ronin13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2013 Παιδια επεστρεψα στο πατρικο μου μετα απο αρκετα χρονια σπουδων (η αναγκη βλεπετε...) και αντιμετωπιζω εναν τεχνολογικο Μεσαιωνα...! Σαν πρωτη κινηση θελω να φερω internet στο δωματιο μου, που ειναι στην αλλη ακρη του σπιτιου απο το router. Αρα καλωδιο ethernet και wi-fi αυτοματως βγαινουν απο την εξισωση. Και καπως ετσι, επειδη η λυση του "γειτο-net" δε μου αρεσει, ειπα να ψαξω λιγο την κατασταση με τα powerline. Εχω χαθει ομως στα χαρακτηριστικα, καθως εχουμε τριφασικο ρευμα στο σπιτι, με το router και το δωματιο μου σιγουρα σε διαφορετικη φαση, και ξερω οτι παιζει προβλημα με αυτο... Τι πρεπει να προσεξω? Που φαινεται στα χαρακτηριστικα αν δουλευουν σε τριφασικο ρευμα? Υπαρχουν καποιες αξιολογες (και σχετικα οικονομικες ει δυνατον ) προτασεις? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 10, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2013 Είχα κάνει μια έρευνα αγοράς για powerlines τον Αύγουστο, και κατέληξα σε αυτά εδώ: TL-PA2010P - Welcome to TP-LINKΔεν ξέρω σε τι φάση είναι οι πρίζες μου, αλλά σε 2 διαφορετικά "σετ" πριζών που τα δοκίμασα, σε <5" είχα δίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Σεπτέμβριος 10, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2013 Πως ανταποκρινεται? Τι (πραγματικες) ταχυτητες πιανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 10, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2013 Καλή ερώτηση. Δεν ξέρω, γιατί δεν έκανα μετρήσεις. Όμως, hd 1080p περιεχόμενο το έκανε stream απροβλημάτιστα και αβάδιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Σεπτέμβριος 10, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2013 Το έχει χρησιμοποιήσει και φίλος μου και ακόμα το κάνει,μια χαρά ευχαριστημένος έχει μείνει. :fun:Όρμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Σεπτέμβριος 11, 2013 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2013 TL-PA211KIT - Welcome to TP-LINK Αυτα εχω, και δουλευουν πολυ καλα.Δυο οροφους κατευαζω νετ και δουλευουν στο 70-80%!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Σεπτέμβριος 18, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2013 Τελικα εχω καταληξει σε αυτα μαλλον, γιατι παιζει θεμα με το τριφασικο ρευμα...Devolo dLAN 500 duo+ Starter Kit | Skroutz.grΑλλα βλεπω οτι δεν εχουν το "AV" που εχουν αλλα μοντελα. Ειναι σημαντικο? Τι ρολο παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Σεπτέμβριος 22, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2013 (edited) Και εγώ Devolo πήρα επειδή έχω τριφασικό και ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οτάν τα αγορασα εγώ, δεν υπήρχε το duo και πήρα το av. Απο το σάιτ δεν καταλαβαίνω διαφορά, ίσως μονο οτι στο duo δεν μπορείς να προσθέσεις 3η πρίζα; απο ταχύτητες πιάνω 3 MByte/sec, το οποίο για εμένα είναι αρκετό. Υπόψιν οτι τα πριζακια είναι σε διαφορετικό όροφο και σε διαφορετικό πινακα! Pings δεν έχω δοκιμάσει καθόλου γιατί σε εκείνο το PC δεν παίζω παιχνίδια. Τα αγορασα για να streamαρω βίντεο απο το nas μου προς το htpc.Είχα ψαξει τη δουλεια για moca, άλλα λόγω χαμηλής ζήτησης δεν πολύ κυκλοφορεί στην Ευρώπη, οποτε μάλλον τα powerline ειναι η καλύτερη σου επιλογή. Είναι πάντως λίγο Ζαρί, γιατί η ταχύτητα που θα πιάσεις εξαρτάται απο την ποιότητα των καλωδίων και τη συνδεσμολογία που έχει γίνει, οποτε ετοιμασου να κανεις δοκιμές σε διαφορες πρίζες μιας και οι προφανείς επιλογές δεν ειναι πάντα οι ιδανικές! Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 22, 2013 από avpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Φεβρουάριος 9, 2014 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2014 Δινω internet μεσω wifi εναν οροφο κατω σε αλλο διαμερισμα αλλα κανει πολλες αποσυνδεσεις. Και ειδα αυτα τα φτηνα powerline στο stock house του Πλαισιου με 29 ευρω και σκεφτομαι να τα δοκιμασω...Η ερωτηση μου ομως ειναι, επειδη ειναι διαφορετικο διαμερισμα και πινακας, υπαρχει κανενα θεμα?Δε με ενδιαφερει η ταχυτητα αλλα η σταθεροτητα, αφου ειναι μονο για μεταδοση internet και το router πιανει καπου στα 10mbps, ε οποτε δεν θα γινει ποτε μεταδοση δεδομενων με πανω απο 1mb/s...αρα με ενδιαφερει απλα να γλιτωσω απο τις αποσυνδεσεις και να εχω σταθερο net. Πιστευω το 1mb/s ειναι ευκολη υποθεση αποκει και περα για 500αρια powerline σωστα?Επειδη ενδεχομενως χρειαζομαι και την passthrough μπριζα γιατι νομιζω εκει που ειναι το modem δεν εχει 2 μπριζες (μια για το powerline Και μια για το Modem) βλεπω με 37ε και αυτα της tplink...αν και 200αρια, θα κανουν δουλεια?Turbo-X Powerline 500Mbps PWL-500 - Powerlines - plaisio.grTP-Link Powerline 200Mbps kit Passthrough (TL-PA2010P) - Powerlines - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
