Alkis27 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2013 Παιδιά θέλω να μου υποδείξετε έναν απλό τρόπο για να κάνω σύγκριση σε 2 λίστες αρχείων (τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κοινό ή σχεδόν πανομοιότυπο filename) ώστε να εντοπίσω αυτόματα εκείνα τα αρχεία που το filename τους περιλαμβάνεται μόνο στη μία από τις δύο λίστες, δηλαδή δεν είναι κοινά... Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Σεπτέμβριος 9, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 Χρησιμοποίησε το vlookup functionSent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaNick Σεπτέμβριος 9, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 Που τις έχεις αυτές τις 2 λίστες αρχείων; Είναι π.χ. σε διαφορετικά directories; Αν ναι, σε τι λειτουργικό είσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alkis27 Σεπτέμβριος 9, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 Που τις έχεις αυτές τις 2 λίστες αρχείων; Είναι π.χ. σε διαφορετικά directories; Αν ναι, σε τι λειτουργικό είσαι;2 διαφορετικά directories σε Windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Σεπτέμβριος 9, 2013 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 Άκυρο τότε, νόμιζα ήταν σε Excel. Αν θες να σβήσεις διπλά αρχεία (δεν έχω καταλάβει καλά τι θες) υπάρχει το free double killerSent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alkis27 Σεπτέμβριος 9, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 Άκυρο τότε, νόμιζα ήταν σε Excel. Αν θες να σβήσεις διπλά αρχεία (δεν έχω καταλάβει καλά τι θες) υπάρχει το free double killerSent from my GT-I9100 using Tapatalk 4Τα βάζω σε excel. Μετά με vlookup πώς βρίσκω τις διαφορές ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Σεπτέμβριος 9, 2013 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 Κάτσε να πάω σπίτι γιατί από το κινητό δν παλεύεταιSent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaNick Σεπτέμβριος 9, 2013 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2013 google το "windows diff directories"και σου επιστρέφει: The comp command for Windows is what you're looking for.Here the example:To compare the contents of the directory C:\Reports with the backup directory \\Sales\Backup\April, type:comp c:\reports \\sales\backup\april από τοHow to do "diff -r" of UNIX in Windows Cmd Prompt? - Stack Overflow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alkis27 Σεπτέμβριος 14, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 ΟΚ λοιπόν παιδιά. Επειδή δεν βγάζω άκρη μπορεί παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει με την Vlookup (ή κάποια άλλη εντολή) σε excel 2010 ? Εχω σε 2 ξεχωριστές στήλες τα αρχεία-ονόματα που θέλω να συγκρίνω και θέλω σε μια 3η στήλη να μου φέρει εκείνα τα αρχεία που από την 1η στήλη δεν υπάρχουν στη 2η ! Επίσης πριν το κάνω αυτό θέλω να αφαιρεθούν και από τις 2 στήλες οι προεκτάσεις των ονομάτων-αρχείων που τώρα υπάρχουν (πχ .iso). Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 14, 2013 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Το Excel που ψάχνεσαι δεν είναι λύση... Φακέλους έχεις, φακέλους πρέπει να συγκρίνεις, ότι τις λίστες.Η όπως σου είπε ο [MENTION=19470]PaNick[/MENTION] ή κατεβάζεις το SyncToy. Αυτό συγχρονίζει φακέλους αλλά μπορεί να ελέγξει και περιεχόμενο στα αρχεία, όχι μόνο filename/date. Επίσης έχει preview κι έτσι δε χρειάζεται να κάνεις overwrite κάτι, παρά μόνο να δεις τι αλλάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 14, 2013 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Στο 1ο κατάλογοdir /a-d /b >file1.txt στο 2ρο κατάλογο dir /a-d /b >file2.txtΆνοιξε ένα excelόφυλλο. Κάνε drag n drop τα 2 αρχεία σε μία column. Data=>sort (ή πώς λέγεται στο excel, openoffice έχω εγώ) θα στα βάλει αλφαβητικά. Μπορείς να χρωματίσεις τα duplicates (Styles>Conditional Formatting>Highlight Cells Rules>Duplicate Values) ή άμα τα ονόματα δεν είναι ακριβώς ίδια μπορείς να κάνεις scroll.Άμα έχεις αρχεία σε πολλαπλούς υποκαταλόγους είναι πιο πολύπλοκο. Άμα ακολουθήσεις το ίδιο τρόπο με πάνω μπορείς απλά να γράψεις dir /a-d /b /s >file1.txt αλλά θα έχεις πρόβλημα στο sorting μετά. Θα το βάλει βασισμένο στο directory structure και όχι στο file name (π.χ. c:\1\zzzz.txt θα είναι πρώτα από το c:\2\aaaa.txt). Είτε θα πρέπει να κάνεις ότι σου είπα στην αρχή, αλλά σε όλα τα directories οπότε θα έχεις πολλαπλά files, είτε θα πρέπει να αφαιρέσεις το directory structure από το .txt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.