Jump to content

Blacklisted domain(?) από google

rido21

Recommended Posts

Εδώ και 1-2 βδομάδες αντιμετωπίζω ένα σοβαρό και άλυτο θέμα με το domain μιας εταιρίας.

Να ξεκινήσω λέγοντας σας το story για να μπείτε στο κλίμα:

Μια καλή μέρα η εταιρία είχε πρόβλημα στην αποστολή των mail σε διάφορους λογαριασμούς (όχι μόνο gmail).

Επικοινώνησα με την εταιρία που κάνει το host του site και των mail και διαπιστώσαμε ότι η ip του server είχε γίνει blacklisted. Μετά από διάφορες ενέργειες τους, τελικά βγήκε από τις blacklists παρόλαυτα το δικό μας domain είχε πρόβλημα στην αποστολή email σε gmail accounts και σε κάποιες ακόμα διευθύνσεις.

Μετά από πολλά τηλέφωνα με το host καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι κάπως έχει γίνει blackilisted το domain της εταιρίας μου. Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από το γεγονός οτι τα υπόλοιπα domains του server στέλνουν κανονικά email.

Κι έρχεται τώρα η στιγμή που έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει και το κυριότερο ΠΩΣ μπορεί να διορθωθεί!

Σημειώσεις:

• το domain δεν έχει dedicated ip, είναι στην ίδια ip όπως τα υπόλοιπα domains.
  • το πρόβλημα της μη παράδοσης το έχω και από το webmail κι από διαφορετικές ip.

Σας παραθέτω και το mail delivery notification:

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its

recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

a....s@gmail.com

SMTP error from remote mail server after end of data:

host gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.70.27]:

550-5.7.1 [85.25.161.98 1] Our system has detected an unusual rate of

550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our

550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked.

550-5.7.1 Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review

550 5.7.1 our Bulk Email Senders Guidelines. f3si945755eet.209 - gsmtp

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <x.....d@x......d.gr>

Received: from localhost ([127.0.0.1]:50039)

by server.iservices.gr with esmtpsa (TLSv1:DHE-RSA-AES256-SHA:256)

(Exim 4.80.1)

(envelope-from <x.....d@xr......d.gr>)

id 1VKDqJ-0000zl-Ko

for a....@gmail.com; Thu, 12 Sep 2013 23:50:23 +0300

Received: from 77.49.140.15 ([77.49.140.15]) by server.i.....s.gr (Horde

Framework) with HTTP; Thu, 12 Sep 2013 23:50:23 +0300

Message-ID: <20130912235023.11762uao6tg5cxe7@SERver.i.....s.gr>

Date: Thu, 12 Sep 2013 23:50:23 +0300

From: x...d@x...d.gr

To: a...s@gmail.com

Subject: full test

MIME-Version: 1.0

Content-Type: text/plain;

charset=ISO-8859-7;

DelSp="Yes";

format="flowed"

Content-Disposition: inline

Content-Transfer-Encoding: 7bit

User-Agent: Internet Messaging Program (IMP) H3 (4.3.11)

testing

123456

Κάθε πρόταση δεκτή, ή κάποια λύση του προβλήματος με εναλλακτικό τρόπο.

Ξεκινά πρώτα να καθαρίζεις τα pc της εταιρείας για ιούς. Κάποιος στέλνει ανελέητα spam mails.

Μετά πάρε αμπαριζα spambot, spamhouse, barracuda για να σε κάνουν remove

*GNex*

δεν μπορείς να στείλεις εσύ email από το email client ή δεν μπορούν να σου στείλουν?

το blacklist που έγινε?

το resolve του domain / ping της ip γίνεται από αλλού ή το prob είναι σε μια συγκεκριμένη γραμμή

λοιπόν άκου εγώ τι είχα πάθει με το pc του ξενοδοχείου

κάποια μέρα είδα ότι το pc του ξενοδοχείου δεν μπορούσε να λάβει τα email

λέω περίεργο κοιτάω στο pc μου γτ το έχω και στο pc να λαμβάνω τα email και εγώ ήμουν οκ

λέω ας κάνω ένα rr το pc και το router

κάνω ελέγχω μετά από λίγο τα ίδια

μετά πάω να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου τπτ...

από το σπίτι μου οκ

πάω στο ξενοδοχείο λοιπόν δοκιμάζω με το iphone μπαίνει κανονικά

βάζω wireshark και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τα request για http όταν πήγαινα να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου δεν έφευγαν καν

τώρα τι έγινε και πως έγινε αυτό δεν κατάλαβα ποτέ

έκανα μια φρέσκια εγκατάσταση του windows και καθάρισα όλα οκ

δεν μπορείς να στείλεις εσύ email από το email client ή δεν μπορούν να σου στείλουν?

το blacklist που έγινε?

το resolve του domain / ping της ip γίνεται από αλλού ή το prob είναι σε μια συγκεκριμένη γραμμή

λοιπόν άκου εγώ τι είχα πάθει με το pc του ξενοδοχείου

κάποια μέρα είδα ότι το pc του ξενοδοχείου δεν μπορούσε να λάβει τα email

λέω περίεργο κοιτάω στο pc μου γτ το έχω και στο pc να λαμβάνω τα email και εγώ ήμουν οκ

λέω ας κάνω ένα rr το pc και το router

κάνω ελέγχω μετά από λίγο τα ίδια

μετά πάω να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου τπτ...

από το σπίτι μου οκ

πάω στο ξενοδοχείο λοιπόν δοκιμάζω με το iphone μπαίνει κανονικά

βάζω wireshark και αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τα request για http όταν πήγαινα να ανοίξω τη σελίδα του ξενοδοχείου δεν έφευγαν καν

τώρα τι έγινε και πως έγινε αυτό δεν κατάλαβα ποτέ

έκανα μια φρέσκια εγκατάσταση του windows και καθάρισα όλα οκ

Δεν μπορώ να στείλω email από κανένα account του domain σε gmail accounts και κάποιες άλλες διευθύνσεις.

Σε κάποιες πάνε αλλά κυρίως ως σπαμ. Και δεν μπορώ να στείλω ούτε από client (MS outlook,thunderbird), αλλά ούτε από το webmail και από διαφορετικούς providers (δλδ forthnet, ote)

Δεν έχει να κάνει με το τοπικό δίκτυο της εταρίας 1000%.

Δε νομίζω οτι φταίει αυτό, γτ στο hotmail πάνε (απλά ως σπαμ) και επιπλέον δεν τρώω άκυρο από αδυναμία σύνδεσης με τον outgoing server, αλλά από τη google καθαρά με την αιτιολογία του σπαμ.

550-5.7.1 [85.25.161.98 1] Our system has detected an unusual rate of

550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our

550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked.

550-5.7.1 Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review

550 5.7.1 our Bulk Email Senders Guidelines. f3si945755eet.209 - gsmtp

Δε ξαναρωτάς την εταιρεία σου αν σε έχει βγάλει ως spam η εταιρεία που νοικιάζει χώρο και σου κάνει host? Η σελίδα δεν είναι σε δικούς της servers

Δε ξαναρωτάς την εταιρεία σου αν σε έχει βγάλει ως spam η εταιρεία που νοικιάζει χώρο και σου κάνει host? Η σελίδα δεν είναι σε δικούς της servers

Δεν κατάλαβα τι θες να πεις!

άρα έχετε βγει από τις άλλες spamlist και έχετε μείνει στης gmail. υπομονή μπορείς να κάνεις ή να ζητήσεις απο΄τον πάροχο αν έχει τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί τον mailserver του domain σας από το server (αυτουνού η ip σε νοιάζει που είναι static, όχι η δικιά σου που μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά εσυ ουσιαστικά στέλνεις στο σέρβερ και ο σέρβερ προς τα έξω), είτε να σας περάσει προσωρινά σε άλλο ή ακόμα και σε gmail service καθώς υποστηρίζει τέτοια υπηρεσία

Ναι, αλλα πως εξηγείται οτι τα υπόλοιπα domain του server στέλνουν κανονικά email σε gmail? Εκει κολλάω και δεν ξέρω τι παίζει!

άρα έχετε βγει από τις άλλες spamlist και έχετε μείνει στης gmail. υπομονή μπορείς να κάνεις ή να ζητήσεις απο΄τον πάροχο αν έχει τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιεί τον mailserver του domain σας από το server (αυτουνού η ip σε νοιάζει που είναι static, όχι η δικιά σου που μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά εσυ ουσιαστικά στέλνεις στο σέρβερ και ο σέρβερ προς τα έξω), είτε να σας περάσει προσωρινά σε άλλο ή ακόμα και σε gmail service καθώς υποστηρίζει τέτοια υπηρεσία

Το block δεν έχει γίνει στην ip αλλά στο domain.

Επειδή ο mail server σου είναι σε μηχάνημα έξω. Δεν είναι της εταιρείας που πληρώνεις άμεσσα. Και αυτοί πολύ πιθανών να νοικιάζουν ένα VPS. Πες τους να δούν αν έχει ο mail server κάνει flag το domain σου σαν SPAM

Το block δεν έχει γίνει στην ip αλλά στο domain.

Επειδή ο mail server σου είναι σε μηχάνημα έξω. Δεν είναι της εταιρείας που πληρώνεις άμεσσα. Και αυτοί πολύ πιθανών να νοικιάζουν ένα VPS. Πες τους να δούν αν έχει ο mail server κάνει flag το domain σου σαν SPAM

Μου λένε ότι δεν εχει κανένα θέμα ο server! Δεν ξέρω αν το λένε γτ δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά δεν μπορώ να βρω λύση στο πρόβλημα.

Σκέφτηκα να πάρω άλλο domain να το κρεμάσω από κάτω και να φτιάξω νέα email και να κανω forward τις παλιές διευθύνσεις στις νέες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.