Jump to content

Ώρα για νεό υπολογιστή ; ωπωπωπ!

PetranEVO

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν απο την μέση του πουθενά,τελικά.Θα καταφέρω να δώσω το λάπτοπ μου 500€.Μαζί με τα καλούδια του 550€.

Αν φύγει και το κινητό μου 140€ (Nexus S με αρκετά καλούδια κτλ.) πάμε 700€. Μαζί με 1-2 πραγματάκια ακόμα θα φτάσω εσίος στα 750€ για να διαθέσω για υπολογιστή.

Φύγαμε!

Τι θέλω;

Ο υπολογιστής.

Θα συνδεθεί με καινούργιας τεχνολογίας 3D τηλεόραση 50" Samsung LED με HDMI σίγουρα 100%.Για να παίζω παιχνίδια ,και όταν θα αράζω και στον καναπέ.

Χρήση υπολογιστή: Gaming ,θα καίγομαι λίγο πολύ,αρκετά μην μου κολλώνει σε κανένα BF4,COD,AMNESIA,OUTLAST και γενικά σε καινούργιους τίτλους.

Τι έχω; 2 σκληρούς SATA II :p Που θα ήθελα να βάλω πάνω γιατί είναι με αρχείο μέσα φωτογραφίες κτλ.

1 ποντίκι ασύρματο και 1 πληκτρολόγιο.

έως εδώ,σβήσαμε.

Ερώτηση 1.

Εφόσων θα έχω υπολογιστή (πύργο) και θα είναι συνδεδεμένο , και στην τηλεόραση και σε μια οθόνη,μπορώ πχ.να τα διαχειριστώ και τα 2;

Δηλαδή ... όταν συνδέω με HDMI το λάπτοπ με την τηλεόραση σβήνει η οθόνη του laptop βάζω σε HDMI την τηλεόραση και τα δείχνει εκεί.

Μπορώ εγώ να συνδέσω με HDMI το καλώδιο ,και να συνεχίζω να ασχολούμε με οθόνη; χωρίς να επηρεάζετε η τηλεόραση και το αντίστροφο

Ερώτηση 2.

Σύντομα θα αγοραστεί μεγάλο Home Cinema,για το δωμάτιο, μπορώ να το συνδέσω και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή για θα χρειαστώ χωριστά ηχεία για τον υπολογιστή; Μην αγοράζω τσάμπα εξτρά πράγματα.

Συνεχίζουμε ...

Ο υπολογιστής θα φάει O/C σίγουρα με τον καιρό ,και μετά σιγά σιγά θα θυμηθώ τα παλιά με υδροψύξεις...αλλά πολύ μετά :p (Πεινάει και η μηχανή μου με λάστιχα κτλ.)

Χρειάζομαι να πάρω και οθόνη;

Γιατί ,δύσκολα χωράει στον κενό χώρο που έχω κάτω απο την τηλεόραση με τον υπολογιστή.Ζήτημα να έχει κενό 37 εκατοστά στο ύψος μέχρι να βρεί με την τηλεόραση. (επιτύχια βάση)

Για μπορώ να πάρω καλύτερα ένα σετ καλο keyboard/mouse ασύρματο, και να συνδέσω μόνιμα τον υπολογιστή στην τηλεόραση και έτσι να δουλεύω απο τον καναπέ;

Πιστεύω οτι τα είπα όλα :p

Σκέφτομαι για i5 :p

Επίσης ,επειδή τα είδα και αυτά ,και με άρεσαν θέλω ΜΑΥΡΑ/ΚΟΚΚΙΝΑ εσωτερικά γιατί μετά θα πέσει Case/Modding Πιστέυω. ;)

Αν βγεί και λιγότερα λεφτά και θα έχω αυτά που θέλω τότε είμαι καλλυμένος εγώ,καλύτερα να μείνουν λεφτά και για την μηχανή :p

Ζωή σε λόγου μας όποιος το διαβάσει όλο αυτό,και απαντήσει και στις ερωτήσεις! :o

Ξέχασα Υ.Γ: Δεν με νοιάζει απο που θα τα πάρω και ακόμα και απο εξωτερικό , θα το στήσω μόνος μου το μηχάνημα ολόκληρο απο το μηδέν (0)

Ξέχασα Υ.Γ 2 : Α,και μελλοντικά θα μπεί σίγουρα λόγω GOPRO, για video-editing 3D ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ κτλ. χρήση κτλ. οπότε δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξει αυτό.

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply
Καλησπέρα παιδιά,

750€ για να διαθέσω για υπολογιστή. To λες με χαρά και καλά κάνεις αλλά τα λεφτά δεν είναι πολλά -με την έννοια ... άπλα, απλά είσαι οκ. Στο λέω από την αρχή για να καθαρίσουμε με τις απαιτήσεις.

Φύγαμε!

Τι θέλω;

Ο υπολογιστής.

Θα συνδεθεί με καινούργιας τεχνολογίας 3D τηλεόραση 50" Samsung LED με HDMI σίγουρα 100%.Για να παίζω παιχνίδια ,και όταν θα αράζω και στον καναπέ. 3d παιχνίδια δεν θα παίζεις με 750 ευρώ, αν τα διπλασιάσεις το συζητάμε. Ταινίες εννοείται ότι θα βλέπεις.

Χρήση υπολογιστή: Gaming ,θα καίγομαι λίγο πολύ,αρκετά μην μου κολλώνει σε κανένα BF4,COD,AMNESIA,OUTLAST και γενικά σε καινούργιους τίτλους. Τι εννοείς με το "να μην κολλώνει". Για full settings δεν είσαι έτσι κι αλλιώς σε bf4. Πάλι για τα διπλά λεφτυά μιλάμε.

Τι έχω; 2 σκληρούς SATA II :p Που θα ήθελα να βάλω πάνω γιατί είναι με αρχείο μέσα φωτογραφίες κτλ.

1 ποντίκι ασύρματο και 1 πληκτρολόγιο.

έως εδώ,σβήσαμε. Βεβαίως και να τους βάλεις και μην κολλάς στο σατα 1, 2 ή 100. Τα ίδια είναι. Απλά θα μπει ssd για λειτουργικό προγράμματα.

Ερώτηση 1.

Εφόσων θα έχω υπολογιστή (πύργο) και θα είναι συνδεδεμένο , και στην τηλεόραση και σε μια οθόνη,μπορώ πχ.να τα διαχειριστώ και τα 2;

Δηλαδή ... όταν συνδέω με HDMI το λάπτοπ με την τηλεόραση σβήνει η οθόνη του laptop βάζω σε HDMI την τηλεόραση και τα δείχνει εκεί.

Μπορώ εγώ να συνδέσω με HDMI το καλώδιο ,και να συνεχίζω να ασχολούμε με οθόνη; χωρίς να επηρεάζετε η τηλεόραση και το αντίστροφο Ναι, μπορείς να τα διαχειριστείς και τα δύο. Και με το λαπτοπ μπορείς, απλα δεν το έψαξες.

Ερώτηση 2.

Σύντομα θα αγοραστεί μεγάλο Home Cinema,για το δωμάτιο, μπορώ να το συνδέσω και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή για θα χρειαστώ χωριστά ηχεία για τον υπολογιστή; Μην αγοράζω τσάμπα εξτρά πράγματα. Όχι, δεν μπορείς να το συνδέσεις και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή. Προφανώς. Άσε που σε δωμάτιο δεν μπαίνει ...home cinema. Άσε το υποτιθέμενο ..home cinema και ρίξε τα 250 κατοσταρικα του στο pc μπας και γίνει δουλειά.

Συνεχίζουμε ...

Ο υπολογιστής θα φάει O/C σίγουρα με τον καιρό ,και μετά σιγά σιγά θα θυμηθώ τα παλιά με υδροψύξεις...αλλά πολύ μετά :p (Πεινάει και η μηχανή μου με λάστιχα κτλ.) Έλα να σου δώσω ένα μηχανάκι που έχω στην άκρη με polini πιστονοκύλυνδρα και άσε το πανάκριβο pc σου ήσυχο. O/c και π@π@ρια μεντολες. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αν μαζέψω τα λεφτά του O/c, της υδρόψυξης και του ...home cinema και τα προσθέσω στην tv, έπαιρνες κανονική τηλεόραση = panasonic plasma.

