rido21 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2013 Εδώ και 1-2 βδομάδες αντιμετωπίζω ένα σοβαρό και άλυτο θέμα με το domain μιας εταιρίας.Να ξεκινήσω λέγοντας σας το story για να μπείτε στο κλίμα:Μια καλή μέρα η εταιρία είχε πρόβλημα στην αποστολή των mail σε διάφορους λογαριασμούς (όχι μόνο gmail).Επικοινώνησα με την εταιρία που κάνει το host του site και των mail και διαπιστώσαμε ότι η ip του server είχε γίνει blacklisted. Μετά από διάφορες ενέργειες τους, τελικά βγήκε από τις blacklists παρόλαυτα το δικό μας domain είχε πρόβλημα στην αποστολή email σε gmail accounts και σε κάποιες ακόμα διευθύνσεις.Μετά από πολλά τηλέφωνα με το host καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι κάπως έχει γίνει blackilisted το domain της εταιρίας μου. Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από το γεγονός οτι τα υπόλοιπα domains του server στέλνουν κανονικά email.Κι έρχεται τώρα η στιγμή που έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει και το κυριότερο ΠΩΣ μπορεί να διορθωθεί!Σημειώσεις: το domain δεν έχει dedicated ip, είναι στην ίδια ip όπως τα υπόλοιπα domains.το πρόβλημα της μη παράδοσης το έχω και από το webmail κι από διαφορετικές ip.Σας παραθέτω και το mail delivery notification:This message was created automatically by mail delivery software.A message that you sent could not be delivered to one or more of itsrecipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: a....s@gmail.com SMTP error from remote mail server after end of data: host gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.70.27]: 550-5.7.1 [85.25.161.98 1] Our system has detected an unusual rate of 550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our 550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked. 550-5.7.1 Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review 550 5.7.1 our Bulk Email Senders Guidelines. f3si945755eet.209 - gsmtp------ This is a copy of the message, including all the headers. ------Return-path: <x.....d@x......d.gr>Received: from localhost ([127.0.0.1]:50039) by server.iservices.gr with esmtpsa (TLSv1:DHE-RSA-AES256-SHA:256) (Exim 4.80.1) (envelope-from <x.....d@xr......d.gr>) id 1VKDqJ-0000zl-Ko for a....@gmail.com; Thu, 12 Sep 2013 23:50:23 +0300Received: from 77.49.140.15 ([77.49.140.15]) by server.i.....s.gr (Horde Framework) with HTTP; Thu, 12 Sep 2013 23:50:23 +0300Message-ID: <20130912235023.11762uao6tg5cxe7@SERver.i.....s.gr>Date: Thu, 12 Sep 2013 23:50:23 +0300From: x...d@x...d.grTo: a...s@gmail.comSubject: full testMIME-Version: 1.0Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-7; DelSp="Yes"; format="flowed"Content-Disposition: inlineContent-Transfer-Encoding: 7bitUser-Agent: Internet Messaging Program (IMP) H3 (4.3.11)testing123456 Κάθε πρόταση δεκτή, ή κάποια λύση του προβλήματος με εναλλακτικό τρόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Ξεκινά πρώτα να καθαρίζεις τα pc της εταιρείας για ιούς. Κάποιος στέλνει ανελέητα spam mails. Μετά πάρε αμπαριζα spambot, spamhouse, barracuda για να σε κάνουν remove*GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 13, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Δεν είναι σε blacklist το domain, ούτε η ip. Αλλά τι τελικά γίνεται?Υπάρχει περίπτωση να έχει μπλοκάρει το domain ο ISP του Host? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 δεν μπορείς να στείλεις εσύ email από το email client ή δεν μπορούν να σου στείλουν?το blacklist που έγινε?το resolve του domain / ping της ip γίνεται από αλλού ή το prob είναι σε μια συγκεκριμένη γραμμήλοιπόν άκου εγώ τι είχα πάθει με το pc του ξενοδοχείουκάποια μέρα είδα ότι το pc του ξενοδοχείου δεν μπορούσε να λάβει τα emailλέω περίεργο κοιτάω στο pc μου γτ το έχω και στο pc να λαμβάνω τα email και εγώ ήμουν οκλέω ας κάνω ένα rr το pc και το routerκάνω ελέγχω μετά από λίγο τα ίδιαμετά πάω να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου τπτ...από το σπίτι μου οκπάω στο ξενοδοχείο λοιπόν δοκιμάζω με το iphone μπαίνει κανονικάβάζω wireshark και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τα request για http όταν πήγαινα να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου δεν έφευγαν καντώρα τι έγινε και πως έγινε αυτό δεν κατάλαβα ποτέέκανα μια φρέσκια εγκατάσταση του windows και καθάρισα όλα οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 13, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Αν θέλεις δώσε σε pm το domain να ελέγξω αν είναι blacklisted. Πολύ πιθανόν ο host να έλεγξε ότι δεν είναι blacklisted στον server του και όχι globally *GNex* Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 13, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 δεν μπορείς να στείλεις εσύ email από το email client ή δεν μπορούν να σου στείλουν?το blacklist που έγινε?το resolve του domain / ping της ip γίνεται από αλλού ή το prob είναι σε μια συγκεκριμένη γραμμήλοιπόν άκου εγώ τι είχα πάθει με το pc του ξενοδοχείουκάποια μέρα είδα ότι το pc του ξενοδοχείου δεν μπορούσε να λάβει τα emailλέω περίεργο κοιτάω στο pc μου γτ το έχω και στο pc να λαμβάνω τα email και εγώ ήμουν οκλέω ας κάνω ένα rr το pc και το routerκάνω ελέγχω μετά από λίγο τα ίδιαμετά πάω να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου τπτ...από το σπίτι μου οκπάω στο ξενοδοχείο λοιπόν δοκιμάζω με το iphone μπαίνει κανονικάβάζω wireshark και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τα request για http όταν πήγαινα να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου δεν έφευγαν καντώρα τι έγινε και πως έγινε αυτό δεν κατάλαβα ποτέέκανα μια φρέσκια εγκατάσταση του windows και καθάρισα όλα οκΔεν μπορώ να στείλω email από κανένα account του domain σε gmail accounts και κάποιες άλλες διευθύνσεις.Σε κάποιες πάνε αλλά κυρίως ως σπαμ. Και δεν μπορώ να στείλω ούτε από client (MS outlook,thunderbird), αλλά ούτε από το webmail και από διαφορετικούς providers (δλδ forthnet, ote)Δεν έχει να κάνει με το τοπικό δίκτυο της εταρίας 1000%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 13, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 αφού δεν μπορείς να στείλεις mail μήπως να checkαρεις τον smtp server τότεακόμα και τα logs κάτι θα λένε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 13, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Δε νομίζω οτι φταίει αυτό, γτ στο hotmail πάνε (απλά ως σπαμ) και επιπλέον δεν τρώω άκυρο από αδυναμία σύνδεσης με τον outgoing server, αλλά από τη google καθαρά με την αιτιολογία του σπαμ.550-5.7.1 [85.25.161.98 1] Our system has detected an unusual rate of 550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our 550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked. 550-5.7.1 Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review 550 5.7.1 our Bulk Email Senders Guidelines. f3si945755eet.209 - gsmtp Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 13, 2013 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Δε ξαναρωτάς την εταιρεία σου αν σε έχει βγάλει ως spam η εταιρεία που νοικιάζει χώρο και σου κάνει host? Η σελίδα δεν είναι σε δικούς της servers Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 13, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Δε ξαναρωτάς την εταιρεία σου αν σε έχει βγάλει ως spam η εταιρεία που νοικιάζει χώρο και σου κάνει host? Η σελίδα δεν είναι σε δικούς της serversΔεν κατάλαβα τι θες να πεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Σεπτέμβριος 14, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 άρα έχετε βγει από τις άλλες spamlist και έχετε μείνει στης gmail. υπομονή μπορείς να κάνεις ή να ζητήσεις απο΄τον πάροχο αν έχει τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί τον mailserver του domain σας από το server (αυτουνού η ip σε νοιάζει που είναι static, όχι η δικιά σου που μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά εσυ ουσιαστικά στέλνεις στο σέρβερ και ο σέρβερ προς τα έξω), είτε να σας περάσει προσωρινά σε άλλο ή ακόμα και σε gmail service καθώς υποστηρίζει τέτοια υπηρεσία Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 14, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Ναι, αλλα πως εξηγείται οτι τα υπόλοιπα domain του server στέλνουν κανονικά email σε gmail? Εκει κολλάω και δεν ξέρω τι παίζει! άρα έχετε βγει από τις άλλες spamlist και έχετε μείνει στης gmail. υπομονή μπορείς να κάνεις ή να ζητήσεις απο΄τον πάροχο αν έχει τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί τον mailserver του domain σας από το server (αυτουνού η ip σε νοιάζει που είναι static, όχι η δικιά σου που μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά εσυ ουσιαστικά στέλνεις στο σέρβερ και ο σέρβερ προς τα έξω), είτε να σας περάσει προσωρινά σε άλλο ή ακόμα και σε gmail service καθώς υποστηρίζει τέτοια υπηρεσία Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Σεπτέμβριος 14, 2013 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Το block δεν έχει γίνει στην ip αλλά στο domain.Επειδή ο mail server σου είναι σε μηχάνημα έξω. Δεν είναι της εταιρείας που πληρώνεις άμεσσα. Και αυτοί πολύ πιθανών να νοικιάζουν ένα VPS. Πες τους να δούν αν έχει ο mail server κάνει flag το domain σου σαν SPAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 19, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 Το block δεν έχει γίνει στην ip αλλά στο domain.Επειδή ο mail server σου είναι σε μηχάνημα έξω. Δεν είναι της εταιρείας που πληρώνεις άμεσσα. Και αυτοί πολύ πιθανών να νοικιάζουν ένα VPS. Πες τους να δούν αν έχει ο mail server κάνει flag το domain σου σαν SPAMΜου λένε ότι δεν εχει κανένα θέμα ο server! Δεν ξέρω αν το λένε γτ δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά δεν μπορώ να βρω λύση στο πρόβλημα.Σκέφτηκα να πάρω άλλο domain να το κρεμάσω από κάτω και να φτιάξω νέα email και να κανω forward τις παλιές διευθύνσεις στις νέες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 19, 2013 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 Και αν σου ξανασυμβεί; Μήπως να άλλαζες πάροχο που ξέρει τι του γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rido21 Σεπτέμβριος 19, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 μάλλον εκεί θα καταλήξω, να αλλάξω host! η λύση με την αγορά νέου domain θα λύσει το πρόβλημα άμεσα, αλλά μπορεί να το ξαναπάθω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.