bannedteam Φεβρουάριος 12, 2014 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 ουτε καν για turbox θα τα πεταξεις λεφτα... παιρνεις είτε αυτα : TP-Link Powerline 500Mbps kit (TL-PA4010) - Powerlines - plaisio.grείτε αυτά : D-Link Powerline 500Mbps Kit (DHP-309AV) - Powerlines - plaisio.grτο 2ο σετ το έχω και πάει μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Φεβρουάριος 28, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2014 Αυτά εδώ τι λένε ; Αξίζουν ; Επίσης γιατί μερικά αναφέρουν "Starter Kit" και άλλα όχι ;TP-LINK TL-PA2010PKIT AV200 with AC Pass ThroughTP-LINK TL-PA411KIT AV500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Φεβρουάριος 28, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2014 Το starter kit σημαινει οτι ειναι ενα ζευγαρι στη συσκευασια: ενα για το router και ενα για τον υπολογιστη.Στάλθηκε από το MI 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάρτιος 1, 2014 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2014 Γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχουν τα powerline που είναι πιστοποιημένα με RoHS 2002/95/EC από τα υπόλοιπα ;Ενδιαφέρομαι για τα TP-LINK TL-PA2010PKIT AV200 with AC Pass Through, να προχωρήσω στην αγορά τους ;Επίσης θα μπορώ να συνδέσω στην πρίζα τους το πολύπριζο που έχω το PC για παράδειγμα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάρτιος 2, 2014 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 BUMP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Μάρτιος 2, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 πολλα plc δεν δουλευουν με τριφασικο ή αν δουλεψουν χανουν συνεχεια επικοινωνια.Προσωπικα δεν ξερω καποιο που να παιζει σωστα με τριφασικο (αν υπαρχει βεβαια).Καλο ειναι να ρωτησεις πριν την αγορα και να αναφαιρεται στα χαρακτηριστικα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Μάρτιος 2, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Γιατί από την αρχή απορρίπτεις την λύση καλωδίου ethernet?Και πιο φθηνά θα σου βγει και πιο καλά θα παίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάρτιος 2, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 (edited) Δεν έχουμε τριφασικό οπότε είμαι καλυμμένος από εκεί. Ποια να επιλέξω από τα παρακάτω;Να επιλέξω αυτά με το AV200 και το AC Pass Through ή τα 500αρια με την πιστοποίηση RoHS 2002/95/EC ; Απλό internet θα μεταφέρουν και το ένα θα είναι συνδεδεμένο σε 100άρι modem/router.TP-LINK TL-PA2010PKIT AV200 with AC Pass ThroughTP-LINK TL-PA411KIT AV500Γιατί από την αρχή απορρίπτεις την λύση καλωδίου ethernet?Και πιο φθηνά θα σου βγει και πιο καλά θα παίξει.Εδώ η απάντηση μου. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 2, 2014 από UltraB Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Μάρτιος 2, 2014 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 πολλα plc δεν δουλευουν με τριφασικο ή αν δουλεψουν χανουν συνεχεια επικοινωνια.Προσωπικα δεν ξερω καποιο που να παιζει σωστα με τριφασικο (αν υπαρχει βεβαια).Καλο ειναι να ρωτησεις πριν την αγορα και να αναφαιρεται στα χαρακτηριστικα του.Τα Devolo που πηρα εχουν δουλεψει αψογα μεχρι στιγμης. Λιγο πιο τσιμπημενη τιμη αλλα κανενα προβλημα απολυτως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάρτιος 2, 2014 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Υπάρχει link; Δεν θα ήθελα να ξεφύγω στην τιμή μιας και με κάτι παραπάνω αγοράζω modem/router που πιάνει όλο το σπίτι και θα είναι σίγουρα καλύτερο από το Thomson TG585 v7 που έχω τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronin13 Μάρτιος 2, 2014 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Post #7 σε αυτο το threadΣτάλθηκε από το MI 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts