω του On die controller πιστευω οτι ενα μαξιμαηζερ αργοτερα που θα μαζευτει λιγο παραπανω χρημα θα κανει καλη δουλεια...........ας βρω εγω μνημες που να ανεβαινουνε και να κυμαινονται στη 200αρα και ολα τα υπολοιπα θα τα πετυχω.......το μπατζετ μου εαν παει στα 270-300+ για μνημες εκει τελειωνουν ολα........:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Σεπτέμβριος 30, 2004 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από greekfragma 210ευρω?????για καντο πιο λιανα σε παρακαλω φιλε Shaman.......... Here you are:http://www.e04hardware.com/gskilleur.htm$260 και μεταφορικά δικά τους = 210Επίσης το άλλο link είναι απο τις GSkill να δουλεύουν σε DDR700 ταχύτητες!!!Πρόκειται για ένα stick των 256ΜΒ αλλά αν μη τι άλλο τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Απ'ότι λένε στο Xtreme τις ίδιες ταχύτητες έπιασε και ο Wu με τις GSkill στη DFI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 30, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από Shaman [Σήμερα, στις 20:40] Here you are: http://www.e04hardware.com/gskilleur.htm $260 και μεταφορικά δικά τους = 210 Επίσης το άλλο link είναι απο τις GSkill να δουλεύουν σε DDR700 ταχύτητες!!!Πρόκειται για ένα stick των 256ΜΒ αλλά αν μη τι άλλο τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Απ'ότι λένε στο Xtreme τις ίδιες ταχύτητες έπιασε και ο Wu με τις GSkill στη DFI... δεν μπορει να ειναι τοσο χαμηλη η τιμη τους................μα πως?????εδω αλλες πιο επωνυμες βεβαια με χειροτερες επιδοσεις και κανουν 350+ ευρω................ αν ειναι αληθεια βεβαια τι με νοιαζει απο κει και περα? ελα στο μσν αν γινεται...........greekfragma21@yahoo.gr εχουμε να πουμε πολλα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Σεπτέμβριος 30, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από JiMk Μην ξεχνάς ότι δε μπορείς να δώσεις και πάνω απο 3.1-3.2, λόγω του On die controller πιος τα λεει αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Σεπτέμβριος 30, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2004 Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 21:21] πιος τα λεει αυτα? Μιλάω για 24/7 όχι για bench... στο bench χώνεις και 3.5 άμα λάχει, είχα διαβάσει κάπου ότι φτέει το VTT κυρίως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisiun82 Οκτώβριος 1, 2004 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Γιωργη αυτες τι A-Data τιις ζητανε πισω εμαθα....Δανεικες στις δωσανε μην γινουνε αγυριστες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Οκτώβριος 1, 2004 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2226 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 1, 2004 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2004 Αρχική απάντηση από JiMk [Χθες, στις 21:34] Μιλάω για 24/7 όχι για bench... στο bench χώνεις και 3.5 άμα λάχει, είχα διαβάσει κάπου ότι φτέει το VTT κυρίως. Εχουν καιρο να ακουστουν "κρουσματα" Μητσο.Καποιοι αναφερουν οτι φταιγανε τα C0 steppings, ισως αλλαξε και κατι αλλο, αλλα οπως και να εχει δεν καιγονται τοσο ευκολα πλεον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.