Χρειάζομαι να πάρω και οθόνη;

Γιατί ,δύσκολα χωράει στον κενό χώρο που έχω κάτω απο την τηλεόραση με τον υπολογιστή.Ζήτημα να έχει κενό 37 εκατοστά στο ύψος μέχρι να βρεί με την τηλεόραση. (επιτύχια βάση)

Για μπορώ να πάρω καλύτερα ένα σετ καλο keyboard/mouse ασύρματο, και να συνδέσω μόνιμα τον υπολογιστή στην τηλεόραση και έτσι να δουλεύω απο τον καναπέ; Καλό θα ήταν να παρεις ναι, αλλά αφού δεν σε απασχολούν οι διαστάσεις του κουτιού ενώ θα μπει και σε σαλόνι...

Πιστεύω οτι τα είπα όλα :p

Σκέφτομαι για i5 :p Θα χωρέσει με την ψυχή στο στόμα.

Επίσης ,επειδή τα είδα και αυτά ,και με άρεσαν θέλω ΜΑΥΡΑ/ΚΟΚΚΙΝΑ εσωτερικά γιατί μετά θα πέσει Case/Modding Πιστέυω. ;) Δεν έχεις μπάτζετ για να θες και χρώματα. Καλά κάνεις και τα θεωρείς πολλά τα 750 αλλά δεν είναι. Πάνω από τα διπλάσια, ξεκινάει η κουβέντα και για color themes. Άσε που κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι 750 στο τέλος αλλά λιγότερα. Γράψε λίγο τι θες να πουλήσεις.

Αν βγεί και λιγότερα λεφτά και θα έχω αυτά που θέλω τότε είμαι καλλυμένος εγώ,καλύτερα να μείνουν λεφτά και για την μηχανή :p Θα βγει οριακά να παρεις και ένα πακέτο τσιγάρα. Χωρίς bf4, 3d και χρώματα προφανώς...

Ζωή σε λόγου μας όποιος το διαβάσει όλο αυτό,και απαντήσει και στις ερωτήσεις! :o

Τώρα δύο τινά μπορεί να συμβούν. Ή να αλλάξεις τις απαιτήσεις σου ή το μπατζετ.

Ερώτηση 2.

-Σύντομα θα αγοραστεί μεγάλο Home Cinema,για το δωμάτιο, μπορώ να το συνδέσω και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή για θα χρειαστώ χωριστά ηχεία για τον υπολογιστή; Μην αγοράζω τσάμπα εξτρά πράγματα.

-Όχι, δεν μπορείς να το συνδέσεις και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή. Προφανώς. Άσε που σε δωμάτιο δεν μπαίνει ...home cinema. Άσε το υποτιθέμενο ..home cinema και ρίξε τα 250 κατοσταρικα του στο pc μπας και γίνει δουλειά.

Γιατι δεν θα μπορει??

Eιτε εμμεσα απο hdmi (pc->HC->TV ) ειτε αμεσα ,η εικονα στην TV και ο ηχος στο HC μεσω rca.

Γιατι δεν θα μπορει??

Eιτε εμμεσα απο hdmi (pc->HC->TV ) ειτε αμεσα ,η εικονα στην TV και ο ηχος στο HC μεσω rca.

:T: Να προσθέσω οπτική και digital ομοαξονικό ή ακόμα και passthrough από την tv στο HC (αν το υποστηρίζει η TV).

Τώρα δύο τινά μπορεί να συμβούν. Ή να αλλάξεις τις απαιτήσεις σου ή το μπατζετ.

Οι απαιτήσεις δύσκολα να αλλάξουν καλύτερα να παίξω μπάλα με ότι έχω.

Πάμε σε σειρά όπως μου τα έγραψες.

-Όχι,δεν καίγομαι να παίξω και 3D ,ΑΝ και δεν θα με χαλούσε 2800€ τηλεόραση είναι αυτή !

-Να μην κολλώνει εννοώ,να γονατίζει,έστω αν χρειαστεί και Low Settings.

-SSD φυσικά,και στο Laptop έχω βάλει.

-Βάζω μουσική συνέχεια στην τηλεόραση για αυτό ήθελα να πάρω σιγά σιγά ένα 5.1 ηχοσύστημα Surround.

-Δεν λέω ΆΜΕΣΑ , σε βάθος χρόνου θα γίνει αυτό.

-Δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ το μέγεθος του κουτιού.

-Κρίμα,για το color scheme.Το δωμάτιο - χώρος είναι κόκκινος με μαύρα Minimal,θα ταίριαζε γάντι.

Ερώτηση 2.

-Σύντομα θα αγοραστεί μεγάλο Home Cinema,για το δωμάτιο, μπορώ να το συνδέσω και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή για θα χρειαστώ χωριστά ηχεία για τον υπολογιστή; Μην αγοράζω τσάμπα εξτρά πράγματα.

-Όχι, δεν μπορείς να το συνδέσεις και στην τηλεόραση και στον υπολογιστή. Προφανώς. Άσε που σε δωμάτιο δεν μπαίνει ...home cinema. Άσε το υποτιθέμενο ..home cinema και ρίξε τα 250 κατοσταρικα του στο pc μπας και γίνει δουλειά.

Γιατι δεν θα μπορει??

Όσο για εσένα,τι έιναι τούτο πάλι;

Παίζει ρόλο το οτι η τηλεόραση μου έχει νομίζω 3 HDMI;

:T: Να προσθέσω οπτική και digital ομοαξονικό ή ακόμα και passthrough από την tv στο HC (αν το υποστηρίζει η TV).

Τι είναι το passthrough να σε πώ αν το έχει;:jump:

ξέρω αυτά:

Inputs & Outputs HDMI

3 USB 2.0

3 Ethernet

1 Component

1 Composite In (AV)

1 RF In (Terrestrial/Cable Input)

1 DVI Audio In (Mini Jack)

1 Digital Audio Out (Optical)

1 Audio Out Mini Jack

1 RS232 (AV Control) 1

και ενα να εiχε αδιαφορο.

Αρκει να προσφερεται το HC για τετοιες δουλειες και να μην ειναι του κιλου.

Ετσι οπως το κοβω δυο επιλογες εχεις...η σφαζεις απο παντου για να χωρεσει η 770γτχ μπας και παιξεις κανενα 3δ.(β85+απλος ι5 :p).

ή πας σε "εκλογικευμενες" λυσεις ζ87+4670Κ με μια 760gtx σφυριζωντας αδιαφορα στο 3d.

και ενα να εiχε αδιαφορο.

Αρκει να προσφερεται το HC για τετοιες δουλειες και να μην ειναι του κιλου.

Ετσι οπως το κοβω δυο επιλογες εχεις...η σφαζεις απο παντου για να χωρεσει η 770γτχ μπας και παιξεις κανενα 3δ.(β85+απλος ι5 :p).

ή πας σε "εκλογικευμενες" λυσεις ζ87+4670Κ με μια 760gtx σφυριζωντας αδιαφορα στο 3d.

Τι εννοείς HC ; εκτός αν δεν το καταλαβαίνω εγώ σαν λέξη.

Κοίταξε,επειδή το θέμα το ψάχνω βρήκα απο οτι μου πρότειναν να φέρω και απο έξω εξαρτήματα και σκέφτομαι για το mindfactory.de , έχει μεγάλες διαφορές στην τιμή.Οπότε σκέφτομαι για την 1η σύνθεση που λές. :innocent:

Αν ακούς πολλή μουσική και συχνά, σκέψου την περίπτωση συστήματος με δύο ηχεία μόνο ή 2.1 χωρίς άλλα ηχεία. Τα πολλά ηχεία του HomeTheater δεν ωφελούν σε μουσική.

Με την οθόνη δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες, θα βάλεις οθόνη (750 για PC παιχνιδιών+οθόνη δύσκολο αρκετά) ή όχι; Κι αν βάλεις θα κάθεσαι κοντά της ή θα έχεις πάντα απόσταση;

HC-> H-ome C-inema

Τι να σου πώ;Θες να σου πω το μοντέλο που σκέφτομαι;

Αν ακούς πολλή μουσική και συχνά, σκέψου την περίπτωση συστήματος με δύο ηχεία μόνο ή 2.1 χωρίς άλλα ηχεία. Τα πολλά ηχεία του HomeTheater δεν ωφελούν σε μουσική.

Με την οθόνη δεν κατάλαβα τι ακριβώς λες, θα βάλεις οθόνη (750 για PC παιχνιδιών+οθόνη δύσκολο αρκετά) ή όχι; Κι αν βάλεις θα κάθεσαι κοντά της ή θα έχεις πάντα απόσταση;

Συχνά κάθε μέρα κάθε λεπτό ακούω μουσική :p

Οπότε βάζω συχνά HDMI (τηλεόραση) για να μεταφέρω τον ήχο.

Αν βάλω θα είμαι σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου,αλλά δεν με καίει ,το έχω συνηθίσει.

Αλλά δεν ξέρω αν χρειστεί να βάλω μπορεί να βολευτώ ασύρματα με ποντικί/πληκτρολόγιο με την τηλεόραση και στον καναπέ.. :suicide:

Τι εννοείς HC ; εκτός αν δεν το καταλαβαίνω εγώ σαν λέξη.

HC-> H-ome C-inema
Τι να σου πώ;Θες να σου πω το μοντέλο που σκέφτομαι;

Δε ρωτησα ποιο μοντελο ..απλα σου εξηγησα τι σημαινε το HC που εγραφα πιο πανω.

Oποιο και αν ειναι ,κοιτα να εχει σαν εισοδο hdmi (αν εχει θα εχει και εξοδο για αυτο δεν το αναφερω) ,ή rca.

Παιζουν και αυτα που ανεφερε ο tifozif1 ..αλλα ας μεινουμε στα απλα.

Να ξεκαθαρίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα, τα παιχνίδια, ο ήχος στα παιχνίδια, το overclocking, το 3D, οι ταινίες ή η μουσική, ώστε να ρίξεις περισσότερα χρήματα εκεί όπου θα το χαρείς περισσότερο. Ειδικά όταν ο προϋπολογισμός είναι πολύ περιορισμένος δεν χρειάζονται βιασύνες για να μην την πατήσεις.

Με αυτα τα λεφτά που διαθετης κανεις οχι I5 αλλα άνετα εναν I7 4770k

και 6πυρινο intel βαζει,αλλα μετα τι του περισευει για τα υπολοιπα.:fie:

οποτε ειτε i5 ειτε καναν amd

i5 4670K 220E

H80i το λιγοτερο που την βρισκεις 90Ε (Αν θελεις OC στα 4.5Ghz+ δεν πας σε ψυξη κατω τον 80Ε, εκτος αν κανεις delid εκει παω πασο ;p ξερω οτι ειπες υδροψυξη κτλ, αν πας σε custom τοτε αλλο θεμα παλι!) αν θα κανεις OC με την μια, αλλιως βαλτην

ή

εναν SSD 120GB Samsung 840 sta 89E.

Οποιαδηποτε basic Z87 στα 120Ε, οπως ASUS Z87-A που απο οσα εχω διαβασει, πολυ καλο cheap overclock μοβο.

8GB 1600Mhz CAS9 75-80E μιας και ανεβηκαν 10Ε οι τιμες λογο εργοστασιων.

GTX 760 ~250-300Ε αναλογα το μοντελο, αν και οι διαφορες ειναι μικρες, οποτε περνεις το 250-260Ε μοντελο και εισαι οκαυ.

~760Ε πανω κατω βγαινει.

Αυτο για να μην εχεις θεμα σε καινουργιους τιτλους..Τωρα αν θες και τροφοδοτικα/κουτια μεσα, απλα πας σε τπτ 120Ε AMD FX-6300 ή FX-8320 στα 145Ε και 650 ti Boost/660 απλη στα ~150-180Ε και οτι καταφερουν, κερδιζεις και κανα 10Ε με 990 Chipset αντι για Ζ87 κτλ.

Αυτα για τιμες, μοντελα ειναι ολα τα ιδια, δεν αλλαζει και τιποτα, 4-5ε πανω κατω ειναι μετα..Guide lines απλα δινω, ειναι καθαρα θεμα απαιτησεων.

Τωρα απο το σιτε που ειπες, που τα ειδα γρηγορα, κερδιζεις 40Ε απο GPU τα υπολοιπα τα ιδια πανω κατω, αντε κανα 10Ε η RAM κατω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.